S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Haziran 30, 2011

3D TV alırken en büyüğünü seçin

Türkiye canlı yayınla tanıştı. Digiturk'un 'den geçtiğimiz cuma akşamı yayınladığı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ilk canlı 3D (Üç boyutlu) yayın olarak da tarihe geçti. Öncelikle yakın plan görüntülerin çok daha çekici olduğu maçı 3D izlemek büyük keyif. Hafta sonları evde 3D TV'den maç keyfi yaşamak isteyenlere bizim de bir takım önerilerimiz var. 46 inç yani yaklaşık 117 ekranlık bir 3D uyumlu televizyondan derbi maçı izlerken TV seçimi için can alıcı sonuçlar karşımıza çıkıyor. Öncelikle geniş ekran özelliği, 3D TV almak isteyenler için en önemli seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Küçük ekranlar kendinizi bilgisayar oyunundaymış gibi hissettirebilir. 3D uyumlu bir projeksiyon cihazı da büyük ekranıyla iyi bir alternatif olarak görünüyor. Şu anda gözlüksüz 3D uyumlu televizyon için henüz erken. Şu anda sadece Japonya'da 21 inç altında monitörler satış için vitrine çıktı. Büyük ekran TV'ler için gözlüksüz teknoloji şuan için hazır değil. Henüz fuarlarda sergilenen prototip ürünler var ama bunlar yetersiz. 2012 yılına kadar gözlüksüz olarak 3D maç, film ve özellikle bilgisayar oyunlarından mahrum kalmak istemiyorsanız 21 inç büyüklüğündeki monitörler iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak fiyatlar düşene veya gözlüksüz 3D TV yaygınlaşana kadar "En iyi 3D TV arkadaşımın televizyonu" diyebilirsiniz!

Canlı maç keyfi için 3D TV alacaklara tavsiyeler* EKRAN BÜYÜK OLMALI: Televizyonun 127 ekran veya 50 inçten büyük olması gerekiyor. Çünkü, 3D TV ekranlarında derinlik oluşunca top ve futbolcular uzaklaşıyor, nokta gibi kalıyor. Küçük ekranlar, kendinizi bilgisayar oyunu izliyor gibi hissetmenize neden olabiliyor.
* AYARLAR KOLAY OLMALI: Satın alacağınız TV'nin kumandasının 3D geçişleri kolay yapılmalı. Yani sadece televizyona değil, kumandasına da dikkat edin. Kumandaların kolay kullanımı izleme zevkini doğrudan etkiliyor, özellikle maç başlarken!..
* HIZLI TV VE İŞLEMCİ: 3D işlemci, yazılım ve 200 Hz altında 3D TV almak hareketli görüntüde performansı düşürüyor.
* FAZLADAN GÖZLÜK ALIN:Gözlüksüz 3D TV'ler henüz satılmadığı için gözlük konusu önemli. Eve gelecek sürpriz misafirler için mutlaka fazladan 3D gözlük bulundurun. Kalitesiz sinema gözlükleri değil, mutlaka iyi gözlükleri camlarını temizleyerek kullanın.

Tsunami dizüstünü vurdu
Binlerce insanın deprem ve tsunami nedeniyle hayatını kaybettiği Japonya'da yıkılan fabrikalar, dizüstü bilgisayar ve mobil cihazları da vurdu. Spekülatörler, depremi bahane ederek ürünleri stokladı. Depremde zarar gören fabrikalarda bellek kartları, çipler ve piller üretildiği için dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinelerinde fiyat artışlarının tetiklenmesi bekleniyor. Dizüstü bilgisayar ve benzeri mobil cihaz üreticileri farklı parça üreticilerini tercih edecek. Ürün fiyatlarının spekülatörlerin etkisiyle dünya genelinde yüzde 10 artması bekleniyor.

2 yorum:

Beste Falya dedi ki...

Futbol maçları 3D olarak güzel ama ana kamera çekiminde 3D efektleri pek belli olmuyor maalesef. Yakın çekimlerde ise gerçekten mükemmel. Kameramanların 3D tekniği ile çekim yapması çok önemli, ön-arka makroyu doğru oturtmalılar. Biz 3D TV alıyoruz ama kameramanların bu konularda eğitim alması da şart.

Arzu Kaynar dedi ki...

Büyüklük tabii ki önemli ama işlevine de dikkat etmek gerekiyor kesinlikle. Özellikle Smart TV fonksiyonları çok gelişti TV lerin, yüzlerce uygulama bulmak mümkün. Bunun yanında LG'nin Magic Motion kumandasının fiyatı çok düşmüş kampanya yüzünden hemen kaptım bir adet. Wii kumandası gibi yapmışlar çok kullanışlı oldu Smart TV artık, özellikle web sitelerinde dolaşmak ve yazı yazmak inanılmaz pratik oldu.

Yorum Gönder