S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Ağustos 22, 2011

Test Yayını Başladı: Türkiye'de bugün internetin fişi çekiliyor



"BTK’nın güvenli İnternet hizmeti bugünden itibaren test yayınına başladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun düzenlediği güvenli İnternet filtresinin, yürürlüğe gireceği gün geldi çattı. Bugünden itibaren hizmetin, test yayını kullanılmaya başlandı. Tam kapsamlı güvenli İnternet filtresi ise 22 Kasım’da yürürlüğe girecek.

Hizmetten yararlanmak isteyen kullanıcılar aile ya da çocuk paketlerinden birini seçecekler. Bu paketlerden birini seçip, yasaklı sitelere giriş yapan kullanıcılar, uyarıcı ve bilgilendirici İnternet sayfasına yönlendirilecekler.

Hizmetten yararlanmak istemeyen kullanıcılar mevcut İnternet paketlerini kullanmaya devam edebilecekler. 

BTK’nin Güvenli İnternet Hizmeti kapsamında engellenen siteler, 11 kişilik Güvenli İnternet Hizmeti Çalışma Kurulu tarafından tespit edilecek. Bu 11 kişinin 3’ü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, 2’si İnternet Kurulundan, 2’si psikoloji ve pedagoji alanlarında uzman kişilerden ve 4’ü Aile ve Sosyal Bakanlığından teklif edilecek kişilerden oluşuyor. "

Kelimelerin yetmediği noktalarda, bireysellikle hareket etmek değil, bütünüyle, her paylaşımı yapıp, sonsuzluğunda ard niyetle, saf niyetle dolandığımız sanal dünyamız için takipte kalın, destek verin. http://www.sansursuzinternet.org.tr/


,


0 yorum:

Yorum Gönder