S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Mayıs 07, 2012

Assassin's Creed 3 Senaryosu Ubisoft Ekibini Zorlamış!

Amerikan Devrimi dönemini anlatan öyküsüyle seride büyük yeniliklerin gerçekleşeceği Assassin's Creed III'ün yönetmeni Alex Hutchinson gerçekleştirdiği bir röportajda tarihte yer etmiş insanların AC serisinde doğru yer ve doğru zamanda nasıl öldürüldüğü, bunun neden AC III'de yapılamayacağını açıkladı:


"Assassin's Creed III'de anlattığımız Amerikan Devrimi sırasında ölmüş hiç meşhur bir tarihi karakter yok. Ölümcül gizem temasını oyuna yansıtmak son derece zor.

Bir kuralımız var: herkes doğru yılda, doğru yerde ölür. Hepsi de gerçekten de yaşamış olan insanlar olmalıdır. Bu kuraldan milim dahi dışarı çıkmadık. Büyülü bir şey. Olayları nasıl daha açık hale getirebilirdik, bilemiyoruz."

Hutchinson yaptıkları araştırmada o dönemde Amerika'nın kurucularından hiç birinin ölmezken İngiliz Ordusunda görev alan generallerin pek çoğunun öldüğünü görmüşler. Bu yüzden Ubisoft, o dönemde Amerikan tarafında yarı gizemli durumlara, kölelik veya kalpazanlık yapan insanlar üzerinde araştırmaya gitmiş. Bu noktada ise Ubisoft, oyunu oynayan herhangi birinin atasını imha etmekle karşı karşıya gelmiş. Oldukça hassas olan konuların oluşturduğu Assassin's Creed III'de karşılaşacağımız Tapınakçılar işte bu aşamalardan sonra ortaya çıkmış.

"Bize göre onlar cani veya hain değillerdi. Yanlış anlaşılmışlardı. Herkes dünyayı kurtarmak istiyordu; farklı yollarla. Biz hikayeyi Tapınakçılar açısından gösterdik."

0 yorum:

Yorum Gönder