S^ns"rs"z İnternet

Salı, Mayıs 15, 2012

Diablo 3 Karaborsaya Düştü

Dün gece dünya çapında milyonlarca Diablo hayranı, 12 yıldır bekledikleri oyunlarına kavuştular. Türkiye'de de yapılan gece satışı yurtdışındaki organizasyonlardan farklıydı. Bazı hayranlar, oyunun Collector's Edition'ına ulaşmak için sabah 5'ten gece 12'ye kadar Taksim meydanında bekledi. 

Saatler süren bekleyiş sırasında, 12 yıldır bekledikleri oyuna kavuşmak isteyen hayranlar kadar karaborsacılar da vardı. Sınırlı sayıda satılan ve tüm dünyada satışı tükenen Diablo III Collector's Edition, gece satışı biter bitmez müzayede siteleri üzerinden karaborsaya düştü. Peki, dün geceki özel satışı kaçırdıysanız Diablo III Collector's Edition'a sahip olmak için ne kadar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor?


Şu anda sanal müzayede siteleri üzerinden oyun 450 ile 750 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 240 liraya gece satışından aldıkları Diablo III'ü yüksek bir kârla satan karaborsacılar, oyunseverlerin zaaflarını hedef alıyor.

Eskiden, teknolojik cihazlar için yapılan bu karaborsa satışları son aylarda oyun dünyasını da vurdu. Karaborsacılar, toplu ön sipariş yaparak piyasadaki oyunların azalmasını sağlıyor. Normal fiyata aldıkları oyunları yüksek kâr oranlarıyla sattıkları için piyasayı yönlendirecek hiç bir yöntemden çekinmiyorlar. Peki, yurtdışında durumlar nasıl? 

Diablo III CE'yi eBay'den almak isteyen kullanıcılar 130 dolar ile 500 dolar arasında değişen fiyatları gözden çıkarmak zorundalar.

0 yorum:

Yorum Gönder