S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Ekim 05, 2012

Daha Fazla 3D Keyfi için Birkaç İpucu


Oyun ve film sektörü artık 3D görüntü modunu neredeyse pazara sunulan her projede kullanıyor. Filmler hem 2D, hem de 3D olarak iki seçenekle izleyiciye sunuluyor. Oyunlarda ise durum bambaşka. Bugüne kadar yapılmış olan Direct-X tabanlı her oyun 3. Parti yazılımlar sayesinde 3D olarak oynanabiliyor. Günümüzde her bütçeye uyan 3D TV ve monitör modelleri mevcut. 3D artık sadece sinema salonunda değil evimizin salonunda, oturma odasında, bilgisayar masamızda… Hem de ister kendi başına, ister bilgisayarla, ister medya oynatıcıyla, isterseniz de oyun konsollarında…

Peki 3D görüntüleme bu kadar ulaşılabilir durumdayken ve belki biz de bir 3D görüntüleme yeteneği olan bir TV/monitör sahibiysek en sağlıklı 3D görüntüyü nasıl elde edebiliriz? 3D görüntü izlerken yapmamız gereken önemli şeyler nelerdir?

Öncelikle; özellikle oyuncu 3D kullanıcılarına şu uyarıyı yapmamız gerekir. Uzun süre 3D modunda görüntü izlerseniz (oyun oynama, film izleme vs.), baş dönmesi (Baş dönmesi süresi kişiye göre değişir.) hissedebilirsiniz. O yüzden oyun oynarken ya da film izlerken bir saat 3D görüntü izledikten sonra, kısa bir süre dinlenmenizi şiddetle öneririz. Bu şekilde hem göz sağlığınızı korur, hem de vücudunuzun 3D görüntüye karşı tepki vermesinin önüne geçebilirsiniz.


3D görüntüleri, optimum izleme açısı ve üründen tavsiye edilen mesafede izleyiniz. Aksi halde, 3D görüntüler üst üste binmiş şekilde görünebilir ya da düzgün bir şekilde görüntülenemeyebilir. Ayrıca uzun süre çok yakında 3D görüntü izlerseniz, bu baş dönmesine veya bulanık görmeye neden olabilir. Sakın kendinizi saatte bir dinlendirmeyi unutmayın.

Hamileyseniz, yaşlıysanız ya da kalp rahatsızlıklarınız varsa, 3D görüntü izlememenizi tavsiye ederiz. Çünkü 3D görüntüler yönelim bozukluğu ve kafa karışıklığına neden olabilir. Tabii bizimkisi sadece tavsiye, siz yine de mutlaka doktorunuza danışın. 3D görüntüler, alkollü kişilerde mide bulantısı ve kusmaya da neden olabilir. Bu durumda, 3D görüntü izlemeyiniz.

3D gözlüğü dereceli gözlük, güneş gözlüğü ya da koruyucu gözlük kesinlike olarak kullanmayın.

3D gözlüğü aşırı sıcak ya da soğuk yerlerde bırakmayın. Bu, gözlüğün şeklinin değişmesine ya da hasar görmesine neden olabilir. 3D gözlükler sadece 3D görüntü almak için tasarlandığından, görme bozukluklarına yol açabilir.

FPR TV’lerinizle birlikte kullandığınız 3D gözlüklerin lensleri (polarize film) kolayca çizilir. Bu lensleri temizlerken yumuşak bir bez kullanın. Gözlük üzerinde kimyasal temizlik ürünleri kullanmayın.

(alıntıdır)

0 yorum:

Yorum Gönder