S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Aralık 05, 2011

28W Enerji Sarfeden Yeşil TV

Dünyanın en büyük panel üreticilerinden LG, kenardan LED aydınlatmalı, maksimum parlaklık sağlarken aynı zamanda diğer 40” üzeri boyutta LED TV’lerden çok daha az, hatta 20” boyuttaki PC monitörlerinden bile daha az oranda elektrik tüketimine sahip Full HD 47” panelini duyurdu. 

Yeni üretilen LED panel, dünyadaki büyük ekran boyutunda en düşük enerji harcayan panel olmasını aydınlatma görevi gören LED lambaların sayısını büyük oranda düşürerek sağlıyor ancak bu sayı düşüşüne rağmen yüksek düzeyde parlaklığını koruyor. LED lambaların sayısını azaltmak için, LG lambaların parallel olarak panelin tek bir kenarına yerleştirildiği, kendi buluşu olan bir arkadan aydınlatma yöntemi kullanıyor ve bu sistem dünyada bir ilk. 

Büyük ekran boyutuna rağmen 47” lik bu LCD panel yalnızca 28W enerji sarfiyatına sahip. 20” PC monitörlerinin elektrik tüketiminin 30W-50W arasında olduğu düşünüldüğünde bu rakam ciddi oranda düşük. Panel ayrıca LED TV’lerde ışığı belli oranlarda tutup dağıtan 3 film katmanlı sisteme uygun olarak 400 nit oranındaki parlaklık verebilirken, lokal aydınlatma teknolojisine ve enerji sarfiyatı düşük LED ampuller ile tamamlanıyor. 

Mükemmel görüntü kalitesi sunan 47” LED panel, yalnızca 8.5mm kalınlığı ve düşük enerji sarfiyatı nedeniyle ticari kullanımlar için ideal bir TV oluyor. 

LG’nin LED TV geliştirme departmanından Shin Ho Kang, “İş ortaklarımız ile beraber çalışarak enerji sarfiyatını azaltan ve çevreye dost çözümler bulma sözümüz bu ürettiğimiz LED TV ile devam ediyor. Enerji sarfiyatını daha da azaltan teknolojiler için yatırım yapmayı sürdüreceğiz, bu tip ürünler hem piyasa hem de çevre için çok değerli” şeklinde konuştu.


05 Aralık 2011 Pazartesi - 13:56

2 yorum:

Şivey Şişli dedi ki...

28W gerçekten çok düşük bir rakam, özellikle kafeler için mükemmel bir enerji tasarrufu sağlayacaktır. Piyasaya çıkınca kesin inceleyeceğim.

Adsız dedi ki...

Enerji tasarrufu için mükemmelmiş gerçekten.

Yorum Gönder