S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Temmuz 18, 2011

LG GÖZLÜKSÜZ 3D TEKNOLOJİSİNDE DE BAŞI ÇEKİYOR

Göz izleme teknolojisine sahip LG D2000 monitör gözlüksüz 3D de nihai konforu ve rahatlığı sağlıyor.


LG Electronics (LG), göz izleme teknolojisine sahip olmasından ötürü birçok izleme açısından optimal 3D görüntüler alınmasını sağlayan dünyanın ilk 3D monitörünü duyurdu. 20 inç boyuttaki D2000 monitör; oyun, film ve görüntüleri en gerçekçi şekilde üretebilen full fonksiyonel bir eğlence ürünü olarak üretildi.

“3D TV, dizüstü bilgisayar, projektör ve akıllı telefon serilerimizle, tüm 3D ortamlarda LG Electronics uzak arayla sektör lideri olmuştur” şeklinde konuşan LG Ev Eğlence Sistemleri Monitör Bölümü başkan yardımcısı Si-hwan Park, “LG’nin 3D konusundaki çizgisi en sonunda bu teknolojinin gözlüksüz olacağı şeklinde olmuştur. D2000 3D nin geleceğinin başlangıcı olacak” diye ekledi.


D2000’in 3D farklılığı, gözlüksüz paralaks bariyerli 3D teknolojisi ve dünyanın ilk göz izlemeli monitörü özeliğine sahip olmasından geliyor. Paralaks bariyer ve göz izleme teknolojisinin bir cihazda birleşimi gözlüksüz 3D ürünlerinde yeni ufuklar açıyor.


Şu an duyurulan gözlüksüz 3D teknolojileri, 3D görüntü seyreden izleyicileri sabit bir açıdan ve izleme mesafesinden izlemek zorunda bırakıyor. D2000 ise bu konuda oldukça yol katediyor ve izleyicilere daha esnek bir izleme açısı ve mesafesi sunuyor. Monitördeki göz izleme teknolojisi izleyicinin pozisyonundaki değişmeleri gerçek zamanlı olarak farkeden monitöre eklenmiş özel bir kamera sistemi ile çalışıyor. Bu bilgi ile monitör izleyicinin açısını ve pozisyonunu saptayarak en iyi 3D efekti için monitördeki görüntüyü ayarlıyor.

 Hali hazırda mevcut 3D içeriği oynatmaya ek olarak, D2000, 2D’den 3D’ye dönüştürme özelliği ile mevcut film ve oyunlara yeni bir boyut kazandırıyor.

D2000, Kore’de bu ay(temmuz), dünya pazarında ise 2011 yılının ikinci yarısında satışa sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder