S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Kasım 03, 2011

LG IPS236V IPS Monitör - Ürün İncelemesi*

Belki profesyonelsiniz, belki de sadece her şeyi gerçekten iyi görmek istiyorsunuz. Son derece yüksek görüntü kalitesi, şık tasarım ve keyifli bir ergonomiye sahip olan LG IPS236V fotoğraf veya video düzenlemeleri gibi görsel işlerde herkes için mükemmel bir seçim. 

Ürün İnceleme 

LG IPS236V, TN (Twisted Nematic) panellere göre daha geniş görüş açıları ve oldukça yüksek görüntü kalitesi sunuyor. 

3,9 kg ağırlığında 42.2x 54.9 x 23 cm boyutlarında olan monitor, aynı zamanda ekranın alt kısmında siyah bir şerit içinde gizli dokunmaya duyarlı düğmeleri, kurulumu kolayca yapılabilen taban ve ekranı ile oldukça estetik bir görüntüye sahip. Ancak, ekran belirli bir dereceye kadar ya da dikey olarak aşağı yukarı eğim veya yanlara doğru döndürülebilme olanağı sağlamıyor. Buna ragmen stand yüksekliğinin ayarlanabilir olması muazzam. 

Monitörün, 178 derecelik yatay ve dikey izleme açısı ile, TN panelleri aksine, ekranda görülen renkler tutarlı ve ekranın kenarlarına doğru baktığınızda veya başınızı hareket ettirdiğinizde ekrandaki görüntü bozulmamakta. 

Bu açıdan bakıldığında IPS236V, teknoloji meraklılarının takdirini kazanabilmek için iyidir, ama genel tüketicinin tüm bu teknolojik özelliklerin yanında şık bir tasarım aradığını da biliyoruz. İşte LG'nin tasarım ekibinin geliştirdiği nazik eğriler, şeffaf detaylar, dokunmatik kontroller ve hafif multimedya kullanımı için uygun stereo hoparlörlerle genel tüketicinin de beğenisi cezbedilmiş. 



Bir ekran menüsü yoluyla monitör ayarlama genellikle sinir bozucu bir deneyimdir. Ancak IPS236V’un ekran menüsü zahmetsiz ve kullanımı basittir. Menü seçimleri doğrudan çerçevenin alt kısmındaki altı küçük beyaz noktadan birine dokunarak gerçekleştiriliyor. Bu şekilde doğru butonu bulmak için basılan yanlış butonlar ya da butonların yanlarında baskılı minik yazıları okumak için mücadele asla olmaz. Bu özellikle benim adıma başarılı bir yenilik olarak kabul edilir. 

Monitör test bölümünü test etmek için, ekran özelliklerini ölçmek için Datacolor Spyder 3 kalibratör kullandık. Bu sürecin önemli bir parçasnda monitördeki yanlışlıkları telafi etmek için PC grafik çıkışında ayarlamalar yapmayı gerektirmektedir. Ancak IPS236V, hemen hemen hiç böyle bir ayarlamaya ihtiyaç duymamaktadır. Bu anlamda başlangıç seviyesi için çok doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bu monitörü gördüğüm en doğru tüketici düzeyinde monitörler olarak değerlendirebilirim. Öyle ki kalibratörler olmadan bile bazı fotoğrafları düzenlemek mümkün olacaktır. Bu doğruluk düzeyi, sizin için önemli olmasa bile, bu ekran en iyi TN panellerden bile çok daha iyi görünüyor. Bunu kesinlikle fark edeceksiniz. 



23 inç ekran boyutuna sahip panel, 1920*1080p Full HD çözünürlüğü destekliyor. Aynı zamanda panel üzerinde bir parlamayı önleyici kaplama bulunuyor. Kulaklık soketi, VGA, DVI ve HDMI girişleri ve güç adaptörü kullanımı kolaylaştırılmış. Kablolar kolay ve düzenli kablolama tasarımıyla panelin arkasına yatay olarak monte edilir. 


Monitör, karanlık ve kasvetli görüntüler sunan geleneksel LCD ekranlara göre sağladığı iyi görüntülerin yanı sıra, daha fazla enerji verimliliği için LED teknolojisi kullanır. Super IPS (In Plane Switching) teknolojisi sayesinde ekranı her açıdan görüntülenebilir kılar ve bozulmayı minimum düzeyde tutmak için sıvı kristal ekran kontrolleri geliştirilmiştir. 

Genel olarak LED ekranlar daha ince ve daha hafif olmalarının yanısıra eski muadilleri LCD teknolojisine göre çok daha düşük güç tüketimi ile daha çevre dostudur. LG, bu serisinde normal çalışma koşullarında ekranın 35W, uyku modunda da 0.5W elektrik tükettiğini belirtiyor. 
Energy Star onaylı ekran ayrıca çalışma ve bekleme modunda enerji tasarrufu sağlar. LG’nin Energy Star onaylı monitörleri, standart ekranlara göre yaklaşık% 25 daha az enerji kullanır. 

Görüntü netliği, ekran parlaklığı ve renk kalitesini oldukça beğendiğimiz panel, 5 ms tepki süresi, 16.7 milyon renk ve 5 000 000:1 kontrast oranı ile net ve canlı bir görüntüleme deneyimi sunarak bizi fazlasıyla etkiledi. 

Özellikleri 

Ekran boyutu : 23 inç 
Panel tipi : IPS 
En-boy oranı : 16:9 
Parlaklık : 250 cd/m2, LED aydınlatmalı 
Dinamik contrast : 5,000,000:1 
Görüş açılar : 178/178 derece 
Renkler : 16.7M 
Kaplama : Anti-Glare, 3H 
Girişler : D-Sub, DVI-D, HDMI 
Çıkışlar : Kulaklık çıkışı 
Boyutları : 548,7 x 230 x 421,9 mm 
Ağırlık : 3,98 kg 



(*)Alıntıdır.


03 Kasım 2011 Perşembe - 13:21

1 yorum:

Span dedi ki...

Güzel bir ürüne benziyor, listeme ekledim. Test edince yorumlarımı yazarım.

Yorum Gönder