S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Ocak 18, 2012

İnternet Devleri SOPA İçin Kapanıyor

ABD’de kabul edilmesi beklenen anti korsan ve internet sansürü yasası SOPA’ya karşı sanal dünyanın ağır topları harekete geçti.

Geçtiğimiz aylarda, korsana karşı mücadele başlığı altında hazırlanmaya başlanan SOPA yasa tasarısının internet sansürünü destekleyen maddelerle düzenlenmesi ABD’de kıyametin kopmasını sağladı. İlk başta tüm servis sağlayıcıları ve medyanın desteklediği SOPA gelen kamuoyu tepkileri nedeniyle rüzgarın tersten esmesini sağladı.

Kısa sürede, Barack Obama’ında içinde bulunduğu SOPA destekçileri tasarıya karşı çıkacaklarını açıkladı. 24 Ocak’ta oylanacak olan yasa tasarısının arkasında, ABD’in vergi ve eğlence devlerinin büyük desteği var. Kısa süre önce SOPA konusunda bilgilendirilen ve hareketleri kısıtlanacak olan internet’in dev siteleri tasarıya karşı çıkmak için eyleme geçmeye karar verdiler.

Bugün Wikipedia anadili olan İngilizce kısmını 24 saatliğine kapattı. Google’da ana sayfasına ‘lütfen internet’i sansürlemeyin’ başlıklı bir link ekleyerek duruma dikkat çekmeye hazırlandı. 

Ünlü arama motorundaki bu yazıya tıklayanlar, SOPA (Çevrimiçi Korsancılığı Durdurma Yasası) ve PIPA (IP Koruma Yasası) hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca internet devi bu yasalara karşı düzenlediği imza kampanyasına da bu sayfa üzerinden katılabiliyorsunuz. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İnterneti ne yaparlarsa yapsınlar sansürleyemeyeceklerini anlamadı adamlar halen yahu.

Yorum Gönder