S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Ocak 19, 2012

Gigabyte’tan Anakart Şov*

Gigabyte, geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES’te 7 yeni anakart tanıttı.

Gigabyte geçtiğimiz günlerde Las Vegas’ta düzenlenen CES’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) yepyeni anakartlar tanıttı. Karşınızda o yeni ürünler:

GA-B75M-D3H

Bu model çok yönlü bir anakarttır ve ortalama tüketici anakartından daha iyi yönetilebilirlik sağlayan Intel'in Small Business Advantage yazılımı, chipseti desteklemektedir. B75 chipseti, dörde kadar bağlantı noktası ve tek bir SATA 6Gbps portu için doğal USB 3.0 desteği sunmaktadır. Gigabyte, DVI ve HDMI içermektedir ve böylelikle PCI yuvaları chipset için doğaldır.


GA-H77M-D3H

Bu anakart B75M-d3h modeline çok benzemektedir, ama adından da anlaşılacağı gibi, H77 chipset tabanına sahiptir. İlk dikkati çeken gerçek fark, PCI yuvalarından birinin x1 PCI Express yuvası ile değiştirilmiş olması ve bu durumda PCI yuvasının chipset için doğal olmamasıdır.

GA-Z77-D3H

Gigabyte, mSATA bağlantısı ile birkaç 6 serisi anakartlar tanıtmasına rağmen, şirket, bugün-m-SATA’yı da 7 serisi ATX modellerinin çoğuna ekleyerek hızla ilerlemiştir. Z77-d3h, mSATA konnektöre sahip en temel modeldir. Z77 chipsetin standart diğer özellikleri, iki adet SATA 6Gbps portu ve dört adet USB 3.0 bağlantı noktasıdır. Ekran seçenekleri konusunda tamamen emin olmasak da D-Sub konnektörü gibi, DVI ve muhtemelen HDMI olarak gözükmektedir. Bu anakart, tek bir x16 PCI Express yuvaya ve ek olarak birincil yuvası ile şerit paylaşımı yerine chipset üzerinden ikinci bir yuvaya sahip görünmektedir.

GA-Z77X-UD3H

Bu anakartta bazı çift x8 eylem için bir anahtar ile bir çift x16 yuvayı görebiliriz. Ayrıca chipsete dört şerit üzerinden bağlanan üçüncü x16 yuvası da bulunmaktadır. Z77X-UD3H’ın sahip olduğu diğer birkaç özellik de, bir güç düğmesi, POST80 debut LED, yedinci dahili SATA portu için ek bir SATA denetleyicisi ve bir adet eSATA portu ve daha çok Gigabyte OC kartlarda gördüğümüz PCB’nin önünde bir SATA güç konektörüdür. Buraya ayrıca HDMI, DVI ve D-sub bağlantı yanı sıra iyi bir ölçümleme için DisplayPort da konulmuştur.

GA-Z77X-UD5H

Bu modelde Z77X-UD3H’e ek olarak chipset ve MOSFET ler için soğutma, bir çift SATA 6Gbps port ve birkaç ekstra USB 3.0 port bulunmaktadır.


G1.Sniper M3

Gigabyte’ın ilk oyun odaklı anakartı G1.Sniper M3, üç x16 PCI Express yuvası ( iki tanesi çıkarılabilir), beş SATA portu, bir eSATA portu, bir tam set ekran konnektörleri ve USB 3.0 ile oldukça iyi özelliklere sahiptir.

G1.Sniper 3

G1.Sniper 3’ün en az dört x16 PCI Express yuvası bulunmaktadır. Toplam 10 SATA portu, bir mSATA portu ve ekstra SATA güç konektörü vardır. Ayrıca, G1.Sniper 3, Intel chip üzerinden bir çift Gigabit Ethernet bağlantı noktası da içermektedir.


(*Alıntıdır)



19 Ocak 2012 Perşembe - 17:45

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gigabyte anakart konusunda vazgeçilmezim durumunda, cidden çok kaliteli kartlar üretiyorlar.

Yorum Gönder