S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Nisan 20, 2012

LG Cinema Screen TV 2012 Lansmanı

LG, Cinema Screen tasarımlı yeni ürünleriyle Türkiye 3D TV pazarında 1 numara olmayı hedefliyor! 

LG 2012 Cinema Screen TV’leri 19.04.2012 Perşembe günü Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi kampüsünde yer alan The Seed Cafe’de gerçekleştirilen lansmanla basına ve bizlere duyuruldu. 


Minimum Çerçeve, Maksimum 3D Deneyimi sloganıyla duyurulan cinema Screen serisi için LG TV Ürün Geliştirme Müdürü Aytek Dorken basın toplantısında bir sunum gerçekleştirdi ve “nerdeyse yok denecek kadar ince çerçevesiyle tasarımda çığır açan ürünler, mükemmel 3D görüntü kalitesine ve sınırsız 3D içeriğine sahip. Cinema Screen tasrımıyla dikkat çeken ürünler sinemadaki izleme deneyimini evinize taşıyacak” açıklamasında bulundu. 


LG Cinema 3D Smart TV’ler, geliştirilmiş 2D’den 3D’ye dönüştürme fonksiyonu ile 3D içeriklerde kullanıcı gereksinimlerini en üst düzeyde karşılıyor. 2D’den 3D’ye dönüştürme fonksiyonunun geliştirilmiş derinlik etkisi sayesinde ise herhangi bir 2D içerik, çözünürlük kalitesi ne olursa olsun yüksek kalitede 3D görüntüye dönüştürülebiliyor. Yeni LG Cinema 3D Smart TV’lerde bulunan LG Cinema Screen tasarımı, göz alıcı bir 3D TV deneyimi sunarken 3D Sound Zooming özelliği ekrandaki objelerin sesiyle hareketleri arasında uyumluluk sağlıyor. Dual Play fonksiyonu ile ise kullanıcılar, iki kişilik oyunları, ekran bölünmeden tam ekranda oynamanın tadını çıkarıyor. 

LG’nin 2011 yılında tüketicilere sunduğu Sihirli Kumanda, yeni LG Cinema 3D Smart TV’lerde daha da sihirli hale geliyor. LG Sihirli Kumanda, 3 farklı modu ile kullanıcıya Smart TV’yi kolay bir şekilde kontrol olanağı sağlıyor. Yeni Cinema 3D Smart TV’ler aynı zamanda bir dizi bağlantı özelliklerini de içinde barındırıyor. Intel Wireless Display (WiDi) teknolojisi sayesinde uyumlu cihazlara bağlanmak için kablo ya da internet bağlantısı gerekmiyor. Second Display özelliği sayesinde kullanıcılar TV’deki görüntüyü diğer akıllı cihazlarına aktarabiliyor ve TV’nin bulunduğu mekandan bağımsız olarak TV izleme keyfine devam edebiliyor. Kullanıcılar aynı Wi-Fi ağına bağlandıklarında akıllı cep telefonlarını veya tabletlerini kullanarak evlerinin bahçesinden, banyodan veya mutfaktan aynı veya farklı içerikleri izleyebiliyor. Mobil Ekran Paylaşımı sayesinde ise Wi-Fi Ekran veya MHL ile kullanıcılar cep telefonlarından televizyona kablolu veya kablosuz olarak içerik transferi yapabiliyor. Bu içerikleri evlerindeki en büyük ekranda izleyebilmenin yanı sıra TV kumandası ile kontrol edebiliyorlar. Social Center uygulaması ise kullanıcıların TV izlerken sosyal ağlara göz atabilmelerini sağlıyor. Bu uygulama ile TV izlerken aynı anda Facebook ve Twitter yoluyla iletişim kurulabiliyor. 


Lansman boyunca tüm sözü geçen teknolojileri ve modelleri inceleme imkanı buldum. Özellikle Dual Play fonksiyonu ve o odada Dirt 3 oyununu oynamak oldukça keyifliydi. 

Modeller şu an Mediamarkt’larda satışa çıkmış durumda, bugün itibariyle de yayılması an meselesi. Blogger olarak bizleri unutmayan LG’ye bir kez daha sonsuz teşekkürler. Özellikle hediye olarak verilen kalemler bir harika, yine oldukça güzel bir lansman sonrası güzel bir seri çıkıyor karşımıza. 






20 Nisan 2012 Cuma - 11:44

0 yorum:

Yorum Gönder