S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Eylül 27, 2012

Far Cry 3'ün vahşileri (Video)

Ubisfot'un yeni çıkacak oyunlarından Far Cry 3 için yeni bir video daha geldi. Savages adlı bu videoda elbette başrolde Vaas ile Buck'ı görüyoruz. 


Kaçırılan kız arkadaşımız ile ilginç bir muhabbet eden Vaas, tatilin güzel anlarından ilk görüntüler ve oyunda neler yapacağımıza dair birkaç ipucu.

İyi seyirler.

Asus'tan Sağlam İş Bilgisayarları

ASUS, dizüstü ve tablet bilgisayarların yanı sıra masaüstü bilgisayarlarda da fark yaratmayı hedefliyor. Kurumsal ürün gamını genişleten Asus, BM6875 ve BP6375 modellerini duyurdu.


Intel Q77 Express Yonga Seti, ön panelde USB 3.0 portları, en yüksek güvenirlik için yüzde 100 katı kapasitörleri ve yüzde 40’a varan EPU enerji tasarrufuyla ASUS BM6875 ve ASUS BP6375 yüksek performans, kararlı çalışma ve düşük güç tüketimi vaat ediyor. 


Her iki bilgisayarın da sahip olduğu tüm bu özelliklere ek olarak, ASUS BP6375 normal PC’lerden yüzde 65 daha az alan kaplıyor. Yine de tüm iş yükünüzü taşıyacak bir performans sunuyor. F9 tuşuyla geri yükleme yapılabilen bu bilgisayarlar, sadece tek tuşla tüm verilerinizi güvenli bir şekilde yedekleme özelliğine de sahip. 

ASUS BM6875 perakende satış fiyatı: 849 USD + KDV
ASUS BP6375 perakende satış fiyatı: 849 USD + KDV

Çarşamba, Eylül 26, 2012

Assassin's Creed 3'ün PC için gereksinimleri açıklandı

Ubisoft'un merakla beklenen yeni oyunu Assassin's Creed 3'ün PC için sistem gereksinimleri açıklandı. Firma sadece minimum sistem gereksinimlerini açıklarken az çok tavsiye edilenleri de belirtti.


Minimum sistem:
İşletim sistemi: Windows Vista (SP2) / Windows 7 (SP1) / Windows 8
İşlemci: 2.66 GHz Intel Core2 Duo E6700 veya 3.00 GHz AMD Athlon 64 X2 6000+ veya daha iyisi
Bellek: 2 GB (4 GB tavsiye edilir)
Ekran kartı: Shader Model 4.0 destekli DirectX 9.0c uyumlu 512 MB'lık veya daha iyisi
Boş alan: 17 GB

Oyunun çıkışında var olan ekran kartlarından destekleyenler:

AMD Radeon HD 3870 / 4000 / 5000 / 6000 / 7000 serisi veya daha iyisi
NVIDIA GeForce 8600 GT / 9 / 100 / 200 / 300 / 400 / 500 / 600 serisi veya daha iyisi

Bu kartların laptop versiyonlarının da çalışabileceğini belirten firma yine de bu kartların desteklenmediğini belirtti. 

Oyunun PS3 ve Xbox 360 versiyonları ise ekim ayında çıkacak. Öte yandan oyunun Wii U versiyonu konsolla birlikte kasımda çıkacak.

Philips'ten Gözlüksüz 3D Monitör


Philips yeni 3D modeli ile kullanıcılara gözlüksüz üç boyutlu görüntü deneyimi yaşatıyor.

Philips, yeni 3D monitörünü teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuyor. Monitör, “Otostereoskopik 3D” adı verilen teknoloji sayesinde gerçek üç boyutlu görüntü deneyimini evlere ve ofislere taşıyor. 

Sadece yüksek kalite beklentisine sahip ev kullanıcıları için değil, iç tasarım veya mimarlık alanında çalışan profesyoneller için de üretilen Philips monitör, IPS özelliği sayesinde parlak ve titreşimsiz görüntü ve “full HD” geniş ekran çözünürlüğü sunuyor. 

Salı, Eylül 25, 2012

Borderlands 2'den uyarı geldi


Yakın zamanda raflarda yerini alan Borderlands 2'de bir bug keşfedildi. 


Bug, tüm Badass Rank'ini etkiliyor. PC, PS3 ve Xbox 360 platformunda kendisini gösteren hata ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklayan Gearbox Software, düzenlemenin yapılacağını açıkladı. Sahip olmadığınız eşyalar çantanızda belirebiliyor veya yok olabiliyor. Başka bir kullanıcı tarafından keşfedilen hata için, kazandıkları bazı token'ları göremeyen yaklaşık 360 kişi aynı hatayı raporlamış. 

Hata ile ilgili aşağıdaki video'yu sizin için hazırlandı. İyi seyirler.


Serserilik Bitti, Şimdi Kavga Ayıracağız: Assassin's Creed 3

Ubisoft'un en çok merakla beklenen oyunu Assassin's Creed 3 için yeni bir video var şimdi sırada. VG247 sitesinin hazırladığı bu videoda oyundan yepyeni oynanış videoları göreceğiz. Videoya göre oyun içinde kavga ayırma gibi bir görevimiz bile olacak.

İyi seyirler.

Pazartesi, Eylül 24, 2012

LG FULL HD 3D TV M52 KİŞİSEL TV SERİSİ


LG FULL HD TV; HD yayın, DVD, internet, oyun ve fotoğraf gibi multimedya eğlencelerine olanak tanır. İzleme zevkiniz, Full HD görüntü kalitesi ile daha da gelişir.

IPS panel, renk ısısı değişimlerine daha kapalı ve stabil olmasından ötürü gerçek görüntüye eş değer renk doygunluğu sunar.

LG IPS Monitör, ayakta durduğunuzda ya da uzanırken renk solması yapmaz, bu şekilde hayat canlılığında renklerin keyfini çıkarmanızı sağlar.


IPS panel, pürüssüz renk değişimleri ile temiz görüntüler sağlar. Bu sayede aksiyon filmleri, internette sörf, RPG oyunları gibi içeriklerin uzun süreli kullanımlarda konforlu şekilde keyfini çıkarmanızı sağlar.

Picture in Picture (PIP) özeliği ile birçok ekranı aynı anda izleyebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızı kullanırken küçük bir ekran içerisinde TV izlemeniz mümkündür.


USB KOLAY İZLEME fonksiyonu, USB diskinizdeki medyalarınızı kolayca TV ye bağlayıp hemen izlemenize olanak tanır.

Gelişmiş surround sound sistemi ile LG HD sesin keyfini çıkarın. Daha güçlü ve derin boyutlu sesler, izleme deneyiminizi daha gerçekçi hale getirir.

LG Full HD TV, HD oynatıcıların kolayca bağlanabilmesi için iki adet HDMI portunu destekler.

İç dizayna göre monitörünüzü konumlayın, duvar askısı sayesinde alandan tasarruf edin.


LG LED TV, Süper Enerji Tasarrufu modunda görüntü kaybı olmadan parlak görüntüler verir. Geleneksel LED TV'lere göre enerji tasarruf edin ve en iyi görüntü kalitesini alın.

Dünyanın En Sessiz Mekanik Klavyesi Quiet Pro

Bilgisayarlar ve mobil cihazlar için donanım üreten Matias firması, dünyanın en sessiz mekanik klavyesini üretti. Quiet Pro ürün adıyla piyasaya sunulan klavye, mekanik klavyelerin çıtırtılarından hoşlanmayan kullanıcıların çok hoşuna gidecek. 


Yaklaşık olarak tüm mekanik klavyelerde olduğu gibi sade bir tasarıma sahip olan Matias Quiet Pro, standart bir klavyeden daha az gürültü çıkarıyor. Üstelik bu sessizliği sağlarken, mekaniklik hissiyatından ödün vermiyor. 

46cm uzunluğa, 1,25kg ağırlığa ve üç ekstra USB 2.0 girişine sahip olan klavye, PC ve Mac uyumlu iki modeliyle 149,95dan satışa sunuldu. Bu ürün maalesef henüz ülkemizde bulunmuyor. Matias Quiet Pro'nun yurtdışı satış sitesine göz atmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Çarşamba, Eylül 19, 2012

En Küçük PlayStation 3

Sony'nin yeni ürünü PS3 için gün içerisinde sizlerle detayları paylaşmıştık. Süper ince PlayStation 3'ün 250 ve 500 GB'lık versiyonlarının sunulacağının yanı sıra renklerinde de değişiklikler olacak gibi.

İşte Süper İnce PlayStation 3. 





Crysis 3'ün yeni videosu yayınlandı



Crytek ve EA firmaları Crysis 3 için yeni bir video yayımladı. 2013 yılında piyasaya sürülmesi planlanan oyun DX11'i destekliyor

Yayımlanan video aşağıdadır, iyi seyirler.

LG Facebook Sayfasında Mouse Scanner Ödüllü "Brave/Cesur" Oyunu


LG ve Disney Pixar işbirliği ile hazırlanan 'Afacan Üçüzler' oyunu Mouse Scanner kazandırıyor.

Oyunu tamamla, boşlukları dolduran ilk sen ol, LG MOUSE SCANNER SENİN OLSUN.

Oyuna katılmak için LG Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.facebook.com/LGTurkiye

*Alıntı

Salı, Eylül 18, 2012

LG'den Smart TV Oyun Portalı: Game World

LG'den Smart TV Oyun Portalı: Game World,

LG Electronics, yeni Smart TV oyun portalı Game World'ü hayata geçirdi. Portal, kullanıcı dostu bir arayüzle 2D ve 3D olarak oyun uygulamalarını oynama, araştırma ve satın alma olanağı sunuyor. Oyunların birçoğu LG'nin Akıllı Kumandası'nın yanı sıra başka bir kumanda ile oynanabiliyor. 

LG Ev Eğlencesi Bölümü Başkan ve CEO'su Havis Kwon, "Game World, özellikle 3D oyunlar için harika bir oyun ortamı yaratıyor. Portalda LG CINEMA 3D Smart TV tarafından geliştirilen oyunlarla birlikte başka birçok oyun da yer alacak. Game World ile 3D oyun alanında sınırları zorlamayı ve pazarı genişletmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Game World'de basitleştirilmiş oyun deneyimi baş oyuncu, en üst chart, yeni ve çeşit olmak üzere dört kategoriden oluşan ve içeriklere hızlı erişim sağlayan menü bar ile başlıyor. Baş oyuncu kategorisinde en iyi oyunlar yer alıyor ve bu kategori LG tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. En üst chart, ücretsiz oyunlar gibi büyük ilgi görürken yeni ve çeşit kategorileri macera, spor, yapboz gibi oyunlara erişim sağlıyor. 

Game World'ün ana menüsü ayrıca kumanda kullanımı hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor. My Game bölümü ise en çok oynanan oyunların listesini göstererek kullanıcıları oyunlara yönlendiriyor.

Sparkle’dan İki Yeni Ekran Kartı

Sparkle GTX650 OC Dragon Cyclone ve Sparkle GTX650 OC duyuruldu.

NVIDIA’nın resmi iş ortaklarından SPARKLE, iki yeni ürününü duyurdu. GTX650 GPU taşıyan ürünler, SPARKLE GTX650 OC Dragon Cyclone & SPARKLE GTX650 OC model isimlerine sahip. Bu seri GPUların en son özelliklerini taşıyan ürünlerin, 384 CUDA çekirdeği, 128Bit 1024MB GDDR5 hafıza gibi standart özelliklerinin yanı sıra, kartlar kullanıcılara daha fazla performans sunmak amacıyla referans saat hızlarının üzerinde yapılandırılmış.

Sadece Hızlı Değil

Kepler GK107 ailesinin bir üyesi olarak SPARKLE GTX 650 Dragon Cyclone ve SPARKLE GTX 650 OC kategorisinde en iyi fiyat performans oranını sunmayı hedefliyor ve SPARKLE Ar-Ge takımı kartlar üzerinde kullanıcıların sistemlerinde en yüksek performansa erişebilmeleri için gereken en iyi GPU yapılandırmasını dizayn etmiş. Son seri bu ürünler, en son teknolojiyi DirectX 11, NVIDIA PhysX, NVIDIA CUDA teknolojileri ile beraber sunmakta. Kartlar çoklu monitör kullanımlarında Display Porta ihtiyaç duymaksızın aynı anda 3 monitörü destekliyor.


Harika Tasarımlı İşçilik: SPARKLE Dragon Cyclone

Günümüzde ekran kartının en önemli noktaları, geliştirilmiş hafıza ve gpu hızlarının yanısıra soğutma. SPARKLE Dragon Cyclone soğutma sistemi, 90mm fan dizaynında ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre değiştirilebilir fan yapısında oluşturulmuş. Bu sistem daha fazla hava akışı, daha geniş kapsama, kolay temizlenebilirlik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre esnekliğe izin veriyor. 90mm çift pençeli bıçak dizaynı kolaylıkla %20 daha fazla hava akışı sağlıyor ve ana komponentler üzerindeki sıcak havayı sağlam fan yapısı sayesinde uzaklaştırıyor. Bu model fan, söz konusu bu 2 yeni model üzerinde standart olarak bulunurken, Dragon Cyclone modeli ayrıca Turbo Modu ve Sessiz Modu için özel olarak hazırlanmış 2 adet extra fan ile beraber geliyor.

Dragon Cyclone Verimlilik Modu (Standart), %20 daha fazla hava akımı

Verimilik modu 90mm çift pençeli bıçak dizaynı kullanırken tüm ana bileşenler üzerinden sıcak havayı sağlam fan yapısı ile uzaklaştırıyor ve en iyi oyun performansına son kullanıcıları bir adım daha yaklaştırıyor. Standart fanlara göre verimlilik modunda hava akışı %20 daha fazla sağlanıyor.


Dragon Cyclone Turbo Modu, %40 Daha Fazla Hava Akımı

Özel olarak hız aşırtma için dizayn edilmiş pervane tipi 90mm fan Turbo modu için kullanılıyor ve hava basıncını çok kısa sürede arttırarak GPU ve hafıza modüllerini soğutuyor. Bu fan ile %40 daha fazla hava akışı sağlanmış oluyor.

Dragon Cyclone Sessiz Mod, 15% Daha Az Gürültü Seviyesi

Sessiz Mod ise 90mm pala yaprak dizaynlı fan kullanıyor. Bu sayede en iyi soğutma performansı sağlanmaya çalışılırken 15% daha az gürültü seviyesi sağlanabiliyor.

Pazartesi, Eylül 17, 2012

Borderlands 2 Çıkış Videosu


Borderlands 2 yarın itibarıyla ABD'de piyasaya çıkacak. Cuma günüyse Avrupa'ya giriş yapacak.

Oyunun resmi çıkış videosu yayımlanmıştır, iyi seyirler.

Radeon HD 8800'den İlk Bilgiler

Çin kaynaklı Read2ch adlı site, AMD'nin HD 8000 serisi ekran kartlarına ait olduğunu iddia ettiği özellikleri yayınladı. Sitenin iddiasına göre yeni seride, tamamen yenilenmiş, Oland kod adlı bir GPU kullanılacak.


28nm süreci ile üretileceği belirtilen yeni GPU'larda 270mm2'lik alana 3,4 milyar transistör sığdırılacak. Read2ch'nin haberine göre Oland XT adlı GPU'nun yer alacağı HD 8870 modeli, mevcut HD 7800 serisine göre hem güç tasarrufu hem de fiyat performans dengesi açısından daha iyi durumda olacak.

Orta seviyede yer alacak olan HD 8870'in mevcut üst seviye modellerle aynı performansı sergileyeceği de iddialar arasında. HD 8870'te çekirdek frekansının 1050 MHz olacağı ve PowerTune Boost ile 1100 MHz'e çıkacağı belirtiliyor. HD 8850'de ise bu frekanslar sırasıyla 925 MHz ve 975 MHz olacak. 1500 MHz'lik bellekler ise 256-bit arayüz kullanacak.

Cuma, Eylül 14, 2012

GeForce GTX 660 Ödüllü Yarışma

NVIDIA bugün, Lider grafik kart üreticisi Zotac ve Exa online elektronik perakendecisi ile birlikte oyunculara GeForce GTX 660 kazanma ve oyun gücünü ikiye katlama fırsatını sunan ödüllü bilgi yarışmasını duyurdu.

Aşağıda bağlantısını verdiğimiz web sitesinden Kepler mimarisine sahip bir GeForce GTX 660 satın aldığınızda size bir adet daha GeForce GTX 660 kazanma ve böylece PC’nize inanılmaz bir güç katacak GeForce GTX SLI yapılandırmasına sahip olma şansı doğuyor.


960 adet, CUDA çekirdeği olarak isimlendirilen paralel işlem birimine ve 80 doku ünitesine sahip olan GeForce GTX 660, yeni nesil Kepler mimarisinin tüm nimetinden faydalanıyor. GeForce GTX 660 ile oyuncuların görsel deneyimlerini geliştiren TXAA kenar yumuşatma, Adaptive V-Sync, GPU boost, PhysX teknolojileri ve daha fazlası GeForce ile güçlendirilen PC'lere kazandırılıyor.

Oyun performansınızı ikiye katlamanın şartları oldukça kolay: 13 Eylül 2012 tarihinden, 19 Eylül 2012 gece yarısına kadar bu web sitesinden herhangi bir GeForce GTX 660 grafik kartı satın aldığınızda, karşınıza çıkacak sayfada yayınlanan sorulara doğru cevap veren ilk kişi bir adet daha GeForce GTX 660 grafik kartı kazanacaktır.

GeForce GTX 660 Teknik Özellikler

Model: Zotac GeForce GTX660 ZT-60901-10M
Grafik işlemci: NVIDIA® GeForce® GTX 660 Ti
CUDA çekirdekleri: 960
Dokulama ünitesi: 80
ROP ünitesi: 24
Yerel grafik belleği: 2048 MB GDDR5
Veriyolu standardı: PCI Express® 3.0
GPU frekansı: 980 MHz
GPU boost frekansı: 1033 MHz
Bellek frekansı: 6008 MHz
Bellek arayüzü: 192-bit
DVI çıkışı: 2x yerel çift-bağlantı DVI
HDMI çıkışı: 1x yerel
DisplayPort: 1x yerel
HDCP uyumlu: Evet
Güç bağlantısı: 1x 6-iletkenli

Borderlands 2'nin Puanları Belli Oldu

Borderlands 2 bugün ilk inceleme puanlarını aldı. İnceleme puanlarına göre oynanılmaya değer bir oyun olmuş. 


İlk oyunun aksine daha iyi içeriklere sahip olduğu düşünülen Borderlands 2'de bir öncekinden daha fazla keyif alacaksınız. Yeni silahlar, yeni karakterler, yeni ekipmanlar ile Borderlands 2 yılın oyunu olmaya geliyor.

IGN 9.0/10
GamesMaster 95/100
Game Informer 9.8/10

İnceleme puanları gayet yüksek. Borderlands 2 PC, PS3 ve Xbox 360'a 21 Eylül'de çıkıyor.

Perşembe, Eylül 13, 2012

Borderlands 2 için yetenek ağacı

Firma yetkilileri resmi sitelerinden oyuncular için, Borderlands 2'de yeni bir yetenek ağacı uygulamasını hayata geçirdiler. Bu sayede sevdikleri 4 karakterden istediklerini oyuna başlamadan önce inceleyebilecekler. Yetenek ağacına ulaşmak için buraya tıklayın daha sonra karakterlerden bir tanesini seçip aşağıdaki "View Skill Tree" seçeneğine tıklayın.


Axton, Zero, Salvador, Naga karakterlerinin her birinde 3 farklı yetenek bulunuyor. Bunlar özelliklerine göre hayatta kalma ya da hasar vermeyi artırma gibi özellikler barıdırıyor. Taktiğinizi önceden kurabilmenize olanak sağlayan bu yöntem ile oyuncular karakterlerini istedikleri doğrultuda yönlendirebilecekler.

LG 3D TV'leriyle IFA'da Büyük Beğeni Topladı


LG Electronics, CINEMA 3D Smart TV’leriyle IFA 2012’de teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. 

Ev eğlencesi alanında, özellikle 3D TV’lerle bu yıl adından sıklıkla söz ettiren LG Electronics, CINEMA 3D Smart TV’lerini IFA 2012 boyunca LG ev eğlencesi ürünleriyle beraber ziyaretçilerin beğenisine sundu. LG’nin 3D TV’de vardığı nokta ve uzun soluklu bir çalışmanın sonunda elde ettiği yenilikler IFA 2012’de teknoloji tutkunlarının büyük beğenisini topladı. 

LG Electronics teknolojide eğilimleri tamamen değiştiren ürünlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. 1.5 yıl önce, 3D TV teknolojisinde çığır açan Film Patterned Retarder (FPR) teknolojisine sahip Cinema 3D Smart TV’ler ile TV endüstrisini şaşkına çevirmişti. O dönemde var olan 3D gözlüklerin aksine hafif ve uygun fiyatlı 3D gözlükler, şarj gereksinimi olmadan elverişli izleme olanağı sunuyor. 

8 milyon pikselli 84 inç TV 

3D teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla 3D ürün ve içeriklere olan ihtiyaç da artmaya başladı. DVD’de mevcut olan 3D filmlere olan ilginin çoğalması, 3D Smart TV’leri geliştirme gereksinimini ortaya çıkardı. DisplaySearch tarafından yapılan araştırmaya göre 2012 yılında 3D TV sayısı 25 milyona ulaştı. 

LG artık baş ağrısı yapmayan ve yüksek kalitede görüntü sunan Cinema 3D Smart TV’ler üretiyor. Bu sayede LG Cinema 3D Smart TV’ler hızla en çok tercih eden TV’ler arasına girerken LG, 2012 yılında 3D pazarındaki pozisyonunu güçlendirmeye odaklandı. Şirket aynı zamanda çerçeve kalınlığını minimum düzeye indiren Cinema Screen tasarımını geliştirdi ve 8 milyon pikselli 84 inç TV’sini tanıttı.

Pazartesi, Eylül 10, 2012

LG ve Disney Pixar ev sahipliğinde ‘Cesur’ filminin özel gösterimi gerçekleştirildi

LG Electronics ve Disney Pixar işbirliği kapsamında Cesur (Brave) animasyon filminin 3D özel gösterimi LG’nin yeni nesil Cinema 3D gözlükleri eşliğinde gerçekleştirildi.

Ülkemizde 7 Eylül’de vizyona giren Cesur (Brave) animasyon filminin özel gösterimi 5 Eylül günü Cinemaximum Kanyon’da LG Electronics ve Disney Pixar ev sahipliğinde geniş bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleştirildi. Oyuncu Beren Saat’in ana kahraman Merida’ya sesiyle hayat verdiği filmi konuklar, LG’nin yeni nesil Cinema 3D gözlükleri ile izleme fırsatı buldu.

Mark Andrews’un yönetmenliğini yaptığı Cesur, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un yetenekli bir okçu olan dik kafalı kızı Merida’nın kahramanca yolculuğunu ele alıyor. Kaderini değiştirmeye kararlı olan Merida, asırlık bir geleneğe karşı geliyor ve krallığı kaosa sürüklüyor. Çareyi ilginç bir cadıya gitmekte bulan Merida yüzünden krallık lanetleniyor. Ardından yaşanan talihsiz olaylar sonucunda Merida, bu laneti bozmak ve gerçek cesaretin anlamını keşfetmek içinyaramaz üçüz erkek kardeşleri de dâhil olmak üzere tüm kaynaklarını kullanmaya mecbur kalıyor.

Merida’yı seslendiren Beren Saat’in yanı sıra filmde Ali Ekber Diribaş, Gülen Karaman, Melis Balkan, Faruk Akgören, Tuna Öztunç, Ezel Kalkan, Bahar Şenbahar, Erdem Çalışkan, Mehmet Zorlu, Ercan Demirel, Tuna Öztunç, Kaan Kıran, Mazlum Kiper, Ali Çorapçı, Enver Güçlü, Ender Yiğit, Oğuz Özoğul, Ahmet Erez, Ali Çorapçı, Bora Severcan, Halim Ercan, Sercan Gidişoğlu, Tuğbey İstanbullu, Nurhan Yılma, Aycan Sümercan ve Öykü Kılıçaslan gibi isimlerkarakterlere sesleri ile hayat veriyor.


“İşbirliklerine büyük önem veriyoruz”

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, LG Electronics olarak 3D teknolojisinde lider olma vizyonlarını sürdürdüklerini, bu kapsamda önde gelen markalarla işbirliklerine büyük önem verdiklerini söyledi. Disney Pixar ortaklığının bunun bir parçası olduğuna değinen Calvin Cho, sözlerine şöyle devam etti: “LG Electronics olarak ev eğlencesi, mobil iletişim, ev aletleri, klima ve ticari çözümlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biriyiz. Bu alanlarda tüketicilere en yeni teknolojileri sunmak için çalışırken önde gelen markalarla yaptığımız işbirlikleri kapsamında da tüketicilerimize daha kaliteli hizmet sunma misyonumuza katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda LG ve Disney Pixar işbirliğinin hız kesmeden devam etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bunun her iki tarafa da yeni bir sinerji getirdiğine inanıyorum. Ayrıca, imza attığımız bu işbirliği ile 3D teknolojisi ve kaliteli 3D içeriğe ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha göstermiş olduk.”


Cho sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılının ilk yarısında Türkiye’de 3D TV pazarında adetsel olarak birinci markayız. 3D TV teknolojisinin küresel lideri olarak LG, tüketicilerine en iyi 3D deneyimini sunmak üzere öncü global şirketlerle işbirliklerine gidiyor.”

The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan ise konuyla ilgili “Disney Pixar imzası taşıyan yepyeni filmimiz Cesur’un baştan sona aksiyon dolu sahneleri, renkli karakterleri ve duygu yüklü hikâyesiyle büyük beğeni toplayacağına inanıyoruz. Ana karekter Merida’nın seslendirmesini de Beren Saat gibi değerli bir isimle gerçekleştirdik ki bu da filme olan inancımızın en büyük göstergesidir. Nefesleri kesecek maceralarla dolu Cesur’un galasını LG ortaklığında gerçekleştirmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Kişisel TV'ler Hakkında

Günümüz monitör teknolojisinde TV'ler ve Projeksiyon cihazları çoğu açıdan monitörlerin yerine tercih edilmeye başlandılar. Ancak büyük ekranda oyun oynamanın, medya izlemenin ve TV seyretmenin keyfini göz ardı edebilirsek; genel kullanımda büyük boyutlu görüntü aygıtlarının standart kullanımda çok da fazla kullanışlı olmadığını söyleyebiliriz. 


Bu noktada da bilgisayarla ve bağımsız kullanımda artık rota Kişisel TV yani Monitör TV'lere kaymakta. 

Kişisel TV’ler bugün geleceğin monitörleri olarak görülüyor. Hem iş, hem de eğlence amaçlı full multimedya deneyimini yaşatmak üzere geliştirilen, TV ile bilgisayar monitörünü birleştiren bu TV monitörler HD TV ve oyunu birleştirmedeki en makul çözüm gibi görünüyor. 

Temel olarak baktığımızda tasarım, teknoloji ve insan ihtiyaçlarının bağdaştırılmasında önemli bir rol oynar ve temel olarak bir ürünün tercih edilmesinde önemli bir kriter olur. 

Peki kullanıcı için tek başına hiçbir pratik fayda sağlamayan tasarım ne şekilde bir teknolojiyle birleştirilerek sunulabilir? 

Panel ve cihaz üreticisi firmalar ortaya çıkan ihtiyaçları ön görmek ve halka yenilikçi ürünler sunmak üzere her zaman ar-ge çalışmaları yürütmek zorundadırlar. Bu çalışmaların temelinde de monitörler için dört temel unsurla özetlenebilecek kapsamlı bir tasarım felsefesi yer alır: Konsept, tarz, arayüz ve rötuş. 


Araştırmacılar, tasarımcılar ve diğer ekipleri; tüketici isteklerini inceleyip tanımlayarak, halkın ürünlere ilgisini gözlemleyerek ve bu araştırmalara dayanan tasarım konseptleri ve çözümleri geliştirerek geleceği ön görmek için çalışmak zorundadırlar. 

Bu açıdan bakınca artık günümüzde TV ve monitör arasında seçim yapması gereken ve bu iki seçenek arasında boyuttan ya da kullanım rahatlığından feragat ederek ürününü alan kullanıcılar için yeni bir alternatif var diyebiliriz. 

Elbette geçmişine baktığımızda bugünden uzun süre öncesine giden Kişisel TV'ler (Monitör TV)'ler bugün hiç yoktan pazara sunulmadılar. Ancak şu an geldikleri nokta yeni bir alternatif denilmeyi hak ediyor bence.

Cuma, Eylül 07, 2012

Grand Theft Auto V'i Türkçe istiyoruz!*

Bildiğiniz gibi Rockstar şu sıralarda adını GTA V ile duyuruyor. Ara ara oyundan görüntüler yayınlayan firmanın yeni oyunu tüm oyuncuları heyecanlandırıyor doğrusu.

Bu kadar büyük bir kitlesi olan oyun için istekler de elbette yoğun ancak bizim için bunlardan en önemlisi GTATurk.com'un hazırladığı kampanya.


Geçtiğimiz aylarda yaptıkları #TurkceGTAVistiyoruz adlı kampanya ile 9000'i aşkın imza toplayan ekip bu kampanyayı görmeyenler için göstermek, unutanlar için tekrar hatırlatmak ve Rockstar Games'in daha fazla dikkatini çekmek için TT olma çabasına gireceğiz. 7 Eylül Cuma günü 15:00'da başlayan Twitter'da top tweetler arasına #TurkceGTAVistiyoruz tagini sokmayı amaçlıyor.

Biz de Merlin'in Kazanı ekibi olarak bu kampanyaya tam destek veriyor ve sizleri de bu destekte aramızda görmeyi hedefliyoruz. Tek yapmanız gereken #TURKCEGTAVistiyoruz hastag'ini tweet'leriniz ile olabildiğince üst sıralara taşımak 

Haydi Türk oyun camiası, hep beraber GTA V'i Türkçe yapalım.

Kampanya hakkındaki daha detaylı bilgiyi buradan görebilirsiniz.

(ALINTIDIR*)

LG 84LM9600 LED TV ABD'de de Satışta



LG, ilgiyle satışa çıkması beklenen 4K çözünürlüklü 84LM9600 (Bizdeki LM960V modelinin 84” boyutu) modelini resmi olarak duyurdu.

Güney Kore'de ir süredir satışı süren LG UD 84LM9600 modeli ekim ayında ABD'de piyasaya sürülecek ve model 20 000$ fiyat etiketiyle satılacak. 

3840 x 2160 piksel çözünürlük sunan model piksel sayısı bakımından Full HD ekranları 4'e katlıyor. 4K çözünürlük için gerekli altyapı çalışmaları başlamışken LG, HD/SD içerikleri daha yüksek kalitede sunmak için Resolution Upscaler Plus teknolojisini de modele eklemiş.

Model çift çekirdekli L9 işlemcisi sayesinde teknik detaylarda da iddiasını gösteriyor. Bu işlemciyle daha kısa yükleme ve gecikme süreleri elde ediliyor. 

Pasif CINEMA 3D teknolojisi, 6 adet gözlük, Smart TV, 2.2 kanal ses sistemi, 3D World içerik mağazası, ses ve hareket algılayıcı Magic Remote kumanda, entegre WiFi, WiDi, MHL desteği, LG Cloud bulut depolama alanı şeklinde özelliklerini saymak mükün.

Perşembe, Eylül 06, 2012

Sapphire Radeon HD 7770 Flex Edition


Sapphire, oyun severlere yeni bir fiyat-performans ekran kartı sunuyor: Radeon HD 7770 Flex Edition.

Henüz fiyatı belli olmasa da, fiyat-performans konusunda iddialı modellerden biri olacağı rahatlıkla tahmin edilebilen ekran kartı, 1000MHz çekirdek ve 1250MHz (5GB/s efektif) bellek hızına sahip olacak. Sapphire Radeon HD 7770 Flex Edition'da 1GB GDDR5 RAM mevcut.

TriXX, DirectX 11, CrossFireX ve Stereoscopic 3D desteğine sahip olan ekran kartında; HDMI 1.4a, bir adet DisplayPort, bir adet HDMI girişi ve iki adet DVI girişi bulunuyor. Ürünün satış detayları henüz paylaşılmadı.

LG, IPS Kişisel TV'ler M2352D, M2755D, M2255D - Ön İnceleme

Öncelikle yeni monitörlerin özelliklerine kısaca bakacak olursak, çok geniş bir açıyla izleyebilme imkanı sağlayan bu TV'lerin ekstra olarak bir çok özelliği bulunuyor. Full HD TV olarak karşımıza çıkan bu kişisel TV'lerde HD yayın, DVD, internet, oyun ve fotoğraf gibi multimedya eğlencelerine olanak tanınıyor. İzleme zevkiniz, Full HD görüntü kalitesi ile daha da gelişiyor.

LG'nin yeni nesil monitörlerinde karşımıza çıkan bir diğer dikkat cekici özellik ise renk konusunda oldu, LG IPS panel, renk ısısı değişimlerine daha kapalı ve stabil olmasından ötürü gerçek görüntüye eş değer renk doygunluğu sunuyor.


IPS teknolojisi ile birlikte monitörlere süper izleme açısı geliyor. Özellikle insanların TV'yi her açıdan istediği şekilde, hiçbir renk kaybı ve değişikliği yaşamadan rahatlıkla izleyebilmesi çok güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.


Yeni nesil monitörlerin özellikleri bunlarla sınırlı değil, yine cihazlarda kullanılan LED teknolojisimonitörlerdeki görüntü kalitesini son derece arttırıyor. Orjinal görüntü ile uyuşan renk tonları, ultra ince tasarım, tutarlı tepkime süreleri, çevre dostu, enerji tasarrufu ve daha bir çok ekstra özelliği ile son derece keyifli bir deneyim yaşatıyor. Yine hatırlatmak istediğimiz bir diğer nokta ise yeni nesil IPS TV'lerin darbeye karşı dayanıklı olduğu. TN panelli monitörlere el ile darbe uygulamadığımızda yoğun bir dalgalanma renklerinde kayma olurken bu kayma IPS teknolojisine sahip yeni nesil monitörlerde neredeyse sıfıra indirilmiş durumda. 

Yine TV'lerde karşımıza çıkan özelliklere baktığımızda karasal yayın için girişin, yer aldığı,scart girişinin ve diğer analog girişlerinin yer aldığını gördük. Ayrıca TN panelli televizyonlarda yer alan 1 HDMI girişi IPS panelli TV'lerde 2 HDMI girişine çıkartılmış durumda. 



Çarşamba, Eylül 05, 2012

Beklemeye Değer: OLED TV

Henüz piyasaya çıkmadan TV piyasasıyla ilgilenenlerin ilgiyle takip ettiği OLED teknolojisine dair mükemmel bir video çalışması.

Eğer bir OLED TV sahibi olmak bu videoyu izlerken yaşanan hissiyatla aynı olacaksa beklemeye değer gibi görünüyor.


Sınırları Genişletin: Pille Çalışabilen All-in-One PC SONY VAIO Tap 20

Sony’nin tüm aileye yönelik tasarladığı eğlence odaklı,çoklu dokunmatik panelli yeni tarz kişisel bilgisayar modeli VAIOTM Tap 20, herkesi etrafında topluyor. İster düz ister devrik veya masaüstünde olmak üzere her pozisyonda rahat bilgisayar kullanımı için ayarlanabilir standa sahip olan VAIOTM Tap 20, dahili pili ile evin her yerine taşınabiliyor. Aralarında Family Paint ve Fingertapps Organizer’ın da bulunduğu eşsiz çok kullanıcılı uygulamalar sunarak, yeni eğlence deneyimleri yaşatıyor.


Sony’nin IFA 2012’de görücüye çıkardığı VAIO yelpazesinde yer alan VAIOTM Tap 20 ile artık herkes heyecan verici medya deneyimlerini paylaşabiliyor. VAIOTM Tap 20, bir masaüstü kişisel bilgisayar ve çok daha fazlası olabilen, yepyeni bir ev bilgisayarı konsepti.


Windows 8’in sezgisel kolaylığından en iyi şekilde yararlanmak üzere tasarlanan çok yönlü Sony VAIOTM Tap 20, uygulamalar ve medya koleksiyonunuz ile etkileşime geçmenizi sağlayacak heyecan verici yeni olasılıklar sunuyor.

Sony’nin aile dostu VAIOTM Tap 20 dokunmatik kişisel bilgisayarı Ekim 2012 sonu itibariyle raflardaki yerini alacak.

Teknik özellikler
Model: VAIO Tap
İşlemci: Intel® Core™ i7-3517U, Intel® Core™ i5-3317U veya Intel® Core™ i3-3217U İşlemci
İşletim Sistemi: Windows 8 veya Windows 8 Pro
Bellek: 4GB ila 8GB DDR3L 1600MHz SDRAM
Sürücü: 750GB veya 1TB HDD 5400rpm
Ekran: Geniş en-boy oranlı (16:9) 20 inç VAIO Display Plus (1600x900);
10 nokta çoklu dokunmatik ekran: Görüntü Geliştirme Özelliği Mobile BRAVIA Engine 2
Grafik: Intel® HD Graphics 4000
Diğer: WLAN 802.11 a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; Ethernet (1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T x 1); USB 3.0 (x1), USB şarjlı USB 3.0 (x1); Memory Stick Duo / SD birleşik bellek kartı yuvası; S-Force Front Surround 3D özellikli 2.1ch hoparlörler; HD Web Kamera powered by ‘Exmor for PC’ (1,31 megapiksel); Web ve Assist düğmeleri
Boyutlar (DxYxG): Yaklaşık 504 mm x 187 mm x 304 mm, Asgari eğilme açısı: 504 mm x 312mm x 45 mm
Ağırlık: Yaklaşık 5.2 kg (pil dahil)

Pazartesi, Eylül 03, 2012

Panasonic ile Sürükle Paylaş


Akıllı televizyonların yetenekleri her geçen gün artıyor. Akıllı televizyon kavramı artık sadece İnternet’e girebilen değil çok farklı yetenekleri olan modeller için kullanılıyor. Bu özellikler arasında akıllı telefon ya da tablet gibi cihazlarla etkileşim bulunuyor.

Akıllı televizyon konusunda iddialı markalardan olan Panasonic, IFA 2012 fuarında büyük bir stand kurdu. Kurulan standın merkezinde ise Panasonic Vieria modelleri için geliştirilen Swipe & Share uygulaması gösteriliyordu.

iPad için geliştirilen uygulama sayesinde listenizdeki video ya da resim dosyalarınızı tek hareketle televizyonunuza aktarabiliyorsunuz. Televizyon ile tabletiniz arasında bağlantı kurduktan sonra, uygulama üzerinde içeriği açıp parmağınızla ekranı yukarı doğru sürüklediğinizde görüntüyü televizyona anında aktarabiliyorsunuz.

DLNA üzerinden çalışan sistem ters yönde de çalışıyor. Yani televizyondaki görüntüyü tablete de aktarmanız mümkün.

Panasonic'ten 60 inç'lik LED TV


IPS LED LCD Panel, polarize 3D ve 500HZ Backlight Scanning’in yanı sıra web tarama, VIERA Connect ve 2D veya 3D’de formatındaki görüntü kalitesiyle Smart VIERA TX-L60ET5, Panasonic’in bugüne dek ürettiği en büyük LED TV olma özelliğini taşıyor. 

Cam ve metal tasarım, ince metal çerçevesiyle ET5 serisinden evrilerek geliyor. TX-L60ET5, enerji tüketimi ve elektrik faturalarındaki miktarı azaltacak olan A+ enerji sıralamasına da sahip.

Smart VIERA TX-L60ET5, hafif gözlüklerle 3D görüntüleri izlemenin farklı bir yolu olan polarize 3D özelliği ile geliyor. Tam dört adet gözlüğün verildiği kullanıcılar ayrıca 2D görüntüleri, gerçek zamanlı ve üstün kalite 3D’ye çevirebilme seçeneğine de sahip.

Geliştirilmiş arka aydınlatma kontrolü, alan bölme yoluyla saniyede 50 ila 100 kare arasında görüntüleme sağlıyor. 

Televizyon, basit bir uzaktan kumanda işlemiyle ya da Smart VIERA Remote App kullanarak kontrol edilebiliyor. Smart VIERA Remote App bir oyun pedi olabildiği gibi, akıllı telefon veya tabletten TV’ye sürükleme hareketiyle resim ve film yükleyebileceğiniz bir araç olma özelliğine sahip.

TX-L60ET5’in sahip olduğu özellikler arasında cihaza gömülü WiFi, DLNA, Media Player, VIERA Link, Game Mode ve 4 HDMI Terminaller de bulunuyor.