S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Ağustos 02, 2012

Bir Türk oyunu daha: Nakrum

Son Savaş'tan tanıdığımız Panteon oyun stüdyosu'nun yeni oyunu Nakrum bugün (2 Ağustos 2012) oyun dünyasındaki yerini aldı.

Panteon Oyun Motorunu kullanan ve web tarayıcısı üzerinden multiplayer olarak oynanabilen Nakrum, daha tasarım aşamasındayken piyasada bulunan oyunlar hakkında kullanıcıların beğenilerini ve beklentilerini göz önüne alarak tasarlanmış.Üstelik oyunun motoru da esasında Sanayi Bakanlığı’ndan da desteklenmiş bir AR-GE projesinin ürünü.




Nakrum, browser tabanlı yeni nesil bir ücretsiz online strateji oyunu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Microsoft Silverlight tabanlı bir oyun motoru olan Pantheon Engine, Nakrum’un oyuncularına bu tarz oyunlardan alışık olmadıkları imkânlar sağlamasını mümkün kılıyor.

Uzun zaman önce, evrenin en güçlü iki ırkı Fornax ve Alpha halkları barış içerisinde yaşam sürerken, bazı dış etkenler sonucu büyük bir savaşa girmişlerdir. Bu büyük savaştan sonraki dönemdeki evrendeki uzak bir gezegende birbirleriyle ve Azur halkıyla savaşlarını konu alan oyunun senaryosu oldukça ilgi çekici duruyor.

Evrenin ücra bir köşesinde Pedna gezegeninde 13 rahip yaşıyor. Alpha ve Fornax halkı bu rahiplere "Kara Rahipler" diye hitap ediyor. Çünkü bu iki halk, güçlerinin yetmediği konularda rahiplere rüşvet vererek büyü ve kara büyü yaptırıyor. Halkların barış içinde yaşamaları da Kara Rahipleri huzursuz ediyor ve bu durum Kara Rahiplere olan ihtiyacı azalttığı için de Kara Rahipler halklar arasında sorun çıkmartmaya başlıyor. Sonuç ortada Alpha halkı Fornax halkına savaş açıyor ve savaşı da kazanıyor.

Aradan geçen 500 yıllık bir süreçten sonra, Fornax Halkı Adanu’larla birlikte yaşamaya başlıyor ve kendilerini Atlantis Halkı olarak tanıtıyorlar. Alpha halkından intikam almak için kendilerini geliştirmeye de devam ediyorlar. Hatta öyle bir aşamaya geliyorlar ki gezegende bulunan hayvanları evcilleştirerek Azur adında yeni bir ırk yaratıyorlar. Bu durumdan rahatsız olan ve yaklaşan savaşın farkına varan Alphalar, Azur ırkını kışkırtarak Atlantisli’lere karşı isyan etmelerini sağlıyor.

Nakrum'u buradan oynamaya başlayabilrisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder