S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Aralık 16, 2011

LG ve INTEL Ortaklığıyla Karşınızda: WIDI (Kablosuz HDMI)

LG, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), dünyanın ilk doğal Kablosuz Ekran (WIDI) televizyonu için çalışmalara başlamış olduğunu duyurdu. WIDI, 4Gbps veri bağlantısı üzerinden yüksek tanımlı içerik akışı sağlayan "kablosuz HDMI" olarak bilinir. Intel ve LG ortaklığında üretilen LG'nin kablosuz HD televizyonların ilk 3 boyutlu versiyonlarının ile önümüzdeki yıl CES katılımcılarına sunması bekleniyor. 

WIDI, 60GHz son derece yüksek frekans (EHF) bandında çalışır. Çünkü bu miktardaki bant genişliği, sıkıştırılmış ve sıkıştırılmamış yüksek tanımlı görüntü ve içerik iletme yeteneğine ve teorik olarak maksimum 25GB’a ulaşan hızı ile yüksek çözünürlüklü medyayı kolaylıkla oynatma gücüne sahiptir. 

WIDI, kablosuz HD standartlarına yakın gelecekte pazar hakimiyeti için rekip olacak. WiGig ve WHDI, kablosuz ses ve video veri aktarımı diğer iki teknolojidir. Ancak LG, Intel ile kurduğu stratejik ortaklık sayesinde diğer standartların önüne geçmek üzere. LG bugüne kadar WiGig savunucusu olarak anılırdı, ancak yakın gelecekte bu değişecek gibi görünüyor. 



WIDI teknolojisi bugün mevcut nesil televizyonlarda, HDMI bağlantı noktasına bağlanan bir adaptörle kullanılabilir. 100$ civarında fiyatı olan bu adaptor yerine LG, bu donanımı televizyon birlikte ile imal ederek son kullanıcıya yansıyan maliyeti düşürecektir.


16 Aralık 2011 Cuma - 13:29

1 yorum:

Adsız dedi ki...

LG çok mantıklı bir iş yapmış, FPR gözlük teknolojisi Cinema 3D TV serisinin yeni ürünlerine WIDI ı dahili yaparsa çok daha fazla ürün satar.

Yorum Gönder