S^ns"rs"z İnternet

Salı, Haziran 14, 2011

LG'den Yeni FPR Teknolojili Monitörler...

Teknoloji devlerinden biri olan LG Electronics, 4 Haziran Cumartesi sabahı blog yazarlarına özel iki yeni ürününü tanıtımı için bir organizasyon düzenledi. Benimde davetli olduğum bu organizasyon, Rumeli Hisarı’nın eşsiz boğaz manzarasını ayakları altına alan Donjon Cafe’de düzenlendi. Herkesin keyifli ve samimi olduğu bu ortamda önce güzel bir kahvaltı yaptık.
3D TV’ler de FPR gözlük teknolojisi ile yeni bir dönem açan ve oldukça gündemde olan LG, benzeri bulunmayan, sinema kalitesindeki 3 boyutlu D42P ve Süper LED E81 monitörlerini tanıttı...
FPR teknolojisi nedir? Biraz hatırlayalım... Standart 3D TV’ler de kullanılan SG(Shutter Glasses), yaydığı elektromanyetik dalgalar ile uzun süreli kullanımlarda göz sağlığını etkiliyerek bağ ağrısı, mide bulantısı gibi olumsuz etkiler yapıyor. Ayrıca kalın ve ağır olan tasarımı ile şarj edilerek çalışıyor olması, rahat kullanıma olanak sağlamıyordu. Yani film arasında şarjınız bitebilir ve keyfiniz yarım kalabiliyor. Bunların yanı sıra SG gözlüklerin 1 adet fiyatını düşünürsek ve kalabalık bir aile iseniz kesenizi oldukça açmanız gerekecek.
FPR gözlük teknolojisi ise, SG’lerin aksine elektromanyetik dalgalar yaymadığı için göz sağlığını olumsuz etkilemiyor ve bu sayede baş ağrısı, mide bulantısı gibi sorunlar yaşatmıyor. Oldukça hafif olan FPR’ın, gündelik kullandığımız güneş gözlüklerinden pek bir farkı yok. Oldukça hafif ve şarj ile çalışmadığı için kullanıcıya oldukça keyifli bir deneyim sağlıyor. SG gözlüğün 1 adet fiyatına 10 adet FPR gözlük satın alabilmek ise en büyük artılarından.LG, işte bu süper FPR teknolojisini bilgisayar erkanlarına taşıdı...
LG  D42P 3D monitörler, bizlere Süper 3D titreşimsiz görüntüler, parlaklık, konforlu gözlükler ve yüksek bağlantı kapasitesi sunuyor. 23 inçlik D42P monitörlerinin en çarpıcı özelliği ise 2D filmleri, resimleri  ve oyunları 3D’ye dönüştürebiliyor. 3D Efekt Modu ile son derede canlı ve net 3D görüntüler elde edebiliyorsunuz. HDMI 1.4 kablo bağlantısı ise her türlü 3D cihazı monitöre bağlayabilecek arayüzü destekliyor böylece bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymuyorsunuz. Son olarak titreşimsiz, elektromanyetik dalgalar yaymayan FPR gözlüklerle, gerçeğe yakın ve canlı görüntü kalitesi ile 3D filmlerin keyfini çıkarmak size kalıyor.
LG E81 Süper LED serisi, 11.9mm süper ince ergonomik tasarımı ile oldukça şık ve kullanım kolaylığı sağlıyor. E81, 1920x1080 Full HD çözünülük, 10.000.000:1 Kontrast oranı, 5ms ışık tepkime süresi, DVI ve HDMI girişleri, ekran-bölme işlevi, Cinema Mode ve D-sub özellikleri ile öne çıkıyor. SÜPER çözünürlüğü sayesinde, içeriğin orjinal netliği ne olursa olsun daha üst seviyeye dönütürerek en iyi görüntüyü sunuyor. SÜPER⁺ çözünürlük görüntü büyütülmesi sırasında oluşabilecek çözünürlük kaybını hesaplayan IC-motoru sayesinde kenar ve gölgeli alanlardaki detay seviyesi artarken, parazit seviyesi azalır. EZ kablolama sayesinde ise karışık ve kalabalık görüntüden kurtuluyorsunuz. Standart LED monitörlerden %25 daha az enerji tüketimi sağlayarak LG çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu.
Yeni bombalarını heyecanla beklediğim LG’ye, bu güzel organizasyonda bizede yer verdiği için teşekkür ederim... J

 


4 yorum:

Sangun Coyin dedi ki...

LG 23D42P modeli 2 adet 3D FPR gözlük hediyesi ile birlikte internet satış sitelerinde stoklarda görünüyor. Teknomarketlerde teşhire çıkar çıkmaz denemek istiyorum. Özellikle 3D oyunlarda çok başarılı olacağı kesin.

Osman Ali Güngör dedi ki...

Benim müthiş monitörüm.. 3D monitör isteyenler kesinlikle kaçırmasın çok başarılı bir ürün. FPR gözlük teknolojisi gerçekten mükemmel olmuş TV lerden sonra. Oyun olsun film olsun 3D izleme keyfini çıkarıyorum :)

Gözde Pekerkoç dedi ki...

Bu monitör arkadaşımda var benim, getir bir deneyeyim diyorum 2 aydır getirmedi gitti. O kadar konuşarak yoruyorum kendisini ama beceremedim getirtmeyi. Cep telefonundaki dandik 3D ye mahkum kaldık resmen. O kadar 3D gösterebilen telefon aldım büyük bir ekranda denemek istiyorum, bir türlü kısmet olmadı.

Özellikleri bakımından çok güzel bir monitör, en kısa zamanda denemek istiyorum. Cinema 3D TV lerden sonra FPR ların monitörlere güzel bir uyarlaması.

Vural Hazarlama dedi ki...

Uzun incelemelerim sonucu bu D2342P de karar kıldım, bu sefer stoklarda bulamıyorum. En büyük etken FPR teknolojisi oldu bu monitörü seçmemdeki, uzun süre 3D oyun oynamak istiyorum ve SG gözlükler ile bu imkansız.

Yorum Gönder