S^ns"rs"z İnternet

Cuma, Ağustos 31, 2012

6 Çekirdekli AMD Vishera Serisinin Detayları

AMD, Vishera kod adıyla bilinen iki yeni FX serisi işlemciyi tanıttı. FX6350 ve FX6300 olarak adlandırılan işlemciler, 6 çekirdekli AMD işlemciler arasında yerini almaya hazırlanıyor. 

AMD FX6350'de 125W TDP, 6 çekirdek, 3,9GHz base ve 4,2GHz Turbo çekirdek hızı bulunuyor. 14MB tampon belleğe ve DDR3 1866MHz RAM kontrolcüsüne sahip olan FX6350, 32nm teknolojisiyle üretildi ve AM3+ çipsetlerle uyumlu çalışıyor. 


FX6350'nin küçük kardeşi konumundaki FX6300 ise yaklaşık aynı özellikleri 3,5GHz base, 4,1GHz Turbo çekirdek hızı ile birlikte sunuyor. Düşük çekirdek hızı dolayısıyla güç tüketimi azalan işlemci, 95W TDP'ye ihtiyaç duyarak çalışıyor. 

Vishera serisi AMD işlemcilerin bu yılın 4. çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatlar hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. 

Acer Apsire ZS600: Eğlence Odaklı All-in-One PC

Almanya’da düzenlenen IFA fuarında birbirinden yeni ürünler tanıtılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Acer’ın yeni All-in-One PC’si Apsire ZS600 oldu.


23” boyutunda Full HD LED ekrana sahip cihazın özellikleri arasında Multitouch, Dolby Home Theatre v4.0 ses geliştirmesi, TV kanal arayıcı ve opsiyonel olarak Blu-ray sürücüsü yer alıyor.


Acer yeni All-in-One PC’sinin teknik özellikleriyle ayrıntılara henüz değinmedi. Bu yüzden grafik ünitesi ve RAM’i bilinmiyor ancak basın açıklamasından aktarılan bilgilere göre üçüncü nesil Intel iCore işlemci kullanılacak.

Firmanın “dijital hayatınızın merkezi olacak” sloganıyla tanıttığı cihaz, ağırlıklı olarak medya ve eğlence odaklı olacak.

Çarşamba, Ağustos 29, 2012

World of Warcraft 5.0.4 Yaması İçin Video Yayınlandı


World of Warcraft: Mist of Pandaren
oyuncuları bu hafta içinde yeni bir yama ile buluşuyor. 5.0.4 yamasının içeriği için ise Blizzard açıklamada bulundu.

Neredeyse her class için değişiklikler mevcut durumda. Priestlar için mana pool düzenlemesi ve Paladin kullanıcıları için bazı yeni saldırı şekilleri göze batanlar arasında. Ayrıca yeni talent ağacı ise sizler için işleri kolaylaştırıyor. Çekirdek özelliklerini koruyan sistem size artık önerilerde bulunabiliyor.

Firma aynı zamanda değişiklikleri merak edenler için birde video yayımladı, iyi seyirler.


AMD FX-4130 Piyasaya Çıktı

Uygun fiyatlı bir fiyat/performans işlemcisi arıyorsanız FX-4130'u listenize ekleyebilirsiniz. 

CPU ve APU ailesinde indirime giden AMD, FX serisine ekonomik bir 4 çekirdekli üye ekledi. FX-4130 kod adlı işlemci, AM3+ soketli anakartlarda kullanılabilmekte. 


32nm teknolojisiyle üretilen AMD FX-4130, 4 çekirdeğe, 4MB L3 tampon belleğe, entegre DDR3 bellek kontrolörüne ve 3,8GHz base, 3,9GHz Turbo saat hızlarına sahip. AMD-V virtualization, SSE4, AES ve AVX teknolojilerini bünyesinde barındıran işlemci, çarpan kilidi açık şekilde 112dan (Avrupa'da 103€) satışa sunuldu. 

Salı, Ağustos 28, 2012

Assasin's Creed 3'ün Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Playstore avantajları ile daha indirimli

2012 yılının en çok beklenen oyunlarından Assassins Creed III iki farklı paket ile Playstore’da ön-siparişte!

Efsane seri Assassins Creed’in son oyunu olan Assassins Creed III oyunculara, Connor’ın gözünden Amerika İç Savaşını anlatıyor

Oyunseverler “A Dangerous Secret” bonus görevini içeren Assassin's Creed III Special Edition paketini %25 indirim ve aylık 7,5TL’den başlayan taksitlerle ön sipariş verebilecekler. 


Ayrıca 3 tane bonus tek kişilik görev ve 4 ekstra paket içeren Assassin's Creed III Deluxe Edition paketini %25 indirim ve aylık 10TL’den başlayan taksitlerle ön sipariş verebilecekler. 

Yıl 1775, Amerikan Kolonileri... Amerika kıtasında sivil huzursuzluk ve politik gergin ortam hüküm sürmektedir. Amerikan yerlisi bir assassin ülkesini ve insanlarını korumak için savaşırken, genç bir ülkenin devrim meşalesini yakacaktır.

Assassin’s Creed III sizi Amerikan İç Savaşı’na götürüyor, fakat bu savaş tarih kitaplarında okuduğunuzla aynı değil.

Özellikler:
• Amerikan yerlisi bir assassin olarak, düşmanlarınızı ateşli silahlar, ok, tomahawk baltası ve daha birçok silahı kullanarak safdışı bırakın! 

• Özgürlük savaşında kıta ordusuna katılın. Silah arkadaşlarınızı yanınıza alarak kaos dolu şehir sokaklarında veya açık arazilerde yapılan meydan savaşlarında İngiliz kırmızı urbalılarını avlayın. Bir ülkeyi şekillendiren savaşın gerçek yüzünü yaşayın.

• Tarihteki en kanlı savaş olan Amerikan Devrimi’nin arkasındaki gerçeği ortaya çıkarın. 

• Güçlü grafikler, gerçeğinden farksız animasyonlar, yoğun çatışmalar ve gelişmiş fizikle sayesinde oyun deneyiminde bir devrim yaratan şok edici yepyeni bir teknoloji olan Anvil Next oyun motorunun gücüne şahit olun. 

Deluxe Edition İçerikleri:

3 ilave Tek Kişilik Görev: 
Lost Mayan Ruins 
Connor’un görevi onu gizemler ve cevaplarla dolu eski bir Maya Piramidine götürecek. Ölümcül, vahiş ve güzel bir silah olan, Captain Kidd’in çelik kılıcına sahip olma şansı sizi bekliyor.


Ghost of War 
Devrimin gidişatı, Tapınak Şövalyelerinin lehine dönmektedir. Düşmanlarınızı alt edin ve güçlü bir Amerikan Yerlisi silahı olan Pontiac’s War Club’u ele geçirin. 

A Dangerous Secret 
Bu görevde devrimin temellerini tehlikeye düşürebilecek bir sırra karşı savaşacaksınız. Eğer başarılı olursanız, özel bir silah olan Flintlock Musket ile ödüllendirileceksiniz.

4 Ekstra Paket:
• Captain of the Aquila
• Colonial Assassin
• Sharpshooter Çoklu oyuncu Paketi
• RedCoat Çoklu oyuncu Paketi

Special Edition İçeriği:


Şimdi ön sipariş verin ve bonus bir tek kişilik görevi kazanın: “A Dangerous Secret”. Bu görevde devrimin temellerini tehlikeye düşürebilecek bir sırra karşı savaşacaksınız. Eğer başarılı olursanız, özel bir silah olan Flintlock Musket ile ödüllendirileceksiniz. 



- Basın Bülteni

LG'den 2560x1080 Çözünürlüklü IPS Monitörler

Panel üretimi konusunda dünya devlerinden biri olan LG, Berlin'de düzenlenecek olan IFA 2012 etkinliği öncesinde iki yeni IPS monitörü tanıttı. EA93 (29 inç) ve EA83 (27 inç) kod adlarıyla piyasaya çıkacak olan monitörler, 2560 x 1080 piksel (WQHD) çözünürlükleriyle dikkat çekiyor. 

EA93'de 21:9 ekran oranı, 2560 x 1080 piksel çözünürlük, 178/178 geniş görüş açısı, 300nit parlaklık ve 5ms GTG tepkime süresi bulunuyor. Monitör, DisplayPort, dual-link DVI ve MHL destekli HDMI bağlantı noktalarına sahip. Ayrıca bu monitör, 4-way split screen özelliğiyle ekranın kullanım alanının dörde bölünebilmesine olanak tanıyor. 


27 inç boyutlu LG EA83 ise %99 Adobe RGB renk doğruluğu özelliğiyle dikkat çekiyor. 27 inç boyutlu monitör, 2560 x 1080 piksel çözünürlüğe, 350 nit parlaklığa, 178/178 geniş görüş açısına ve yine 5ms GTG tepkime süresine sahip. 

LG henüz bu iki üst düzey monitörün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bilgi vermedi. 

Pazartesi, Ağustos 27, 2012

AMD'den Büyük İndirim

Teknoloji dünyasının dev ismi AMD, Llano APU, Phenom II K10 serisi ve Bulldozer FX serisi işlmecilerinin fiyatını yüzde 20 düşürdü. En büyük indirim, eski efsanelerden Phenom II X4 955BE ve 965BE işlemcilerde yaşandı. Phenom II 955BE'nin fiyatı 105dan 81a; Phenom II X4 965BE ise 115dan 91a düştü. 


AMD A serisi Llano APU'larda da büyük bir indirim var. A6-3670K APU'nun fiyatı 100dan 80a, A8-3870K 115dan 105a, A8-3850'nin fiyatı ise 101dan 91a indirildi. 

FX serisi işlemcilerde de; FX6100 135dan 112a, FX-6200 155dan 132a, AMD'nin amiral gemisi konumundaki FX-8150 ise 205dan 183a düştü. CPU-World'ün haberine göre bu fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak. Eğer CPU ya da APU almayı düşünüyorsanız, AMD'nin fiyatlarını takipte kalmanız kârınıza olacaktır. 

LG'den Digitürk Ortaklığıyla Her Hafta 3D Maç Keyfi!


Digiturk, yeni sezonda her hafta en az bir maçı LG Electronics 'in sponsorluğunda 3D yayınlayarak, evinizin konforunda, üstelik de tüm lig boyunca stadyum coşkusunu evinize taşıyor.

2012 – 2013 sezonu futbol ligi heyecanının başladığı bu günlerde, Türkiye'de 3D canlı yayın teknolojisine yatırım yaparak ilk 3D canlı yayın altyapısını kuran Digiturk, yeni hizmetini aboneleri ile buluşturuyor.

Lig boyunca haftada en az bir maçı, Spor Toto Super Lig 3D Yayın Sponsoru LG Electronics'in katkılarıyla üç boyutlu yayınlayacak olan Türkiye'nin lider platformu, bu sayede stadyum coşkusunu evlerde yaşatacak.

Sporseverler, 3D yayın sayesinde, sahanın içindeymiş hissiyle futbolculara stadyumdaki seyircilerden daha yakın olma şansına sahip olacak.

Bu ayrıcalıktan yeni nesil 3D yayın teknolojisine sahip televizyonu olan tüm Digiturk - Lig TV üyeleri yararlanabilecek. HD veya Digiturk Plus kutu sahibi aboneler canlı 3D maç yayınlarını Türkiyenin ilk tam zamanlı film, belgesel ve spor içeriğine sahip 3D kanalı olan 399 no'lu kanaldan izleyebilecekler.

İlk 3D yayın, muhteşem bir derbiyle başladı.

Ligin ikinci haftasında, 26 Ağustos Pazar günü gerçekleşen Beşiktaş – Galatasaray derbi karşılaşması ile başlayan 3D maç gösterimleri, Digiturk platformunun 399 numaralı kanalından canlı olarak her hafta izlenebilecek.

Yeni teknolojileri izleyicisinin hizmetine sunmayı amaç edinen Digiturk, Ligin 2012 – 2013 sezonunda da futbolun adresi olmayı sürdürecek. 2010-2011 sezonunda ilk 3D canlı maç yayınını hayata geçiren Lig TV büyük yatırımlarla oluşturduğu kendi 3D yayın altyapısı ve yerli insan kaynağı sayesinde her hafta 1 canlı 3D maç çekiminin yanı sıra her türlü içeriği üç boyutlu olarak çekip canlı yayınlayabilecek.

Teknoloji adına verdiği sözü birkez daha tutan Digiturk ilk canlı HD maç yayını, ilk spider ve phantom kamera kullanımı gibi Türk televizyonculuğuna kazandırdığı değerlere bir yenisini daha ekleyerek her hafta bir Süper Lig maçını LG Electronics'in sponsorluğunda 3D yayın teknolojisi ile futbolseverlerle buluşturacak.

Cuma, Ağustos 24, 2012

Lenovo ThinkPad X1 Carbon'da Sandisk Çözümleri

SanDisk, dünyanın en hafif 14 inçlik Ultrabook bilgisayarı olan yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon'da sabit disk sürücüsünün (SSD) kullanılacağını duyurdu. 


Lenovo ThinkPad X1 Carbon dış kısmı çok hafif karbon fiber malzemeden yapılan ve Internet olan her yerde ve her zaman isteğe bağlı yerleşik 3G bağlantısı sağlayan 1,3kg'dan daha hafif bir Ultrabook modeli. Lenovo ThinkPad X1 Carbon yüksek güvenilirlikte ve küçük hacimli depolama için 256GB2 SanDisk X100 SSD'yi kullanıyor. 

Lenovo'da kullanılan SanDisk X100 SSD modeli, tipik sabit disk sürücülerden daha küçük olan özel bir tasarıma dayanıyor. Bu özel tasarım Lenovo X1 Carbon'un hem boyutunun küçülmesini hem de ağırlığının düşmesiyle birlikte güç tüketiminin de azaltılmasını sağlıyor. SanDisk, X100 SSD ürününü hem 256GB hem de 128GB'lik kapasitelerde pazara sunuyor.

Prototype 2: Hemen Oynayın

Prototype, piyasaya ilk çıktığında diğer oyunlardan farklı oynanabilirliği ile dikkatleri üzerinde toplamıştı. Şimdiyse Prototype; 2. versiyonu ile harikalar yaratıyor. Serinin ikinci oyununda ilk oyundaki basit hatalar ve ufak eksiklikleri tamamen giderilmiş durumda. Activision firması, 2. oyun için kesinlikle çok iyi bir iş çıkartmış diyebiliriz anlayacağınız.


Bu oyundaki karakterimizin adı James Heller. Kendisi ilk oyunda kullandığımız Alex karakterinden intikam almak için yanıp tutuşan biri ki, bu oyunun konusu da bunu içeriyor.

Prototype 2 oyunu geliştirilmiş artan güç ve yetenek özellikleri ile dikkat çekiyor. İlk oyundaki yeteneklerin çoğu kalmış olmasına rağmen, kalanların bir çoğuna farklı geliştirmeler ve düzeltmeler gelmiş durumda.


Bu sefer oyunda her şeyi parçalamak yerine gizliliğe de önem veren firma, artık önünüze geleni öldürmek yerine, sessizce ilerlemek ya da ses çıkarmadan adamları öldürmek gibi haraketlerinize farklı bonuslar veriyorlar. Ayrıca ana senaryo dışında olan görevleri kabul etmeniz ve başarı ile bitirmeniz durumunda yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz.


30 Temmuz' da PC'ye çıkan oyun için diyebileceğimiz tek şey, hikayesi sağlam olan oyunları seven oyuncular için kesinlikle oynanması gereken bir oyun olduğudur. Zaten ilk oyunu sevdiyseniz bu oyunu kesinlikle beğeneceksiniz.

Perşembe, Ağustos 23, 2012

LG, 84" UD (Ultra-Definition) TV Satışa Çıkıyor


Geçtiğimiz aylarda UD (Ultra-Definition / Ultra Çözünürlük) paneliyle daha piyasaya çıkmadan adından sıkça bahsettiren LG, dünyanın en büyük UD televizyonunun satışına çıkardığını duyurdu.

84 inç'lik bir ekrana sahip olan televizyonun fiyatı 22.000$. Öncelikle Avrupa ve ABD'de satışa giren cihaz, LG'ye göre özellikle büyüme hızı yavaşlayan sektörü de hareketlendirecek.

LG UDTV, sadece geniş ekran sunmaktan öte yüksek çözünürlüğü de sunuyor. Saniyede 8 milyon piksele ulaşan çözünürlüğü ile 1080p HD ekranları bu anlamda dörde katlıyor. 

Yılbaşında Samsung, 75" HD TV'sini, Sharp ise 90" bir televizyonunu tanıtmıştı. Sharp'ın ekran boyutu LG'ye göre daha büyük görünse de, ekran çözünürlüğü anlamında SharpLG'nin gerisinde kalıyor.

Ve nihayet televizyon teknolojisinde rekabet güçleniyor...

Çarşamba, Ağustos 22, 2012

Bugün Yazmak Bile Gelmiyor İçimden


Bugün yazmak bile gelmiyor içimden evet... 21 Ağustos 2012 de bir bayram akşamı Gaziantep'ten üzerimize çöken (çöktürülen) o simsiyah toz bulutundan sıyrılıp da yazmak gelmiyor bugün içimden... 

Sadece siyah, baktığım her yer siyah... Fikrimin toplanıp, cümleleşmesine çıkan tüm yollar siyah... Kocaman bir siyah...

Ellerim var, fikrim var, kelimelerim var, bilgisayarım var, yazabileceğim bir sitem var ama ruhum yok, vicdanım taşırıyor içine aldıklarını...

Yazabildiğim tek şey var; o da SİYAH....

Cuma, Ağustos 17, 2012

UNUTMADIK: Hepimiz Oradayız




17 Ağustos'un yıl dönümünde; o gün yaşanılanlar tekrar yaşanmasın, gerekli önlemleri almadığımız için canımız tekrar yanmasın diye #HepimizOradayız!

Bu kez yıkıntıların arasında yakınlarımızı aramak için değil, her zaman tetikte olmamız gerektiğini hatırlamak için #HepimizOradayız!

Sen de 17 Ağustos'u unutmadığını göster; unutturma!

http://hepimizoradayiz.com/




Mists of Pandaria’nın Sinematiği Yayınlandı

World of Warcraft’ın heyecanla beklenen yeni ek paketinin sinematiği bugün yayımlandı. Bu yeni pakete WoW’un önceki ek paketlerine kıyasla farklı bir hava verilmiş. 

Belirli bir karakterin öne çıkmasından ziyade Monk sınıfı ve Pandaren ırkının tanımının yapıldığı videoda ara ara koyulan esprilerle de eğlenceli bir sinematik sunulmuş. 

İyi seyirler.


Perşembe, Ağustos 16, 2012

Far Cry 3 (Gamescom 2012 Videosu)


Dunia Engine 2 ile geliştirilen Far Cry serisinin 3. oyunu olan Far Cry 3 için yeni bilgiler, videolar gelmeye devam ediyor. Gamescom 2012'nin başlamasıyla birlikte gelen videolar bir hayli arttı ve işte bu da onlardan biri.


Far Cry 3'ün yeni gelen, oyunun oynanışını da içeren videosu yaklaşık beş dakika sürüyor. Videoda buffalo avcılığını, hatta köpekbalığı dövüşünü göreceksiniz.

İyi seyirler.


Might & Magic Heroes Online


Ubisoft'un bir F2P RPG oyunu olan Might&Magic Heroes Online için yeni video yayımlandı. Kısa olmasına rağmen, görkemli gözüken oyunun oynanış şeklinin eski Might&Magic'ler ile aynı olup olmayacağı merak konusu. Yayımlanan Teaser fragmanını buradan izleyebilirsiniz. 

İyi seyirler.
  

Çarşamba, Ağustos 15, 2012

Diablo 3 Starter Edition Herkese Açıldı

Daha önce ancak oyunun kutusundan çıkan bir kod ile ulaşabildiğiniz Diablo 3'ün Starter Edition'ını ücretsiz yapıyor.


Diablo 3'ün Starter Edition'ınını denemek isteyen meraklıları için tek yapmaları gereken bir battle.net hesabı açmak. Battle.net hesabı açtığınızda "Your Game Accounts" bölümüne girerek Diablo 3 Starter Edition'ı edinebilirsiniz.

Yalnız benden söylemesi, Starter Edition öyle bir yerde bitiyor ki insan devam edemediği için çıldırıyor. Aklınızda olsun. 

İnceleme: LG PA70G Mini Projektörler Arasında En Parlak Projektör

LG, geçtiğimiz yılda mini projektör pazarında çok aktif olmayan bir markaydı. Açıkçası bu sene pazara sürdüğü mini projeksiyon modellerinden sonra geçen sene aktif olmamasının çok güzel sonuçlar doğurduğunu söylemem mümkün. 

2012 yılında LG mini LED projektörü PA70G’yi duyurdu. Şimdi bu ürünün özelliklerine kısa bir değerlendirme yapma zamanı. 

Daha Parlak Görüntü

Yenilikçi özellikleriyle LG PA70G gerçekten teknik olarak oldukça iyi. Bu ürün şimdiye kadar görüdümüz ilk 700 ANSI lümen LED arka aydınlatmalı cihaz. Açıkçası, LG PA70G mini projektör bu şekilde 300 ve 500 ANSI lümen (25-74 cd / m 2 gerçek) sahip rakiplerine göre daha iyi bir görüntü kalitesi sağlıyor. Hatta öyle ki bu şekilde projektörü kullanmak için oluşturduğumuz kapkaranlık odalardan bizi kurtaracak bir umut ışığı gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda yapacağım detaylı testlerle bu konudaki deneyimlerimi ve görüşlerimi de sizlerle paylaşacağım. 

Bu mini projektörün sunduğu 10 - 000:1 kontrast değeri, oldukça yoğun siyahlar ve tutarlı renkler olduğuna anlamına geliyor. 1280x800 çözünürlüğünde yansıtılan görüntüde, 2m’lik bir derinlik ile 2.54 m’lik bir köşegen elde ediliyor. Ayrıca gürültü düzeyi de orta derece olarak sınıflandırılıyor. (34dB normal mod) 

LG PA70G projeksiyon 3D uyumlu ancak kullanmak için uymlu 3D gözlüğe ihtiyacımız var. Bunun yanında DivX, XviD, vb medya dosyalarını oynatmak için USB bağlantı noktası var. Yine USB bağlantı noktasından PDF, doc, xls ve Ppt formatlarını da açmak mümkün. 

Aynı Tasarımla Daha Az Verimlilik İçin 

LG, PA70G aynı tasarımı kullanarak, PB60G’yi de günlük kullanım için pazara sunuyor. Fiyatlarına baktığımızda abisi PA70G Avrupa’da 599 €, kardeşi PB60G 499 €’dan satılıyor. 

Salı, Ağustos 14, 2012

Samsung Oyuncu Laptop’unu Yenilendi

Samsung, oyuncular için geliştirdiği Series 7 Gamer dizüstü bilgisayarını, yepyeni donanımlarla yeniledi. 17,3” ekrana sahip dizüstünde artık 3D desteği de yer alıyor. En önemli değişimse eskiden NVIDIA GeForce GTX 675M kullanılan ekran kartı, yeni seride AMD Radeon HD 7870M’le değiştirildi.


Dış kasası için sarı renginin tercih edildiği cihaz, 3D görüntü desteği veren yeni LED ekranıyla 400 nite kadar parlaklık verebiliyor. Cihazın ayrıca hard disk düzenlemesinde de değişiklik yapıldı. 128GB’lık SSD ve depolama için ayrıca 1TB’lık mekanik hard diske sahip.

Güney Kore için yarın satışa çıkacak olan cihazın fiyat etiketi 2.647$ olarak belirlendi. Series 7 Gamer’ın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağıyla ilgili bir bilgi henüz bilinmiyor.

Lost Planet 3 (Gamescom 2012)

Lost Planet 3 için yeni trailerlar gelmeye devam ediyor ve bugün bu trailerlar'a bir yenisi eklendi. 


İzleyeceğiniz yeni trailer Gamescom 2012'den geldi ve oyun içi görüntüleri çok güzel bir şekilde derleyip videoya aktarmışlar. Buzlu diyarda yaratıklara karşı koymak pekte kolay olmasa gerek.

İyi seyirler.


Pazartesi, Ağustos 13, 2012

Assassin's Creed 3'ün PC çıkış tarihi belli oldu

Ubisoft bugün yayınladığı bir basın bülteni ile Assassin's Creed 3 için beklenen PC çıkış tarihini duyurdu.

Buna göre Ubisoft'un sevilen serisinin beşinci oyunu PC için 23 Kasım 2012'de raflarda olacak. Tabii bir Ubisoft klasiği olan erteleme olayını da aklımızdan çıkarmıyoruz.


Amerikan Bağımsızlık Savaşı zamanında geçecek olan yeni oyun Ratohnhaké:ton adlı Amerikan Yerlisi'ni bizlere tanıtıyor. Kendisine Connor ismini benimsemiş olan bu kahramanımız ile İngilizler'e karşı (ve elbette Tapınakçılara) savaşıyoruz. 

Oyun 31 Ekim'de konsollar için çıkacak.

AC severlere duyurulur.

AC 3'te Napolyon olabileceksiniz (Video)


Assassin's Creed 3 için yayımlanmış olan yeni trailer'da Animus'un içeriğini ve multiplayer'da neler olduğunu görüyoruz.


İstediğiniz karakteri seçip oyunda Domination ya da Wolfpack adlı multiplayer modlarını oynayabileceksiniz. Üstelik bu seçeneğiz karakterler arasında Napolyon ve Sezar da var. 

İyi seyirler.


Cuma, Ağustos 10, 2012

Battle.net'te Milyonlarca Hesap Çalındı


Blizzard'ın milyonlarca hesabı hack saldırısında çalındı, oyunculara Blizzard'dan uyarı geldi.

World of Warcraft ve Diablo III gibi popüler oyunları geliştiren Blizzard'ın milyonlarca kullanıcı hesabı çalındı. Blizzard, yaptığı açıklamada olayı doğruladı. Blizzard, yaptığı açıklamada özellikle Kuzey Amerika'da yaşayan kullanıcıların acilen hesaplarına bağlı şifrelerini değiştirmesi gerektiğin kaydetti. 

Blizzard her ne kadar olayı kabullense de, hack saldırısında kredi kartı ve kişisel bilgilerinin hangilerinin çalındığı henüz bilinmiyor ve açıklamaya muhtaç.

Blizzard, 4 Ağustos tarihinde iç ağa yetkisiz bir erişim yapıldığını dile getirdi ve açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: "Bu olay yüzünden çok özür dileriz."

Blizzard, çalınan bilgilerin kullanıcıların hesaplarıyla izinsiz ağa bağlanabilmesinin mümkün olmadığına da dikkat çekti.

LG TÜRKİYE BLOG'u Açıldı

Geçen zamanlarda LG ve diğer teknoloji markaları ile ilgili haberleri ulaşılabilecek en kısa yoldan ulaşıp, yayınlamakla blogumu bugünlerine kadar getirdim. Ancak sanırım artık kuşlardan birisi kendi kanatlarıyla uçuyor. LG sosyal medyanın gücünü keşfedip, kendi resmi blogunu açıyor.



LG TÜRKİYE BLOG’da LG ile ilgili en güncel haberleri, etkinlikleri, ürün incelemelerini takip edebilecek ve LG kampanyalarından, yarışmalarından haberdar olabileceksiniz. Aynı zamanda içeriğe katkıda bulunabilecek ve blog içerisinde düzenlenecek yarışmalarla LG’den ödüller kazanabileceksiniz.

LG TÜRKİYE BLOG, ipuçları ve anlatımlar, haberler ve incelemeler, en son fırsatlar olmak üzere 3 ana kategoriye sahip.

İpuçları ve Anlatımlar kategorisinde; ürününüzü en verimli şekilde nasıl kullanabileceğinize, oluşabilecek olası problemleri nasıl çözebileceğinize, ürünleri nasıl montaj edeceğinize dair ipuçlarına ve hatta işinizi kolaylaştıracak pratik yemek tariflerine kadar genişleyen içeriğe ulaşabilirsiniz.

Haberler ve İncelemeler kategorisinde; LG’den gelen son teknoloji haberleri ve ürün incelemelerine ulaşabilirsiniz.

Etkinlikler kategorisinde ise LG TÜRKİYE tarafından yürütülecek etkinliklerin haberlerini alabilir, düzenlenecek yarışmalara katılabilir ve ödüller kazanabilirsiniz.

Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Darksiders 2 için özel bir kutu geldi (Video)


Vigil Games'in uzun bir süredir beklenen oyunu Darksiders 2'nin çıkmasına günler kala Destructoid sitesinde oyunun Collector's Edition kutusu için unboxing videosu yayınlandı. 

Xbox 360 kutusunu sunulduğu CE'nin içeriği bir hayli zengin. İçinden bir tane Darksiders maskesi ve maskenin masanızda dik durması için bir tabanlık bulunuyor. Bunun yanında bir de bu versiyonlarda klasikleşmiş olan Artbook yer alıyor.

İyi seyirler.

LG, Smart TV’leri için 3D uyumlu oyunları duyurdu


LG, yaptığı duyuru ile kendi 3D Smart TV’leri ile uyumlu çalışacak 3D oyunları duyurdu. 

Kablosuz Joystick vasıtası ile oynanacak 3D oyun paketinde yer alacak ilk parti oyunlar da belli oldu. Akıllı telefonlardan aşina olunan oyunlardan Air Penguin, Frisbee Forever, Downhill Bowlling 2, Burn City ve Diversion oyunları pakete dahil olacak. 

Oyunların ne zaman sunulacağı ise henüz net değil.


Perşembe, Ağustos 02, 2012

Medal of Honor: Warfighter'dan yeni bir video


Electronic Arts'ın Call of Duty ile kapıştırmaya niyetli olduğu yeni Medal of Honor oyunu Warfighter için yeni bir video daha yayınlandı.



Medal of Honor Warfighter Preacher Story olarak adlandırılan bu video Preacher'ın hikayesini bizlere sunuyor.

İyi seyirler.

Bir Türk oyunu daha: Nakrum

Son Savaş'tan tanıdığımız Panteon oyun stüdyosu'nun yeni oyunu Nakrum bugün (2 Ağustos 2012) oyun dünyasındaki yerini aldı.

Panteon Oyun Motorunu kullanan ve web tarayıcısı üzerinden multiplayer olarak oynanabilen Nakrum, daha tasarım aşamasındayken piyasada bulunan oyunlar hakkında kullanıcıların beğenilerini ve beklentilerini göz önüne alarak tasarlanmış.Üstelik oyunun motoru da esasında Sanayi Bakanlığı’ndan da desteklenmiş bir AR-GE projesinin ürünü.




Nakrum, browser tabanlı yeni nesil bir ücretsiz online strateji oyunu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Microsoft Silverlight tabanlı bir oyun motoru olan Pantheon Engine, Nakrum’un oyuncularına bu tarz oyunlardan alışık olmadıkları imkânlar sağlamasını mümkün kılıyor.

Uzun zaman önce, evrenin en güçlü iki ırkı Fornax ve Alpha halkları barış içerisinde yaşam sürerken, bazı dış etkenler sonucu büyük bir savaşa girmişlerdir. Bu büyük savaştan sonraki dönemdeki evrendeki uzak bir gezegende birbirleriyle ve Azur halkıyla savaşlarını konu alan oyunun senaryosu oldukça ilgi çekici duruyor.

Evrenin ücra bir köşesinde Pedna gezegeninde 13 rahip yaşıyor. Alpha ve Fornax halkı bu rahiplere "Kara Rahipler" diye hitap ediyor. Çünkü bu iki halk, güçlerinin yetmediği konularda rahiplere rüşvet vererek büyü ve kara büyü yaptırıyor. Halkların barış içinde yaşamaları da Kara Rahipleri huzursuz ediyor ve bu durum Kara Rahiplere olan ihtiyacı azalttığı için de Kara Rahipler halklar arasında sorun çıkmartmaya başlıyor. Sonuç ortada Alpha halkı Fornax halkına savaş açıyor ve savaşı da kazanıyor.

Aradan geçen 500 yıllık bir süreçten sonra, Fornax Halkı Adanu’larla birlikte yaşamaya başlıyor ve kendilerini Atlantis Halkı olarak tanıtıyorlar. Alpha halkından intikam almak için kendilerini geliştirmeye de devam ediyorlar. Hatta öyle bir aşamaya geliyorlar ki gezegende bulunan hayvanları evcilleştirerek Azur adında yeni bir ırk yaratıyorlar. Bu durumdan rahatsız olan ve yaklaşan savaşın farkına varan Alphalar, Azur ırkını kışkırtarak Atlantisli’lere karşı isyan etmelerini sağlıyor.

Nakrum'u buradan oynamaya başlayabilrisiniz.

Çarşamba, Ağustos 01, 2012

MSI, GTX 680 Twin Frozr III 4GB'ı Tanıttı

MSI, Nvidia 600 serisi ekran kartları arasına iddialı bir model ekledi. 4GB belleğe sahip GTX 680 Twin Frozr III firma tarafından tanıtıldı. Standart ve OC olmak üzere iki ayrı model halinde satılacak olan ekran kartının standart versiyonunda 1006/1058MHz çekirdek/GPU Boost, OC (overclocked) versiyonunda 1058/1124MHz çekirdek/GPU Boost frekans hızı olacak. 


256-bit bellek arayüzüne sahip olan ekran kartı, her iki modelde de 6008MHz hızında çalışan 4GB GDDR5 bellekle karşımıza çıkacak. Twin Frozr III soğutma çözümü sayesinde referans modele oranla daha serin çalışacak olan ekran kartı, piyasadaki 2GB'lık modellere göre yüzde 20 daha pahalı bir fiyatla satılacak. Ürünün satış fiyatı ve ülkemize geliş tarihi henüz belirsiz. 

LG Display'den 2012 2.çeyreğinde rekor gelir

Görüntüleme pazarının önemli oyuncularından LG Display, 2012 yılının 2.çeyreğinde yıllık bazda %14’lük artış ile 6,05 milyar dolar rekor gelir elde etti.



LG Display’den yapılan açıklamada rekor gelir, akıllı telefonlardaki yüksek çözünürlüklü paneller gibi üst düzey çözümlere olan talep ile sağlandığını ifade edilirken; bir önceki çeyrekte 8,089 milyon metrekare olan sevkiyatı gerçekleşen toplam alan ise bu çeyrekte 8,553 milyon metrekareye yükseldi. 

Ancak rekor satışlar, LG Display’e bu çeyrekte de kar getirebilmiş değil. Verilere göre özellikle TV’lere olan düşük talepten ötürü faaliyet zararı 98,37 milyon dolar olan LG Display, 7.defa bir çeyreği net zarar ile tamamladı.