S^ns"rs"z İnternet

Salı, Eylül 13, 2011

"Yeni konsolu kim ne yapsın"


"Xbox 360 mı, yoks PS3 mü?" değil  "Devam konsollarından hangisi ilk olarak piyasaya çıkacak?" diye soruyoruz artık. 

Yeni çıkacak olan PS4 ve Xbox 720 hakkında söylentilerin arttığı şu sıralarda, EA yöneticisi Frank Gibeau, oyuncuların hali hazırda var olan konsollarından memnun olduklarını ve yeni çıkacak makinelerde öncekilerden farklı neyin hedeflendiğini algılayamadığını itiraf etti. 

Verdiği bir röportajda yeni jenerasyon konsol cihazların işlemcilerini ve grafik kart güçlerini ikiye katlamaktan başka ne gibi yenilikler getireceğini anlayamadığına değinen EA Labs başkanı Gibeau konuşmasına şu sözlerle devam etti; "PlayStation 4 ile yapılabilecek inanılmaz değişiklikler olduğuna gerçekten inanamıyorum. Çözünürlük ayarları zaten 1080p'de ve birçok konsol internete bağlanabiliyor. Pek tabi olan bütün teknik özellikler geliştirilebilir ama ne için? Sony ve Microsoft yeni makinelerinin üretimine geçtiklerinde tek bir şeyi fark edecekler; oyun oynamayı seven kitle ve biz oyun yapımcıları Xbox 360 ve PS3'den mutluyuz." 

Geçmişte olan hızlı ilerlemenin, günümüzde yüksek ihtimallerle tıkanma noktasına gelmiş olduğuna değinen Gibeau için, haksız demek sanıyoruz yanlış olacaktır ama yıllardır rekabetin hiç durmadığı bu büyük teknoloji pazarı için hiçbir şey imkansız gibi gözükmüyor.


13 Eylül 2011 Salı - 09:16

0 yorum:

Yorum Gönder