S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Şubat 08, 2012

ÇOCUKLAR İÇİN SMART TV UYGULAMALARI

Çocukların akıllı telefonlarına bakılırsa kişiliklerini yansıttıkları söylenebilir. Kendi zevklerine göre ayarladıkları kapaklar, arka planlar, müzikler ve yükledikleri uygulamalar bir yerde iç dünyalarını yansıtıyor. Uygulama marketinin çocuklar için bu kadar eğlenceli ve etkileşimli olabileceğini kim tahmin edebilirdi? 


Birçok insan çocuklarının bu şekilde bağımsız olarak açmasını ve gelişmesini ister ancak aile birlikteliğinin zarar görmesinden de korkar. Ne de olsa küçük bir ekranda topluca eğlenmek biraz zor olabiliyor. Peki, bu aile bağlarını daha da güçlendirebilecek bir şey olamaz mı televizyonlarda? 

LG, Smart TV serisini geliştirirken, uygulamaları sadece TV yi “akıllı” yapabilmesi için değil, tüm ailenin beraberce televizyon karşısında eğlenceli zaman geçirebilmesini amaçlayarak tasarladı. Aile kızının bir moda uygulaması ile büyük bir ekranda zaman geçirmesini ya da oğlunun bilgisayarın başından 3D oyun ya da spor uygulamaları sayesinde kalkıp oturma odasında zaman geçirmesini, günümüzde hemen hemen her ailenin istediği bir şey. 


LG, yeni başlattığı bir uygulama ile bazı ülkelerdeki Smart TV lerine “OnDemand” platformunu getiriyor. Bu servis ile aileler yüzlerce filme kolaylıkla ulaşabilecek ya da karasal yayında olmayan onlarca kanalı izleyebilecek. Eğer TV showları ve “OnDemand” platformundaki içerikler yeterli gelmiyorsa, YouTube bağlantısı ile kolaylıkla 3D video izlenebiliyor. İnteraktif, öğretici, eğlenceli oyunlardan her yaşa uygun öykülere kadar birçok içeriğe erişim uygulama dükkanı ile mümkün. 

Yeni LG Cinema 3D TV serisi ile, evin babası eve geldiğinde “Evde kim var!” diye seslenmeyeceğe benziyor. Evdeki herkesi görmesi için oturma odasına girmesi yeterli!



08 Şubat 2012 Çarşamba - 11:52

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Smart TV gittikçe gelişecek, yakında daha sofistike oyunalar da çıkıyor.

Yorum Gönder