S^ns"rs"z İnternet

Salı, Ocak 03, 2012

LG'nin 55-inch OLED TV’si ile ilgili yeni duyumlar

Önümüzdeki günlerde Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2012'ye çok az bir zaman kala firmalar son viraj ataklarını yapmaya başladılar.

Bu ataklarda en dikkat çekici olanlardan biri şüphesiz ki LG'nin 55" boyutundaki OLED TV'si.

LG, CES 2012 de tanıtacağı ultra ince 55” OLED TV si ile ilgili yeni bilgiler sundu. Prototip TV, dünyada üretilen en büyük OLED TV olmasının yanı sıra, doğru renk üretiminin diğer OLED panellerden çok daha iyi olduğu belirtildi. Özellikle farklı bakış açılarından izlenmede doğal olmayan renk gamı ve ton kaymalarının minimuma indirgendiği söyleniyor.

LG, bunu eşsiz 4-renkli piksel ve renk refine teknolojisi ile başardığını açıkladı. Diğer üreticiler kırmızı, yeşil ve mavi (RGB) renkli pikseller kullanırken, LG bunların üzerine beyaz renk bir piksel daha kullanıyor. Ayrıca renk gamı ve tonlarını geliştiren özel bir algoritma kullanıyor. 


Panelin OLED olması, ışıklandırma az olsa dahi görüntü berraklığiını sınırsız kontrast vererek sağlayabiliyor. Buna ek olarak, tepkime süresi standart LED LCD panallerden 1000 kat daha yüksek olduğu için ghosting ve image bleeding gibi kronik LED LCD sorunları gideriliyor. 

LG’nin 55” OLED paneli ayrıca üretim aşamasında rakiplerinin OLED televizyonlarından farklı şekilde geliştiriliyor. Düşük sıcaklıkta polysilicon yerine oxide TFT kullanılarak hem daha büyük boyutlu ekranlar üretilmesini hem de maliyet düşüşü sağlıyor. Ekranın kalınlığı sadece 5mm. 

LG, halen panelin satış fiyatının ne olduğunu ve panellerin piyasaya ne zaman sürülüceğini duyurmadı.




03 Ocak 2012 Salı - 11:53

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tv'de ki görüntü bir yayından, filmden falansa inanılmaz gerçekçi..
çok başarılı...

Meral

Adsız dedi ki...

CES 2012 nin açık ara en çok merak edilen ürünü bu, biz de bekliyoruz.

Yorum Gönder