S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Haziran 27, 2012

LG Cinema 3D TV’ye Çevre Dostu Ünvanı

LG 47LM760S, çevrecilik konusunda en iddialı ürünlerden biri oldu. Düşük enerji tüketimi sunan ve karbon salınımını azaltan LG’nin yeni nesil TV’lerinden 47LM760S, ürün ağırlığı, enerji tüketimi ve üretim maddelerinin azlığı gibi nedenlerde ‘Climatop’ unvanının sahibi oldu. 

 
LG, Cinema 3D Smart TV modellerinden 47LM760S’in, üretim ve taşıma aşamalarında çevre dostu olma özelliği ve karbon salınımına etkisi nedeniyle Climatop unvanına değer görüldüğünü duyurdu. Climatop, çevre dostu ürün ve hizmetleriyle doğaya katkı sağlayan şirketleri unvanla ödüllendiren bağımsız bir organizasyon olma özelliği taşıyor. 

Climatop’un bağımsız olarak gerçekleştirdiği testler sonucunda, LG 47LM760S’in diğer 3D Smart TV’lerden çok daha az salınıma neden olduğu ortaya çıktı. Ürünün düşük ağırlığı daha az karbon salınımına olanak tanırken neredeyse yok denecek kadar ince çerçevesi de buna katkı sağlıyor. 

Tüm bu etkenler birleşince 47LM760S’in ağırlığı, bir önceki LG 3D Smart TV’den yüzde 14 daha hafif oldu, bu da taşıma ve dağıtımda harcanan enerjinin azalmasına yol açtı. Önceki modellere göre yüzde 20 oranında daha az enerji harcayan 47LM760S, geleneksel TV’lerin yerini alsa Avrupa’da bir TV’nin ömrü olan 7 yıldan sonra 90 kg dolayında karbon salınımına engel olunuyor. 



0 yorum:

Yorum Gönder