S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Ekim 31, 2012

BTK Kota Yönetmeliğini Değiştirdi

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan kotalı internet hizmetleriyle ilgili geçtiğimiz aylarda Tüketicileri Koruma Derneği BTK'ya bazı taleplerde bulunmuştu. Konu üzerine çalışma yapan kurul bugün yayınladığı bildiriyle kotalı internet yönetmeliğine bazı değişiklikler getirdi. ISS'lerin çalışma tarzını değiştirecek olan değişiklik tüketicilerin kotalarını aşmalarına karşı önlemler getiriyor.

6 ay içerisinde uygulanması gereken karara göre, ISS'ler tüm abonelerinin cep telefonu numaralarını öğrenerek kota aşımı yüzde 80 ve yüzde 100'e ulaşığı zaman kullanıcılarına SMS'le bilgi vermek zorundalar. 

Aniden Biten Kota Kullanımına Son Verilecek

Özellikle teknolojiyle fazla yakın olmayan internet kullanıcılarının başını ağrıtan kota aşma sorunları bu şekilde bir nebze de olsa tüketicinin lehine sonuçlanacak. Kullanıcılar, sürekli olarak kota bilgilerini takip etmek yerine servis sağlayıcıları tarafından bilgilendirilecek.

BTK'ın kararları sadece SMS bildirisiyle sınırlı değil. Google'ın tarayıcı da bulunan arama çubuğu gibi sistemlerle kullanıcılar sürekli olarak kota bilgilerini TTNEt'in sağlayacağı altyapıyla kontrol edebilecekler. Cep telefonu bilgisini vermek istemeyen kullanıcıya servis sağlayıcıları e-posta ilgi bilgi verme zorunluluğu kurul kararıyla getirildi. 

Mobil kullanımdaysa benzer zorunluluklar 2013 yılının Temmuz ayı itibariyle zorunlu olacak. 

Adil Kullanım Kotasında Neler Değişiyor?

BTK öte yandan vatandaşların talebi üzerine Adil Kullanım Kotası hakkında da bazı düzenlemeler yaptı. 50 GB AKK'yi geçen kullanıcıların hızı 1 Mbit'e düşüyordu. Yeni kararla artık bu hız 3 Mbıt'te sabitlendi. 

GTA V'in Çıkışı İçin İlk Resmi Görsel

5 Kasım’dan itibaren ön siparişe açılacak olan GTA V hakkında daha geniş bilginin gelecek ay verileceği belirtiliyor. Öte yandan PC kullanıcıları için şimdilik iyi bir haber yok. Rockstar, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformlarına odaklandıklarını ve şimdilik PC versiyonuyla ilgili bir bilgi veremeyeceklerini söylemekte.

Salı, Ekim 30, 2012

Assassin's Creed 3'ün ilk puanları

Assassin's Creed 3'ün ilk puanları ortaya çıktı. Bugün Kuzey Amerika'da yarın ise Avrupa'da çıkacak olan oyun için ilk üç puan ortaya çıktı. 


Basılı dergi olan Xbox 360 Magazine ve OXM Italy ile Meristation adlı sitenin puanları aşağıdaki gibi. Bizler oyunun ambargosundan dolayı incelememizi 31 Ekim'in ilk dakikasında girebileceğiz. Dolayısı ile bugün 00:01'den itibaren gözünüz bizde olsun.

X360 Magazine – 9/10
OXM Italy – 10/10
Meristation – 8.5/10

Öte yandan oyunun yanında ilk gün yamasının da geleceği duyuruldu. Özellikle grafiksel ve yapay zeka anlamında pek çok hatası bulunan oyunda bu yama ile 44 adet bug düzeltilecek ki buna cidden ihtiyacı olan da bir oyun.

LG'den Windows 8'li Melez Dizüstü ve All in One PC Modeli


Windows 8 işletim sisteminin görücüye çıkmasına sayılı günler kala, uyumlu sistemleri piyasaya sürmeye hazırlanan firmaların arasında LG de katıldı. Firma Güney Kore'deki basın toplantısında yeni tablet/dizüstü melezi bir model ve bir de hepsi-bir-arada PC modelini tanıttı.

LG'nin yeni melez modeli H160 hakkında fazla bir detay verilmemiş. 11.6 inçlik IPS dokunmatik ekran, ekranın altında QWERTY kayar klavye, 15.9mm kalınlık, 1.05kg ağırlık, 100 saate kadar kullanımsağlayan batarya, WiFi, USB portu, microSD yuvası, HDMI çıkışı açıklanan özellikleri arasında.

Modelin dikkat çekici bir özelliği de bir buton yardımıyla klavyenin otomatik olarak ortaya çıkması. Hangi Windows sürümünü kullanacağı ise belirsiz.

Hepsi-bir-arada PC modeli V325 ise 23 inçlik 10 noktadan dokunmatik ekran, Ivy Bridge tabanlı Core i5 işlemci, NVIDIA GeForce GT640M grafik birimi, resim içinde resim PIP özelliği, bağımsız TV alıcı, Windows 8 işletim sistemi şeklinde özelliklere sahip.

Her iki model de 26 Ekim itibariyle satışa sunuldu.  LG ayrıca 26 Ekim tarihinden sonra Windows 8 uyumlu pek çok yeni Ultrabook, dizüstü, hepsi-bir-arada PC ve monitör modelini de piyasaya sürmeye devam edecek.

(Alıntıdır)

Salı, Ekim 23, 2012

Assassin's Creed 3: Gizemli Görsel

Assassin's Creed 3'ün çıkışına yakın bir zaman kala Ubisoft yine bizleri kafalamaya başladı. Bugün yayınlanan bir resimde Desmond'ın günümüzde çeklimiş bir fotoğrafı yer alıyor.

Oyun için açılmış olan Hacked History Webgame sitesinden alınan görüntüde Desmond'ın nerede çekildiği belli olmayan bir boks arenasının tepesindeki bu fotoğrafı büyüttüğünüzde erkandaki boksör resminin altında bir QR kodu bulunuyorsunuz. O kod da sizi buradaki sayfaya yönlendiriyor ve sizden doğru kodu girmenizi istiyor.

Şu sırada bu resmi gören insanlar gizlenmiş kodları girip içeriğinde neler olduğunu bulmaya çalışıyor. 

İşte resim. 


Pazartesi, Ekim 22, 2012

Korkutucu Gerçekliği Deneyimleyin

LG IPS monitörler ile daha gerçekçi görüntüler... Bunu gerçek hayatta ispatlamanın tek bir yolu var!

Bu eğlenceli videoyu izleyin :)


Cuma, Ekim 19, 2012

Yeni TL Simgesi için Güncelleme Çıktı

Yeni TL simgesi Windows 8’in ardından şimdi de Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 ile de kullanılmaya başladı. Microsoft’un duyurduğu yeni güncelleme sayesinde Türkçe klavyelerde artık Türk Lirası’nın yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak.


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yeni sembolü duyurmasının ardından Microsoft Türkiye’nin Merkez Bankası ile başlattığı ortak çalışma sonucu öncelikle Unicode organizasyonuna gerekli başvurular yapılarak yeni sembol Unicode karakter kümesine dâhil edildi. Windows mühendisleri yeni karakteri Windows 8’in içine eklemenin hemen ardından ana kapsamda desteklenen diğer işletim sistemleri için de gerekli çalışmalarını tamamladılar. Yeni TL sembolüne Türkçe Q ve Türkçe F klavyelerde AltGr+T tuş kombinasyonu ile ulaşılıyor.

Yeni TL simgesini kullanmak isteyenler http://support.microsoft.com/kb/2739286adresinde yer alan güncellemeleri kullandıkları işletim sistemine göre seçerek yükleyebilirler. 

Need for Speed: Most Wanted'a Live Action Video


EA yeni yayımladığı video ile Need For Speed Most Wanted'ın yeni trailer'ı baştan sona live action olarak kameraya alınmış. 

Need For Speed Most Wanted pek çok format için 30 Ekim'de ABD, 1 Kasım'da Avustralya ve 2 Kasım'da ise Avrupa genelinde satışa çıkacak.



İyi seyirler...


Perşembe, Ekim 18, 2012

LG TV'lerin Digitürk'ü İçinde, 3D Kamerası Hediye


55 ve 60" LG HD Uydu alıcılı TV'ler 1 yıllık Digitürk paketi ve 3D kamera hediyeli.

18.10.2012 – 30.11. 2012 tarihleri arasında 55LM615S, 55LM620S, 55LM640S, 55LM660S, 55LM670S, 55LM760S, 55LM860V, 55LM960V, 65LM620S model LG HD Uydu Alıcılı TV’lerden birini satın alanlara 3D kamera, 55LM640S, 55LM660S, 55LM670S, 55LM760S, 55LM860V, 55LM960V, 65LM620S model LG HD Uydu Alıcılı TV’lerden alanlara ise HD Digiturk Paketi LG'den hediye.

LG'den yeni SmartTV monitor

LG, yeni 23-inçlik arka aydınlatmalı M2352J-PM Smart TV monitörünü Japonya’da duyurdu.
Arka aydınlatmalı IPS LCD Led panele sahip monitör, 1920 x 1080, Full HD çözünürlüğe sahip. M2352J-PM Smart TV modeli 178° V/H görüş açısı, 250 cd/m² parlaklık, mega-contrast (5,000,000:1) ve 14 ms (GTG) tepkime süresi ile geliyor. 

Üç adet HDMI ve D-Sub (VGA) girşine sahip monitör sahip olduğu 10/100 Mbps Ethernet portu sayesinde internete erişim sağlayabiliyor. Monitörün ay sonunda satışa sunulması bekleniyor.

Çarşamba, Ekim 17, 2012

Assassin's Creed 3 Multiplayer'dan Yeni Bir Video


Ubisoft bizleri yeni Assassin's Creed oyunu ile karşılarken görsellerle beslemeye devam ediyor. 

Gamespot aracılığı ile yeni oyunun multiplayer özelliğinde eşsiz karakterlerini, özellikleri, yetenekleri ve modlarını daha da detaylı tanıyor.

Salı, Ekim 16, 2012

Borderlands 2: Kaptan Scarlett (Video)


Borderlands 2 için yayınlanacak olan ilk eklenti paketi Captain Scarlett and her Pirate’s Booty 16 Ekimde gelecek.





İyi seyirler.

Yeni 3D Benchmark Yazılımı Catzilla



Yeni nesil GPU'ları zorlu testlere tabii tutacak yeni benchmark yazılımı Catzilla tanıtıldı. Kapalı beta olarak yazılım dünyasına adımını atan Catzilla, OpenGL 4.0 ve DirectX 9/11 API'leri destekliyor. Windows platformu için hazırlanan Catzilla, 64-bit ve 32-bit Windows XP, 7 ve 8 işletim sistemleri üzerinde çalışıyor. 

Paralel grafik motoru sayesinde işlemcilerin ve grafik işlemcilerin çoklu çekirdek avantajlarını yüksek verimlilikle kullanan Catzilla hakkında daha fazla bilgiye ve kapalı beta kayıt formuna bu siteden ulaşabilirsiniz. Yazılımın tanıtım videosu aşağıda sizleri bekliyor, herkese iyi seyirler. 


 


(Alıntıdır)

Pazartesi, Ekim 15, 2012

Halo 4 İnternete Sızdı


Microsoft Oyun Stüdyosu’nun geliştirdiği FPS türündeki önemli oyunu serisi Halo’nun, Kasım ayında çıkacak olan oyunu Halo 4 internete düştü. Xbox 360’a özel olan oyun birçok internet sitesi üzerinden korsan bir şekilde dağıtılmaya başladı. Kutulu bir şekilde korsanların eline düşen oyun 2 diskten oluşuyor ve oynanmaya hazır.

Microsoft ise yaptığı açıklama ile Halo 4 içeriğinin internete sızdığı hakkında haberler gördüklerini ve güvenlik ekipleri ve kanun kuvvetleri ile durumu incelediklerini duyurdu. Öte yandan olan olmuş durumda ve Halo 4 hızlı bir şekilde internette yayıldı. 6 Kasım’daki çıkışından 3 hafta önce korsana yenik düşen oyunun şimdiden önemli bir satış kaybına uğrayacağı düşünülüyor.

Oyun Tutkunlarına Özel: ASUS ROG TYTAN CG8480


ASUS, Windows 8 işletim sistemli yeni oyun bilgisayarı ROG TYTAN CG8480'i tanıttı. Turbo Gear Extreme mod ile 4,2GHz'e kadar çıkabilen Intel Core i7-3770K işlemciden güç alan masaüstü bilgisayar, NVIDIA GeForce GTX 680 2GB GDDR5 ekran kartıyla oyun performansını zirveye taşıyor.

128GB SATA3 SSD depolama alanıyla desteklenen oyun canavarında ses kalitesinden de taviz verilmemiş. ASUS Xonar DX ses kartını bünyesinde barındıran ROG TYTAN CG8480, oyun tutkunlarını her açıdan memnun etmeyi vaat ediyor.

ROG TYTAN CG8480, hem şıklık, hem performans, hem de stabilite konusunda çok iddialı. Bu bilgisayarın fiyatı ve Türkiye'ye geliş tarihi henüz belli değil. 

Cuma, Ekim 12, 2012

GPU-Z v0.6.5 Çıktı

GPU-Z v0.6.5 çıktı. Yazılımın yeni versiyonu, GeForce Kepler ailesi için daha gelişmiş analiz sonuçları vaat ediyor. Ayrıca Gerçek zamanlı bellek saat hızı kontrolü yapılabiliyor. 


Yenilenen GPU-Z'de sadece NVIDIA Kepler GPU'lar için değil, yeni nesil Intel Haswell işlemcilerin dahili GPU'ları ve bazı AMD Radeon HD modelleri için geliştirmeler bulunuyor. Yazılımın güncel halini bu bağlantıdan, güncel ASUS ROG temalı halini bu bağlantıdan indirebilirsiniz. 

LG'nin Farkı Enerji Tasarrufu


LG Electronics'in CINEMA 3D Smart TV'si (47LM670S) enerji tasarrufu özelliği ile SEAD (Super-efficient Equipment and Appliance Deployment) Girişimi tarafından 'Küresel Verimlilik' Şeref Madalyası ile ödüllendirildi. 

SEAD, küresel pazarın daha verimli ürünler geliştirmesine yardımcı olmak için kurulmuş çok uluslu bir organizasyon. Avustralya, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Kore, Rusya, İngiltere ve ABD'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde aktif çalışan girişim Kuzey Amerika, Avrupa, Hindistan ve Avustralya'da TV, ekran, bilgisayar ve ev gereçlerini değerlendiriyor. Her yıl bölgede kategorilerden bir tanesi seçiliyor, bu yıl belirlenen kategori TV oldu. 

"Artık geniş ekran ürünlerimizin enerji tasarrufu ile övgü alıyoruz" 

LG Electronics Ev Eğlencesi Bölümü TV Birimi Başkan Yardımcısı Seog-ho Ro, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "SEAD tarafından böyle önemli bir madalya ile onullandırılmak TV alanında çok sağlam bir yerimizin olduğunu gösteriyor. LG olarak 3D teknolojilerinde hem çok güçlüyüz hem de inovatif akıllı uygulamalar ve ultra ince tasarımla rakiplerimizden bir adım öndeyiz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra artık geniş ekran ürünlerimizin enerji tasarrufu ile övgü alıyoruz." 

47LM670S, TV ekranının parlaklığını kontrol altına alan Local Dimming Teknolojisi'ne sahip. Bu teknoloji, TV'nin enerji verimliliğini artırırken direkt hatta yer alan LED ışık kaynağı ile elektrik tüketimini ciddi oranda azaltıyor. TV'nin enerji fonksiyonları Smart Energy Saving Technology olarak adlandırılıyor ve bu fonksiyonlar enerji sarfiyatını minimuma indiriyor. 

SEAD, TV'leri incelerken küçük ekran (27 inç) orta büyüklükteki ekran (29-42 inç) ve geniş ekran (42 inç ve üzeri) olarak kategorilere ayırdı. Geniş ekran kategorisinde en iyi marka LG'nin CINEMA 3D Smart TV'si oldu.


Perşembe, Ekim 11, 2012

Toshiba'dan İddialı 3D Televizyonlar


Toshiba, WL968 serisi ile birinci sınıf 3D televizyon yelpazesini daha da geliştirdi. Pasif FPR teknoloji ile kullanıma hazır gelen dört çift gözlüğün kombinasyonu sayesinde tüm ailenizle birlikte canlı bir 3D deneyimi yaşayabileceksiniz. Dahası, 2 boyutlu içerikleri 3D görüntülere dönüştürebilme yeteneği sayesinde sevdiğiniz eski filmleri ve favori TV programlarınızı 3 boyutlu olarak tekrar seyredebileceksiniz.

Toshiba Places, hızlı ve kolay erişimle kullanıcıların video portalları, haber servisleri ile film ve program ısmarlama sağlayıcılarını kullanarak eğlencelerini kendi zevklerine uygun olarak ayarlamalarını sağlıyor. Tabii ki, dahili WI-FI®, ev ağınıza kablosuz bağlanacağınız anlamına geliyor.

Ödün vermeyen birinci sınıf 3D

WL968 serisi, pasif 3D teknoloji, sinematik izleme ile hafif gözlükler, hızlı online kabiliyet ve net, zengin ses sayesinde konfor ve kullanım kolaylığını bir araya getiriyor. Pakete dahil olan dört çift gözlük ile WL968’in kutusunu açar açmaz filmler, spor karşılaşmaları ve oyunların tadını nefes kesici 3D ile çıkarabilirsiniz.


Full HD çözünürlüğe ek olarak 400 AMR (Aktif Hareket & Çözünürlük) teknolojisi, hareketli görüntüleri akıcı ve canlı yaparak spor karşılaşmaları ve aksiyon filmleri izleme deneyimini geliştirir. Bu görüntüler genellikle en önemli ve heyecan verici sahneleri içerdiğinden, akıcılık ve netlik izleyici için gerçek bir fark yaratır.

WL968 serisi, JACOB JENSEN DESIGN’ın yenilikçi katkısı sayesinde her türlü modern yaşam alanına sorunsuzca sığar. Süper ince panel tasarımı ve üç ekran boyutu ile çoğu alana sığma yeteneğine sahiptir. 139cm (55”), 119cm (47”) ve 107cm (42”) ekran boyutları ile Toshiba WL968 serisi, Kasım ayından itibaren satışa sunulacak

Philips'ten Mobil Cihazlara Uygun Monitör

Philips monitörlerin lisans ortağı MMD, Philips’in Smart MHL (Mobil High Definition Bağlantısı) özelliğine sahip yeni 237E4QHAD/00 monitörünü satışa sundu. 23 inç genişliğindeki ekran, kullanıcılarına Android akıllı telefonlar üzerinden full HD video seyretme, oyun oynama imkanı sunuyor ve aynı anda telefonu şarj ediyor. 

Kullanıcılar MHL özelliği sayesinde, isteğe bağlı satın alınabilen MHL kablosu ile Android tabanlı cihazlarını ekrana doğrudan bağlayabiliyor; videolarını ve fotoğraflarını küçük ekrana hapsolmadan, hem büyük ekran keyfiyle hem de full HD kalitesinde oturma odalarında veya diledikleri yerde görüntüleyebiliyor. Ekranla akıllı telefon arasında bir bilgisayar bağlantısına gerek duyulmuyor. 


Philips 237E4QHAD/00 monitörler öte yandan ses deneyimini de zenginleştiriyor. Kullanıcılar ekran üzerindeki dahili 2W stereo hoparlörler sayesinde mobil cihazlardaki kısıtlı ses deneyimini güçlü “HDMI digital-surround audio” keyfine dönüştürebiliyor. 

MHL teknolojili yeni IPS ekran aynı zamanda mobil oyun deneyimini de büyük ekrana taşıyor. Oyun görüntüleri titreme etkisi olmadan mobil aygıttan doğrudan ekrana akıyor. Oyuncular daha hassas kontrole sahip oluyor ve mobil cihazı tutmak zorunda kalmıyor.

Çarşamba, Ekim 10, 2012

LG Smart TV’lerde Turkcell TV Uygulaması


Bilirsiniz arkadaşlarınızla bir film akşamı için toplandığınızda ortak karara ulaşmak zordur. Ya ev sahibinin temin ettiği film izlenir ya da var olan seçenekler arasından seçim yapılır. Çoğu zaman da bir başka filmden konu açılır ancak o anda izleme imkanı olmadığı için sadece “Bir gün de onu izleyelim, çok seveceksiniz” diyerek ileri bir tarihe atılır.

LG Smart TV sahibi Turkcell aboneleri ise bu durumda tek bir adrese başvurur. LG Smart TV dünyası içindeki TURKCELL TV uygulamasına…

LG ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen Turkcell TV uygulaması ile birlikte, LG Smart TV’lerde yüzlerce film TV’nizin içinde. Artık canınız ne tür film izlemek isterse istesinTurkcell TV özelliğinin içerisinde yer alan Sinema Paketi ile anında izleyebilirsiniz. Üstelik de ilk 3 ay boyunca ücret ödemeden… Ayrıca çok az bir ücret ödeyerek “Kirala Seyret” bölümünden en güncel, en popüler filmleri de bir tıkla kiralamanız mümkün.

Yüzlerce yerli ve yabancı film uygulama içerisinde hazır. Hem de sadece LG Smart TV’nizden değil, bilgisayarınızdan, akıllı telefonunuzdan ve tablet bilgisayarlarınızdan da bu uygulamayı istediğiniz zaman kullanmanız mümkün.

Üstelik sadece film de değil. Dilerseniz cep telefonu, tablet ya da bilgisayarınızdanTurkcell TV uygulamasına girerek dilediğiniz kanalı canlı izleyebilir ya da kaçırdığınız programın tekrarını bulabilirsiniz.

Turkcell TV ile ilgili detaylı bilgi için www.turkcelltv.com.tr

Crysis 3 Multiplayer (Video)


Crytek firması merakla beklenen Crysis 3 oyunu için yeni bir video yayımladı. Çeşitli zırh özelliklerinin de tanıtıldığı video size oyun modlarını da tanıtıyor. 

Üç buçuk dakikalık video içerisinde karakterimizin envanter ekranını görebiliyoruz. Gerçekten güzel bir görselliğe sahip olan oyun Multiplayer oyun arayanlar için tatmin edici olacağa benziyor. Özellikte hunter modu (Gizlilik modu) gerçekten eğlenceli gözüküyor.

Firmanın yayımladığı video aşağıdadır, iyi seyirler.

Salı, Ekim 09, 2012

Sparkle GTX 650 Ti Tanıtıldı


NVIDIA
'nın üretici partnerlerinden Sparkle, GeForce GTX 650 Ti ekran kartını tanıttı. NVIDIA'nın 28nm'lik Kepler GPU mimarisine sahip olan ekran kartı, Microsoft DirectX 11 ve OpenGL4.3 desteği, NVIDIA 3D Vision, NVIDIA PhysX, NVIDIA Surround, NVIDIA CUDA, NVIDIA TXAA ve NVIDIA FXAA teknolojileriyle dikkat çekiyor. 

PCI-Express 3.0 destekli Sparkle GeForce GTX 650 Ti'da; 1GB GDDR5 görüntü belleği, 768 işlemci çekirdeği, 928MHz grafik saat hızı, 5400MHz bellek saat hızı, 128-bit bellek arayüzü ve Mini-HDMI, Dual-link DVI-D, Dual-link DVI-I olmak üzere üç monitör bağlantı noktası bulunuyor. Minimum 400W güç kaynağına ihtiyaç duyan ekran kartı, 6-pin PCI Express güç bağlantısından güç alıyor. 


Sparkle GTX 650 Ti'ın satış detayları şimdilik belirsiz, ancak firma bu ekran kartını çok yakında ülkemizde satışa sunacak. 

İyi Bir Monitör Nasıl Olmalıdır?*

Monitör alırken kafamızda bir çok soru işareti olur hangi monitörü almalıyım gibisinden. Karar vermekte zorlanırız ve çözümü internette teknoloji forumlarında ya da bilgisine güvendiğimiz bir yakınımıza sormayı tercih ederiz. Bunların yanında tabi ki son çare alacağımız mağazadaki çalışana da danışabiliriz. Peki sizce en iyi monitör nasıl olmalı? Bu soruya cevap aradınız mı hiç?

Monitör alırken öncelikle görüntü kalitesi daha sonra büyüklüğüne dikkat etmemiz gerekir. Görüntü kalitesini belirleyen etkenler ise çözünürlük, parlaklık, kontrast ve tepkime süresi gibi özellikleri kapsamaktadır.

Amacımıza uygun monitörü nasıl seçebiliriz?

Monitördeki kaliteyi belirleyen unsurlardan biri de çözünürlüktür. Özellikle yüksek çözünürlükteki filmleri izlemek için yüksek kalitede bir monitöre ihtiyacımız vardır. Günümüzün en yüksek standardı şuan için 1920*1200 pixel görüntü oluşturabilen monitörlerdir. Tabi sadece film ve oyun açısından bakmamak lazım. Çalışma alanında kullanılan monitörlerde de yüksek çözünürlük önemlidir. Grafiksek işlerle uğraşan ve görselliği ön planda tutulan işlemlerde de çözünürlük önemlidir. Örneğin 22” bir monitörü iki tane A4 kâğıdının dikey bir şekilde yan yana koyulması gibi düşünülebilir. Bu da oldukça geniş bir çalışma alanı demek oluyor.

Göz sağlığımızı korumak için nasıl bir monitör seçmeliyiz?

CRT monitörler bildiğimiz gibi görüntünün yenilenmesi tekniğiyle çalışır. Ekranda görüntülenen bir resim saniyede 65-70 kez yenilenir. Bu nedenle göz durağan bir görüntü algılar. Ama gerçekte her görüntü göz kaslarında bir harekete neden olur bu da ilerde göz rahatsızlıklarına neden olabilir. Uzun süre bilgisayar başında oturanlar göz rahatsızlıklarını engellemek için CRT monitörlerde ekran filtresi kullanması gerekir.


LCD monitörlerde ise durağan bir görüntü oluşturulur. Böylece göz sağlığı açısından bir sıkıntı oluşmaz. Ayrıca monitör satın alırken parlaklık ve kontrast gibi özelliklere de dikkat etmelisiniz. Bunlar ekrana getirilen görüntünün kalitesini etkileyen niteliklerdir. Monitörlerde kaliteyi belirleyen bir diğer unsur ise görüntü girişleridir. Görüntü girişleri Analog, DVI ve HDMI giriş olarak üçe ayrılmaktadır. Analog girişler bugün hemen hemen tüm bilgisayarlarda ve monitörlerde bulunan girişlerdir. Analog girişlerin sinyal gücü düşük olduğundan görüntüde problemler olabileceğinden artık DVI dediğimiz dijital görüntü girişleri kullanılmaktadır. Bu sayede görüntüler daha net bir şekilde ve renk kaybı olmadan aktarılabilir. Şuanda da en popüler arabirim HDMI’dır. HDMI sayesinde yüksek kalitede görüntünün yanı sıra seste monitörlere aktarılabilmektedir.

Pazartesi, Ekim 08, 2012

AMD Trinity 7.3 GHz’ye Çıkarıldı

AMD’nin yeni Trinity APU’larından A10-5800K sıvı nitrojen soğutma ile 7.3 GHz’lik değeri hız aşırtıldı. PC Games Hardware ekibi hava soğutma ileyse 5.1 GHz’lik değere ulaştı. CPU-Z’nin A10-5800K için okuduğu son değer ise tam olarak 7317.74 MHz oldu. Bu değerde APU’daki iki çekirdek devre dışı bırakılırken 1956 V voltaj uygulandı.


4 çekirdekli AMD Trinity A10-5800K’nın standart değeri 3.8 GHz ile 4.2 GHz arasında saat hızlarına sahip. Öte yandan sıvı nitrojen soğutmanın da ortalama bir kullanıcının bilgisayarında yer alması tabii ki pek de mümkün değil. Stabil 5.1 GHz’in ise hava soğutma ve 1.616 V ile sağlanması başarılı bir sonuç.

AMD Radeon HD 7000'ler Ucuzluyor

AMD, mainstream ve performance-mainstream serisi ekran kartlarının fiyatlarında indirimler yaptığını duyurdu. Nvidia'nın Kepler mimarisini kullanan GeForce 600 serisiyle amansız bir rekabet içerisinde olan AMD 7000 serisi ekran kartları, bu fiyat değişiminin ardından biraz daha iddialı hale geldi. 


Yapılan indirimle AMD Radeon HD 7850 1GB modelin fiyatı 159$'a, aynı kartın 2GB'lık modelinin fiyatı ise 189$'a düştü. AMD Radeon HD 7770 GHz Edition ise 119$ tavsiye edilen son kullanıcı fiyatına kavuştu. AMD ve partnerleri, firmanın en popüler ürünlerinin bulunduğu 200$ civarındaki ekran kartlarının fiyatlarını düşürerek rakip firma NVIDIA'ya darbe vurmayı planlıyor. 

Cuma, Ekim 05, 2012

Şükrü Saracoğlu Neden Salonunuza Gelmesin ki?

Geçen sene sık sık "3D yayınlar ve materyaller hayatımızın içinde ne kadar var ki 3D TV almak gerekli?" soruyorduk birbirimize. Var olan filmler ve oyunlar için 3D TV tercih edip, elimizdekininin keyfini almaya bakıyorduk.

Şimdi LG ve Digitürk işbirliğiyle Spor Toto Süper Ligi'nde her hafta bir maç Digitürk 399. kanaldan 3D olarak yayınlanıyor.

Bu haftanın 3D maçı ise Fenerbahçe - Beşiktaş. 7 Ekim 2012 tarihinde Fenerbahçe - Beşiktaş arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleşecek bu dev derbiyi stadın içindeymiş gibi ama evinizin rahatlığında izlemek için tek yapmanız gereken 3D gözlüklerinizi takmak.


Daha Fazla 3D Keyfi için Birkaç İpucu


Oyun ve film sektörü artık 3D görüntü modunu neredeyse pazara sunulan her projede kullanıyor. Filmler hem 2D, hem de 3D olarak iki seçenekle izleyiciye sunuluyor. Oyunlarda ise durum bambaşka. Bugüne kadar yapılmış olan Direct-X tabanlı her oyun 3. Parti yazılımlar sayesinde 3D olarak oynanabiliyor. Günümüzde her bütçeye uyan 3D TV ve monitör modelleri mevcut. 3D artık sadece sinema salonunda değil evimizin salonunda, oturma odasında, bilgisayar masamızda… Hem de ister kendi başına, ister bilgisayarla, ister medya oynatıcıyla, isterseniz de oyun konsollarında…

Peki 3D görüntüleme bu kadar ulaşılabilir durumdayken ve belki biz de bir 3D görüntüleme yeteneği olan bir TV/monitör sahibiysek en sağlıklı 3D görüntüyü nasıl elde edebiliriz? 3D görüntü izlerken yapmamız gereken önemli şeyler nelerdir?

Öncelikle; özellikle oyuncu 3D kullanıcılarına şu uyarıyı yapmamız gerekir. Uzun süre 3D modunda görüntü izlerseniz (oyun oynama, film izleme vs.), baş dönmesi (Baş dönmesi süresi kişiye göre değişir.) hissedebilirsiniz. O yüzden oyun oynarken ya da film izlerken bir saat 3D görüntü izledikten sonra, kısa bir süre dinlenmenizi şiddetle öneririz. Bu şekilde hem göz sağlığınızı korur, hem de vücudunuzun 3D görüntüye karşı tepki vermesinin önüne geçebilirsiniz.


3D görüntüleri, optimum izleme açısı ve üründen tavsiye edilen mesafede izleyiniz. Aksi halde, 3D görüntüler üst üste binmiş şekilde görünebilir ya da düzgün bir şekilde görüntülenemeyebilir. Ayrıca uzun süre çok yakında 3D görüntü izlerseniz, bu baş dönmesine veya bulanık görmeye neden olabilir. Sakın kendinizi saatte bir dinlendirmeyi unutmayın.

Hamileyseniz, yaşlıysanız ya da kalp rahatsızlıklarınız varsa, 3D görüntü izlememenizi tavsiye ederiz. Çünkü 3D görüntüler yönelim bozukluğu ve kafa karışıklığına neden olabilir. Tabii bizimkisi sadece tavsiye, siz yine de mutlaka doktorunuza danışın. 3D görüntüler, alkollü kişilerde mide bulantısı ve kusmaya da neden olabilir. Bu durumda, 3D görüntü izlemeyiniz.

3D gözlüğü dereceli gözlük, güneş gözlüğü ya da koruyucu gözlük kesinlike olarak kullanmayın.

3D gözlüğü aşırı sıcak ya da soğuk yerlerde bırakmayın. Bu, gözlüğün şeklinin değişmesine ya da hasar görmesine neden olabilir. 3D gözlükler sadece 3D görüntü almak için tasarlandığından, görme bozukluklarına yol açabilir.

FPR TV’lerinizle birlikte kullandığınız 3D gözlüklerin lensleri (polarize film) kolayca çizilir. Bu lensleri temizlerken yumuşak bir bez kullanın. Gözlük üzerinde kimyasal temizlik ürünleri kullanmayın.

(alıntıdır)

Perşembe, Ekim 04, 2012

Hitman: Absolution için yeni bir


Oyunseverlerin merakla beklediği Hitman: Absolution için yeni bir video daha yayımlandı. 

3 dakikadan biraz daha kısa olan videoda oyun içerisi ekran görüntüleri var. Aynı zamanda birçok animasyon sahnesinide ekleyen firma yetkililer bizler için izlenesi bir video hazırlamışlar. Detaylar için bizi takip etmeye devam edin.

Firmanın yayımladığı video aşağıdadır, iyi seyirler.


Borderlands 3 İçin Henüz Erken

Gearbox Software firması hali hazırda bir Borderlands 3 oyunun geliştirilmediğini söyledi. Son oyunun yayımlanmasının üzerinden daha 1 ay bile geçmemişken Borderlands 3'ün geliştirilmeye başlandığı dedikoduları kulaktan kulağa dolaşmaya başlamıştı. Anlaşılan GearBox Software'in de kulağına gitmiş olacak ki, Randy Pitchford yaptığı bir açıklama ile bunları yalanladı. Twitter'ın da yazdığı yazıda;


"İnternet kullanıcıları, sakin olmalısınız. Kimse Borderlands 3 için bir girişimde bulunmuyor. İşimiz şu an Borderlands 2 ve eklentileri üzerinde yogunlaşmak" dedi.

Çarşamba, Ekim 03, 2012

GIGABYTE yeni nesil AMD FM2 serisi anakartlarını sundu

Anakart ve grafik kartlarının lider üreticisi GIGABYTE TECHNOLOGY Co Ltd bugün yeni nesil AMD A-Serisi APU işlemcileri destekleyen en son FM2 serisi anakartlarını sundu. GIGABYTE FM2 serisinin amiral gemisi olan GIGABYTE F2A85X-UP4, AMD'nin yeni 'Trinity' teknolojisinden en fazlasını aldığınızı garanti eden, GIGABYTE Ultra Durable 5 teknolojisini, dijital güç iletimini ve diğer seçkin özellikleri içermektedir.



GIGABYTE Anakart Pazarlama Müdür Yardımcısı Tim Handley "Ultra Durable 5 teknolojisini, Dual UEFI 3D BIOS’u, Dijital Güç teslimini, üçlü görüntü desteğini ve Lucid Virtu MVP’yi kapsayan bir dizi yeni özellikler ve teknolojiler AMD platformunda yer almaktadır" yorumunda bulunmuş ve "Bu yeni FM2 serisi anakartlar AMD'nin Trinity APU işlemcisinde gelişmiş performans beklentisinde olan herhangi bir DIY mimarı için olağanüstü bir değer sunmaktadır." demiştir.


GIGABYTE FM2 serisi anakartların amiral gemisi; GIGBAYTE Ultra Durable 5 teknolojisi ile AMD A-Serisi APU limitini zorlamak için tasarlanan GIGABYTE F2A85X-UP4 anakart olarak karşımıza çıkıyor. Dijital güç kontrolörler, yüksek hızlı bellek desteği ile Bütünleşik AMD 7000 serisi grafik işlemciyi en yükseğe çıkarmak için birleştiğinde, yüksek kapasiteli, yüksek akımlı güç teslimatı sağlamaktadır.



Saygı duyulan hız aşırtmacı ve HWBot.com meraklısı, Massman, günümüzde var olan birçok ayrık grafik kartlarından daha iyi bir performans olan; 10.000 puan üzerinde 3DMark Vantage Performans skoru elde etmek için yeni AMD FM2 serisi platformu tarafından sunulan müthiş özellikler sayesinde AMD A10 5800K APU işlemciyi zorlamayı başardı. Bu linkten HWBot.com’daki Massman’ın performansına bakabilirsiniz: http://hwbot.org/submission/2316144 

Çift APU Clock Jeneratörler
Non-K Model AMD APU işlemciler, potansiyel hız aşırtmayı ciddi şekilde sınırlayabilen kilitli bir çarpana sahiptir. GIGABYTE FM2 serisi anakartlar, GIGABYTE FM2 serisi anakartları hız aşırtma ve AMD A-Serisi APU işlemciler için en iyi seçim durumuna getiren çok daha yüksek hız üst limiti sağlayan ilave bir APU frekans jeneratörü ile donatılmıştır.

GIGABYTE Ultra Durable 5
En son GIGABYTE FM2 anakartlar, GIGABYTE’ın yeni Ultra Durable 5 teknolojisi dahil olmak üzere birçok seçkin teknolojileri bir arada barındıran ilk AMD anakartlarıdır. Endüstrinin en yüksek oy alan 60A IR3550 PowIRstage IC’lerini içeren Yüksek Akım Kapasiteli bileşenlere sahip GIGABYTE Ultra Durable 5 anakartlar, rekor kıran performans için işlemciye en kaliteli güç iletimini, soğuk ve verimli çalışmayı sunar ve daha uzun bir anakart ömrü sağlar. 

GIGABYTE 3D BIOS 
Yeni GIGABYTE FM2 serisi anakartlar, kaygan UEFI arayüzü sağlayarak iki özel mod ile hem meraklı hem de acemi kullanıcıların ihtiyaçlarına tam olarak cevap veren, özel GIGABYTE 3D BIOS ™ özelliğine sahip ilk AMD platformlu anakartlardır.

Dijital Güç
GIGABYTE F2A85X-UP4 anakart, AMD APU’nun hem işlemci hem de GPU parçalarına daha kesin bir güç dağılımı sağlayan dijital kontrolörleri ile rekabette diğerlerinden ayrılan özel bir Dijital Motor’a sahiptir.

Üçlü Ekran Desteği - AMD Eyefinity

GIGABYTE FM2 serisi anakartlar, üç yüksek-çözünürlüklü dijital ekranlara bağlanarak kullanıcılara kendi masaüstü işletim sistemini yükseltmelerine izin veren AMD Eyefinity teknolojisinden yararlanan ilk anakartlardır. Üçlü görüntüler derken daha gelişmiş üretkenlik için daha fazla mülk, ayrıca AMD'nin optimize Eyefinity sürücü teknolojisi sayesinde panoramik üçlü ekran 3D oyundan zevk almayı sağlayan yeteneği kastediyoruz.

AMD A-Serisi Platformuna Genel Bakış


Revize AMD FM2-Serisi platform AMD 'Trinity' mimarisine dayalı yeni AMD APU (Hızlandırılmış İşlem Ünitesi) işlemcileri destekleyen, en son FM2 sokete dayanmaktadır.Yeni üst düzey AMD A10 serisi, dengeli, görsel olarak geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunarak, en son 7000 serisi grafik çekirdeği ile 4 çekirdeğe kadar birleştirmektedir.

Önceki Nesile göre % 30 Performans Artışı

Tüm Trinity APU gömülü en son AMD 7000 serisi grafik kartları, 3D oyunculara önceki nesil ile karşılaştırıldığında% 30’a kadar daha iyi 3D performansı sunmaktadır. Bu, Microsoft DirectX 11, OpenGL 4.2 ve OpenCL 1.1 desteği ile ayrık ekran kartı çözümlerine benzer bir 3D oyun deneyimi sunmaya yardım ederek orta düzey 3D oyun uygulamaları için yeni FM2 platformunu mükemmel bir seçenek yapar. 


AMD Çift Grafik: Rakipsiz Yükseltilebilirlik


Yeni AMD FM2-Serisi platformu, kullanıcılara, sisteme ek bir özel ayrık AMD Radeon HD 6000 serisi grafik kartı ekleyerek 3D grafik ve oyun performansını artırmalarına izin veren, hem ayrık ve hem de bütünleşik grafik işlemcinin gücünden yararlanarak aynı anda kare hızlarını artıran AMD Dual Grafik teknolojisine sahiptir.


- Basın Bülteni

LG'den Projektör Ödüllü Yarışma: LG PROJEKTÖR NEDEN SİZİN OLSUN?


LG'nin Facebook sayfasında başlayan yarışmayla, 700 Ansi Lumens Parlaklığa Sahip, USB'den DivX HD Ve Office Dosyalarını Çalıştırabilen Home Cinema HD Ready Projektör PA70G kazanmaya ne dersiniz?

Üstelik de kazanmak için böyle bir projektöre neden ihtiyacınız olduğunu yazmanız ve bir fotoğraf yüklemeniz yeterli. 

Belki de ben "Diablo'yla gerçekten tüm görkemiyle savaşmak isterdim" diyebilirdim. Belli mi olur? :)

Yarışmaya katılmak için: http://on.fb.me/Sxpl15
LG Türkiye Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/LGTurkiye

Salı, Ekim 02, 2012

Yeni AMD A serisi APU’larla her şeyden daha fazla

Oyun meraklılarına daha fazla hız, daha fazla çekirdek gücü

AMD bugün yaptığı bir açıklamada masaüstü, küçük tasarımlı ve ev sineması amaçlı bilgisayarlar için ikinci nesil AMD A Serisi Hızlandırılmış İşlemcilerin (APU) satışa sunulduğunu duyurdu. Yeni APU’lar bilgisayar toplama meraklılarını, oyun severleri ve bilgisayar altyapılarını uygun fiyatlı performans, harici ekran kartı gücünde grafik, çok çekirdek ve hızlı işlem kapasitesiyle yükseltmek isteyenleri hedef alıyor.

APU’lar rakiplerine göre sunduğu daha fazla çekirdek gücü ve hız ile sınıfının en iyi eğlence deneyimini yaşatıyor. Sabit soket altyapısı sayesinde kolay model yükseltme imkanları sunuyor. AMD APU kullanıcıları ayrıca AMD App Zone üzerinden APU’nun tüm gücünü ortaya çıkaran çeşitli uygulamalara erişebiliyor. Donanım hızlandırmasıyla DirectX 11’i destekleyen AMD Radeon grafik işlemcileri ve AMD Eyefinity Teknolojisi ile daha sürükleyici bir deneyim yaşatan AMD A Serisi APU’lar, Microsoft Windows 7 ve heyecanla beklenen Microsoft Windows 8 işletim sistemlerine sahip bilgisayarlar için ideal işlemciler.

“Yeni AMD A Serisi APU, yeni bir masaüstü bilgisayardan ödediği paraya karşılık en iyi performansı almak isteyen herkes için ideal” diyen AMD Masaüstü ve Komponentlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Leslie Sobon, şöyle devam etti:

“İşlem hızı, yüksek çekirdek gücü ve harici ekran kartı gücünde grafik işlemcisini bir araya getiren ikinci nesil AMD A Serisi APU, bilgisayar ve oyun meraklıları için mükemmel bir platform oluşturuyor.” 


Daha çok çekirdek, daha fazla hız, daha yüksek değer
İkinci nesil AMD A Serisi APU, ilk nesle göre daha fazla performans ve özelliğe sahip:
• 700 GFLOP’tan fazla işlem performans ile watt başına iki kat daha fazla performans
• 4,2 GHz’e kadar frekans
• Kilitsiz mikroişlemci ve AMD OverDrive yazılımıyla 6,5 GHz’e kadar hız aşırtma

Mikroişlemcisi ve grafik işlemcisi (GPU) AMD Turbo Core 3.0 Teknolojisine sahip olan ikinci nesil AMD A Serisi APU, GPU ve CPU çekirdeklerinin performansını otomatik olarak artırarak sistem performansını yükseltiyor. Sistemlerinin üzerinde tam kontrol arayan PC kullanıcıları ise AMD OverDrive yazılımıyla CPU ve GPU’da hız aşırtma gerçekleştirip bellek frekansını da arttırarak üstün bir oyun deneyimi elde edebiliyor.

AMD Radeon grafik ile daha güzel oyunlar ve videolar
İkinci nesil AMD A Serisi APU’larda bulunan AMD Radeon HD 7000 serisi grafik işlemcileri, harici ekran kartları düzeyinde performans sunuyor. Bu APU’lar AMD’nin oyunlardaki liderliğini önceki nesle göre hem CPU hem GPU performansını yükselterek sürdürüyor ve çok önemli özellikleri destekliyor:


• AMD Eyefinity Teknolojisi – Dört adede kadar monitör üzerinde tek yüzeyli Windows 8 deneyimi sunan tek çoğul monitör teknolojisidir. Bu teknoloji ilk kez bir APU üzerinde, harici ekran kartına gerek duyulmadan kullanılabiliyor.
• Tam 1080p oyunlarla gerçeğinden farksız ayrıntılar sunan sektör lideri ve yüksek performanslı DirectX 11 grafik mimarisi. 
• AMD Radeon Çift Grafik desteğiyle APU’ya bir harici ekran kartı eklendiği zaman %75’e varan performans artışı elde edilebiliyor. AMD Radeon Çift Grafik seçeneği ayrıca daha eski oyunlar için DirectX 9 ve 10’u da destekliyor ve güncelleme kolaylığı için yeni AMD CrossFire Uygulama Profillerini kullanıyor.

Kolay yükseltme imkanı
İkinci nesil masaüstü AMD A Serisi APU’lar, AMD’nin yeni nesil “Piledriver” CPU mimarisini AMD Radeon™ HD 7000 serisi grafik işlemcileriyle yeni FM2 ana kart üzerinde birleştirerek yepyeni özellikler ve göz alıcı bir görsel deneyimi, kolay yükseltme imkanı olan bir alyapıda sunuyor.

FM2 sokete sahip ana kartlar üzerinde AMD A55, A75 ve A85X olmak üzere üç farklı yonga seti seçeneği bulunuyor. Bu yonga setlerinin desteklediği AMD Bellek Profilleri, grafik belleğinin 266MHz’e kadar artışla 1866 MHz’te çalışmasını sağlayarak performansı arttırıyor.

Sektörden Destek
MSI Ana Kart Bölümü Başkan Yardımcısı Ted Hung: “İkinci nesil AMD A Serisi APU’ları MSI’ın yeni FM2 ana kartlarıyla birleştirdiğimizde, MSI OC Genie gibi kolay kullanılan özellikler sayesinde benzersiz bir esneklik ve oyun performansı elde ediyoruz. AMD’nin yeni APU’larıyla piyasaya istikrarlı, yüksek performanslı ürünler sunmaya hazırız.”

ECS Kanal İş Birimi Başkan Yardımcısı David Chien: “İkinci nesil AMD A Serisi APU’ların performansı, fiyatları ve yükseltme seçenekleri, bu ürünlerin yeni sistem kuran ya da sistemlerini yükseltmeye hazırlanan bilgisayar meraklıları arasında çok revaçta olmasını sağlayacak. Bu bilgisayar meraklılarına özel altın kaplama A85F2-A Golden FM2 ana kartımızın istikrar ve performans özelliklerini sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

GIGABYTE Ana Kart İş Birimi Başkan Yardımcısı Henry Kao: “İkinci nesil AMD A Serisi APU platformu ile Ultra Durable 5 teknolojisi ve Digital Power gibi özelliklerimizi sadece bir AMD platformunda kullanmış oluyoruz. Bu teknolojiler GIGABYTE FM2 serisi ana kartların, AMD’nin yeni A Serisi APU’larından maksimum grafik ve işlemci performansını elde etmesini sağlıyor.”

ASRock Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı James Lee: “Yeni A Serisi APU’lar bilgisayar meraklıları için mükemmel fiyat ve performans sunuyor. ASRock FM2 ana kartlar, kullanıcıların en üst düzeyde bilgisayar performansı elde etmesine yönelik eksiksiz bir ürün gamına sahip. Ayrıca ASRock X-Boost Teknolojisi ile APU’da hız aşırtma tek düğmeyle elde edilebiliyor.”

- Basın Bülteni

Pazartesi, Ekim 01, 2012

EVİNİN EKSİKLERİNİ LG'DEN TAMAMLAYAN ÇİFTLER AVRUPA'YA UÇUYOR!

LG'den 2500 TL'lik beyaz eşya alışverişi, yapan ilk 400 çiften biri olun, 10 Avrupa şehrinden birine, 1 yıl geçerli gidiş-dönüş uçak biletine sahip olun!

29 Eylül 2012 - 17 Kasım 2012 tarihleri arasında geçerli olan kampanyayı kaçırmamak ve kampanya hakkında detaylı bilgi almak için : https://www.facebook.com/LGTurkiye

Borderlands 3 mü? Nasıl yani?

Biz henüz Gearbox'ın yeni oyunu Borderlands 2'yi oynayarken firma üçüncü oyunu hazırlamaya başladı bile. Gearbox Software’in baş yazarı Anthony Burch, yazar ekibinin üçüncü oyun için beyin fırtınası yapmaya başladıklarını belirtti.


Şu an için henüz "Dikkatli yaklaşın" kategorisi altında bulunan projede Burch pek çok fikrin değerlendirmeden geçtiğini de sözlerine ekledi. 

Kısacası Borderlands bu kadar ile kalmayacak.