S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Ocak 23, 2012

LG SMART TV'NİZDE FACEBOOK VE TWİTTER KULLANIMI

Artık birçoğumuz Facebook ve Twitter hesaplarımızdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ancak TV’nizi izlerken, herhangi bir duvar yazısı, mesaj aldığınızda ne olacak? Bu durumu yakından biliyoruz, TV de favori film ya da dizimizi izlerken dizüstü bilgisayarımız ya da cet telefonumuz ile bu gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Bir yandan filmi kaçırmamaya çalışıyor, diğer yandan gelen mesaja odaklanmaya ya da yeni bir tweet atmaya çalışıyoruz. Pek hoş bir deneyim olmuyor, öyle değil mi? 

LG Cinema 3D TV lerdeki Smart TV olan modellerdeki “Social Center” kısmı bu yüzden çok önemli. Televizyonu izlerken sosyal medya ile ilişkinizin kesilmeden ve kolaylıkla, aynı anda televizyon da izleyerek kesilmemesini sağlıyor. Bu fonksiyon ile TV den mesaj alın gönderebiliyor, tweet yollayabiliyorsunuz. 

Kurulum ve kullanım ise çok kolay; 


Varsayılan olarak, Socia Center butonu kumandadan Home tuşuna basılınca gelen ekranda en alttaki barda bulunuyor. 


Buradan, LG App Store kullanıcı ve parolanız ile giriş yapabiliyorsunuz. Resimde görüldüğü üzere, bu işlemleri yaparken yan tarafta diziyi takip etmeniz mümkün. Giriş yaptıktan sonra, Facebook ve Twitter arasında gidip gelebileceğiniz bir giriş sayfası sizi karşılıyor. Buradan yine uygun kullanıcı adı ve şifresi ile iki site arası geçiş kolaylıkla yapılabiliyor. 


Örneğin Facebook hesabınıza buradan giriş yaptığınızda, ilk göreceğiniz ekran News Feed ekranı. Like butonu hemen yanda, yorum bırakabileceğiniz yer yine göz önünde. Durumunuzu güncellerken, yine resimde görüldüğü gibi izlediğiniz yayını kapatmak zorunda değilsiniz. 



En üstte bulunan Twitter tabına basarak Twitter’a geçin. Giriş yapar yapmaz tüm tweetlerinizi gördüğünüz ekran sizi karşılayacak. Burdaki tweetler üzerinden normal internet sitesinde yapabileceğiniz herşeyi yapmak mümkün. 


Buradan, kırmızı button ile retweet yapabilir ya da yeşil button ile cevap verebilirsiniz. 


Ve eğer bir hesapta sürekli bağlı kalmak isterseniz, ekranın sağ üst köşesindeki +/- butonuna basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kadar basit, tüm bu işlemler gerçekten çok kolaylaştırılmış. Bu yönlendirmeleri okuduktan sonra işlemleri takip edip kendiniz yapabilirsiniz. Size tavsiyemiz, telefonunuzun şarjını tüketmeyin, sosyal medya işlemlerinizi evinizde iken Smart TV üzerinden yapmayı deneyin. 



23 Ocak 2012 Pazartesi - 16:42

0 yorum:

Yorum Gönder