S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Ocak 19, 2012

LG CİNEMA 3D TV PORTLARINI BİLİN, TV’NİZDEN DAHA FAZLA YARARLANIN

Şimdi bir LG Cinema 3D TV aldınız ve 3D nin keyfini çıkarmak istiyorsunuz. Ancak acele etmeyin, öncelikle cihazınızın üzerindeki tüm portların ne olduğunu öğrenin. Daha sonra başka bir cihaz bağlamak istediğinizde bu hem daha kolay yapmanızı, hem de televizyondan maksimum verim almanızı sağlayacak.


Yukarıdaki resimdeki tüm portlar sizin Cinema 3D TV modelinizde olmayabilir, olmasa bile mutlaka buna benzer bir görüntü ile karşılaşırsınız. Portların açıklamasına geçelim.

HDMI

HDMI portu başlangıç için en iyi yer. Birkaç sene öncesine kadar sadece oyuncular tarafından kullanılan bu port, günümüzde son zamanlarda çıkan hemen her cihazda mevcut. Oyun konsolu dışında, digital SLR kameranızı, bilgisayarlarınızı, notebooklarınızı hatta tabletlerinizi bile bu port ile TV ye bağlayabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi HDMI, Full HD kalitesinde görüntü verir ve yine yüksek kalite ses iletir.

RBG

Hepimizin bilgisayarında HDMI portu olmayabilir, ancak bu TV ye bağlanamamak demek değil. HDMI olmasa bile, her bilgisayarda RBG (VGA) portu mutlaka vardır. Son 20 yıldır, RBG bağlantısı video / monitörler için standart olmuştur. Eğer kullandığınız bilgisayarda HDMI portru yoksa, monitöre bağladığınız kabloyu çıkarıp bu porta takın. Kumandanızdan “input” tuşuna basın ve “PC” yi seçin. Unutmayın, bu durumda ses de iletmek istiyorsanız ayrıca bir bağlantı daha yapmalısınız.

USB

Bilgisayarlarımızda USB portu artık sıklıkla kullanılan bir giriş oldu ve elinizdeki Cinema 3D TV’de de bu portları oldukça fazla sayıda bulacaksınız. TV’niz, içindeki yazılım sayesinde hemen hemen her USB bağlantısı yaptığınız cihaz içerisindeki dosyaları okur ve çalıştırır. Kameranızdaki fotoğrafları gösterir, USB stick ve HDD nizdeki filmlerinizi izleyebilirsiniz.

EV SİNEMA SİSTEMİ

Tüm sinema sistemleri aynı spesifikasyonlara sahip değildir. Son çıkan modellerin hemen hepsi HDMI bağlantılı olsa da, daha basit iki kanallı olan sistemler de mevcuttur. Bu iki kanallı olanlar için televizyonda iki analog stereo portlar vardır. Genellikle kırmızı-beyaz renkler ile işaretlenirler. Böyle bir ses sisteminiz varsa, bu portları kullanmanız gerekir.




19 Ocak 2012 Perşembe 17:32

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilgiler için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Yararlı bir döküman olmuş, teşekkürler.

Yorum Gönder