S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Ocak 04, 2012

Intel Z77 Yonga Setli İlk Anakart

Wibtek adlı anakart üreticisi Intel'in yasağını deldi ve Z77 yonga setli modelinin görüntülerini ve detaylarını yayımladı.

Intel’in Nisan ayında piyasaya süreceği yeni nesil Ivy Bridge işlemcilerle beraber çıkacak Z77 yonga setli anakartlara ait ilk görüntüler ortaya çıktı.

Ülkemizde ürünleri satılmayan Çin merkezli Wibtek adlı anakart üreticisi, Intel’in koyduğu yasağa rağmen Z77 yonga setli anakartının görüntülerini yayımladı.


Expreview adlı sitede yayımlanan görüntülerde yer alan Wibtek Hacker Z77 adlı anakartın görüntüleri, piyasaya çıkacak diğer Z77’li anakartlar hakkında fikir oluşmasını sağlıyor.

İşlemci Soketi ve Bellekler


Ivy Bridge işlemciler LGA 1155 soketli olduğu için Z77 yonga setli anakartlarda da bu soket yer alıyor. Wibtek Hacker Z77’de tabanca şeklinde özel bir pasif soğutma sistemi kullanılıyor. Wibtek Hacker Z77’de dört adet bellek solu bulunuyor.


Arka Panel


Anakartın arka panelinde HDMI, DVI ve VGA görüntü çıkışları yer alıyor. Bu çıkışlar Ivy Bridge işlemcinin içindeki tümleşik grafik yongası için kullanılıyor. Bunun dışında Intel ilk defa Z77 ile USB 3.0’a resmi destek veriyor. Kartın arka tarafında altı adet USB 3.0 girişi ve iki adet de harici USB 3.0 bağlantısı bulunuyor.


PCI Slotları


CrossfireX ve SLI desteği sunan anakartta iki adet PCI-E x16 slotu, iki adet PCI-E x1 slotu ve iki adet de PCI slotu bulunuyor. PCI-E x16 slotlarından birisinin PCI-E 3.0 olduğu belirtiliyor.


SATA Girişleri


Hacker Z77’de altı adet SATA 6Gbps ve dört adet de SATA 3Gbps portu bulunuyor. Kartın üzerinde açma kapama ve Clear CMOS tuşları da var.


*Alıntıdır

04 Ocak 2012 Çarşamba - 16:35

0 yorum:

Yorum Gönder