S^ns"rs"z İnternet

Salı, Ekim 25, 2011

3D TELEVİZYON REHBERİ

Yeni nesil panel teknolojisinin ilgi odağı 3D TV'ler oldu. İçeriklerin ve oyunların hızal 3D'ye yöneldiği bir dönemde 3D TV Rehberi yapmadan geçmek mümkün olmazdı.

Birçok kişi 3D TV alma hakkında endişelerini etrafta dile getiriyor. Bu TV lerin ev kullanımına uyarlanması henüz yeni geliştirilen bir teknoloji ve geçmişteki 3D deneyimleri genellikle çabalama ve uğraş şeklinde geçti. Özellikle bu son durum 3D TV alma ve kullanmayat alışma hakkında kişilerin fikirlerini sürekli negatife itti. Bu olayın temeline inmek için LG insanların 3D TV hakkında ne düşündüklerini anlamak için harekete geçti. Anket Arap dünyasını yakından tanıyan ve alanında deneyimli bir ekip olan YouGovSiraj tarafından yapıldı. Araştırmaya katılanların demografisi ve profili şu şekilde gerçekleşti: 


LG Cinema 3D TV serisinin piyasaya çıkmasından önce yapılan bu araştırmaya göre kullanıcıların 3D TV ye soğuk bakmasının çeşitli nedenleri var. Bu nedenlerden en önemlileri; 

· 3D TV lerin yüksek maliyeti ve ekstra gözlük satın alma, 

· Uzun süreli 3D içerik izlenmesi sırasında olan rahatsızlık ve hantal 3D gözlükler, 

· 2D içeriğin görüntü kalitesini bozma korkusu. 

Şu açık kı kişiler bu yeni teknolojiye adapte olmak için bazı fedakarlıklar yapmaya hazır değiller. Yukarıda verilen problemlerden ötürü onlar için henüz çok erken. Bir 3D TV almadan önce fiyat üzerinde düşünülen en önemli faktör, ancak bunun yanında aşağıda verilen grafikte de görüldüğü üzere dikkate alınan başka önemli özellikler de mevcut. 



Yukardaki 5 faktör 3D TV alınırken “çok önemli” olduğu belirtilen özellikler. Ve görüldüğü gibi bu özellikler, aslında 3D TV nin kullanılabilirlik ve rahatlığını yansıtıyor. Aşağıdaki grafikte rahatlıkla görülebileceği gibi 3D TV leri kullanırken yaşanan rahatsızlıklar kullanıcıları 3D TV almaktan uzak tutan etmenlerin başında geliyor.


Bunlara dayanarak kullanıcıların 3D TV konusunda tereddütte oldukları ve 3D TV almalarına değecek olduğunu bilecekleri bir çeşit kanıt görmek istiyorlar. Onlara ve size “işte kanıt” demek istiyoruz, artık 3D TV almak için yeterince nedeniniz var! 

LG’nin son buluşu Cinema 3D TV ler, kullanıcıların önündeki tüm tereddütleri çözmesinden ötürü aranılan 3D TV olma özelliğini taşıyor. Artık 3D gözlüklerin yüksek fiyat etiketlerini dert etmenize gerek yok çünkü LG Cinema 3D Smart TV ler yüksek fiyatlı Shutter Glass (SG) gözlükler yerine daha uygun maliyetli 3D gözlükler kullanıyor. Bu gözlükler ayrıca batarya ve şarj gerektirmiyor, bu yüzden sarj derdi ya da elektromanyetik dalga yaymasından ötürü göz sağlığınızı tehlikeye atmanıza gerek kalmıyor. Bundan da ötesi TV kutusundan 10 tane gözlük çıkıyor yani arkadaşlarınız ya da aileniz ile birlikte hemen 3D keyfine başlamanız mümkün. Yeni IPS teknolojisi sayesinde görüntü kalitesi en yüksek seviyede ve size baş döndüren net görüntüler ile mükemmel izleme deneyiminden başka birşey sunmuyor. LG panellerinin geniş izleme açısından ötürü deneyim sadece bir kişiye özel değil. Baş dönmesi, karanlık ve üstüste binen görüntüler artık bitti. 

Daha da fazlası var. LG’nin Cinema 3D Smart TV serisi, adından da anlaşılabileceği üzere akıllı bir TV. Sadece mükemmel 3D ve 2D deneyimi yaşatan bir TV değil; aynı zamanda sizi arkadaşlarınız ile bağlantıda tutan, kendi koltuğunuzun rahatlığında internette sörf yapabildiğiniz, çeşitli uygulamalar indirebildiğiniz ve ev ağınızda paylaşılan dosya ve filmleri görüntüleyebildiğiniz bir TV sahibi olacaksınız. Kutu içersinde gelen Magic Motion kumandası bu deneyimi kusursuz yapıyor. 

Eğer yeni bir TV almak istiyorsanız LG Cinema 3D Smart TV düşünmeniz gereken ilk televizyon. Çünkü toplam TV maliyetini düşürmenize ve aynı zamanda net ve kaliteli görüntü almanıza olanak sağlayan özellikler ile birlikte geliyor.



25.10.2011 Salı - 11:52

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bende lg'nin 3d tv'lerini görene kadar bu televizyonlara soğuktum.. ama lg'nin fpr teknolojisi ile farklı bakmaya başladım.. özellikle gözlüklerinin ağır ve şarjlı olmaması + özellik

Can Çakruso dedi ki...

Artık pahalılığı kalmadı pek, 3d televizyonlar normal Led TV lerden %20 - %30 pahalı oluyor. Ama pasif gözlüklerin tek tek ucuz satılması güzel bir olay tabii ki. Yine de araştırmadaki gelir grubuna bakılırsa 1600$ altı kazanan grup ile gelirini söylemeyen toplam fakir grup %44 gibi bir seviyede. Bu yüzden LG Cinema 3d TV ler çok satılıyor sanırım.

Yorum Gönder