S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Mart 12, 2012

LG ve Samsung, iPad'den İnce Televizyonlar Üretecek



Dünyanın en büyük iki televizyon üreticisi Samsung ve LG Electronics, pazardaki liderliklerini Japon üreticilerin daha da üzerine taşıyacak hamlelerini iPad'den ince 55-inch yeni teknoloji televizyonlar üreterek geliştirmek istiyor.
LG, 4mm inceliğindeki OLED TV sini CES 2011 fuarında izleyiciler ile buluşturmuştu. Samsung henüz TV yi göz önüne çıkarmadı, boyutları ve özelliklerinden bahsetmedi.

Koreli üreticiler, 4 mm kalınlığında ve şu an piyasadaki LED LCD televizyonlardan 200 kat daha keskin görüntüler veren OLED TV leri piyasaya sürecek. İki şirket de OLED televizyonlarını bu yıl içerisinde en erken zamanda piyasaya sürmek için çalışırken, Japon rakipleri Sony ve Panasonic cephesinde henüz ses yok.

Analog sistemden digital sisteme geçerken büyük bir gelişme gösterek iki Koreli şirket, aynı şeyi OLED TV lerde de yakalayacak gibi. Sony ve Panasonic ağır ve kalın TV lerde kalıp sürekli zarar yazarken, Samsung ve LG şu an TV piyasasında en hızlı büyüyen OLED TV lere büyük yatırım yapmış durumdalar. 2015 yılında OLED TV lerin 2.1 milyon gibi bir rakama ulaşacağı öngörülüyor. 

Organik olarak aydınlık materyallerden üretilen OLED televizyonlar, bu nedenle ayrı bir ışıklandırmaya ihtiyaç duymuyorlar ve incelikleri 8.8 mm lik iPad 2 nin yarısı kadar olabiliyor. Bu teknoloji şu an cep telefonlarında kullanılıyor, LCD ekranlardan daha az güç harcıyor, kontrastları daha yüksek ve daha parlak görüntüler sağlıyorlar. 

OLED TV lerin şu an için en büyük handikapı fiyatları olarak görünüyor. 2012 yılında öngürülen, 55-inch OLED televizyonun normal bir LCD nin 2 katı fazla fiyat etiketi ile piyasaya çıkacağı. Samsung cephesi ise OLED ler ile ilgili henüz teknik sorunlar ile başetmeye çalışıyor.

Yeni nesil OLED TV leri ilk piyasaya “rekabetçi fiyatlar” ile sürecek olan firmanın LG olacağına kesin gözle bakılıyor. Şu an için hammade sıkıntısı ve maliyeti nedeniyle üretim büyük miktarlarda olamayacak. Japon rakipler Sony ve Panasonic ise Koreli’lerin liderlik ettiği pazarı takip etmek ile yetinecek gibi. 


0 yorum:

Yorum Gönder