S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Ocak 31, 2013

4K TV’de En Uygunu LG

HD ekran çözünürlüğünü ikiye katlayan 4K televizyonlar, şu an bir otomobil kadar pahalılar. Örneğin Sony’nin 84 inç’lik 4K TV’sinin fiyatı tam 25.000 dolar. Ancak görünüşe bakılırsa rekabet, fiyatın düşmesine yol açacak. LG, rakip TV’sinin fiyatının çok daha “hesaplı” olduğunu duyurdu.


LG’nin 84 inç’lik 4K TV’sinin fiyatı, satışa çıktığında 20.000 dolar olacak. Bu ise eş özelliklere sahip Sony’nin TV’sinden 5.000 dolar daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Televizyon yine de fazlasıyla pahalı (ve hala bir otomobilden pahalı) ancak elinizde kalan 5.000 dolarla istediğinizi yapabilirsiniz.

Ne kadar yakından bakarsanız bakın keskin kalan görüntüler, ayırt edilemeyen pikseller ve neredeyse kağıt kadar ince ekranlar bize bugün çok pahalıya patlıyor. 4K TV’lerin kabul edilebilir bir fiyata kavuşması ve evlerimizdeki yerini alması biraz zaman alacak.

Salı, Ocak 29, 2013

LG, AH-IPS panelli EA53VQ-P serisini satışa sunmaya hazırlanıyor


Dünyanın önde gelen LCD panel üreticilerinden LG, EA53VQ-P serisi yeni modellerini bu ayın sonundan itibaren yurtdışında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Serinin, 21.5-inç'lik (22EA53VQ-P), 23-inç'lik (23EA53VQ-P), 23.6-inç'lik (24EA53VQ-P) ve 27-inç'lik (27EA53VQ-P) dört farklı modelden oluştuğunu belirtelim.

1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde, LED arka aydınlatmalı, AH-IPS panel ile donatılan LCD monitörlerin başlıca teknik özelliklerini griden griye 5 ms piksel tepki süresi, 1000:1 kontrast oranı, 5.000.000:1 dinamik kontrast oranı, 250 cd / m2 parlaklık seviyesi, 16.7 milyon renk ve 178 derece dikey - 178 derece yatay görüş açısı şeklinde sıralamak mümkün. 21.5-inç'lik model 0.2479 mm piksel aralığı, 23-inç'lik model 0.2652 mm piksel aralığı, 23.6-inç'lik model 0.2745 mm piksel aralığı, 27-inç'lik model ise 0.3114 mm piksel aralığı sunuyor.

Duruş açıları toplamda 25 derece değiştirilebilen ve VESA standardı desteği sayesinde duvara montajı yapılabilen LCD monitörlerin AH-IPS (Advanced High Performance IPS) paneli, gerçeğe yakın renkler ve geniş görüş açıları vadediyor. AH-IPS panellerin, önceki nesil IPS panellere göre geliştirilmiş renk tutarlılığı ve düşük enerji sarfiyatı gibi avantajları bulunuyor. Çalışma esnasında sırasıyla 25 watt, 26 watt, 27 watt ve 32 watt enerji harcayan LCD monitörlerin kapalı durumdayken harcadıkları enerji ise 0.3 watt değerinden daha düşük seviyede.


Son olarak D-Sub (VGA), DVI-D ve HDMI girişleri sunan modellerin fiyatlarına dair açıklama henüz yapılmamış. 

Apple TV'lere Güncelleme

Dün iPhone, iPad ve iPod Touch’lara gelen iOS 6.1 güncellemesi sonrasında Apple TV’ler de unutulmamış gözüküyor. Ülkemizde de resmi satışına başlanan Apple TV güncellemeyle birlikte Bluetooth klavye desteği, iTunes üzerinden satın alınan müziklerin iCloud üzerinden çalınması gibi yetenekler kazanıyor. Ayrıca “Sıradaki” özelliği ile çalmaktan olan şarkıdan sonra gelecek olan müziği siz belirleyebiliyorsunuz.


Apple TV güncellemesini cihazınızın Yazılım Güncellemesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Pazartesi, Ocak 28, 2013

GeForce Experience Açık Beta Oldu

NVIDIA'nın oyun deneyimini iyileştirmeyi hedefleyen yazılımını herkes deneyebilecek.

Bir ayı aşkın süredir kapalı beta olarak sunulan GeForce Experience’ın artık açık beta şeklinde yola devam edeceği duyuruldu. NVIDIA’nın PC oyuncularının daha hızlı ve daha iyi gözüken grafiklerle oyun oynamasını sağlamak istediği yazılımı birçok oyun için optimizasyon desteği sunmakta.


Ne zaman tamamlanacağı kesin olarak açıklanmayan GeForce Experience’ın Project Shield’ten önce gelmesi beklenmekte. Son güncellemeyle birlikte Far Cry 3, Mechwarrior Online, Hawken, Hitman Absolution, Left 4 Dead 2, Deus Ex Human Revolution, Fable III, The Secret World, Football Manager 2013 ve Fallout New Vegas oyunları için destek sunuluyor. Ayrıca 2560x1440 çözünürlük ve Core 2 Duo ile Quad işlemcilere de unutulmamış durumda. Windows kullanıcılarının hemen indirip kullanabileceği yazılıma buradan ulaşabilirsiniz.

Japonya 2014'te 4K Yayına Başlıyor

Japonya 2 yıl sonra 4K TV yayınlarını başlatmayı planlıyor.

CES 2013’te Avrupa televizyon ağı Eutelsat, geleceğin televizyon yayıncılığını tanıtmak amacıyla ilk 4K TV kanalını yayını başlatmıştı. Son haberlere göreyse Japonya Temmuz 2014’te 4K TV yayınlarını başlatmayı planlıyor.


4K aktarımı içinn ilk olarak iletişim uydularının kullanılması ardındansa yayın uydularının kullanılması planlanmakta. Şu an için çok fazla detay verilmemekle beraber, haberlere göre Japonya’da ilk 4K yayınının Brezilya’da gerçekleşecek 2014 Dünya Kupası’nın final maçında yapılmasının düşünüldüğü belirtiliyor. Öte yandan uçuk fiyatlı 4K TV’lerin ne zaman normal fiyatlara geleceği ve yaygınlaşacağı merak konusu.

Cuma, Ocak 25, 2013

Twitter Türkiye Ofisi Açılıyor

Güncelleme: Gelen son bilgilere göre, GenArt Medya Twitter'ın Türkiye reklam satış temsilciliğini üstlendi. Twitter basın lansmanı 7 şubatta yapılacak. Twitter ofisiyle alakalı şu anda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Sosyal paylaşım ağı Twitter, Türkiyede bir ofis açma kararı aldı. Apple, Yandex veCrytek gibi Türkiye'de ofis açan firmalardan sonra bu kervana katılan bir başka şirket Twitter oldu.


Ülkemizde 7 şubatta açılacak olan ofis, öncelikli olarak reklam faaliyetleriyle ilgilenecek. Bunun yanı sıra Twitter'da yaşanan sözlü atışmalar sonucu açılan davalarla ilgili gerekli durumlarda hukuk danışmanlığı yapacak. 7 Şubatta yapılacak lansmana Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes, Twitter MENA bölgesi satış sorumlusu Amy Saper ve lokalizasyon yöneticisi Aslı Sayitoğlu katılacak

Assassin's Creed 3 için yeni DLC!

Ubisoft'un sevilen oyunu Assassin's Creed 3, geçtiğimiz yıl tüm konsolları şenlendirdi. Wii U platformlarına dahi yayıldı. Aksiyon ve macera oyunlarının vazgeçilmesi olan Assassin's Creed 3, yepyeni bir DLC ile karşımızda. The Tyranny of George Washington isimli DLC, üç parça olarak bizlerle buluşacak. 

İlk bölümü 19 Şubat'ta Xbox 360, PS3 ve PC platformları için hazır hale getirilecek. İlk bölüm olan The Infamy, Connor'ın Birleşik Devletler kralı George Washington'ı aramasıyla başlayacak ve Amerika'ya adalet getirmek için savaşacak. The Infamy 10 Dolar gibi bir fiyattan veya 800 MS puanıyla satışa çıkacak. Assassin's Creed 3 DLC'lerinin toplamı muhtemelen 30 Dolar olacak.


Çarşamba, Ocak 23, 2013

LG’den Curved OLED TV

Yeni Curved OLED TV, LG’nin teknoloji ve tasarım alanındaki öncülüğünü bir kere daha ispatladı.


LG Electronics, CES 2013 Fuarı’nda, devrim niteliğindeki Curved OLED TV’si EA9800’ü teknoloji severlerin beğenisine sundu. LG’nin inovatif WRGB teknolojisiyle gelen ürün, etkileyici kavisli bir tasarıma ve canlı görüntü kalitesine sahip.

Benzersiz yeni EA9800 modeli, CINEMA 3D desteğine sahip endüstrinin ilk kavisli ergonomik tasarımı. Ürünün kavisi sayesinde bütün ekran yüzeyi seyircinin gözlerine eşit uzaklıkta bulunuyor ve bu sayede ekran kenarlarında görsel bozulma ve ayrıntı kaybı sorunları ortadan kalkıyor.

LG Electronics Ev Eğlencesi Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Havis Kwon konuyla ilgili olarak, “LG, 55 inç OLED TV’leri pazara sunan ilk şirket.Yeni OLED televizyonlarımızın daha önce gördüklerinizin çok ötesinde eksiksiz bir TV izleme deneyimi sunduğuna inanıyoruz. Yeni kavisli modelimiz, ultra ince ekran ile estetik güzelliği bir araya getiren tasarımı ile OLED TV ürün gamımızı tamamlıyor” dedi.

Zengin renk derinliği

LG’nin OLED TV’leri mükemmel WRGB teknolojisi sayesinde şaşırtıcı derecede canlı ve gerçekçi görüntüler üretiyor. Four-Color Pixel sistemi, yüksek renk kalitesi elde etmek için geleneksel RGB düzeneği ile bir arada çalışan bir beyaz alt piksele sahip. Color Refiner özelliği ise daha önce görülmemiş düzeyde canlı ve doğal renkte görüntüler sunuyor.

55 inç OLED TV, ortamdaki parlaklık ya da izleme açısı ne olursa olsun sınırsız kontrast oranı sağlıyor. Ürün ayrıca sınırsız kontrast oranı ile canlı renkler ve siyahın derinliğini tamamlayan High Dynamic Range (HDR) algoritmasına sahip. Söz konusu teknoloji, kontrast oranı tutarlılığı ile maksimum renk ayrımını garanti ediyor. OLED teknolojisi ışık yayarak görüntü oluşturduğu için herhangi bir LED veya panel ışıklarına gerek duyulmuyor. Bu sayede LG OLED TV’ler hafif ve ince tasarımlarıyla dikkat çekiyor. EA9800’ün öncü, ultra modern tasarımı ve kavisli ekranı TV izleme deneyimini maksimize etmek için bütün görsel engelleri ortadan kaldırıyor. Modelin ağırlını azaltmak için karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik (Carbon Fiber-Reinforced Plastic–CFRP) kullanılırken OLED TV’nin pürüzsüz stili ve ince profili, LG’nin WRGB teknolojisinin sağladığı çarpıcı görüntüleri tamamlıyor ve eksiksiz bir TV izleme deneyimi yaratılmasına yardımcı oluyor.



En kapsamlı ev eğlencesi

LG’nin Paper Slim tasarımı, ekran ile ayak kısmını kusursuz bir estetikle adeta görünmez bir şekilde birleştiriyor. Öte yandan, Cinema Screen adı verilen neredeyse çerçevesiz dizaynı ile izleyiciyi içine çeken görüntüler sunuyor. Minimum ölçülerdeki çerçeveler gerçek anlamda kapsayıcı bir 2D ve 3D seyir deneyimi yaşanmasına yardımcı oluyor. Yeni model tek bir kişinin bile kurulumu yapmasına imkan veren, kolayca monte edilebilen bir duvar askısı ile birlikte geliyor. Bütün bunların yanı sıra Smart Touch Control özelliği, LG’nin OLED TV tasarımlarını rakiplerin benzer modellerinden farklılaştırıyor. Yeni özellik daha çekici bir görünüm ve daha güçlü kontrol deneyimi sunuyor. Ekranın alt kısmındaki kayar dokunmatik tuş, kullanıcıya kanalları değiştirme, ses ayarı yapma ve televizyonu açıp kapatmak gibi temel fonksiyonları sezgisel ve şık bir şekilde kontrol etme imkanı veriyor.

LG’nin endüsri lideri CINEMA 3D teknolojisi ile Smart TV özelliklerini bir araya getiren OLED TV’leri, bugüne kadar geliştirilmiş en kapsamlı ev eğlencesi deneyimini sunuyor.

LG Google TV

LG Electronics’in Smart TV’leri ile yakaladığı başarı üzerine inşa edilen LG Google TV, SİNEMA EKRAN tasarımı ve 5 farklı boyutuyla 2013 yılı içerisinde piyasaya çıkacak.


LG Google TV, sihirli qwerty uzaktan kumanda sayesinde Smart TV deneyiminizi yükselterek, Smart TV dünyasına yepyeni içerikler sunacak. Üstelik tüm bu akıllı fonksiyonlar şık ve modern görünüm için LG‘nin gelişmiş SİNEMA EKRAN tasarımına dahil edilecek.

LG Google TV kullanıcı deneyimini yeniden tanımlıyor.

Kişiselleştirilebilir “Home Dashboard” ekranında ilginize göre isterseniz hava durumu, isterseniz gerçek zamanlı ve özelleştirilebilir haber kaynaklarını görebilirsiniz.

LG Google Tv’de klavye ile magic motion kumandanın birleştirildiği sihirli Qwerty uzaktan kumanda kullanılarak dolaşılabilir, TV yayını veya internet içeriğine tek bir ses komutu ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca ekstra kaydırma ve tıklayarak kontrol seçeneklerini ortadan kaldırarak, tek bir ses komutu ile belirli bir kanala, istasyona veya web sitesine geçmeniz de mümkün.

LG Google Tv’de bulunan çift çekirdekli (dual core) CPU, menü içinde akıcı ve hızlı dolaşım, hızlı internet tarama ve takılmasız video akışı sağlıyor. Ek işlemci gücü TruPicture XD Engine teknolojisi ise daha zengin renkler, daha derin kontrast ve daha genel görüntü netliği ile sağlanan, hızlı ve hassas görüntüleri işlemek için kullanılıyor. Ayrıca CINEMA 3D TV işlevselliği de sunan LG Google TV, film meraklıları ve oyunculara daha iyi 3D efekt vermek için FPR teknolojisini kullanıyor.

Başlangıçta sadece ABD’de satışa sunulacak olan LG Google TV, Avrupa’da daha ileri bir tarihte piyasaya sunulacak.

Yepyeni bir akıllı TV deneyimine hazır mısınız?


Çarşamba, Ocak 16, 2013

CES 2013: LG’den Geliştirilmiş Akıllı TV Fonksiyonları



LG’nin 2013 ürün yelpazesi, güçlü ses, yenilikçi akıllı özellikler, çok sayıda bağlanabilirlik seçeneği ve üstün 3D teknolojisi sunuyor.

LG Electronics, Las Vegas’ta düzenlenecek CES fuarında sergileyeceği 2013 ses ve görüntü ürün yelpazesini bugün tanıttı. Olağanüstü yeni ürünler arasında BH9430PW 9.1-kanallı hoparlör sistemi, NB4530A Sound Bar Sistemi, Akıllı TV özelliklerine sahip SBP730 Blu-ray oynatıcı, ND8630 Çift Yuvalı Hoparlör ve NP6630 Taşınabilir Hoparlör de bulunuyor. Bu gelişmiş ürünler, LG’nin kullanıcılara büyüleyici ses, üstün Akıllı TV işlevselliği, son derece sezgisel bir kullanıcı deneyimi ve en son 3D teknolojisini sunma taahhüdünü de açık şekilde ortaya koyuyor.

“Bir ev sinema sistemi salt televizyon ve hoparlörlerin çok daha ötesine geçen, kapsamlı bir pakettir,” diyen LG Ev Elektroniği CEO’su Havis Kwon sözlerine şöyle devam etti: “LG olarak, tüketicilerin gerçekten sarmalayıcı bir ev sineması deneyimi yaşayabilmesini sağlamak için üstün ses ve görüntü ürünleri sunuyoruz. LG, ileri teknolojileri, CINEMA 3D özelliklerini, akıllı bağlanabilirlik ve kontrolü uygulayarak, ses ve görüntü segmentindeki liderliğini 2013 yılında da sürdürecek.”

Gerçek sinema sesi: Sinema salonunu aratmayan sektör lideri ses sistemi

BH9430PW, film izleme deneyimini bir üst düzeye taşımak üzere tasarlanmış, yüksek kaliteli bir surround ses hoparlör sistemi olup, gelişmiş bir ses performansı sunuyor. Dört çok yönlü tallboy hoparlör tarafından üretilen nefes kesici ses korosu tüm odayı bir sinema salonu ile boy ölçüşebilecek bir ses düzeni ile çevreliyor. Sistemin 3D Surround İşlemcisi, bir yandan farklı yönlerde ses dağıtırken diğer yandan da uygun ses dengesini korumak üzere içeriği sürekli olarak analiz ediyor. Ayrıca, LG’nin ses konilerinin üretiminde kullandığı yüksek çekme dayanımlı Aramid elyaf da sıfıra yakın parazitli, net, derin baslara sahip daha geniş bir ses yelpazesi sunulmasını mümkün kılıyor. BH9430PW, cihazları şarj etmek ve saklanan içeriğe erişim sağlamak üzere bir iPod yuvası da barındırıyor.

Gelişmiş ses: Premium TV için mükemmel eş

Siyah ve gümüş rengi ile ince bir tasarıma sahip olması NB4530A Sound Bar Sistemi’ni günümüzün ince profilli premium televizyonları için ideal bir eş haline getiriyor. Sistem, 2.1 kanal, 310W hoparlörler ve LG’nin gelişmiş 3D Surround İşlemcisi ile son derece zengin bir ses üreterek tüm bu özellikleriyle, tek bir kompakt, yönetilebilir hoparlör birimine sığarak, alandan tasarrufu da en üst düzeye çıkarıyor. 35 mm yüksekliğindeki bu şık ve güçlü Sound Bar Sistemi premium televizyonunuz için de mükemmel bir eş. Ayrıca, Bluetooth özelliği ile akıllı telefonlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlardan kablosuz ses akıtımını kolaylaştırıyor.

Bağlantı merkezi: LG’nin sektör lideri akıllı TV özelliklerine sahip 3D Blu-ray oynatıcısı

Hulu Plus, Pandora, Netflix ve YouTube gibi premium VOD hizmetler gitgide yaygınlaşırken, bu içerik sağlayıcılar ile ortaklıklarını güçlendiren LG, Blu-ray diskleri olsun ya da olmasın en son eğlence içeriklerini kullanıcılara ulaştırıyor. BP730 aynı zamanda içeriğin akıllı telefonlar ve diğer harici cihazlar üzerinden kablosuz olarak ve pürüzsüz şekilde yansıtılması için NFC’yi de destekliyor. Bu olağanüstü paket, sahip olduğu sofistike özellikleri ile 2013 Uluslararası CES® İnovasyon Ödülü’ne de layık görüldü.

Tarz sahibi Bağlanabilirlik: Müzik Akıtımlı Kablosuz Çift Yuvalı Hoparlör

ND8630 Çift Yuvalı Hoparlör, hem iOS hem de Android işletim sistemli mobil cihazlar için bağla ve oynat özelliği sunuyor. 80W gücündeki hoparlör, tüm bağlı cihazların pillerini de şarj ediyor. Ayrıca, Bluetooth ve Apple AirPlay destekli akıllı telefonlar ile tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar üzerinde kayıtlı olan müzik dosyalarını da tanıyarak kablosuz bağlantı ile çalabilme özelliği taşıyor. Hoparlörün silindirik tasarımı aynı zamanda görsel olarak çekici doğrudan bağlanma seçeneği de sağlıyor.

Yollardaki harika ses: LG’den kablosuz taşınabilir hoparlör

NP6630, LG’nin en yeni taşınabilir hoparlörü. 20W gücündeki bu çok yönlü ürün, mobil cihazlardan kablosuz olarak müzik çalmak için NFC, AirPlay ve Bluetooth özelliklerini destekliyor. NP6630 kullanıcıları ister kampta, ister piknikte, ister kumsalda olsun, bir akıllı telefonun sunduğundan çok daha iyi bir ses deneyiminin tadını çıkartabilecekler.

CES 2013: LG’nin Yeni Nesil PC’leri Geliyor




LG’nin hibrid teknolojili Tab-Book’larının içinde olduğu yeni nesil PC serisi CES Fuarı’nda vitrine çıkıyor. 

LG, Las Vegas’ta 8-11 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CES (Consumer Electronics Show) Fuarı öncesi 2013 yeni PC serisini duyurdu. LG’nin ileri teknoloji ile geliştirilmiş olan yeni PC serisinde Tab-Book, Ultrabook ve hepsi bir arada PC (All-In-One PC) ürünleri bulunuyor. LG, geniş tüketici ihtiyaçlarına cevap veren ve teknolojinin limitlerini aşan programlama konseptlerini CES Fuarı’nda tanıtacak. Sergilenecek tüm modeller LG’nin IPS teknolojisi ve yüksek görüntü kalitesine sahip.

LG Ev Aletleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve IT Bölümü Başkanı Il-geun Kwon, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl, dokunmatik ekrana geçiş yapmaya başlayan kullanıcı beklentilerini tek bir üründe toplayan inovatif PC’lerimizi tanıtacağız. LG olarak CES Fuarı’nda gelecek nesil PC ürünlerini sergileyeceğiz.”


Tab-Book: Performansından ödün vermeyen Hybrid Notebook ve Tablet

LG Tab-Book (H160) Microsoft Windows 8 ile çalışan tablet ve notebook’un gücü ile birleştirilmiş bir sistem olma özelliği taşıyor. Ürün, klasik taşınabilir bir tabletin sunduğu tüm özelliklere sahip ve uygulamaların rahatça kullanılabileceği 11.6 inçlik ekranla geliyor. H160’ın inceliği 15.9 mmölçülerinde olmasına rağmen Q klavye ekranın altından çıkıyor ve rahat şekilde kullanılıyor. Ürün, 12.5 saatlik pil ömrü, 1.05 kg. ağırlığı, Wi-Fi ve Bluetooth özelliği, HDMI çıkışı, USB girişi ve microSD yuvası ile öne çıkıyor. Geliştirilmiş performanslıIntel Core i5 işlemci ile çalışan Tab-Book Ultra (Z160) CES Fuarı’nda teknoloji meraklılarının beğenisine sunulacak.


Yeni trendlere uygun ince tasarımı ile yüksek performanslı Ultrabook

LG Z360 Ultrabook’un ince ve şık yapısı ürünün güçlü özellikleriyle bir araya geliyor. 13.6 mm’lik kalınlığı ve 1.15 kg’lık ağırlığı ile ayrıcalık yaratan ürün, Intel’in üçüncü nesil Core i5 işlemcisi ile sadece 8 saniyede açılabiliyor. LG Z360 Ultrabook’un Full HD ekranı, 300 nitlik görüntü kalitesi sunan IPS teknolojisiyle geliyor.




AIO V325: Windows 8 için 10 parmaklı dokunmatik All-In-One PC

AIO V325 PC, Windows 8 için geliştirilmiş bir ürün. 10 parmak dokunmatik özelliği ile Microsoft’un yeni dokunmatik sistemine yönelik avantajlar sağlıyor. 23 inç ekran boyutuna sahip AOI V325 PC, program ve uygulamalara yönelik işlemlerin rahat bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. Ürün aynı zamanda, TV kartı ile entegre edilmiş picture-in-picture (PİP) özelliği sayesinde herhangi bir program çalışırken kullanıcıya canlı olarak TV izletebiliyor. Diğer önemli özellikleri ise IntelCore i5 işlemcisi sayesinde hızlı olması uydu alıcısı ve oyun performansı için GeForce GT640M GPU içeriyor olması.

Pazartesi, Ocak 14, 2013

CES 2013: Plair ile Kablosuz Olarak WiFi ÜzerindenTelevizyona İçerik Aktarımı



Günümüzde tüketicileri kablodan kurtarmak adına platformlar arası kablosuz içerik aktarımı üzerinde pek çok çalışma yapılıyor. Bunlardan bazıları cihazlara gömülü gelirken, bazıları ise set üstü kutular aracılığıyla aktarım yapıyor. Plair girişiminin CES 2013 fuarında tanıttığı adaptör ise çok küçük ve göz önünde durmayan bir şekilde içeriklerinizi televizyona aktarıyor.

Adaptör, USB yoluyla televizyonunuza bağlanıyor ve WiFi üzerinden video aktarımına hazır hale geliyor. Android, iOS, Mac ve Windows için geliştirilmiş uygulamaları kurarak, dilediğiniz videoyu televizyona aktarabiliyorsunuz. 

Diğer çözümlerin HDMI üzerinden bağlanmasının aksine, Plair televizyonunuzun USB girişini kullanarak içerik aktarımı sağlıyor. Diğer bir fark ise uygulama yoluyla YouTube, Disney Channel, Fox gibi TV kanallarından diziler ve Metacafe, Smosh gibi portallardan da doğrudan video yayınını televizyona aktarabilmeniz. Uygulama içerisinde bu portallar hazır olarak bulunuyor ve portallardaki içeriğe tıkladığınızda yayın televizyona gönderiliyor.

Girişimin teknolojisi gelecek vaad ettiği için 21 milyon dolarlık bir giriş yatırımı elde etmeye hak kazandılar. Plair, henüz deneme aşamasında ve ay sonuna doğru 99$ fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

BenQ'dan 1ms Tepkime Süreli Monitör


BenQ sadece 1ms tepkime süresine sahip üst düzey oyun monitörü RL2455HM'yi tanıttı.

BenQ RL serisi oyun monitörlerinin yeni ve hızlı üyesi RL2455HM tanıtıldı. Bu monitör bir diğer modeli RL2450HT modeli geliştirilerek tasarlandı. Bir önceki modelinde 2MS olan tepkime süresini 1MS gibi çok düşük bir değere indirgeyen BenQ, bu monitörle oyun severlerin ilgisini bir hayli çekecek.

Monitör üzerinde dahili 2 watt hoparlör ve HD bağlantı için çift HDMI girişi bululuyor. 60Hz yenileme oranına sahip olan 24inç full HD çözünürlüklü monitör, LED arka aydınlatmaya ve12 milyona 1 kontrast oranına sahip. BenQ RL2455HM oyun severlere bu monitörle çarpıcı bir oyun deneyimi vaat ediyor.


BenQ RL2455HM 2013'ün Mart ayında $229 satış fiyatıyla kullanıcıya sunulacak.

Perşembe, Ocak 10, 2013

CES 2013: LG, 3D Duvar Ekran ve 84” Dokunmatik Ultra HD Ürün Serisi

 

Dijital signage sistemlerinde liderliği hedefleyen LG Electronics, CES Fuarı’nda en yeni ürünleriyle boy gösterecek.

LG Electronics, 8-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES (Consumer Electronics Show) Fuarı’nda endüstriyel monitör ürün gamını tanıtacağını açıkladı. LG’nin endüstriyel monitör sistemleri, şirketin amiral gemisi ürünlerinden 55 inç 3D duvar ekran monitör, 84 inç Ultra HD dokunmatik monitör, EZ Sign TV, Smart Gate Media Pole, Akıllı Ayna ve diğer ticari ekranları kapsıyor. Etkili ve verimli dijital signage sistemlerine olan gereksinimi fark eden LG Electronics, ileri düzeyde IPS ekranları ve akıllı enerji tasarrufu teknolojilerini barındıran bir dizi dijital signage ürünü geliştirmeye devam etmektedir.


Önde gelen markalarla işbirliği

“LG dijital signage sistemleri alanında parlak bir gelecek görüyor” diyen LG Ev Eğlencesi Bölümü IT İş Birimi Başkanı Il-geun Kwon, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketicilerimizin gereksinimlerini karşılamak üzere farklı alanlarda ürün geliştirmekten büyük gurur duyuyoruz. IPS ekranlar ile akıllı enerji tasarrufu teknolojileri birleştirip dikkat çekici görüntüler sunuyoruz.” LG Electronics, dijital signage sistemlerine yönelik olarak McDonald’s, KFC, Nike, Kia, Hyundai ve Vodafone gibi dünyanın önde gelen markalarıyla işbirlikleri gerçekleştirdi. Kanada’nın tanınmış restoran zinciri Tim Hortons’a 18,000 adet endüstriyel monitör sağlayan LG Electronics’in bu alandaki sistemleri Incheon ve Sidney Havaalanları’nda yer alıyor.


5.3 mm çerçeveli 3D duvar videosu

LG Electronics CES Fuarı’nda 55 inç WV70MD 3D monitör ürünüyle dijital signage sistemlerini teknoloji takipçilerine sergileyecek. 5.3 mm’lik kalınlığıyla dikkatleri üzerine çeken ürün, tüm ekranlarda aynı kalitede görüntüye ve geniş açıyla bile parlak ve canlı renklere olanak tanıyor. 55 inç WV70MD 3D duvar videosu ayrıca sahip olduğu akıllı enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde yüzde 30 daha az enerji harcıyor.



84-inç Ultra HD Dokunmatik ile interaktivite

LG Electronics CES Fuarı’nda 84 inç Ultra HD dokunmatik endüstriyel monitör ürünü ile dünyanın en prestijli müzelerinde bulunan sanat eserlerinin repredüksiyonlarını gösterecek. Bir fırça darbesinin bile çok net şekilde algılanabildiği ürün ile LG, yüksek piksel yoğunluğunu CES ziyaretçilerine sergileme fırsatı yakalayacak. Zoom yapma, çevirme ve ekrana parmakla mesaj yazma özellikleriyle interaktivite sağladığı için ticaret ve eğitim uygulamaları için ideal bir ürün olma özelliği taşıyor.


EZ Sign TV

LG’nin Reklam, çoklumedya ve canlı yayın gibi birçok işlemi yapabilen EZ Sign TV’si de CES Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca pazarlama ve reklamcılık uygulamaları için ideal olan Smart Gate Media Pole, hem ayna hem de ekran olarak kullanılabilen Akıllı Ayna ile birlikte fuarda yer alacak.


LG’nin B2B yaklaşımı

Ortak bir ağ aracılığıyla dijital içeriğin birçok farklı noktadaki ekrana dağıtılması olan endüstriyel monitör sisteminin alan olarak 2016 yılında 9,5 milyon dolar hacme ulaşması bekleniyor. LG’nin ürünleri ise ağırlıklı olarak reklamlar, eğitim ve kamu alanında çalışmalar için kullanılıyor. LG Electronics bu çerçevedeki amiral gemisi ürünlerini Avrupa’nın en prestijli B2B fuarlarından biri olan ISE 2013’te de (Integrated Systems Europe) sergileyecek.

CES 2013: LG Yeni Premium IPS Monitörlerini Sergiliyor


LG’nin yeni kategorisi olan çarpıcı UltraWide ve gerçek renkleri yansıtan Touch 10 monitörleri özel işlevselliği ve Stellar IPS teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekecek!

LG, Las Vegas’ta gerçekleşen CES Fuarı’nda yeni IPS monitörlerini tüketiciyle buluşturuyor. Bu yüksek kalibreli inovatif ürün serisi, bu işin uzmanları ve günlük kullanım için tasarlanarak eğlence için uyumlu olmakla birlikte profesyonel uygulamalar ve touch-based etkileşimini de kapsıyor. UltraWide, ColorPrime ve Touch 10 modelleri 2013 için tam bir benchmark oluşturacak nitelikte.

LG IT Ürünleri Başkan Yardımcısı Il Geun Kwon yeni ürünlerden bahsederken sözlerine şöyle devam etti; “LG yıldız IPS teknolojisi ile son derece uzmanlaşmış işlevleri harmanlamaya odaklandı. Bu üç monitör sınırları zorlayacak ve insanların beklentilerini yeniden şekillendirecek.”


UltraWide Monitor

LG’nin EA93 UltraWide monitörleri dünyanın 21:9 oranındaki ilk ekranları olmakla birlikte 29 inç’lerde geniş bir ekran ve multimedya özellikleri sunuyor. Film izlerken mükemmel bir alternatif olan ürün LG’nin etkileyici Cinema Screen tasarımına da sahip. Açık pencereleri manüel olarak yeniden boyutlandırmak ve her açık pencereyi konumlandırmak yerine, basit birkaç tıklama ile kullanıcının hızlı bir şekilde programları düzenlemesi yeterli oluyor.


Dual-Link özelliği ile monitör, iki ayrı cihaza bağlanabiliyor. (Notebook, akıllı telefon, PC’ler, kameralar veya harici sabit diskler gibi) UltraWide monitörün sağladığı verimlilik, bankacılar, araştırmacılar, grafik tasarımcılar, gazeteciler ve diğer profesyoneller tarafından da takdir edilir nitelikte.



Touch 10 monitör

ET83 Touch 10 monitör, 10 parmak dokunuşla Windows 8’i en üst düzeyde kullanılmasını sağlayan bir ürün özelliği taşıyor. LG’nin 23 inçlik Touch 10 monitörlerinde olduğu gibi bu dokunmatik ekranlarda da 10 parmağınızı aynı anda kullanabilme şansı tanıyor. Bu özellik aynı zamanda, Windows 8’i kullanırken klavyeyi daha hızlı ve daha doğal bir yazma deneyimi ile kullanmayı da mümkün kılıyor.


ColorPrime Monitor

EA83 ColorPrime monitör ise film yapımcıları, fotoğraf sanatçıları, tasarımcılar ve diğer grafik profesyonelleri için üstün bir görüntü ve renk kalitesi sunuyor. 2560 x 1440 piksel kalitesinde bir görüntüye sahip bu monitör, aynı zamanda 90 derece dönebilme özelliği ile grafikerlerin işlerini görüntülemeleri ve ayarlamaları için alternatif bir ürün olma niteliği taşıyor.

Çarşamba, Ocak 09, 2013

CES 2013: LG'den 13.6 mm kalınlığında ve 1.15 kg ağırlığında Ultrabook: Z360



Hakkındaki ilk detaylar, geride bıraktığımız aralık ayında paylaşılan LG Z360, Tüketici Elektroniği Fuarı kapsamında teknoloji meraklılarıyla buluşturuldu. LG'nin ''Ultrabook'' sınıfı taşınabilir bilgisayarının vurgulanan özellikleri ise hafifliği ve ekranı.


Güney Koreli üreticinin, 13.6 mm kalınlığında ve yalnızca 1.15 kg ağırlığında tasarladığı Z360'i yanınızda rahatça taşıyabiliyorsunuz. Intel'in Core i3 / i5 / i7 işlemcileri desteğini arkasına alan Ultrabook, güç düğmesine basıldıktan 8 saniye sonrasında kullanıma hazır hale geliyor. 

Sağ tarafında iki adet microSD kart slotu, kulaklık girişi, USB 3.0 portu ve diğer kaynaklara görüntü aktarımı için HDMI çıkışı; sol tarafında ise USB 3.0 portu, şarj adaptörü girişi ve havalandırma ızgaraları konumlandırılan Z360'ta, 13.3-inç büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde ekrana yer verilmiş. Ekranda tercih edilen panel teknolojisi IPS (In-Plane Switching). Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 8'i kullanan Ultrabook'un ekranı dokunmatik yapıda değil.

LG, Z360'ın fiyatı ya da çıkış tarihi konularında açıklama yapmamış.

CES 2013: Samsung, dört çekirdekli yeni amiral gemi LED televizyonu F8000'i duyurdu

Samsung'un tüketici elektroniği bölümünden sorumlu başkanı Boo-Keun Yoon'un konuşmasıyla başlayan teknoloji devinin CES 2013'teki basın konferansında, ev elektroniği odaklı çözümler tanıtıldı. Her yıl olduğu gibi firmanın yeni amiral gemi LED televizyonu da etkinlik kapsamında sahne aldı. Bu seneki ürününde dört çekirdekli bir çipsete yer veren Samsung, F8000 model numaralı LED TV'sinin Micro Dimming Ultimate teknolojisi sayesinde en iyi görüntü kalitesi ve derin siyah tonları sunan görüntüleme donanımı olduğuna dikkat çekti. Yalnızca 6mm'lik bir çerçeveye sahip televizyonun 100W'lık ses çıkışı bu dar çerçeveye entegre edilerek ince tasarım korunmuş.


46", 55", 60", 65" ve 75 inçe kadar büyüklüklerde sunulan F8000'e üreticinin yeniden tasarladığı Smart Hub ev eğlence sistemi eşlik ediyor. HDVC video kodek desteği sayesinde canlı görüntü akışında pürüzsüz bir deneyim vaat eden, güçlü çipsetinin bir getirisi olarak uygulamalardan canlı yayına geçiş sırasında üç kat daha performanslı çalışacağı ifade edilen televizyon, 2MP'lik ön kamerayla donatılmış. Ses algılama özelliği ve S Recommendation fonksiyonunu bir araya getiren Samsung, günlük konuşma dilinde dahi kolayca kullanıcısının komutunu algılayabilen bir sistem oluşturmuş. Bu sayede çok sayıda dijital içeriğe ev sahipliği yapan Smart Hub platformunda talep edilen görüntü veya hizmete en kısa sürede erişilebilecek.

Parlamayı önleyen mikro karartma sistemi ve Precision Black algoritması ile farklı bölgelerdeki siyah dengesini sağlayan, görüntünün aydınlık kısımlarına etki etmeyen Samsung'un yeni akıllı LED televizyonu F8000, Mart ayında satışa çıkacak. Ürünün fiyatı henüz açıklanmadı.

Salı, Ocak 08, 2013

CES 2013: Intel'den Yeni İşlemciler

Intel gerçekleştirdiği basın konferansı ile Windows bilgisayarlar için ürettiği yeni işlemcilerini duyurdu. 22nm Atom çip “Bay Trail”, önceki nesil “Clover Trail”in üst sürümü olarak piyasaya sunulacak. Clover Trail 2012 model bazı Windows 8 tabletlerde kullanılmıştı. Yeni nesil dört çekirdekli Atom işlemcinin ise şu anki tabletlerde sunulanın 2 katı daha fazla performans göstereceği kaydediliyor. Entegre güvenlik çözümleri de sunan işlemci iş ve kişisel kullanımda yeni deneyimler sunarken bütçe dostu, 8 mm kalınlığında ve daha uzun batarya ömrü sunan cihazlara izin verecek. Bu işlemciyi kullanan Windows 8 tabletlerin ise 2013 sonlarına doğru geleceği belirtilmekte. Bu arada Clover Trail’in geliştirilmiş bir sürümünün de belki sunulabileceği tahmin edilmekte.


Intel ayrıca ana Core işlemcilerinin 4. neslini de duyurdu. Sadece 7 watt’lık güç tüketecek olan işlemciler şu anki 15 watt tüketenlerle karşılaştırıldığında yarı yarıya enerji tasarrufu sağlıyor. Yeni nesil işlemciler 9 saate kadar batarya ömrü sunan Ultrabook tabanlı dizüstülere imkan sağlayacak. Bu işlemcileri kullanan modellerinse İlkbahar sonlarında geleceği açıklanmış durumda.

CES 2013: Sony 4K OLED TV

Sony iki farklı teknolojiyi birleştirdiği yeni televizyonu ile diğer bir adım öne geçmiş durumda. Şirket, dünyanın ilk 4K OLED TV’sini resmen duyurdu. 4K yani Ultra HD TVşu an için prototip aşamasında. Bu sebepten dolayı fiyat ve çıkış tarihi gibi bilgiler verilmiş değil ancak CES 2013’te iki farklı prototip sunulması cihazın bir konseptten çok daha öte olduğu mesajını veriyor.



56 inçlik ekran boyutu sunan televizyon için Sony AU Optronic ile birlikte çalışmış durumda. Küçük bir alana sığdırılması gereken büyük miktardaki pikselin üstesinden gelinebilmek amacıyla bu işbirliğine gidilmiş.

Pazartesi, Ocak 07, 2013

NVIDIA GeForce 310.90 WHQL Sürücüleri Çıktı

Bugün NVIDIA, GeForce 310.90 WHQL sürücülerini tanıttı. Bu sürücüler özellikle Call of Duty: Black Ops 2 ve Assassin's Creed III oyunlarında performans optimizasyonu vaat ediyor. 


GeForce 310.90 WHQL sürücüleri ayrıca birçok oyunun SLI profillerini güncelleyecek. Sürücüleri indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

NVIDIA'dan Oyun Konsolu

NVIDIA, Project Shield adlı Android oyun konsolunu tanıttı.

Oyun severlerin yakından tanıdığı NVIDIA, CES 2013 fuarında tanıttığı oyun konsoluyla oyun tutkunlarına daha da yakın olacak. Project Shield adlı saf Android mobil oyun konsolu, NVIDIA'nın mobilite gücünü bizlere gösterecek. 


5 inç Android tablete kontrolör bağlanmış gibi görünen Project Shield, mobil oyun tutkunlarını dokunmatik ekranın hissizliğinden kurtaracak. Hızla gelişen Android oyunlarını maksimum keyifle oynatacak olan NVIDIA Project Shield, gücünü Tegra 4 çipsetten alacak. Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olarak tanıtılan Tegra 4, 4 çekirdekli A15 işlemci ve 75 çekirdekli grafik işlemciyi bünyesinde barındırıyor. 


5 inç Retina HD ekranında 1280x720 piksel (294ppi) çözünürlük sunan Project Shield, HDMI, micro-USB, microSD ve 3,5mm ses girişlerini sunacak. Cihazın fiyatı henüz belli değil, çıkış tarihi ile ilgili bilgiler ise CES 2013'ten bir hafta sonra detaylanacak. 

Çarşamba, Ocak 02, 2013

Intel TV Pazarına mı Giriyor?

Intel, bilgisayarların ardından şimdi de oturma odasındaki TV’lere de girmek istiyor. Son dönemde teknoloji dünyasının birçok büyük oyuncusu TV pazarına girmek üzere çalışmalarını iyice arttırdı ve şimdi Intel’in de kervana katılmak üzere çalışmalar yaptığına dair iddialar artmış durumda.

İddialara göre Intel televizyonları için bir yayın alıcısının yayında bu cihaz için bir yayın servisi kolları sıvamış. Hatta bu cihaz ve servisin CES 2013’te gösterilebileceğine dair tahminler de var. Öte yandan bazı kaynaklar ise böyle bir gösterimi kesinlikle yalanlıyor.

Intel’in ilk denemeleri Mart ayında gerçekleştireceği ve şirketin bu proje için en az 100 milyon dolar harcadığı söyleniyor.

CES 2013: LG, 55 inçlik OLED Televizyonunu Mart 2013'te Satışa Sunabilir

2013'te OLED televizyon üretimine başlayacağını resmen duyuran LG, yaklaşık bir hafta sonra başlayacak olan CES 2013'te yeni OLED TV modellerini sergileyecek. Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerine sahip olduğu için A.B.D'de satışa sunulmadan önce FCC'nin incelemesinden geçen 55EM9700-UA model numaralı ürünün de fuarda tanıtılacak bu televizyonlardan biri olması bekleniyor. Tahminen 10.000$ civarında bir fiyatla çıkış yapması beklenen OLED TV için Rusya'da şimdiden ön sipariş alımına başlanmış. Ancak LG'nin en azından Rusya için tahmin edilenden çok daha yüksek bir fiyat belirlediği söyleniyor.



Oksit TFT beyaz OLED (WOLED) panel ve WRGB (beyaz,kırmızı,yeşil,mavi) renk filtrelerini bünyesinde barındıran 55 inçlik televizyon, FPR (Film Passive Retarder) pasif 3D desteği, 100,000,000:1 kontrast oranı ve LCD'lerden 1,000 kat daha düşük tepki süresine sahip olacak. Yalnızca 4mm kalınlığında, 3,5 kilogram ağırlığında (tüm port ve slotları üzerinde bulunduran ayaklığıyla birlikte 7.5 kilogram) tasarlanan yeni nesil çözümün Rusya'ya Mart ayında 499.990 (~16.467$) ruble fiyatla giriş yapması bekleniyor. Daha önce internette yayınlanan bir reklam videosunda Çin'e Nisan ayında geleceği bildirilen televizyonun Rusya dışındaki bölgelerde de CNews.ru tarafından aktarılan bu fiyat etiketine mi sahip olacağı bilinmiyor. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında CNET Asya'ya konuşan LG'nin bazı üst düzey yöneticileri, 2013'te Ultra HD (3840 x 2160 piksel) çözünürlüklü bir OLED televizyon duyuracaklarını resmen dile getirmişti. Seri üretim hususunda bazı açıklamalarda bulunan LG Display ise, önümüzdeki yıl için ancak rekabetçi fiyatlara sahip OLED TV'lerin üretilebileceğini ifade etmişti. Bu bilgilendirmeler ışığında zaten 2013'te tüketiciyle buluşacak ilk OLED televizyonun Full HD çözünürlüklü olacağı kesinleşmişti. Yeni UHD LCD panellerini Las Vegas'ta duyuracak Güney Koreli üreticinin 30 bin TL düzeyinde fiyatlandırılan FHD OLED TV'leriyle nasıl bir satış açısından nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. LG'nin "Ultimate Display" olarak adlandırdığı OLED televizyonuna ait aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek 8-11 Ocak tarihlerinde gün yüzüne çıkacak yeni çözümler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.



(Alıntıdır)