S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Mayıs 04, 2012

The Elder Scrolls: Online İlk Detaylar!

Bildiğimiz gibi bu aralar Online oyunların ardı arkası kesilmiyor. Önüne gelen Online oyun çıkartıyor diyebiliriz. Ama bu işin ünvanında "The Elder Scroll" ismini duyduğumuz zaman sizce tüylerimiz diken diken olmasınlarda ne yapsınlar? The Elder Scroll: Online haberinin gelmesiyle oyun dünyası büyük bir sarsıntı geçirmiş bulunmakta. Oyun Zenimax Online aracılığıyla geliştirilecek. İşte oyunun detayları ve bununla ilgili görseller geliyor şimdi...


Firmanın direktörü Paul Sage, böyle bir oyunun MMO türüne geçmesinin, önceki Elder Scroll oyunlarıyla aynı atmosferi taşıması, konudan sapmaması, savaş dizaynının şaşırmaması ve çevre elementlerinin birbiriyle uyumlu olmasının gerçekten çok önemli olduğunu savunuyor. Konuyla ilgili de şöyle bir yorum getiriyor:

"En başta gerçekten ilgi çekici bir oyun keşfettik. Bu gerçekten, aynı kontrol mekanizmasına sahip tipik masif bir çoklu oyuncu oyununun, oyuncuların 'en gözde oyunu' haline gelmesi adına konforlu olması, fakat ayrıca Skyrim oyuncularını da cezbetmesi gerekiyor. O mihenk taşlarına vurmak istiyorsunuz, fakat bundan da önemlisi, tamamen eşsiz ve eğlenceli bir deneyim yaratmak zorundasınız

Hikaye, Skyrim'den 1000 yıl öncesinde, Tamriel kıtasında ki savaşın üstüne kurulu durumda. Ayrıca oyunda Morrowind'te Nerevarine'nin Dagoth Ur'a karşı verdiği savaşa, üst düzey savaşçıların Oblivion'dan gelen istilaya karşı umutsuzca olan çarpışmalarına ve Skyrim diyarında ki başka bir iç savaşa rastlıyoruz. Oyunun ana senaryosu ise King of Worms olarak tanınan Mannimarco'nun, Molang Bal ile birlikte ölümlü dünyasını ele geçirme planlarını konu alıyor. 


Tamriel diyarında oyuncular 3 ayrı ittifak seçebilecekler. Bu 3 ayrı ittifak ise 3'er tane ayrı ırk barındıracak. Bunların isimlerine gelirsek:

Ebonheart Pact
-The Nords
-Dunmer (Dark Elves)
-Argonians

Aldmeri Dominion
-Altmer (High Elves)
-Bosmer (Wood Elves)
-Khajit

Daggerfall Covenant
-Breatons
-Redguard
-Orcs

Bir MMO'nun nasıl bir seviye atlama düzeni olabilir ki? diye soruyoruz şimdi de. Tabii ki kare şeklinde yeteneklerimizin olduğu, ekranın altında bulunan o uzun geniş barlara sahip olacağız. Ama oyunu diğer MMO'lardan ayıran özellik ise, eski Elder Scroll geleneğinin hala sürdülüyor olacak olması, yüksek ihtimalle.Bethesda bu konuda eski Elder Scroll günlüklerinden şaşmayacaklarını söylüyor. Tabii ki de Skyrim oyuncularının ilgisini çekmek için, oynanış biçiminin aynı Skyrim'de ki gibi TPS olacağı söyleniyor. 


Peki ya oyunun ilerleyişi ne durumda olacak? Olması gerektiği gibi sadece ana hikayeye bağlı kalarak tek bir görev dizilimi üstünde ilerlemeyeceğiz. Mutlaka 'hadi kurt kuzu keselim' görevlerine de rastlayacağız. Ama bundan önemlisi, daha interaktif bir görev zincirinin getirilecek olması. Oyuncular rasgele denk geldikleri NPC'ler ile, istedikleri gibi konuşup görev alabilecekler. Bu şekilde oyunda daha iyi nasıl deneyim kazanılması gerektiğini, kendi başlarına yarattıkları yollarla keşfedebilecekler. Ayrıca The Elder Scrolls Online, eski dungeon sistemini geri getirecek. Ufak gruplar toplayarak, Raid gibi Heroic moda sahip dungeonlara da girebileceksiniz.


Oyun içinde ne yazık ki bütün haritayı göremeyeceğiz. Belli başlı haritalar açık olacak, diğer alanlar ise daha sonra gelecek olan ek paketlerle açıklanacak. Bu demek oluyor ki, Bethesda gerçekten kalıcı bir eser yaratmaya kararlı gibi görünüyor. Cyrodiil ise bu savaş atmosferinin merkezi durumunda olacak. Oyuncular oyun sonrası burada PvP yapabilecekler.

The Elder Scrolls: Online, şimdiden yüksek oranda eleştiri almaya başladı bile. Bunların ne denli iyi, ne denli kötü olduğuna dair henüz bir fikrimiz yok. Fakat söylentiler, bu projenin arkasında bir Ultimate Online ve Dark Age of Camelot nostaljilerinin yattığını söylüyor. Objektif bakacak olursak, gerçekten bu doğru olabilir. Fakat herkesinde bildiği gibi, Bethesda bu işi iyi biliyor. (*Alıntıdır)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben Xavi Jude duyuyorum Merhaba herkes bu mektubu yaziyorum çünkü orada o geldi hiçbir umut oldu ve benim ailelerin düsük faiz orani ile bize kredi lider tarafindan canli hissettirmek düsündüm Aiicco sigorta kredi kredi sirketi benim ve aileleri için yaptiklarin için gerçekten minnettarim Eger herhangi bir tutarda kredi ariyor orada eger i (xavigeradloanfirm@yahoo.com üzerinden e-posta size istiyorum yani ben orada gerçek kredi kredi var hala ama benim için sürpriz ben çok fazla zaman kaybetmeden benim kredi var oldugunu hiç düsünmemistim ) i Hepinize basarilar diliyorum .

Yorum Gönder