S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Ocak 06, 2012

Bu Adam LED TV'yi Üzerine Giydi

Elektrik Mühendisi David Forbes giyilebilir LED televizyon üretti

İlk prototipi 2009’da üreten Forbes 160x120 piksel ekrana sahip LED yelek üretmeyi başardı.14,400 yeşil,kırmızı, ve mavi LED’in bir araya getirilmesiyle oluşan yelek toplamda 4,667 pixel.


Elektrik mühendisi olan David Forbes 3 yıllık bir çabanın sonunda prototipini gerçeğe dönüştürmeyi başardı. Her birinde 4 satır LED lamba bulunan 30 LED panelini bir araya getirerek oluşturduğu giyilebilir LED TV, iPOD’dan aldığı sinyalleri çeviren 3 devre kartına sahip. 2 adet lityum-polimer pilden gücünü alan LED TV için analog video sinyallerini dönüştürebilen ek bir devre kartı üretmiş. Pantolonun ceplerinen yerleştirilen pillerden enerjisini alan LED TV’nin ağırlığı sadece 8Kg.


Sol omuz üzerinde yer alan devre kartıyla çalışan yelek dört kamera beslemesine sahip. Temelde bir monitör mantığına sahip olan giyilebilir LED TV, iPOD’dan aldığı görüntüyü sayısal verilere döken bir çip tarafından işlenerek LED panellere sinyalleri gönderiyor. Siparişe göre 6 ayda hazırlanan LED TV'nin fiyatı 20 bin dolar.




06 Ocak 2011 Cuma: 13:02

2 yorum:

Adsız dedi ki...

20.000$ + 8 kg olmasından dolayı çektiğiniz sırt-omuz ağrıları için gerekli tedavi parası=.........

Kamil

Adsız dedi ki...

SD kalitesinde bile değil, beğenmedim :)

Yorum Gönder