S^ns"rs"z İnternet

Salı, Mayıs 17, 2011

Durmak bilmeyen Teknoloji yine LG’den!

Hergün bizi şaşırtan, kafamızı karıştıran, hangisini alsak diye düşündüren yeni bir ürün çıktı piyasaya. Yeni bir teknolojiyi  gördüğünüzde, “Ben bunu düşünmüştüm” dediğinizi duyar gibiyim. Evet adamlar düşünmekle kalmıyor daha biz bir öncekine alışmadan yada satın almadan yeni bir tanesini yapıyor bile.
Evimde en büyük keyfim olan 3D TV’de sinema keyfimi daha rahat ve kullanışlı hatta daha sağlıklı bir hale getiren yeni 3D TV teknolojisi LG’den geldi. Öncelikle şuan piyasada satılmakta olan ve evlerimizde bulunan 3D TV teknolojisi  SG yani Shutter Glass gözlükler ile izliyoruz. Bu gözlüklerle ilgili bir çok olumsuz yorumlar duyar hale geldik. Gözlükler kullanım sırasında baş dönmesi ve mide bulantısı yapıyor. Diğer yandan ise gözlüklerin ağırlığı, elektromanyetik dalga yayması, başa yakın konumda kullanılıyor olması göz sağlığı için olumsuz etkiler yaratıyor. SG gözlüklerin şarj edilmek zorunda olması ise daha ağır ve kullanışsız bir hale getiriyor. Kalabalık bir aile iseniz fiyatı oldukça pahalı olan bu gözlüklerden birden fazla almak zorundasınız demektir. SG gözlüklerle film izlerken bakış açınız çok önemli  yoksa beklediğiniz görüntü kalitesini ve parlaklığı alamıyorsunuz.
Bu sorunları ortadan yeni LG 3D TV FPR gözlükleri ise SG gözlükler gibi bataryası olmadığı için şarja gerek duymuyor, bu nedenle SG gözlüklerden oldukça daha hafifler ve göz sağlığını olumsuz etkileyen elektromanyetik dalgalar yaymıyorlar. En önemlisi ise mide bulantısı ve baş dönmesi gibi yan etkileri yok. Türkiye’de 17 TL gibi uygun fiyata satılmaya başladı. SG gözlüklerin bir tane fiyatıyla yaklaşık 8-10 tane FPR gözlük satın alabiliyorsunuz. Böylece kalabalık bir grup veya ailenize film, video, oyun ve maçları izlemek daha ekonomik bir hale geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder