S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Ekim 14, 2011

LG Electronics’in IPS panel teknolojisine sahip monitörleri: IPS5 Serisi

LG Electronics (LG), düzlem anahtarlama (IPS) teknolojisine dayalı, yeni monitör serisi IPS5’i tanıttı. TIPA ödülüne de sahip olan IPS5 serisi, renklerin keskin ve doğru kalmasını sağlamak için uzman renk kalibrasyonu ile yükseltildi. IPS5 serisi, parlak ve gerçekçi görüntülerle çalışması gereken kurumsal müşteriler ve fotoğrafçılar için tasarlanmış üstün renk üretimi teknolojisi ile donatıldı. 

LG IPS5 Monitor 

LG Electronics şirket Başkanı ve CEO'su Havis Kwon, "Biz şu anda mevcut en iyi teknolojiyi monitörlerimizi tüm yönleriyle geliştirmek üzere kullanıyoruz. Bu monitörler profesyoneller için geniş bir görüş açısı ve gerçek renk gösterimi ile mükemmel doğru görüntüler sağlar. IPS5 serisi, bu taahhüdün bir kanıtıdır." açıklamasında bulundu.  

Uzman Garantili Renk Doğruluğu 
TN (twisted nematic) panellerin aksine, IPS5 serisi gelişmiş renk doğruluğu ile son derece gerçekçi görüntüler sağlar. Daha fazla renk kalibrasyonuyla donatılmış LG IPS5 serisi, uzmanlar tarafından hazırlanan bir rapor ile güvence altına alınmıştır. IPS5 serisi bu garantiyi veren çok az sayıda üst düzey profesyonel grafik monitörden biridir. Bu sebeple, IPS5 serisi kullanıcıları ekrandaki renklerin gerçek renklerle aynı olduğundan emin olabilir. 




Tutarlı Renk Sıcaklığı Sayesinde Tutarlı Renk Tonu 

IPS5 monitörler optimum bir seviyede, yaklaşık 6500K renk sıcaklığını koruyarak, orijinaline en yakın renk reprodüksiyonu sağlar. Bu tutarlılık, panele yanısyan görüntüde original renkleri korumaya yardımcı olur. Böylece amaca uygun olarak izleyicilere görüntü her zaman orijinal olarak aktarılır. IPS paneller en iyi fotoğraf düzenleme bileşenleridir. ASMP (Amerikan Medya Fotoğrafçıları Derneği) fotoğraf uzmanları doğru düzenleme için dijital sanat eserlerini işlerken "IPS monitörler" kullanmasını önermektedir. 

Renk Değişimi Yok 

Yeni IPS monitörler, herhangi bir renk kayması olmadan son derece gelişmiş bir görüntü kalitesi sunar. Ayrıca izleyiciler ekranın herhangi bir yerine, herhangi bir pozisyondan bakarken de net ve gerçekçi bir görüş alırlar. 

Dual Paket özelliği sayesinde IPS5, ana monitör ekranına tek bir tıklama ile ikinci bir monitör bağlamaya ve ayrı ekran üzerinde görev çubuğunu gösteren ikinci bir ekran ile kolay yapılandırma sağlar. Ayrıca IPS5, Süper Enerji Tasarrufu teknolojisi ile çevre dostudur. IPS5P serisinde, ergonomik olarak hemen hemen her açıdan görüşe ayarlanabilen, yüksekliği değiştirilebilen bir stand tasarlanmıştır.


2011 yılıının kasım ayında Avrupa'da piyasaya çıkması beklenen IPS5 serisinin özellikleri aşağıdadır:

LG IPS5 Özellikleri 





14.10.2011 Cuma - 13:36

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"gerçek renk gösterimi ve doğru görüntüler".. bu denildiği kadar gerçekse profesyoneller için kaçırılmaz bir fırsat.. Lg durdurulamıyor...

Adsız dedi ki...

Renk doygunluluğunun yüksekliği ve bakış açısına göre renklerin kaybolmayıp bu doygunluğu koruması özellikle bilgisayarı ile grafik çizimleri, fotoğraf ve resimler ile uğraşanlar için çok önemli. Bunları sağlayan panel tipi de IPS panel. Merakla bekliyorum.

Bahadır Adıgüzel
Grafiker

Kaan Mokyun dedi ki...

Bu monitörlerin piyasa çıkmasına az kaldı, merakla bekliyorum.

Yorum Gönder