S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Ağustos 03, 2011

Battlefield 3 ikinci el satışa karşı önlem alıyor

Patrick Bach'ın açıklamaları Battlefield 3'ü merakla bekleyenleri oldukça yakından ilgilendiren türden. Zira bahsettiği konu, ikinci el oyun satışlarında "online" oyunlarda nasıl bir politika izleyecekleri ile ilgili. Bach'a göre, Online Pass adlı sistemi kullanarak oyunculardan açtıkları hesap için ücret talep etme ihtimalleri var.


Bu ne demek oluyor peki?


Öncelikle şunu belirtelim, oyunu satın aldığınızda ve online oyun oynamak için üyelik aldığınızda sizden bir ücret talep edilmeyecek. Fakat oyunu satmaya karar verirseniz, alan kişi oyunu multiplayer oynayabilmek için resmi siteye yaklaşık 10 dolar bir ücret ödeyerek üye olmak zorunda.


EA DICE'ın uygulayıcı yapımcısı Patrick Bach bu konuyu, "Bu fikrin temel sebebi, sunucularımız için ekstra ücret ödüyor olmamız. Eğer bu sunucular üzerinde yeni bir hesap açtırırsanız, siz farkında olmazsınız ama arka planda oldukça ağır bir yüke girmiş oluyoruz. Çünkü sizin hesabınız için size sunucumuzda bir boşluk ayırıyoruz.""Bu boşlukların, oyunu oynayacak oyuncu sayısını göze alırsanız, ne kadar yüklü olduğunu anlamanız zor olmaz. Aslına bakarsanız, gidip sıfır bir oyun almanızı, yeni bir hesap açtırmanıza tercih ederiz çünkü oyunu alırken ücret ödediğinizde bu sunucu maliyetlerini sizden temin etmiş oluyoruz. Bu oyunculara bir ceza değil, yalnızca sunucu maliyetini karşılamamız için sizden talep ettiğimiz minimal bir ücret." diyerek açıklamış.

0 yorum:

Yorum Gönder