S^ns"rs"z İnternet

Salı, Ağustos 02, 2011

Diablo 3'de Para Konuşacak

Pek çok FRP, RPG ve Hack&Slash tutkununun yıllardır beklediği, üzerinde çalışıldığı açıklandığı günden bugüne çıkış tarihi ile ilgili spekülasyonların bile fırtınalar kopardığı oyun Diablo 3 için çok ilginç bir gelişme var. Oyunda gerçek para kullanılacak, hem de oyuncular arasında.



GameSpy'a göre geçtiğimiz hafta Blizzard’dan Rob Pardo özel bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda oyun içinde kullanılacak olan Auction House sistemi tanıtıldı. Bu sistem ile oyuncular, zırhlarını, item'larını, silahlarını ve belki de karakterlerini bile açık artırmaya online olarak çıkartabilecek. Böylece kara market ortamı oluşmadan oyuncular birbirlerinden gerçek para ile oyun ile ilgili oyun içi metaları alıp satabilecekler.Bu paralar direkt oyuncuların cebine gireceği gibi, istenirse Blizzard Store'da da kullanılabilecek ve ya Blizzard'ın yardım kuruluşlarına hibe edilebilecek.1 Ağustos 2011'i bekledin uzunca bir süredir. Şimdilik Diablo 3'de paranın konuşacağını öğrendik. Bakalım Diablo 3 bizlere daha ne gibi fırsatlar sunacak.


1 yorum:

Hakan Süleş dedi ki...

Blizzard firmasının oyun kültürüne tamamen ters düşen bir haber, doğru olduğunu hiç sanmıyorum. Oyunculara kozmetik haricinde en ufak dahi olsa bir + getirebilecek hiçbir item para ile satılmaz Blizzard oyunlarında. Hele Diablo gibi bir seriyi hiç buna alet edeceklerini sanmıyorum.

Yorum Gönder