S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Aralık 22, 2011

Life is Green

Doğayı sevenler için çok güzel bir haberimiz var şimdi. Bir TV'den isteseniz isteseniz ancak bu kadar şey isteyebilirdiniz. Ya da o TV üreticisinin sizi ve doğayı düşünerek bir şeyler yapmasını beklerdiniz. 

Bir "Carbon Reduction" Etiketi mi? O da ne? 

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve düz bir yolda sürekli yenilenmesi, özellikle daha geniş ekranlı TV'lerin daha çok enerji harcamasını gerektiriyor. Sizde eğer doğaya değer veren bir kişiyseniz, gerçekten çok seven birisiyseniz TV'de sevdiğiniz bir yarışmayı izlerken ne kadar doğa dostu olduğunu düşüneceksinizdir. İşte burada sizin aslında istediğiniz şey olan Carbon Trust tarafından verilen "Carbon Reduction" etiketi. Eğer bu etiketi görüyorsanız, ürününü aldığınız şirketin ürünlerinin daha doğa dostu olduğundan adınız kadar emin olabilirsiniz. 

LG Electronics Avrupa'daki ilk Carbon Reduction etiketine sahip, TV üreten şirket olmanın gururunu yaşıyor. Ürünlerin ulaşımı, hazırlanışı, kullanımı ve üretimi gibi alanlarda yaşamsal döngüye olan olumsuz etkileri azaltmak açısından önemli bir adımı atmış olmak gerçekten de çok büyük bir gurur olmalı. 

Oldukça etkileyici değil mi? 


Bu nişan gerçekten çok önemli ve çok özel. Çünkü LG'nin ne kadar çevre dostu ürünlere sahip olduğunun ve enerji tasarrufuna da önem verdiğinin göstergesi. 

"Yeşil" Olmanın Önemi

İstatistikler "yeşil" olan şirketlerin son zamanlarda diğer şirketlerden çok daha fazla müşteri çektiğini gösteriyor. İngiltere'de Carbon Trust tarafından yapılan araştırma %47 gibi bir oranın "Low Carbon" (Düşük Karbon) etiketli ürünleri daha çok tercih ettiklerini gösterdi. Aynı zamanda bunların %21'i bu etikete sahip olan ürünlere daha yüksek ücretler ödeyebileceğini belirtti.



22 Aralık 2011 Perşembe - 14:23

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir farklılık olmuş, teknoloji bu kadar ilerlerken doğaya dost ürünlerin sayısı artmalı mutlaka.

Adsız dedi ki...

Lg gibi diğer firmalarda doğaya dost ürünleri piyasaya sürerler umarız..

İpek

Yorum Gönder