S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Kasım 25, 2011

İnceleme: LG Cinema 3D D2342P-PN

LG D2342P-PN 3D monitor 3D modunda oyun oynarken veya film izlerken PC ve konsol için daha uygundur. Ancak düz bir monitör olarak, daha uygun fiyatlı ürünler de mevcuttur. 



Fiyatı : +/- 1.000 TL 

Artıları 

- Fantastik siyah seviyeleri, 

- Pasif 3D teknolojisi ile aktif 3D’ye gore gözleri daha az yorucu, 

- Ön panele yerleştirilmiş düğmeler ve duyarlı OSD ile kullanımı kolay, 

- Sıfır hatalı piksel politikası 


Eksileri

- PC monitörü olarak kullanılmadığı zaman oldukça büyük, 


Teknik Özellikleri 

- Monitör boyutu (diyagonal): 23 inç 

- Maksimum çözünürlüğü (piksel): 1920 x 1080 piksel 

- Parlaklık: 250 cd/m2 

- Tepkime Süresi: 5 ms 

- Video giriş tipi: VGA, DVI, HDMI 

- Ekran renk desteği: 16.7 milyon 

- Görüş açısı (dikey): 160 derece 

- Görüş açısı (yatay): 170 derece 

- Parlaklık: 250 cd/m2 

Büyük bir pazarlama desteğine rağmen, 3D bizim için hiç tercih olmamıştı . Aktif gözlüğün, göz yorgunluğunun, potansiyel baş ağrısının yanında her zaman, TV'leri daha fazla satmak için tasarlanmış bir yenilik daha farklı bir şey gibi gösteriliyordu. 

Artık LG'nin Cinema 3D D2542P-PN monitörü var.Hafif ve çok daha az göz yorgunluğuna yol açan pasif 3D gözlük kullanan bir çözüm. Ve işte LG, biz gözlük kullananlar için, çerçevesiz ve doğrudan gözlüğün üzerine klipslenen bir 3D lensi bile üretmiştir. 


Stand ve Ergonomi 

LG standında tasarım oldukça minimumda tutulmuş. 3 kademeli eğim ve minimal kablo düzenlemesi oldukça rahat bir kullanım sağlıyor. 


Bağlantıları 

Güç, 3.5mm, VGA, DVI, HDMI (Fotoğraflar: Craig Simms / CBS Interactive)


Düğmeler ve ekran (OSD) 

LG'nin düğmeleri etiketli değil ancak bu durum kötü bir şey değildir. (Fotoğraf: Craig Simms / CBS Interactive)

LG'nin düğmeleri ön panele monte edilmiştir ve etiketli değildir. Bu bağlamda kullanıcı herhangi bir düğmeye bastığı zaman tuşun içeriği (OSD) tarafından gösterilmektedir. Bu ayarlamaların karanlıkta hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlar. Yanlışlıkla bir menü öğesini kaçırdığınızda, amaçlanan yere geri almak için kendinizi bir döngünün içinde bulabilirsiniz. (Abarttık!) 

LG'nin seçenekleri ile yüksek parlaklık, kontrast ve RGB kontrolleri ile sınırlıdır. Monitörü PC kullanımı için aşırı keskinleştiren "3D Renk Efekti" de bu menüde yer alır ve kapalı olması bizce tavsiye edilir. Her zaman olduğu gibi "orta", "sıcak" ve "cool" renk ayarları vardır, ancak biz ekrandan en iyi şekilde yararlanmak için "kullanıcı" ayarlamasını tavsiye ederiz. 

Performans

LG düz bir monitör olarak kullanıldığında ekranda belirgin yatay çizgiler nedeniyle küçük bir iticilik söz konusu. Bir metre geri gidin ya da arkanıza yaslanın ve farkedilemez hale gelir - Bunu en iyi 3D için ödediğiniz bir bedel olarak düşünün- 

TN paneller söz konusu olduğunda LG, gerçekten, büyük olasılıkla yarı parlak ekranı ve etkileyici derin siyahları sunmayı başarmıştır. 


3D Performansı 

LG polarize gözlük kavisli çerçevesi ile yüzünüzle uyum sağlar. Monitorede 3D görüntüleme için en uygun nokta, monitörden yaklaşık 1 metre kadar uzaklaşarak sağlanır. 

3D LG monitör üzerinde iki ayrı şekilde elde edilir; OSD üzerinden veya harici cihazlar için "Tridef" yazılımıyla.  

Tridef 3D portal, film oynatmaya ve görüntüleri izleme olanak sağlayan, medya player tarzında bir uygulama. Oyun launcher ise biraz daha karmaşıktır. Dahil profilleri eşleşen mevcut oyunlar için sabit diskinizde tarama veya göz atar ve kendi ekler. DirectX 9 – 11 kullanır. 

Ne yazık ki, uygulama içinde kendi profillerini oluşturmak mümkündür, oyun içinde profil otomatik olarak kaydedilir. Ancak program oyununuzun çökmesine neden olursa, bu profilini silmek ve tekrar yüklemek gerekebilir. Aksi takdirde oyunun her zaman çökmesine sebep olacaktır. 

Programı çalıştırdıktan sonra, kısayol tuşları stereoskopi derinliği ayarlamak için kullanılır. Biz testi Batman: Arkham Asylum ile yaptık ve 3D de saniyede 35 kare bırakarak 1920x1080 çözünürlükte bizi etkilendi. 

Monitörde, 2D - 3D çeviri ve sol ve sağ ayarları mevcut. Xbox 360 veya PlayStation 3’te 3D için kullanıcının herhangi bir müdahalesi gerekmez. 3D efekt kalitesi oyundan oyuna çeşitlidir. Bunu unutmamak gerekir.


Işık Sızması

Var olduğuna dair en küçük bir ipucu bile görmedik. LG'nin ekranı çok etkileyici, çok derin siyahları vardır. 

Marka ne olursa olsun, ışık sızması etkileri muhtemelen monitörden monitöre değişecektir ki buna dikkat etmek önemlidir. 


Garanti 

D2342P-PN, eğer herhangi bir arızalı piksel varsa, garanti süresi içinde takas edilebilir anlamına gelen bir "mükemmel piksel politikası”na sahiptir. 


Sonuç 

Cinema 3D hakkında düşündüklerimiz 3D teknolojisi ile ilgili nasıl hissettiğimize bağlı olarak değişecektir. Bizce, standart bir 2D monitor için fiyatı yüksek. Kesinlikle standart 2D bir PC monitörü olarak uygun fiyatlı rakipleri Dell ve BenQ’ya göre çok farklı değil. 

Bilgisayarınızda 3D modunda D2342P-PN kullanmak keyifli. 3D efektleri, en iyi şekilde hissetmek için bir metre uzakta oturmak gerekiyor. 2D için 120Hz yenileme isteyen oyuncular, aradıklarını başka yerlerde bulmak zorunda kalacaklar . 

Eğer bu 3D monitöre sahipseniz, film izlerken ya da konsol oynamaya yönelik LG'nin pasif çözümü gözleri kesinlikle daha az yorar. Biz 3D hayranları, 23 inçlik monitor yerine büyük ekran TV’de daha fazla keyif alacağımıza oldukça emin . Ama odamızda kullanım için ihtiyacımız varsa ve 3D monitor almayı düşünüyorsak LG D2342P-PN takip etmek için iyi bir seçenek.



25 Kasım 2011 Cuma - 15:42

7 yorum:

Adsız dedi ki...

3d oyun ve 3d filmler için ideal bir monitör..

Demet

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

FPR gözlüklü monitörler içerisinde en iyisi denilebilir, TN paneli hız bakımından başarılı ve özellikle uzun süre 3D kullanan oyuncular için ideal.

Akalın.

Adsız dedi ki...

Bugün Vatan Bilgisayar'da inceledim, gerçekten çok güzel bir monitör. FPR gözlükler çok rahat, tepkime süresi gayet iyi. 3D oyun zevkini yaşamak isteyenlere mutlak tavsiyemdir.

Oğuzhan Keskinbalta dedi ki...

mesajım bulunsun xD

Yiğit dedi ki...

Kaliteli ve diğerlerine göre daha ucuz bir monitör. Pasif(pilsiz) gözlük kullanılıyor ve fiyatı oldukça ucuz. Ayrıca sinemalarda verilen gözlükler de bu monitörle uyumlu. Böylelikle filmlerinizi çok kişi ile izleyebilirsiniz. Bence 23" monitör alacak arkadaşlar az bir fiyat farkı ile 3d deneyimini yaşamalı.

Murat SÖNMEZ dedi ki...

tv özelliğ var mı bu üründe ?

Yorum Gönder