S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Aralık 26, 2011

HD TV GÜVENiLiRLiK VE MEMNUNiYET ANALiZi: GALiBiYET LG’NiN*

Son kullanıcılar arasında yapılan araştırmalar sonucu LG HD TV sahipleri TV'lerinin güvenilir ve kullanımı kolay olduğunu söyledi. Mitsubishi ise düşük kullanıcı memnuniyeti ile bu analizde sınıfta kaldı. 

Hangi Markalar Güvenli? 

PC World okuyucuları arasında, LG, yüksek çözünürlüklü televizyon pazarının en güvenilir markası olarak öne çıkmış gibi görünüyor. Okuyucular LG’nin kullanım kolaylığı ve güvenilirliği (Panasonic ile birlikte) için yüksek not verirken, bağlantı portları ve uzaktan kumanda gibi özellikleri için de oldukça iyi notlar verdi. Öte yandan, Mitsubishi TV sahipleri, kendi HDTV'lerini tasarım, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı ilgili gözden kaçmayacak kadar olumsuz değerlendirmede bulundu. 

HD TV üreticilerinin anket katılımcılarının gözündeki güvenilirlik ve özellikleri aşağıdaki iki tablo ile derecelendirilmiştir. Bu sonuçlar, 2011 Güvenilirlik ve Servis anketi bazı 63.000 PC World okuyucusunun katılımıyla ortaya çıkarılmıştır. Bu araştırmada yer alan diğer ürün kategorileri , masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tablet, dijital kameralar, yazıcılar ve akıllı telefonlardır. 

En iyi Güvenilirlik Puanı LG ve Panasonic HDTV’lerde 

LG ve Panasonic, her ikisi de "herhangi bir önemli sorun" ve "güvenilirlik ile ilgili genel memnuniyet" dereceleri için birer madalyayı haketti. Magnavox "ciddi bir sorun" durumunda övgü çekti ve Sharp da "herhangi bir önemli sorun" ve "ciddi bir sorun" alanlarında iyi puanlar aldı. Yapılan araştırmada güvenilirlik önlemleri açısından daha kötü not ortalamalarına sahip olan Mitsubishi’nin ise bunu gözden geçirmesini öneriyoruz. 


HDTV’nizin Özelliklerinden Memnun musunuz? 

HDTV üreticileri LG, Samsung ve Sony özellikleri bakımından kullanıcılarından önlemler yıldızlar aldı. LG, sekiz kriter için grafik üzerinde üzere beş kriterde tam not aldı. Geri kalan 3 kriterde ise ortalamanın üzerinde yer aldı. Samsung dört, Sony üç pozitif sonuçla LG’yi takip etti. Insignia, JVC, Philips, ve Westinghouse iki negatif ve hiç pozitif sonucu olmayan derecelerle ortalamadan da kötü sınıfında yer buldular. Yine de üreticilerin vüyük kısmı özellikleri bakımından son derece kötü derece ortaya koydu. 




26 Aralık 2011 Pazartesi - 14:42


2 yorum:

Adsız dedi ki...

LG genellikle "güvenilir" sıfatını almazdı, demek ki bu konuda da iyiymiş kendileri.

Adsız dedi ki...

İnternette takılmak varken siz hâlâ sınalgı mı izliyorsunuz?

Yorum Gönder