S^ns"rs"z İnternet

Salı, Temmuz 31, 2012

ASUS O!Play ile Tüm TV'ler Akıllı

ASUS, O!Play medya oynatıcı serisini yeniledi. Yeni ürünle birlikte artık tüm televizyonlar akıllı oluyor.

Dünya büyük bir hızla her şeyin dijital olduğu ve internet ile iç içe çalıştığı ev eğlence sistemlerine kayarken, ASUS O!Play Media Pro medya oynatıcı da O!Play yetenek yelpazesini genişletmeye devam ediyor. 


Entegre dijital TV alıcısı tüm televizyonlara anında dijital yetenekler kazandırırken cihazın güçlü çoklu ortam motoru da tam uyumluluğu sağlamak için 50’den fazla formatı destekliyor. Kablosuz-N ile Gigabit Ethernet, HD içeriği kolaylıkla indirmeyi ve aktarımı desteklerken, zengin ve gerçek zamanlı eğlenceye de hızla erişim sağlıyor.

Ayrıca ASUS’a özgü O!Direct ve O!MediaShare fonksiyonları, O!Play Media Pro’yu masaüstü bilgisayarlardan tabletlere, hatta akıllı telefonlara kadar çeşitli aygıtlara bağlıyor. 

Modern Warfare 3'ün DLC'sinden sızıntı var

Modern Warfare 3'ün yeni Spec Ops görevleri GameCheat13 tarafından sızdırıldı. Light ‘Em Up isimli görev için GameCheat13 video yayımlarken, Special Delivery isimli görev içinse bir tane ekran görüntüsünü ortaya çıkardı. Special Delivery'nin ekran görüntüsüne bakacak olursak, nakliye alanı veya liman arka planda yer alıyor.

Yeni Spec Ops görevlerinin ve dedikodulara göre yeni bir oyun modunun gelecek ay MW3 için DLC olarak çıkması bekleniyor. Ekran görüntüsü ve videoya aşağıdan bakabilirsiniz.




Pazartesi, Temmuz 30, 2012

AMD Radeon HD 7990 Gecikecek

AMD'nin çift GPU'lu amiral gemisi ekran kartı Radeon HD 7990 şu sıralar birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. İki adet Radeon HD 7970 GPU'sunu bünyesinde barındıracak olan canavar ekran kartı, VR-Zone'un haberine göre biraz gecikmeyle gelecek. 

Şu sıralar piyasaya çıkması beklenen Radeon HD 7990, verilen bilgiler doğruysa Ağustos ayının sonuna doğru Almanya'da düzenlenecek olan GamesCon fuarında tanıtılacak. Bu tanıtım, AMD'nin Avrupa'da yaptığı ilk amiral gemisi tanıtımı olarak nitelendiriliyor. 


AMD Radeon HD 7990,'da iki adet Tahiti XT GPU ve 6GB GDDR5 bellek olacak. 4096 akım işlemcisine sahip olan ekran kartında 256 kaplama ünitesi (texture unit), dört adet mDP ve iki adet dual-link DVI olmak üzere toplam 6 monitör çalıştırabilme desteği bulunacak.

AMD'nin yeni canavarının 999$ civarında satışa sunulması beklieniyor. Konu hakkındaki detaylarla tekrar karşınızda olacağız.

Darksiders 2'de sadece ilk dünya 10 saat sürüyor!

Darksiders 2'nin çıkış tarihi yaklaştıkça oyunla ilgili detaylar daha da belli olmaya başladı. Son olarak yapımcı Jay Fitzloff, oyunun uzunluğuna ilişkin bazı detayları ortaya çıkardı. 

Fitzloff'un söylediklerine göre, Darksiders 2'yi ilk oyunla karşılaştırdığımızda daha fazla zindan ve oyun alanını içeriğinde barındırıyor. Bu neredeyse birkaç katı.


Oyunda sadece ilk dünya 10 saatlik bir oynanış sunacak. Ancak yapımda toplamda kaç tane dünya olacağıyla ilgili herhangi bir bilgi yok. 

Birçok kişi tarafından daha çıkmadan bu senenin en iyi oyunları arasında gösterilen Darksiders 2, son dakikada ertelenmezse PC, X360 ve PS3 için 14 Ağustos'ta piyasaya sürülecek. 


Cuma, Temmuz 27, 2012

LG Cinema 3D Full HD Monitör DM2792D

Dünyanın önde gelen panel üreticilerinden LG, pazara sunduğu başarılı çözümlere bir yenisini daha ekleyerek, tasarımıyla göz dolduran hepsi bir arada monitörü DM2792D’yi tanıttı. 


Sadece 1 mm genişliğindeki çerçevesi bulunan DM279D, 17 ya da 27” olmak üzere iki farklı boyut seçeneğine sahip. Cinema 3D ve Full HD desteğiyle öne çıkan monitör, IPS paneliyle 178 derecelik bakış açısı ve daha doğal renkler sunuyor. Üzerinde 2 adet USB portu bulunan monitörün kontrast oranı 1000:1 iken, tepki süresi ise 5 ms. 

İlk olarak Güney Kore pazarında yaklaşık 440 dolarlık fiyatıyla satışa sunulan DM2792D, diğer pazarlarda ise önümüzdeki dönemde satışa sunulacak. 

Aral Game'den Ayın Ödüllü Yarışması: Diablo 3 Ekipmanları

“Diablo 3 temalı ekipmanlara sahip olma şansı sizleri bekliyor”

Aral Game Facebook sayfasında 27 Temmuz ile 13 Ağustos arasında düzenlenecek olan yarışmaya katıl, Diablo 3 temalı ekipmanlarından birini kazanma şansına sahip ol. Tek yapman gereken Facebook sekmesindeki adımları sırası ile tamamlamak ve Aral Game tarafından 15 Ağustos’ta yapılacak kazananların duyurusunu beklemek.


Yarışmaya katılmadan önce aşağıdaki yarışma detayları kısmını iyice okuyunuz. Katılanlara bol şanslar!

Bu güzel haberi arkadaşlarınızla paylaşmayı, sosyal medyada duyurmayı unutmayınız. Yarışma linki aşağıdadır.

Yarışmada verilecek olan ödüller;

1 Adet SteelSeries Diablo® III Headset

3 Adet SteelSeries Diablo® III Mouse

5 Adet SteelSeries QcK Barbarian Edition Mousepad

10 Adet Diablo III T-Shirt

Aral Game | www.aralgame.com



Yarışma ile ilgili notlar: Yarışmaya katılabilmek için herhangi bir koşul aranmamaktadır. 27 Temmuz saat 10.00’ dan itibaren yarışmaya katılımlar başlayacak 13 Ağustos günü saat 17:00’ de katılımlar sona erecektir. Öncesinde uygulama üzerinden yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Kazananlar 15 Ağustos günü saat 16.00’ da blog.aralgame.com üzerinden açıklanacaktır. Yarışma sonuçlanana kadar uygulama üzerinden gerçekleşen Facebook duvarındaki paylaşımın yer alması gerekmektedir. Silinmesi durumunda katılımınız geçerli olmayacaktır.

Uygulamanın 2.adımında yer alan mail adresi sekmesinde, mail adreslerinin doğru girilmesi katılımcıların yararına olacaktır. Kazananlar açıklandıktan sonra mail üzerinden iletişime geçilerek iletişim bilgileri temin edilecektir. Sonrasında bizlere iletilen mail adresleri ve sosyal medya hesapları üzerinden kurulan iletişimler güvenlik sebebiyle geçersiz sayılacaktır.

Yarışmaya katılmak için; http://on.fb.me/AralOdulluYarisma

Perşembe, Temmuz 26, 2012

Mists of Pandaria’nın Çıkışı Belli Oldu

Dünyanın en efsane MMO oyunlarından biri olan World of Warcraft’ın uzun zamandır konuşulan yeni ek paketi Mists of Pandaria, 25 Eylül günü piyasaya sürülüyor. Böylece oyunun geliştiricisi olan Blizzard, serinin 4. ek paketini çıkarmış olacak.


Windows XP, Windows Vista, Windows Vista ve Mac OS işletim sistemleriyle uyumlu oyunun, önerilen fiyatı 34,99€ / 29,99£ olarak belirlendi. Her Blizzard oyununda olduğu gibi kolektörler için ayrıca Collecter’s Edition paketi satışa sunulacak. Collecter’s Edition’ın önerilen fiyatı 69,99€ / 59,99£ olarak belirlendi. Ayrıca Digital Deluxe adlı Collecter’s Edition’la gelen oyun için eşyaların da yer aldığı ekstra bir paket seçeneği daha yer alacak. Bu paketin satış fiyatıysa 49,99€ / 39,99£ belirlendi. Standart paketi satın alan oyuncular daha sonra isterlerse 15€ /10£ karşılığında Digital Deluxe’a geçiş yapabilecekler.

WoW: Mists of Pandaria paketi ile oyuncuları yepyeni maceralar bekliyor. Yeni paketle gelecek en büyük yenilikler arasında yeni bir ırk ve sınıf yer alıyor.

Darksiders 2'den muhteşem bir video

İlk oyundaki olaylarla paralel bir konuya sahip olan Darksiders 2 daha şimdiden bazı eleştirmenler tarafından bu senenin en iyi oyunları arasında gösterilmeye başlandı. Orijinal yapımın başarısını katlayacağını bile öne sürenler var. 

Ölüm'ün macerası 14 Ağustos'ta PC, X360 ve PS3 için raflardaki yerini alacak.

İyi seyirler.


Çarşamba, Temmuz 25, 2012

Darksiders 2'nin PC Gereksinimleri

THQ firması merakla beklenen aksiyon devam oyunu Darksiders 2'nin PC için sistem gereksinimlerini açıkladı.




Orta seviye bir sistemde de çalışabilecek olan oyun ayrıca Steamworks'ü kullanacak dolayısı ile oyuncular oyunu nasıl alırlarsa alsınlar aktif edebilmeleri için Online Steam hesabına ihtiyacı olacak.

Dahası THQ oyunun DX11 destekli olmayacağını da belirtti ancak Wİn 7 üzerinde daha hızlı çalışacakmış.

İşte yeni oyunun sistem gereksinimleri:

Minimum sistem:• İşletim Sistemi – Windows XP, Windows Vista SP1 veya Windows 7
• İşlemci – 2.0Ghz Intel® Core™2 Duo Processor veya AMD eşdeğeri
• Bellek – 2GB
• Boş alan – 20 GB (kurulumdan sonra da 10 GB boş alan gerekiyor)
• Ekran kartı – NVIDIA 9800 GT 512 MB veya AMD eşdeğeri
• Online Steam hesabı

Tavsiye edilen sistem:• İşletim Sistemi – Windows 7
• İşlemci – Herhangi bir Quad-core AMD veya Intel işlemci
• Bellek – 2GB
• Boş alan – 20 GB (kurulumdan sonra da 10 GB boş alan gerekiyor)
• Ekran kartı – NVIDIA GeForce GTX 260 512MB veya AMD eşdeğeri
• Online Steam hesabı

All-in-One PC'de Devrim: IPS panelli LG V720

Masaüstü bilgisayarlara kıyasla daha az yer kaplayan ve şık görünen hepsi bir arada bilgisayar çözümleri hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. LG'nin ''V720'' olarak isimlendirdiği hepsi bir arada bilgisayarı kısa süre önce görüntülendi. 

LG V720'nin D.AE50K ve U.AE30K olmak üzere iki farklı modeli var. Modeller arası farklılıklara geçmeden önce ortak özelliklere değinelim. V720 serisinde 27-inç boyutunda ve 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde IPS panelli 3D ekrana yer verilmiş. Geniş görüş açısı ve gerçeğe yakın renkler vadeden monitörlerin çerçeveleri LG'nin ''Cinema Screen'' tasarım anlayışı gereği ince. Ayrıca monitörler 2D içeriği 3D'ye dönüştürebiliyor. 


USB 3.0 portu, Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısı, kart okuyucusu ve TV alıcısı gibi teknik özellikleri paylaşan modellerden U.AE30K, çift çekirdekli Intel Core i3-2370M (2.4 GHz) işlemci, 4 GB DDR3-1333 MHz RAM (çift kanal), 1 GB Nvidia GeForce GT 640M ekran kartı, 750 GB sabit disk ve DVD yazıcı ile geliyor. 

Daha üst düzey özelliklere ev sahipliği yapan D.AE50K ise dört çekirdekli Intel Core i5-3210M (2.5 GHz) işlemci, 8 GB DDR3-1600 MHz RAM (çift kanal), 1 GB Nvidia GeForce GT 640M ekran kartı, 750 GB sabit disk, 16 GB SSD ve DVD yazıcı ile donatılmış. 

LG V720'nin ne zaman veya hangi fiyat aralığında piyasaya sürüleceği henüz kesinlik kazanmış değil. V720'ye hem ev hem ofis kullanıcılarının ilgi göstermesi bekleniyor.

Pazartesi, Temmuz 23, 2012

Dünyanın en Büyük 3D UHD Televizyonu Satışta

LG, televizyon pazarındaki yarışı hız kesmeden sürdürüyor. Bir süredir 4 mm kalınlığındaki OLED TV’si ile adından bahsettiren firma, son olarak CES 2012’de görücüye çıkardığı 84 inçlik 3D destekli UHD (Ultra Yüksek Çözünürlük) televizyonu 84LM9600'ı Ağustos sonu itibariyle Güney Kore’de satışa sunarak; pazara yeni bir soluk getiriyor. 

 
Dünyanın en büyük 3D UHD televizyonu olan 84LM9600; 3840x2160 çözünürlüğü ile Full HD panellere göre 4 kat daha fazla piksele sahip. LG’nin FPR Cinema 3D teknolojisi ile 1080p çözünürlüğündeki 3D içeriklere destek sunan televizyonda çerçeve LG’nin “ince ve dar çerçeve tasarımı”nın izlerini taşırken; 1200’den fazla uygulama ile çeşitli 3D içeriğinin bulunduğu Smart TV ekosistemiyle uyumlu. 

Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde ön satışa sunulacak olan televizyonu ilk olarak Ağustos sonunda yaklaşık 22000 dolarlık etiketiyle Güney Kore’deki teknoloji severlerin beğenisine sunacak olan LG; takip eden dönemlerde ise televizyonu Amerika ve Avrupa pazarında satışa sunmayı planlıyor.

LG'den IPS panelli iki yeni monitör: IPS237L ve IPS277L


Güney Kore'nin önde gelen panel üreticilerinden LG, IPS (In-Plane Switching) panel ve LED arka aydınlatma ile donatılan iki yeni monitörünü duyurarak ürün gamını genişletiyor. 
23-inç boyutlu IPS237L ve 27-inç boyutlu IPS277L'de, LG'nin ''Cinema Screen'' tasarımı anlayışı gereği çerçeve kalınlığı 1.2 mm'ye kadar, derinlik ise 14.1 mm'ye kadar düşürülmüş; standart menü tuşlarının yerini dokunmaya duyarlı kapasitif tuşlar almış. 


Sade ve şık tasarımlı modeller, 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğe, 5 ms tepki süresine, 250-nit parlaklık seviyesine 178 derece dikey - 178 derece yatay görüş açısına sahip. LED arka aydınlatma, CCFL arka aydınlatmalı klasik çözümlere kıyasla enerji tasarrufu sağlarken; IPS panel, TN panele göre gerçeğe daha yakın renkler ve daha geniş görüş açıları sunuyor. Monitörlerde LG'nin yazılımı aracılığıyla renk kalibrasyonu da yapılabildiğini belirtelim. 

Son olarak IPS237L ve IPS227L'de MHL (Mobile High Definition Link) teknolojisi yer alıyor. MHL sayesinde akıllı telefonunuzu monitörlere bağlayarak yaptığınız çekimleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Cuma, Temmuz 20, 2012

Battlefield 3: Armored Kill DLC'sinin videosu

Battlefield 3: Armored Kill DLC'sinin videosu sonunda ortaya çıktı. 

DLC'nin dikkat çeken özelliği ise, Battlefield tarihinin en büyük haritasını içermesi. Armored Kill, araç savaşlarına odaklanan bir DLC. Eklenti ayrıca yeni araçlar, yeni haritalar, bazı özellikler ve yeni bir tank oyun modunu Battlefield 3'e ekliyor. 

Videodan büyük haritaya kısaca bir göz atabilirsiniz.

İyi seyirler.


3D TV Satışlarında Muazzam Artış

Gold Teknoloji Marketleri satış rakamlarına göre yeni nesil 3D televizyon satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1220 arttı. 

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gold Teknoloji Marketleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Işık, halkın yeni nesil görsel eğlence sunan 3D görüntü özellikli televizyonları çok kısa sürede benimsediğini belirterek, “Hızla gelişen teknoloji ürün çeşitliliğine de hızlı bir ivme kazandırıyor. Bugün yeni ürünler konusunda piyasa o kadar zengin ki bunu 2-3 yıl öncesiyle bile kıyaslamak mümkün değil. Dün aklımızın ucundan bile geçmeyecek bir ürün veya ürün fonksiyonunu bugün hiç yadırgamadan, kolaylıkla adapte olarak kullanabilmemiz elbette üretici firmaların insan hayatını sürekli daha keyifli ve konforlu sürdürme güdüsünü iyi değerlendirmelerinin başarılı bir sonucudur. Örneğin yeni bir teknoloji olan ve hepimizin dikkatini çeken 3D görüntü imkânı sunan yeni nesil televizyonların satış adetleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1220 arttı. Tüm Türkiye pazarına dair aldığımız satış verilerinin de Gold Teknoloji Marketlerindeki 3D televizyon satış rakamları ile birebir örtüştüğünü gördük. Bu derece hızlı yükselen bir satış başarısı, tüketicilerin de artık yeni teknolojilere çok çabuk ısındığını ve kabullendiğini gösteriyor. ” diye konuştu.

Çarşamba, Temmuz 18, 2012

Skyrim: Dawnguard'a Yama Geldi

Bethesda, Skyrim'in DLC'si Dawnguard için yama yayımladı. 31 MB boyutundaki yama; çıplak gözüken karakterler ve tamamlanamayan görevler gibi bazı problemleri ortadan kaldırıyor. Ancak güncellemenin tam detayları açıklanmış değil. X360'ta oyuna girdiğiniz gibi yamanın yüklenip, yüklenmemesi seçeneği karşınıza çıkacak. Dawnguard DLC'sinin PC ve PS3 için 26 Temmuz'da çıkması bekleniyor.


Assassin's Creed 3: Freedom Edition Kutu İçeriği

Ubisoft Almanya, merakla beklenen Assassin's Creed 3'ün Freedom Edition sürümünün kutu açılımı videosunu yayımladı.

 
Videodan gördüğümüz kadarıyla bu sürüm içinde yüksek kalitede bir figür, George Washington'ın gizli not defteri ve oyun içeriği yer alıyor. 


Salı, Temmuz 17, 2012

LG PA70G LED Projektör

700 ANSI Lümen Parlaklığında, DivX-HD Oynatıcılı HD Ready Sağlamlaştırılmış 720p LED Projektör 

Ev sinema sisteminde kendinizi LED teknolojisi sayesinde rahat hissedin. LG PA70G sadece kompak bir cihaz değil, hafif ve ekonomik. Sadece bunlar değil, sizi masraflı ampul değiştirmektende kurtarıyor. Düşük güç tüketiminde 700 ANSI lümen parlaklığı size bir kitap boyutunda sunuyor. Yüksek çözünürlüğü (WXGA 1280x800 px) bu cihazı aynı zamanda oyunlar ve filmler için de ideal bir ürün yapıyor. 2.5 metre boyutunda verebildiği görüntü ile yaşam alanınızı bir tiyatro salonuna dönüştürüyor, hemde DivX Player ihtiyacınız olmadan! Aynı zamanda PA70G ofis dosyalarınızı da USB belleğinizden direkt olarak gösterebiliyor. %110 RGB renk gamı ile aynı zamanda diğer standart projeksiyonlardan çok daha doğal görüntüler sunuyor. 

 

LED kontrastı ve renk alanı 

LED teknolojisi size diğer bir çok projeksiyon cihazından daha çok renk avantajı sağlıyor. Bu özellik görüntü kalitesinde daha güçlü ve gerçekçi renkler olmasını sağlıyor 

Kompakt ve mobil 

Küçük ve kullanımı kolay... Bunlar bir LED projektörün özellikleri. Rahatlıkla cebinize sığabiliyor ve gezilerinizde çok büyük rahatlıklar sunuyor. 

DivX HD Player 

HD çözünürlüklü filmleri bir kamp çadırında, karavanda yada teknede bilgisayarınız olmadan izlemenizi sağlıyor. Yapmanız gereken tek şey USB belleğinize yükleyin, takın ve görüntüleyin.

Kore 60" OLED Panel İçin LG Dedi

Görüntüleme alanındaki çözümleriyle sektörün en güçlü firmalarından olan LG, “Future Flagship Program” kapsamında 2017’ye kadar 60 inçlik esnek OLED panel geliştirilmesi için oluşturulan takıma liderlik yapmaya hazırlanıyor. 

 
Güney Kore Bilgi Ekonomi Bakanlığı tarafından seçilen LG'nin liderlik yapacağı konsorsiyumun hedefi otobüs duraklarında ya da kamuya açık alanlarda rahatlıkla kullanılabilmesi için esnek OLED panel geliştirebilmek. Bu açıdan geliştirilen çözümlerin daha çok ticari uygulamalarda kullanılması hedefleniyor olsa da, projeden sağlanan deneyim ile bir sonraki aşamada bunları evlerimizde görmemiz mümkün olacaktır. 

Öte yandan devlet tarafından desteklenen Future Flagship Program’ında gelecek nesil teknolojileri geliştirerek yeni iş kolları oluşturmak ve ihracatı arttırmak hedefleniyor.

Pazartesi, Temmuz 16, 2012

Halo 4 Temalı Xbox 360 Geliyor

Microsoft yine geleneği bozmayarak Xbox konsoluna gelen özel bir oyun için yine özel bir set sunuyor. Geniş bir hayran kitlesi olan Halo 4 temasına sahip olacak olan Xbox 360 paketi oyunculara şık bir kasa sahibi olma imkanı sunuyor.



Tamamen Halo 4 temasına sahip olan sınırlı sayıdaki paket 320 GB’lık kasa, 2 adet oyun kolu, 1 adet kulaklık seti ve Halo 4 oyunu ile birlikte geliyor. Kasadaki geleneksel yeşil ışığın bu kasada yerini maviye bıraktığını da belirtelim. 6 Kasım’da çıkacak paketin yurtdışı fiyatıysa 400 dolar olarak belirlenmiş.

Assassin's Creed 3, DirectX 11 desteleyecek

Assassin's Creed 3'ün yapımcılarından Alex Hutchinson, Comic Con 2012'de oyunun PC sürümünün DirectX 11 destekleyeceğini açıkladı.

Hutchinson yaptığı açıklamada, DirectX 11 özelliklerinden yararlanmak için bir ekibin PC sürümü üstünde çalıştığını söyledi. Assassin's Creed 3'ün koruma sistemi DRM hakkında ise bu kararın tamamen Ubisoft'la ilgili olduğunu belirtti.


Cuma, Temmuz 13, 2012

Halo 4: Forward Unto Dawn, artık tam sürümü ile karşımızda (Video)

Halo 4 videosu Forward Unto Dawn'ın yeni bir versiyonu geldi. Önceden bir dakikalık bir teaser'ını gördüğümüz live action video şimdi resmi olarak tam sürüm ile karşımızda.

İyi seyirler.


Assassin's Creed 3'ten Anlatımlı Video

Comic-Con 2012'den Assassin's Creed 3'le ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ubisoft tarafından bir video daha yayımlandı. Connor Kenway isimli yeni karakteri kontrol ettiğimiz yapım, 31 Ekim'de X360 ve PS3 için, 23 Kasım'da ise PC için piyasaya sürülecek. 

Not: Video E3'teki videonun üstüne yapımcılardan Alexander Hutchinson'ın anlatım yapılmış hali 

İyi seyirler.



Perşembe, Temmuz 12, 2012

Metal Gear Solid 4'e 34 tane Trophy geliyor

Geçtiğimiz günlerde Metal Gear Solid'4'e trophy desteği geleceğini yazmıştım. Şimdi iş resmileşti...

Konami tarafından yapılan basın açıklamasında, Metal Gear Solid 4'e 34 tane Trophy'nin geleceğini duyurdu. Güncelleme Metal Gear serisinin 25. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası. Eklentinin Ağustos ayında kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Ancak Trophy listesinin tam detayları belli değil.

Daha önce yaptığımız haberde MGS4'e Trophy desteğinin geleceğini, Famitsu'nun son sayısında yapılan röportajda Kojima doğrulamıştı.


Tomb Raider'dan yeni görüntüler

Normalde Lara Croft'u nasıl hatırlarız? Elinde iki Desert Eagle ile etrafı yıkıp dökerken. Ancak yeni Tomb Raider'da farklı bir Lara Croft ve farklı alışkanlıklar var.

Misal aşağıdaki videoda Lara'nın ilk avına çıkması gibi. VG247'nin hazırladığı bu videoda yeni görüntüler mevcut.


Çarşamba, Temmuz 11, 2012

Metal Gear Solid 4'e Trophy desteği

Famitsu Magazine'in son sayısında Metal Gear Solid 4'e gelecek yamayla Trophy desteğinin olacağı ortaya çıktı. Hideo Kojima, dergiye verdiği röportajda bunu doğruladı.

Ancak güncelleme ile ilgili herhangi bir çıkış tarihi verilmedi. Ancak 30 Ağustos'ta Tokyo'da Metal Gear Solid'in 25. yıl etkinliği olacak. Belki bu zamanda kullanıcıların beğenisine sunulabilir veya tarih açıklanabilir.

LG ürünlerine IDSA'dan tasarım ödülü

LG Electronics, Amerika Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (IDSA) tarafından birden fazla Uluslararası Tasarım Mükemmeliyet Ödülü (IDEA) sahibi oldu. 

LG Electronics açıklamasına göre, ödüller LG'nin 55 inç OLED TV ve sihirli kumandaya sahip Cinema Smart TV ürünlerine geldi. LG Electronics, bu yıl içinde Red Dot ve iF tasarım ödüllerinde de birçok ürünüyle ödüle değer görülmüştü.


İlk kez CES 2012'de tanıtımı yapılan ve dünyanın en ince 55 inç OLED televizyonu olma özelliğini taşıyan ürün, Seul'deki Dünya IT Sergisi etkinliğinde ''Multimedya Teknolojisi''nde Kore Cumhuriyeti Başkanlık Ödülü'nü almaya hak kazandı. 4 mm, kağıt inceliğinde çerçeveye sahip LG 55 inç OLED TV, ileri düzeyde görüntü kalitesi sunuyor. Ürünün 4 renk piksel teknolojisi renklerin canlılığını artırırken üç renkli RGB teknolojisinden farklılık gösteriyor. Bu teknoloji daha az katmana gereksinim duyuyor ve LG TV’nin daha ince ve hafif olmasına olanak tanıyor. 4 renk piksel teknolojisi, yarış araçlarında ve uçaklarda tercih ediliyor.
LG Cinema 3D Smart TV 2012 ürünlerinin LM8600 modeli de ince çerçeveye ve özel bir tasarıma sahip. Ürün, bu yılın Mart ayında Red Dot tasarım ödülüne değer görülmüştü.

Salı, Temmuz 10, 2012

Sapphire'den Üç Yeni HD 7850

Sapphire, Radeon HD 7800 serisi ekran kartları arasına üç yeni model eklediğini duyurdu. AMD'nin Pitcairn Pro GPU'larını kullanacak olana bu yeni ekran kartlardan 'Sapphire HD 7850' ve 'Sapphire HD 7850 OC Edition' 2GB bellekli, uygun fiyatlı 'Sapphire HD 7850 1GB' ise adından anlaşılabileceği üzere 1GB bellekli olacak. 

Bu kartların üçünde de 28nm GCN Pitcairn GPU, 1024 akım işlemcisi ve 256-bit bellek arayüzü ortak özellik olarak yer alacak. Sapphire HD 7850 2GB; 860MHz GPU hızına ve 1200MHz (4,8GHz efektif)'de çalışan 2GB belleğe sahip olacak. 

Sapphire HD 7850 OC Edition bir önceki modele oranla biraz daha yüksek hızda gelecek. Bu kartın GPU hızı 920MHz, bellek hızı 1250MHz (5.0GHz efektif) olacak. 

Daha ekonomik bir model olarak karşımıza çıkacak olan Sapphire HD 7850 1GB'da ise 900MHz GPU ve 1200MHz (4,8GHz efektif) bellek hızı olacak. 

Bu bilgilere ek olarak, üç modelde de çift BIOS'un yanı sıra iki DVI, bir HDMI ve bir DisplayPort çıkışları bulunacağı belirtildi. Yeni Sapphire HD 7850 kartların satış detayları yakında belirlenecek. Henüz bu kartların ne zaman ve hangi fiyatla piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 


Splinter Cell: Blacklist çıkış tarihi belli oldu

Amazon, Ubisoft'un merakla beklenen oyunlarından birisi olan Splinter Cell: Blacklist'in çıkış tarihini açıkladı.


Buna göre oyun 29 Mart 2013'te çıkacak.

Bunun yanında sitede yayınlanan bilgilerde bir de limited edition olacağı açıklandı. Bu versiyonun içerisinde çelik kaplamalı bir kitap kutusu, beş parça Upper Echelon operasyon kıyafeti, bonus görev, Upper Echelon gözlükleri ve çarpışma bölgesinin bir haritası olması bekleniyor.

Pazartesi, Temmuz 09, 2012

LG ile EFES PİLSEN ONE LOVE FESTİVALİNE GİDİYORUZ

Festivallerin hızına yetişmek bu sene de mümkün değil... Yine dünyaca ünlü, birbirinden güzel müzikal tada sahip gruplar ve sanatçıların yer aldığı bir diğer festival de bu hafta sonu gerçekleşecek Efes Pilsen katkılarıyla: EFES PİLSEN ONE LOVE FESTİVALİ'11...

Festivalin teknoloji sponsorlarından LG bu festival için içeriyi girmeyi en çok hak eden 5 çifte festivale giriş bileti veriyor. LG bu sefer de bizlerin müzikal bilgisini sınıyor...


LG Facebook sayfasındaki uygulamaya en çabuk ve en çok doğru cevabı veren ilk 5 kişi Efes Pilsen One Love Festival 11'e çift kişilik bilet kazanıyor. 



LG PB60G: ULTRA KOMPAKT FULL HD LED PROJEKTÖR (720 P) 500 ANSI LÜMEN PARLAKLIĞI VE DIVX HD PLAYER


LG PB60G üstün görüntü kalitesi - 2.5 metre diagonal 500 ANSI Lümen- ve 1280 X 800 piksel çözünürlüğü ile 30.000 saate kadar filmlerde ve oyun konsollarında en iyi HD kalitesini sunar. ITS Led teknolojisine sahip PB60G son derece kompakt, hafif, güçlü ve verimlidir.


LED KONTRAST VE RENKLER 

LED projektör donanımsal olarak çok daha geniş bir renk avantajı sunar. Güçlü, gerçekçi renkleri yansıtması görüntü kalitesinin avantajı olur. 

KOMPAKT VE TAŞINABİLİR 

Küçük, taşınabilir ve kullanımı kolay olan bu LED projektörler cebinize uygundur ve seyahat ederken mükemmel yol arkadaşı olur. 

DIVX HD PLAYER 

Bir çadır kampında, bir karavanda ya da pc veya dizüstü bilgisayar olan bir teknede... Bir USB stick ile istediğiniz görüntüyü almak her zaman, her yerde bu kadar basit. görünümü üzerinde yapılacak. 

30,000 SAAT ÖMRÜ 

Sıradan projektörlerde keyifli bir film gecesi lamba hakkında düşünmekle geçer.PB60G ile lamba ömrünü düşünmek zorunda kalmadan yalnızca filmin eğlencesine odaklanılır. 

USB’DEN OYNATMA 

PB60G fotoğrafları, sunuları veya Office dosyalarnı USB üzerinden görmenize olanak sağlar. Hatta müzik bile bir sorun değildir. 

5 SANİYEDE GÜÇ AÇMA / KAPAMA 

Beklemeden hemen başlayın. PB60G sadece 5 saniyede kullanıma hazır.


Cuma, Temmuz 06, 2012

PS3'ün İnceliğini Sonbaharda Göreceğiz


Sonbahar içerisinde daha ince daha küçük ve dikdörtgen şeklinde tekrar revize edilmiş yeni bir PlayStation3 karşımıza çıkacak. Böylece şu anda kare şekliyle görmeye alıştığımız ürün tekrar ilk nesil PlayStation3 konsollarına benzeyecek. Cihazın form faktöründeki bu küçülmenin oranının yüzde 30 olduğu söyleniyor. Model numarasıysa CECH-4001x serisi olarak geçmekte.
Yeni gelecek süper ince PlayStation3’ün fiyat anlamında da tüketiciye büyük bir avantaj sağlayacağı, fiyatların düşeceği öngörülüyor.

Far Cry 3 için Yeni Detaylar...

Far Cry 3'ün yapımcı insanı Dan Hay, oyun için çok bomba detayları yayınladı. Far Cry 2'den alınan düzenlemelerle karıştırılmış bu detaylar, yeni oyunda nelerden yararlanıp, nelere sinirleneceğimizle ilgili. Dan Hay bütün detayları vermesede, en önemlilerini açıklamaktan çekinmiyor. 

İşte Kotaku'da yayınlanan yeni detaylar:


- "Friend system" geri gelmiyor.
- Ateş yayılımı geri gelmiş durumda.
- Hızlı seyahat sistemi uygulamaya konulmuş durumda. 
- Bir bölgeye sahip olduğunuzda, yani o bölgeyi ele geçirdiğinizde, insanlar ölü olarak kalacak.
- Silahlar artık paslanmayacak.
- Malaria hapları gerekli olmayacak.
- Oyunun haritası takımadalar şeklinde olacak. Bu yüzden tekli-oyuncu modunda ayrı, çoklu-oyuncu modunda ayrı ve PvP modunda ayrı haritalar kullanılacak.
- Oyun içi editör oyunculara kendi haritalarını ve adalarını yapabilme fırsatı sunacak.

Far Cry 3 4 Aralık'ta Amerika, 28 Kasım'da ise Avrupa'da piyasaya sürülecek.

Perşembe, Temmuz 05, 2012

Blizzard'dan Linux ban'larına cevap

Geçtiğimiz günlerde Blizzard'ın Diablo 3'ü Linux üzerinden oynayanları ban'ladığı haberini yapmıştık. Rock, Paper, Shotgun sitesinde yayınlanan haberde ise Blizzard'ın bu eleştirilere verdiği yanıt yer alıyor.


Buna göre firma oyunucuları sadece hile yaptıkları için ban'ladığını, açık bir işletim sisteminin ban'lanma sebebi olmadığını belirtmiş.

"Oyunu Linux üzerinde oynamak (ki bu resmi olarak desteklenmiyor) ve/veya Wine kullanmak ban'lanma sebebi değildir ancak hile yapmak ban'lanma sebebidir. Bu konu ile alakalı birçok farklı durumu test ettik. Bunların içinde haksız olarak ban'landığını söyleyenlerin yaptığı sistem kurulumunu kopyalama seçeneği de vardı ve sonucunda sadece Linux veya Wine kullandığı için ban'lanan bir oyuncu olmadı."

Bakalım oyuncu tarafından buna nasıl bir yanıt gelecek?

LG Cinema Screen LM671S 3D Smart TV

LM671S Cinema 3D Smart TV; Magic Motion kumanda, 4 adet FPR gözlük, dahili Wi-Fi, MCI 400Hz gibi özellikleri CINEMA SCREEN tasarımı ile birleştiriyor. 

Mükemmel görüntü kalitesi, her eve uyum sağlayabilecek şık tasarımı ve üstün performansı ile göz alıcı bir TV izleme deneyimi. 

Sihirli Kumanda

Hareket tuşu, işaretleme ve hareketle kontrol...Kullanımı en kolay ve rahat TV kumandası. 

İşaretleme: İşaretleyin ve tıklayın! Smart TV'niz için sihirli bir uzaktan kumanda. 

Hareketle Kontrol: Karmaşık komutlar için basit hareketler kullanın ve zamandan tasarruf edin. 

Hareket tuşu: Tıpkı bilgisayar faresi kullanıyormuş gibi hareket tuşunu yukarı aşağı kaydırın. 


FPR 3D Panel

LG Cinema 3D TV, eski nesil 3D TV’lere gore daha parlak ve daha net görüntüler sunar. En büyük özelliği FPR (Film Patterned Retarder) 3D paneli içermesidir. FPR 3D panel sayesinde en geniş görüş açılarında bile titreşimsiz, bulanık olmayan ve canlı bir 3D TV izleme deneyimi yaşarsınız. 



Dual Play: Dual Play ile arkadaşlarınızla oyun keyfi bir üst seviyeye taşınacak. LG Cinema 3D TV’nin Dual Play fonksiyonu ile iki kişilik oyunları, ekran bölünmeden tam ekranda oynamanın keyfini çıkarın. 

2D’den 3D’ye Dönüştürme: 3D içerik sıkıntısına son! LG’nin geliştirilmiş dönüştürme fonksiyonu ile 2D formatındaki herhangi bir içeriği 3D derinliğinde ve pürüzsüzlüğünde izleyin. 

3D Sound Zooming: 3D izleyin ve 3D duyun! 3D Sound Zooming özelliği ile 3D deneyiminizi en gerçekçi şekliyle yaşayabilmeniz için 3D sesler ekrandaki 3D görüntülerle senkronize olur. 

3D Derinlik Kontrolü: 3D Derinlik Kontrolü ile 3D TV deneyiminizi zenginleştirin. En ideal 3D TV izleme ortamını siz oluşturun. 3D Derinlik Kontrolü ile, 3D efektleri kontrol edip 3D deneyiminizi kişiselleştirebilirsiniz. 

CINEMA SCREEN Tasarımı: Eksiksiz ve göz alıcı bir izleme deneyimi için kusursuz bir sadelik. 3D filmlerin keyfini çıkarmanın en iyi yolu sinema perdesidir; sinemadayken herhangi bir çerçeve veya engel yoktur ve geniş ekran sizi içine çeker.İşte minimalist stil ve en son teknoloji ile tasarlanmış, sinemadaki film izleme deneyimini evinize getiren LG'nin en yeni TV serisi. 

Titreşimsiz 3D: LG CINEMA 3D gözlükleri titreşimi ortadan kaldırırken gözleriniz için büyük rahatlık sağlar. Titreşimsiz LG Cinema 3D gözlükleri ile görüntüler üst üste binmeden ve eski nesil 3D teknolojisine bağlı baş dönmesi olmadan daha üstün 3D izleme deneyiminin tadını çıkarın. 

Rahat Cinema 3D Gözlükleri: CINEMA 3D gözlükleri hafiftir, pilsiz çalışır, sade ve ekonomiktir. Sizlere konforlu ve ergonomik izleme deneyimi sunar.


Çarşamba, Temmuz 04, 2012

Toshiba Full HD VL963

Toshiba, HD ve pasif 3D teknolojisine sahip yeni Smart TV VL963 serisini duyurdu. Bezel-less tasarımıyla hemen dikkatleri üzerine çeken Toshiba VL963 serisi, çok ince çerçevesi ile sinemayı anımsatan görüntüleme deneyimi sunuyor. Seri, Full HD ekrana ve 2D içeriği 3D görüntülere çevirebilen pasif 3D teknolojisine sahip. Kullanıma hazır dört adet 3D gözlük ürünler beraberinde gelen VL963, 107cm (42”), 119cm (47”) ve 139cm (55”) ekran boyutları mevcut. LED arka aydınlatma teknolojisi sayesinde, çok ince tasarlanmış ve enerji tasarrufu ön planda tutulmuş. Bütün modellerde dört adet HDMI girişi, iki adet USB girişi ve (DVB-T/T2, DVB-C ve DVB-S/S2) için bir adet Multi-Tuner bulunuyor. Ayrıca, internet üzerinden geniş multimedya içeriğine kolay erişim sağlayan Smart TV özelliği her işi modelde de mevcut.i


Yeni Toshiba VL963 serisinde Audyssey ses uzmanları tarafından geliştirilen ses teknolojileri paketi ‘Audyssey Premium TV’ özelliği de bulunuyor. Audyssey ABX, TV hoparlörlerinde zengin ve güçlü bass sağlarken, Audyssey Dynamic Volume özelliğiylr soft diyalog seslerini yükseltir ve sürekli olarak reklam aralarının başında meydana gelen rahatsız edici cızırtı seslerini ortadan kaldırarak daha uyumlu bir ses kalitesi sağlar. Audyssey EQ, mümkün olan en net ve en dengeli sesi sağlamak için VL963 ses ayarlarını odanın akustiğine göre kendiliğinden ayarlayan ses dengeleme sistemidir. Bu üç teknoloji birlikte çalışarak için en iyi ses deneyimini sağlamak için tasarlanmıştır.


İki adet USB girişi kullanıcılara harici HDD ve USB bellek ile kolayca bağlantı kurarak, TV ekranında video ve resimleri izleme veya Dolby® Digital Plus stereo hoparlörleri ile müzik dinleme fırsatı sunuyor. Entegre USB Video Recording* özelliği kullanıcıların sevdikleri bir TV programını kaydetmek için harici bir HDD'ye kolayca bağlanabileceği anlamına geliyor. Dört adet HDMI girişiyle, oyun konsolu veya Blu-ray™ oynatıcısı gibi cihazları VL963 serisine kolayca bağlayarak, büyük ekranda yüksek görüntü kalitesi ile video oyunlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Toshiba VL963 serisi özellikler

Ful HD, 1920 x 1080p
Edge-LED arka aydınlatmalı 16:9 LCD panel
3D (pasif), 2D - 3D dönüştürme
400 AMR (Aktif Hareket & Çözünürlük)
Autoview
4x HDMI, 2x USB
Wi-Fi® modülü,opsiyonel USB cihazı ile mevcut
USB Video Recording*
Multi-Tuner (DVB-T/T2, DVB-C ve DVB-S/S2)
Common Interface (Ortak Arayüz) Tipi (CI+)
Audyssey Premium TV teknoloji paketi
Toshiba Places erişimli SMART-TV
Renkler: parlak siyah

Ekran boyutları:

107cm (42’’): 42VL963
119cm (47’’): 47VL963
139cm (55”): 55VL963

Assassin's Creed 3'ten 4 Temmuz Videosu


Merakla beklenen Assassin's Creed 3 için yeni bir live action video daha yayımlandı. 

Amerika'nın özgürlük mücadelesi döneminde geçecek olan oyunun bu videosu da 4 Temmuz Amerika'nın kurtuluş gününe özel olarak hazırlanmış görüntülerden oluşuyor.

İyi seyirler.

Salı, Temmuz 03, 2012

Assassin's Creed 3: Bağımsızlık Günü

Amerika'nın Bağımsızlık Günü 4 Temmuz'a bir gün kala, Amerika Devrimi'ni konu alan Assassin's Creed 3'ten yeni bir video çalışması geldi.

AnvilNext ile geliştirilen oyun, eğer ertelenmezse 31 Ekim'de X360 ve PS3 için, 23 Kasım'da ise PC için piyasaya sürülecek. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.


Assassin's Creed 3 Limited Edition açıklandı!

Ubisoft bugün Assassin's Creed 3'ün Limited Edition haberini Kuzey Amerika için yayımladı. Bu özel paket şu an ön-sipariş seçenekleriyle ulaşılabilir durumda. 

GameStop, Amazon, Best-Buy, Target ya da Wal-Mart'tan ön-sipariş seçenekleriyle oyun paketi 119.99 Dolar'dan satın alabiliyorsunuz.


Oyunun full versiyonu Kuzey Amerika için 30 Ekim'de, Avrupa için ise 31 Ekim'de PS3 ve Xbox360 için piyasaya sürülecek. PC oyuncularının ise biraz daha beklemeleri gerektiğini açıklayan Ubisoft, oyunun PC versiyonunu ise 23 Kasım'da yayımlayacak.