S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Ağustos 04, 2011

Call Of Duty Black Ops - Multiplayer 3D'nin En Keyifli Hali

Oyunu oynamış olan herkesin de bildiği gibi popüler savaş oyunu Call of Duty'nin Black Ops adlı yeni sürümü, üç boyutlu olarak da piyasaya sürülen ilk video oyunu oldu. Video oyunlarda da kullanılması kaçınılmaz olan 3D teknolojisinin ilk örneği Call of Duty serisinde deneyimlendi ve bu 3D destekli oyunun 3D versiyonu Xbox 360, PlayStation3 ve PC’lerle uyumlu formatlarda piyasaya sürüldü. 


Firma sözcüleri, grafikler 3 boyutlu olduğu için oyundaki her unsurun 'tamamen gerçekmiş gibi' hissedildiği iddiasında; "Ateş ederken yahut koridorda yürürken gerçekten oyunun içinde olduğunuzu düşüneceksiniz" diye açıklama yapmışlardı oyun piyasaya çıkmadan önce. Zaten ilgiyle beklemiş olduğum Call of Duty serisi Black Ops oyunu piyasaya çıktığında oyunu 3D olarak deneyimleyecek ekipmanım olmadığından normal seyrinde oyunu bitirdim. Daha sonra 3D TV sahibi olunca ilk aklıma gelen ve zaten 3D demosunu izlediğim Crysis 2'den sonra Black Ops'a tekrar dönüş yaparak inanılmaz büyük bir keyifle yeniden oynadım. Firma sözcülerinin de dediği gibi mekan algısı muhteşemdi, sadece oyunun içinde olmayı geçin, oyun benim hayatımda o an için sanal olmayan bir gerçeklikti.


Geçenlerde forumlarda takılırken bulduğum bir videonun anlatmak istediği dual view gaming teknolojisini henüz deneyimleme fırsatım olmadı. Coop oyunlarda, her iki oyuncunun da tek bir panelde sadece kendi ekranlarını gösteren bir teknoloji dual view gaming teknolojisi. Videoda aslında bu teknolojinin FPR TV'lere kolaylıkla nasıl uygulanabildiği çok eğlenceli ve kolay bir şekilde anlatılmış.Videonun içindeki anlatım örnekleyici oyun ise Call of Duty Black Ops olarak seçilmiş ve multiplayerda, split screen ekrandan tek ekrana geçiş görüntüsü oldukça başarılı bir şekilde verilmiş.

Gittikçe evde yapılan PS3 partileri daha da eğlenceli olmaya başlıyor bence, ne dersiniz? İzleyelim...


0 yorum:

Yorum Gönder