S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Mayıs 09, 2011

Google’dan sevimli bir LOGO :)


Google’ın bugun çizdiği logo gerçekten çok sevimli ve ilgi çekici açıkçası amacını merak ettim ve bakın neler öğrendim? J
Google’ın önemli insanlar için yaptığı bu uygulama, google kullanıcıları tarafından takdir görüyor. Bugun ki konuğu ise ünlü yazar Roger Hargreaves olmuş.
Roger Hargreaves kim derseniz? Türkiye’de satılan Bay Gıdık, Bay Kocaburun, Küçük Bayan Felaket, Küçük Bayan Yardımsever çocuk kitaplarının yazarı. 9 Mayıs 1935 yılında dünyaya gelen İngiliz yazar Roger Hargreaves 1988 yılında vefat etmiş. Kitaplarının ise en ilgi çekici yanı parlak renkli ve gösterişli resimler bulunması.
Roger Hargreaves küçük yaşlarda babasının kuru temizleme dükkanında çalışmış ama onun asıl isteği karikatürist olmakmış. 1971 yılında Londra’da bir firmada kreatif yönetmen olarak çalışırken yazarlığada başlamış. Kitapları bir yıl içinde 1 milyondan fazla satmasına rağmen başlangıçta kitapları basıp dağıtacak bir yayıncı bulmakta çok sıkıntı yaşamış. Kitaplarından birisi 1983 yılında televizyon dizisi haline getirilmiş. Ani bir şekilde 1988 yılında öldükten sonra hikayeleri varlığını sürdürmeye devam etmiş.
Özel günlerde kullanıcılarına farklı logo tasarımlarıyla hizmet veren Google’ın Türkiye’de ki kullanıcıları için daha önce Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi özel günlerde çeşitli logolar hazırladığını görmüştük. “Doodle” olarak nitelendirilen bu tasarımlar tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca bu logoların üzerine tıklayarak o güne, kişiye ve konuya özel ayrıntılı bilgiye erişebiliyorsunuz...




 




0 yorum:

Yorum Gönder