S^ns"rs"z İnternet

Çarşamba, Şubat 29, 2012

Kartalkaya'yı Ateşleyenler

Hayalin bir dağın tepesine karlarla kaplı olsa da ateşle iz bırakmak kadar zor bir şey olsa bile peşini bırakma. Önce hayal eder, sonra o hayale inanırsın; nasıl yapabileceğini tasarlar ve denersin, yılmadan. Yeterince denersen, neden olmasın?

Onlar tam da bunu yaptı. Karlarla kaplı Kartalkaya’nın zirvesine ateşle iz bırakabileceklerine inandılar. Burn, sadece ihtiyaç duydukları cesaret ve enerji desteğini sağlayarak bir hayali ateşledi. Onlar da tutkularının peşinde yola çıktılar. Boardlarını hazırladılar, pompalarla modifiye ettiler, rampalarını kurdular ve kaydılar. Olmadı, baştan aldılar, onları amaçlarına ulaştıracak şartları gerçekleştirmeyi başarana kadar, tekrar tekrar.

Ve 3. gün de bitip gece yarısı olduğunda Kartalkaya’da istedikleri ateşi yakmayı başardılar. Çektikleri videoyla da ‘İçindeki kıvılcım nasıl kocaman bir ateşe dönüşür’ü hepimize gösterdiler. Tutku ve cesaretle yanmayacak ateş yoktu, inandık. Burn, gençleri tutkularından başka bir şeye kulak asmadan, istediklerini alana kadar denemeye, vazgeçmeden denemeye çağırıyor. Tutkuları cesaretle besleyen kocaman bir ateş yakmak için Burn gençleri ateşlemeye devam edecek.

İçindeki kıvılcımı farket ve büyüt. Burn ateşler.

http://www.facebook.com/BurnTurkiye





Bir bumads advertorial içeriğidir.

Xbox 360'ın Yeni Paketi

Microsoft, yeni bir X360 paketi duyurdu; Xbox 360 Special Edition 4GB Kinect Family Bundle. Paketin içinde bir adet 4 GB beyaz Slim X360 konsolu, beyaz bir Kinect, bir adet kablosuz beyaz gamepad ve Kinect Sports, Kinect Adventures oyunları bulunuyor. Ayrıca üç aylık Xbox Live Gold üyeliği de bulunuyor ve fiyatı da 300 dolar.

Beyaz konsol, bugün itibarıyla Amerika'da satışa sunuluyor. Önümüzdeki aylarda da Avrupa'da satışa sunulacak.


29 Şubat 2012 Çarşamba - 11:54

Salı, Şubat 28, 2012

Assassin's Creed'e Yeni Bir Oyun Daha

Bugün Assassin's Creed günü... Evet, güzel haberler arka arkaya geliyor oyun cephesinden ama öte yandan da üçüncü oyunla ilgili beklentilerimizin her geçen gün artması da heyecanımızı yükseltiyor.

Mobil sosyal oyun firması GREE yaptığı bir duyuruda Ubisoft ile birlikte bir ekip oluşturup Assassin's Creed'in sosyal oyununu yapacağını açıkladı.


GREE'nin ikinci çeyrekte çıkacak olan platformu için hazırlanacak bu oyun hem iOS hem de Android için çıkacak. Oyuncular hangi telefonu kullanırsa kullansın kullanıcı adı ve şifrelerini girdikleri anda dünyanın her yerinden bağlanabilecekler.

Facebook'taki Assassin's Creed sosyal ağ oyununun başarısı üzerine gelen bu enterasan haber oyuncuları epey heyecanlandırdı. Henüz ismi belirlenmeyen oyunun aralık ayında ilk olarak İngilizce ve Japonca ardından diğer dillerde çıkması bekleniyor.



28 Şubat 2012 Salı - 09:36

Assassin's Creed Osmanlı Özel Sürümüyle Geliyor

Assassin's Creed Revelations'ın Ottoman Edition sürümü ortaya çıktı. 30 Mart'ta satışa sunulması planlanan bu sürümün, £30 ya da £40 arası bir fiyatta olması bekleniyor. Ottoman Edition içinde The Ancestor's karakter paketi, The Mediterranean Traveller harita paketi ve The Lost Archive DLC'si yer alacak.

Ubisoft'un son yıllardaki en karlı serisi olan Assassin's Creed'in bir süre daha devam edeceği, hatta üçüncü oyunun bu yıl içinde çıkacağı, daha önce yapılan açıklamalarla doğrulanmıştı. Oyunun çıkış tarihi de belli olmuştu. Assassin's Creed 3, 30 Ekim 2012'de satışa sunulacak. Henüz pek bilgi yok, ancak Ubisoft'un belirttiğine göre, "Firma tarihinin en büyük çalışması" bu oyun için yapılıyor.




28 Şubat 2012 Salı - 09:23

Pazartesi, Şubat 27, 2012

LG Z330 Ultrabook

Ultrabook'lar hızla yarışıyor, LG rakipleri karşısında hızı ile tutunmayı istiyor. Videoda da bu iddiasını sanırım kanıtlıyor.
İyi seyirler.






27 Şubat 2012 Pazartesi - 16:36

Max Payne 3 Silahlar: The Mini 30 Rifles

Rockstar, Max Payne 3'te kullanacağımız silahları tanıtmaya devam ediyor. 


Bu seferki silahımızın bir rifle, adı: The Mini 30. The Mini 30, 20 mermi kapasitesi ve 100 metre menzile sahip, oldukça ağır, sağlam ve öldürücü hassasiyette bir silah olarak tanıtılıyor.

İyi seyirler...





27 Şubat 2012 Pazartesi - 09:42

Cuma, Şubat 24, 2012

Steam'de Deus Ex, Mirror's Edge ve Serious Sam İndirimleri

Steam'de indirimler tüm hızıyla sürüyor. Deus Ex: Human Revolution'ın fiyatı 49.99 dolardan %66 düşerek 16.99 dolara indi. Mirror's Edge %75 indirimle 5 dolardan satılırken, son olarak ise Serious Sam Complete Pack de %66'lık indirimle 28.90 dolardan satışa sunuldu. Deus Ex ve Serious Sam'in indirim tarihi 27 Şubat'a kadar geçerli olurken, Mirror's Edge'in indirimi ise 24 Şubat akşamı bitecek. 





24 Şubat 2012 Cuma - 15:28

Max Payne 3'ün Yeni Ekran Görüntüleri Geldi

Rockstar Games'in yeni aksiyon oyunu Max Payne 3'ün yeni ekran görüntüleri geldi. Bu sefer yayımlanan ekran görüntülerinin özelliği ise, PC platformu ait olmaları. Rockstar, Max Payne 3'ün PC sürümü için üç adet ekran görüntüsü yayımladı. 








24 Şubat 2012 Cuma - 15:07

Perşembe, Şubat 23, 2012

Amnesia: A Machine for Pigs geliyor

Joystiq'de yer alan bilgiye göre Frictional Games ve Dear Esther'ın geliştiricisi thechineseroom, şimdilik son projeleri olan Amnesia: A Machine for Pigs'i duyurdu. Sadece PC platformu için geliştirilen yeni oyunun, bu yılın sonlarına doğru çıkması bekleniyor. Henüz net bir tarih verilmese de iki stüdyonun da bu oyunu, önümüzdeki Hallowen'dan önce satışa sunmayı düşündüğü belirtilmiş. 

İlk oyundaki aynı evrende geçecek olan ikinci oyun, alternatif bir hikaye barındırıyor ve ilk oyunun direkt bir devamı olmayacağı yönünde işaretler veriliyor.




23 Şubat 2012 Perşembe - 13:07

AC: Revelations - The Lost Archive Videosu

Assassin's Creed: Revelations için çıkacak yeni DLC, The Lost Archive'a bir video yayımlandı. İçerisinde "Vlad The Impaler's Prison" adlı bir tek kişilik görev ve 3 multiplayer karakterinin bulunacağı DLC, 28 Şubat'ta Xbox Live üzerinden 800 MS puanına satılacak. Diğer platformlar için çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil. Videonun esas özelliği ise sonunda Subject 16'nın gerçek adını öğrenebilecek olmamız.

İyi seyirler.





23 Şubat 2012 Perşembe - 12:01

Çarşamba, Şubat 22, 2012

The Witcher 2'nin Yeni Videosu Geldi

Bugün video günü dedim ve güzel haberi de anında çağırdım. Evet, The Witcher 2'nin yeni videosu geldi.

Geçtiğimiz yıl PC platformuna çıktığında büyük beğeni toplayan ve 1 milyondan fazla satan aksiyon RPG oyunu The Witcher 2, 17 Nisan'da da Microsoft'un X360 konsolu için satışa sunulacak. Birçok dalda ödül kazanan oyunun, X360'da da güzel işler çıkarması bekleniyor. 

İyi seyirler.





22 Şubat 2012 Çarşamba - 13:42

Darksiders 2: His Name was DEATH

Birinci oyunundaki kurgusu ve senaryosuyla mükemmel bir oyun deneyimi sunan Darksiders'ın ikinci oyununa az bir zaman kala official videosunu bir kez daha izlemeye ve sizinle paylaşmaya karar verdim.


Bu kez Mahşerin 4 Atlısı'ndan ikincisi bizimle, ÖLÜM...

İyi seyirler.




22 Şubat 2012 Çarşamba - 10:57

Salı, Şubat 21, 2012

Alan Wake'in devamı PC'ye de gelebilir!

Remedy tarafından uzun süredir geliştirilen ve önce X360, ardından da geçtiğimiz günlerde PC platformuna çıkan Alan Wake, birçok oyuncunun beğenisini kazandı. Stüdyo, yaklaşık 1 yıllık geliştirme döneminin ardından, şimdi de Xbox Live Arcade için American Nightmare'ı satışa sunmaya hazırlanıyor. Peki serinin bu yeni oyunu, ilerleyen günlerde PC ve PS3 için de satışa sunulur mu?


Konu hakkında konuşan Remedy'den Oskari Hakkinen, Alan Wake's American Nightmare'ın PC için de çıkma şansının bulunduğunu söyledi. İlk oyunun PC'ye çıkış sürecinin uzunluğunu göz önüne alırsak, American Nightmare için bu kadar uzun bir bekleyişin olmayacağını da sözlerine ekliyor. PS3 kullanıcıları için ise, maalesef üzücü haber var.

Oskari Hakkinen, PS3 için Alan Wake'i çıkartamayacaklarını, çünkü oyun motorunu X360 için optimize ettiklerini belirtiyor. Motor üzerinde düzenlemeler yapıldıktan sonra PS3'e gelmesi mümkün olabilir belki, ama bu da ekstra çalışma ve zaman gerektiriyormuş. 

Ayrıca Hakkinen, Microsoft'la olan ilişkilerinin de gayet iyi olduğunu dile getiriyor. Sony ile yapacakları olası bir anlaşma, bu iyi ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilir.





21 Şubat 2012 Salı - 16:29

LG E42C Monitör Ön İncelemesi

LG’nin 2012 monitör modellerinden yeni E42C’yi mercek altına aldım. Öncelikle ürünün henüz piyasaya çıkmadığını belirtmekte yarar var. Satış fiyatı da henüz belirli değil. Ancak LG’nin fiyat politikasına baktığımızda çok yüksek fiyatlı bir ürün olmayacağını tahmin edebiliriz. 

E42C adıyla monitör skalasında yer alan ürün 2010 yılında piyasaya sürülen E40, 2011 yılında piyasaya sürülen E41 modellerinin 2012 nesli diyebiliriz. 

Türkiye’de farklı boyutlarda satışa sunulacak olan bu LED monitörde TN panel kullanılıyor. Ayrıca bu monitör 200 nit parlaklık ve 5M:1 kontrast değerine sahip. 

Monitörün çerçevesi ve arka yüzü bildiğimiz sıradan monitörlerin aksine dekoratif desenlere sahip. Aynı zamanda oldukça şık ve ince. Eagle-Eye güç düğmesi de tasarımının göz alıcı noktası. Arka yüzdeki kolay kablolama yerleştirimi de kullanıcıya sağlanan büyük kolaylık. 

Süper enerji tasarrufu kendisinden önceki E41 ile karşılaştırıldığında çok daha iyi ve diğer LED panellere göre %30 daha tasarruflu. 


Teknik Özellikleri



Tablodan da görüleceği gibi 5 ayrı boyut seçeneği bulunan E42C modelinde Türkiye piysasına 19”, 20”, 22” ve 24” boyutlarındaki modellerin gireceğini bekliyoruz. Bu modellerin özelliklerine baktığımızda 19” boyutundaki panelde 1366*768 çözünürlük oranı, 200 nits parlaklık değeri, mega DCR kontrast, 90/65 görüş açısı, D-Sub, DVI girişler mevcut. 

20” boyutlarındaki E42C’de ise ekran çözünürlüğü 1600*900 değerinde. Geri kalan teknik özelliklere baktığımızda 19”lik modelle tamamen benzerlik gösteriyor. 

E42C serisinin Full HD panelleri 22 ve 24” boyutunda olan E2242C, E2242TC, E2442C, E2442TC (iCafe) kodlu panelleri. 1920*1080p çözünürlük sunan bu paneller serinin en iyi modelleri diyebiliriz. 


Serinin tüm modellerinin en büyük handikabı HDMI bağlantı sunmaması. Bu da bize olumlu açıdan bakarsan uygun fiyatlı bir full HD monitör sahibi olmamızı kolaylaştıracak. Bu noktada şunu belirtmekte yarar görüyorum “Üzerinde hoparlör ya da ses çıkışı bulunmayan monitörlerde sağlanan DVI ve/veya DSub bağlantıyla elde edilen dijital görüntü HDMI kalitesinden farklı bir noktada değildir.” 

Detaylı bilgiler geldikçe incelemeye ve eklemeye devam edeceğim.




21 Şubat 2012 Salı - 09:51

Pazartesi, Şubat 20, 2012

AMD Catalyst 12.2 Beta Sürücüsü Çıktı

Catalyst 12.2 sürücüsünün beta sürümü yayınlandı.


AMD, Catalyst 12.2 sürücüsünün beta sürümünü yayınladı. Henüz WHQL sertifikası almayan sürücü yeni nesil AMD Radeon HD 7000 serisi kartların tümüne destek veriyor.



SSAA Desteği

Yeni sürücü ile DirectX 10 ile DirectX 11 uygulamalarında HD 7000 serisi kartlara SSAA desteği getiriyor. Bunun yanı sıra AMD Eyefinity 2.1 çoklu ekran sistemine kendi çözünürlüğünüzü oluşturma, dinamik ayar değiştirme gibi özellikler ekleniyor.

Bunların dışında Alan Wake, Syndicate, Darkness 2, Kingdoms of Amalur: Reckoning ve Natural Selection 2 için Crossfire profilleri de geliyor.

Yeni sürücüye buradan ulaşabilirsiniz.




20 Şubat 2012 Pazartesi - 11:35

Bu Hafta Piyasaya Çıkacak Oyunlar (20 Şubat - 26 Şubat)

Bu hafta her zaman olduğu gibi konsollar yine PC'nin biraz önünde, nitekim her iki konsolda da Asura’s Wrath ve Binary Domain farkı göze çarparken Xbox'ta ek olarak Alan Wake: American Nightmare bizlere bu hafta kavuşacak. Öte yandan her üç platform için çıkacak olan Syndicate ise haftaya damgasını vuracak bir diğer oyun.


İşte bu haftanın çıkacak oyunlar listesi:

PlayStation 3 
Asura’s Wrath
Saints Row: The Third – Gangstas in Space DLC (PSN)
Syndicate
Binary Domain 



Xbox 360
Alan Wake’s American Nightmare (XBLA)
Asura’s Wrath
Saints Row: The Third – Gangstas in Space DLC (XBLA)
Syndicate
Binary Domain 




PC
Hide & Secret: Bonus Edition 4 Pack
Saints Row: The Third – Gangstas in Space DLC
Syndicate
Wargame: European Escalation 





3DS
Fractured Soul 3D
Metal Gear Solid Snake Eater 3D






DS
Hospital Giant
Zuma’s Revenge







PS Vita
PlayStation Vita – WiFi 
PlayStation Vita 3G/Wi-Fi Launch Bundle
Army Corps of Hell
Dynasty Warriors NEXT
Ninja Gaiden Sigma Plus
Shinobido 2: Revenge of Zen
Tales from Space: Mutant Blobs Attack
Touch My Katamari




20 Şubat 2012 Pazartesi - 11:26

Cuma, Şubat 17, 2012

Yeni Transformers, PC'ye Gelmiyor

High Moon Studios tarafından geliştirilip, Activision tarafından dağıtımı üstlenilen aksiyon oyunu Transformers: Fall of Cybertron, PS3 ve X360 platformları için duyurulmuştu. Unreal Engine 3 kullanan oyunun bu yıl içinde çıkması bekleniyor. 

Peki oyun, PC platformu için neden çıkmıyor?


Konu hakkında gelen bilgiye göre PC platformu, High Moon Studios'un uzmanlık alanı dışında bir platformmuş ve konsollar için yaptıkları çalışmalar gayet kolayken, iş PC'ye gelince durum farklılaşıyormuş.

Bu arada, bir önceki Transformers oyunu War of Cybertron'un PC'ye çıktığını belirtelim.




17 Şubat 2012 Cuma - 12:09

LG'den Gözlüksüz 3D Desteği Sunan 25-inç Boyutundaki Monitör

Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni nesil OLED televizyonu ile dikkatleri üzerine çeken LG, gözlüksüz 3D desteği sunduğu 25-inç boyutundaki yeni monitörünü duyurdu. 

Son dönemin en popüler teknolojilerinden biri olan üç boyutlu görüntüleme için farklı segmentlerdeki tüketici elektroniği ürünlerine ciddi yatırımlar yapan LG, D2500N-PN kodlu yeni monitöründe, TriDef yazılımı ve entegre kamera gözlüksüz 3D deneyimi sunuyor. 



Yazılım sayesinde görüntülerin 3D render edilip edilmeyeceğine karar verilirken, monitörün üzerindeki kamera kullanıcıların kafa hareketlerini takip ederek imajların doğrudan izleyinin gözleri ile senkronize edilmesinde kullanılıyor. Bu teknoloji birden fazla izleyicinin olduğu durumlarda işlerliğini yitiriyor olsa bile 3D görüntü deneyiminin gözlüksüz yaşamak isteyen veya uzun süreli seyirlerde gözlükten rahatsızlık duyanlar için LG'nin monitörü dikkat çekici bir seçenek olabilir. 


TN panel kullanılan yeni monitör, 1920 x 1080 piksel yani bir başka değişle Full HD görüntü desteği sunuyor. Açıklanan bilgilere göre parlaklık seviyesi 250 cd/m2, karşıtlık oranı 1,000:1 ve dinamik karşıtlık oranı 5,000,000:1 olan monitörün tepki süresi ise 5ms. Görüntü aktarımı için DVI ve HDMI konnektörlerine yer verilen monitörün piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 



17 Şubat 2012 Cuma - 11:55

Perşembe, Şubat 16, 2012

Alan Wake, Skidrow'a Yenildi, Torrent'e Düştü

Remedy tarafından geliştirilen hayatta kalma aksiyon oyunu Alan Wake, bugün itibarıyla resmi olarak PC platformu için satışa sunulacak. Ancak birçok oyunda olduğu gibi Alan Wake'de de korsan sürüm önce davrandı ve oyunun kopyası Torrent sitelerinde paylaşılmaya başlandı bile.


Alan Wake'in yıllardır süren sancılı gelişim döneminin ardından bu tip gelişmeler tabii ki yapımcıları da bir hayli üzüyordur. Hatırlarsanız Alan Wake, ilk duyurulduğunda PC için de geliştiriliyordu, ancak daha sonra bu versiyonu rafa kaldırılmış ve sadece X360 platformu için satışa sunulmuştu. PC kullanıcıları ise, nihayet yaklaşık 9 saat sonra bu oyunu resmi olarak satın alıp oynayabilecek. İlgili Steam sayfasına ulaşmak için tıklayın




16 Şubat 2012 Perşembe - 13:05

Ubisoft: Assassin's Creed 3'ün Çıkış Tarihini Açıkladı



Ubisoft tarihinin en büyük oyunu geliyor!

Ubisoft'un son yıllardaki en karlı serisi olan Assassin's Creed'in bir süre daha devam edeceği, hatta üçüncü oyunun bu yıl içinde çıkacağı, daha önce yapılan açıklamalarla doğrulanmıştı. Şimdi ise, oyunun çıkış tarihi belli oldu. 

Assassin's Creed 3, 30 Ekim 2012'de satışa sunulacak. Henüz pek bilgi yok, ancak Ubisoft'un belirttiğine göre, "Firma tarihinin en büyük çalışması" bu oyun için yapılıyormuş.

Daha önce gelen net olmayan bilgilerde, Assassin's Creed 3'te yeni bir baş kahramanın olacağı ve tarihsel alt yapı olarak da Amerikan Devrimi'ni kullanacağı belirtilmişti. Ubisoft'tan detaylı bir açıklama henüz gelmedi. Ayrıca Assassin's Creed 3'ün tam 3 yıldır geliştirildiği söyleniyor.




16 Şubat 2012 Perşembe - 11:59

Çarşamba, Şubat 15, 2012

AMD Radeon HD 7770 Piyasaya Çıktı

AMD'nin yeni nesil ekran kartı serisinin orta seviyedeki üyesi HD 7770'in teknik özellikleri ortaya çıktı.

AMD Radeon HD 7000 serisinin yeni üyesi HD 7770 bugün piyasaya çıktı. Orta seviyede yer alacak olan AMD Radeon HD 7770’de 640 adet Stream işlemci bulunuyor.

Kartta kullanılan Cape Verde kod adlı grafik işlemci 1 GHz’de çalıştığı görülüyor. 28nm mimarisi ile üretilen GPU’da 1,5 milyar adet transistör bulunuyor. Kartta 1024 MB GDDR5 bellek yar alacak. 128-bit arayüz kullanacak olan bellekler 1125 MHz’de çalışacak.


Üzerinde bir adet 6-pin PCI güç bağlantısı bulunan HD 7770'te bir adet DVI, bir adet HDMI ve iki adet de mini DisplayPort çıkışı bulunuyor.

GTX 550 Ti ve HD 6850 ile karşılaştırılabilecek olan kartın yurt dışındaki piyasaya çıkış fiyatı ise 150 $.





15 Şubat 2012 Çarşamba - 15:49

Evinizdeki Elektronik Eşyalara "UZAKTAN SERVİS" Çağı Başladı

Bilgisayar dünyası uzaktan yardımın ne kadar can alıcı bir kurtarma biçimi olduğuna senelerdir aşikar. Şimdi bu uzaktan yardım imkanı bilgisayar dünyasının tekelinden çıkarak artık evinizdeki tüm elektronik eşyalar için mümkün oluyor.

LG Electronics'in geliştirdiği uzaktan servis hizmeti, elektronik aletlerinizde oluşabilecek çözümü kolay sorunlarda hemen çözüm sağlıyor. 
LG, Türkiye’de de faaliyete geçen ve bir ilk olan bu uygulama kullanıcılarının satış sonrası ihtiyaç duydukları desteği anında sağlayarak müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefliyor. 

Artık Uzaktan Servis Hizmeti ile servise ihtiyacı olan cihazı servis merkezine götürmeden, LG Çağrı Merkezini ( 444 6 543 ) arayarak internet üzerinden uzaktan erişimle alınan servis hizmeti alabiliyoruz. 


Peki bu uygulama nasıl çalışıyor?

Uzaktan erişim tekniği ile LG Çağrı Merkezi teknik ekibi, cihazınızı kendi bilgisayarının ekranında görüp menülerini kontrol edebiliyor. Bu yöntemle cihazdaki bazı sorunlar temel sorunlar giderilebiliyor ve cihazınızın kullanımı ile alakalı bilgi kolaylıkla aktarılabiliyor.

Uzaktan Yardım almak için ne yapmak gerekli?

Çağrı Merkezi ile görüştükten sonra iOS ya da Android işletim sistemli cep telefonunuzdan ana menüsündeki “RemoteCall” uygulamasını çalıştırarak Uzaktan Servis hizmetine hemen başlayabilirsiniz. 

Ancak "Uzaktan Servis" erişimi internet üzerinden sağlandığı için, uzaktan yardım alacak cihazın internete bağlı olması gerekiyor.


Peki ya kişisel bilgiler?

Uzaktan Servis hizmeti tamamen güvenli bir uygulama. LG Çağrı merkezi teknik ekibi, sadece kullanıcının izin verdiği menülere erişebilmekte, SMS ve Galeri gibi kişisel bilgilerinize, kullanıcı izni olmadan erişme gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.




15 Şubat 2012 Çarşamba - 11:39

Salı, Şubat 14, 2012

Mass Effect 3'ün 15 Dakikalık Demo Videosu Yayınlandı

Dün size Mass Effect 3'ten Female Shepard'ın videosunu vermiştim. Bugün de oyunun 15 dakikalık demosu nihayet ortaya çıktı.

Bioware tarafından geliştirilen aksiyon RPG oyunu Mass Effect 3'ün demosu bugün itibarıyla yayımlandı ve yeni oynanış videoları da gelmeye başladı. İşte karşınızda yayımlanan demodan çekilmiş yaklaşık 15 dakikalık video.

İyi seyirler.





14 Şubat 2012 Salı - 12:21

Borderlands 2'nin yeni ekran görüntüleri

Gearbox Software tarafından geliştirilen FPS oyunu Borderlands 2'nin yeni ekran görüntüleri yayımlandı. PC, PS3 ve X360 platformları için geliştirilen yapımın, bu yılın sonuna doğru çıkması bekleniyor.

Borderlands 2, ilk oyunun sonrasında başlıyor ve bizi bu kez, Pandora'nın farklı mekanlarına götürüyor. Kimi zaman bitkisel olarak yoğun, kimi zaman ise buzullarla kaplı ortamlarda gezineceğiz ve en önemlisi de bu oyunun oynanış özellikleri ve senaryosu, ilk oyunda bulunan eksikliklerden ders çıkarılarak daha detaylı olarak hazırlanıyor.









14 Şubat 2012 Salı - 11:34

Pazartesi, Şubat 13, 2012

Mass Effect 3'ün Dişi Shepard'ı Yüzünü Gösterdi


BioWare'in uzun zamandır bahsettiği ancak bir türlü görselliğe dökmediği dişi Shepard'ın videosunun geleceği söyleniyordu. Bu söylentiler artık geride kaldı, artık karşımızda Mass Effect 3 ile ilk defa tanıtımı yapılan dişi Shepard videosunu var...
İyi Seyirler...




13 Şubat 2012 Pazartesi 16:25

Steam Kullanıcılarına Hack Şoku!

Valve'ın online oyun platformu Steam, bir süre önce saldırıya uğramış ve milyonlarca kayıtlı kullanıcının hesapları tehlikeye girmişti. Sonrasında durum hakkında üzgün olduğunu belirten Valve, konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını duyurmuştu.

Valve'ın kurucusu ve en önemli ismi Gabe Newell, Steam kullanıcıları için yeni bir mesaj yayımladı. Newell, geçtiğimiz dönemde Steam'e karşı gerçekleştirilen saldırı sonucunda herhangi bir kullanıcı bilgisinin kesin olarak çalındığına dair henüz bir kanıtın olmadığını, ancak ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Güvenlik ekipleriyle hala bu konunun aydınlanması üzerine çalıştıklarını belirten Newell, 2004-2008 yılları arasındaki dönemi kapsayan bir dosyanın kopyasının elde edilmiş olabileceğinden söz ediyor. Bu dosyanın içinde şifrelenmiş olarak kullanıcı adresleri ve kredi kartı bilgileri bulunuyor. Ancak Steam kullanıcı şifrelerini içermiyor.


Söylenildiği gibi bu şu an "olma olasılığı bulunan" bir durum. Çalışmalar hala sürüyor ve kesin olan bir şey yok. 

Ayrıca, dün itibarıyla Steam'e erişim hakkında birçok kullanıcı sorun yaşamıştı. Konu hakkında açıklama geldi ve Valve, UPS'de yaşanan bir elektrik kesintisi sonucu bu istenmeyen durumun yaşandığını ve şu an her şeyin stabil olduğunu belirtti.



13 Şubat 2012 Pazartesi - 16:11

Cuma, Şubat 10, 2012

CANLI 3D MANCHESTER UNITED- LIVERPOOL MAÇI İZLEMEYE NE DERSİNİZ?

Manchester United- Liverpool takımları arasında gerçekleştirilecek olan futbol maçı teknolojiyi takip edenler için önemli bir karşılaşma olacak. 

Neden mi dersiniz? 

Hem kıran kırana bir mücadele olacak, hem de canlı 3d futbol maçı olacak. Maç 11 Şubat 2012 saat 14:45’te canlı 3d olarak Digitürk’ün 399. kanalında verilecek. 

“Haydi taraftar formanı giy ve takımını destekle.”






10 Şubat 2012 Cuma - 13:28

Son Derece Cazip Mac Kampanyasında Son Hafta...

Eğer bir Mac satın alma hedefiniz varsa şimdi tam zamanı… Şu günlerde yetkili Apple mağazalarının yapmış olduğu önemli bir kampanya var. Bu kampanya, aslında mağaza mağaza dolaşmayı sevmeyen beni bile harekete geçirdi.

Eğer ki hem evinize bir iMac, hem de kendinize bir iPad2 almak istiyor fakat bütçeniz nedeniyle bunu gerçekleştiremiyorsanız bu kampanya tam size göre. 15 Şubat’a kadar süren Mac kampanyası sayesinde bilgisayar için ayırdığınız para ile hem istediğiniz özelliklerde bir iMac, hem de fiyat avantajı nedeniyle artan bütçeniz sayesinde ne zamandır almak istediğiniz iPad 2’yi satın alabilirsiniz.

Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliniz için bir sürpriz yapma planınız varsa yine bu kampanya tam size göre…

Bu nedenle kampanya hakkında bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü 15 Şubat’a kadar geçerli olan kampanyada iMac, MacBook Pro ve MacBook Air için 563 TL’ye varan cazip fiyat indirimleri söz konusu…

Örneğin, hafifliği ve şıklığı ile kadınlar için en güzel bilgisayar olduğunu düşündüğüm Ultrabook’un yaratıcısı MacBook Air’ı bu kampanyada KDV dahil 2 bin 762 TL yerine 2 bin 490 TL’ya satın almanız mümkün.. MacBook Air’de 272 TL olan fiyat avantajı, ürünler arasındaki fiyat farkına bağlı olarak MacBook Pro’da 390 TL’yi, kampanyanın en cazip ürünü iMac’de ise 963 TL’yi buluyor. Son yıllarda Apple ana distribütorü Bilkom’un Mac ve iPad ürünlerini çok iyi rakamlara çektiğini biliyorum. Ama mağazaların bu çalışması, Mac aşkımı daha da kabartıyor.

Unutmayın bu özel ürünler için kampanya 15 Şubat 2012 tarihine kadar ve yetkili Apple mağazalarında geçerli.



Bir bumads advertorial içeriğidir.

Perşembe, Şubat 09, 2012

1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlarda sıkça görmeye başladığımız bir slogan var: "1.000.000 "iyi" internet kullanıcısı aranıyor!" 

Altına da şöyle bir not düşülmüş: "Adayların ekranlarından 1 satır verecek kadar "iyi" olmaları yeterlidir."

Aslında bu son derece yenilikçi bir sosyal projeleri destekleme yöntemi. www.ekledestekle.com adresinden bilgisayarınıza bir program indiriyorsunuz. Bu program araç çubuğunuza bir "satır" gibi yerleşiyor. Bu satırda görüntülenecek reklamlardan yaratılan kaynakla, projede yer alan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyorsunuz. Böylece hem cebinizden 5 kuruş harcamadan sosyal projelere destek vermiş, hem de internette geçen zamanınızı "iyi" şeylere harcamış oluyorsunuz.

Kullanıcı sayısı ne kadar artar ve mecra reklamverenler için ne kadar cazip hale gelirse, o kadar çok sivil toplum kuruluşu ve sosyal projenin desteklenmesi mümkün olacak. Dolayısıyla her şey aslında sizlerin, yani internet kullanıcılarının elinde.

Projeye katılmak çok kolay. www.ekledestekle.com adresine girip, "İndir, Ekle" butonuna basıyor ve basit bir programı indirip, kullanıcı kaydınızı oluşturuyorsunuz. Kaydınızı oluştururken de hangi projeyi / projeleri desteklemek istediğinizi seçiyorsunuz.

Tüm vereceğiniz 3-5 dakika vaktiniz ve sonrasında da ekranınızda sizi rahatsız etmeyecek kadar küçük bir alan…

Bakalım Türkiye’de kaç tane "iyi" internet kullanıcısı var…





Bir bumads advertorial içeriğidir.

Killzone'dan PS3 Kullanıcılarına Kötü Haber

Guerilla Games tarafından geliştirilen ve yıllar önce Sony'nin PS2 platformu için satışa sunulan FPS oyunu Killzone, geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruyla PS3 için yeniden hazırlanıyordu, ancak kötü bir haber geldi. Guerilla Games'in Twitter üzerinden verdiği bilgiye göre Killzone 1'in PS3 için yapımı, "sonsuza kadar ertelendi." Bu da demek oluyor ki, bir sürpriz olmazsa Killzone 1'i PS3'te görmemiz çok zor. 

Guerilla Games'in şu an Killzone 4 üzerinde çalıştığı biliniyor.





09 Şubat 2012 Perşembe - 11:26

Çarşamba, Şubat 08, 2012

PSN'in Son Günü: PlayStation 3'e 4.10 Yazılımı Geliyor

PSN bugün tarihe karışıyor ve yerini SEN'e bırakıyor. Cihazınızı güncellemeyi unutmayın!


Sony, PlayStation 3'ün yeni yazılımı 4.10'u bugün kullanıcılarına sunacağını duyurdu. 

Yeni güncellemeyle birlikte eski adıyla PlayStation Network, yeni adıyla Sony Entertainment Network'ün servis anlaşmasına yenilikler geliyor. Ayrıca konsolun web tarayıcısı da güncellenecek.

Bugün internetinizi ve PS3'ünüzü kapatmayın. Sen dünyasını ilk keşfedenlerden olmanıza çok az kaldı.

İyi oyunlar!



08 Şubat 2012 Çarşamba - 12:26

ÇOCUKLAR İÇİN SMART TV UYGULAMALARI

Çocukların akıllı telefonlarına bakılırsa kişiliklerini yansıttıkları söylenebilir. Kendi zevklerine göre ayarladıkları kapaklar, arka planlar, müzikler ve yükledikleri uygulamalar bir yerde iç dünyalarını yansıtıyor. Uygulama marketinin çocuklar için bu kadar eğlenceli ve etkileşimli olabileceğini kim tahmin edebilirdi? 


Birçok insan çocuklarının bu şekilde bağımsız olarak açmasını ve gelişmesini ister ancak aile birlikteliğinin zarar görmesinden de korkar. Ne de olsa küçük bir ekranda topluca eğlenmek biraz zor olabiliyor. Peki, bu aile bağlarını daha da güçlendirebilecek bir şey olamaz mı televizyonlarda? 

LG, Smart TV serisini geliştirirken, uygulamaları sadece TV yi “akıllı” yapabilmesi için değil, tüm ailenin beraberce televizyon karşısında eğlenceli zaman geçirebilmesini amaçlayarak tasarladı. Aile kızının bir moda uygulaması ile büyük bir ekranda zaman geçirmesini ya da oğlunun bilgisayarın başından 3D oyun ya da spor uygulamaları sayesinde kalkıp oturma odasında zaman geçirmesini, günümüzde hemen hemen her ailenin istediği bir şey. 


LG, yeni başlattığı bir uygulama ile bazı ülkelerdeki Smart TV lerine “OnDemand” platformunu getiriyor. Bu servis ile aileler yüzlerce filme kolaylıkla ulaşabilecek ya da karasal yayında olmayan onlarca kanalı izleyebilecek. Eğer TV showları ve “OnDemand” platformundaki içerikler yeterli gelmiyorsa, YouTube bağlantısı ile kolaylıkla 3D video izlenebiliyor. İnteraktif, öğretici, eğlenceli oyunlardan her yaşa uygun öykülere kadar birçok içeriğe erişim uygulama dükkanı ile mümkün. 

Yeni LG Cinema 3D TV serisi ile, evin babası eve geldiğinde “Evde kim var!” diye seslenmeyeceğe benziyor. Evdeki herkesi görmesi için oturma odasına girmesi yeterli!



08 Şubat 2012 Çarşamba - 11:52

Salı, Şubat 07, 2012

Medal of Honor 2, gösterim tarihi belli oldu!

EA Games, Medal of Honor'ın basın gösterimi için davetiyeler göndermeye başladı. Gösterim, 6 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. 

EA Games'in yeni bir Medal of Honor oyunu üzerinde çalıştığı biliniyordu. Seride yeni bir başlangıç yapan EA, 2010 yılında Medal of Honor'ı modern arenaya adım attırmıştı. Şimdi bu yeni oyun da, 2010'da çıkan ilk modern oyunun devamı olacak. 

Medal of Honor 2'nin bu yılın sonuna doğru PC, PS3 ve X360 için çıkması bekleniyor.





07 Şubat 2012 Salı - 11:28