S^ns"rs"z İnternet

Salı, Ocak 31, 2012

PowerColor'dan İki Yeni HD 7950

PowerColor'un fabrika çıkışı overclock'lu Radeon HD7950 modelleri performans tutkunlarına özel.

Tayvanlı AMD ekran kartları üreticisi TUL Corporation, 28nm mimarisine sahip yeni PowerColor HD7950 ekran kartı serisini duyurdu. PCI Express 3.0 arayüzünü destekleyerek geniş veriyolu sunan PowerColor HD 7950'ler, performans beklentileri yüksek oyun tutkunları için üretildi. 


PowerColor Radeon HD 7950'ler, Standart ve PCS+ (Fabrika çıkışı overclock'lu) şeklinde iki versiyonla satışa sunuluyor. Kartın PCS+ versiyonu, referans HD 7950'ye göre yüzde 15 daha serin, yüzde 20 daha gürültüsüz çalışmayı vaat ediyor. 

PowerColor HD7950'lerin teknik özellikleri şöyle listelendi: 




31 Ocak 2012 Pazartesi - 15:31

Dizüstü Bilgisayar Ödüllü “Brick Breaker Yarışması” AMD Türkiye Resmi Facebook Sayfası’nda Başlıyor!

80'li yılların çocuklarının ve 90'lı yıllarda Windows işletim sistemi kullananların Breakout denilen türdeki oyunlara yakınlığını bilmemek imkansız. Pek çoğumuzun hayatına Windows işletim sistemi oyunlarından DX-Ball ile giren Breakout oyunların son soktası Blackberry'lerdeki "BrickBreaker" uygulaması...


Sosyal Medya'nın önemini kavrayan ve sosyal medya faaliyetlerini geliştirmeye kararlı olan teknoloji markalarından birisi de AMD. AMD Türkiye resmi Facebook sayfası üzerinden yayınladığı incelemeler, haberler, videoların yanı sıra yarışmalarla da sosyal medya dünyasında kendisine etkin bir yer edinmeyi planlıyor.

Ve şimdi... 

Dizüstü Bilgisayar Ödüllü “Brick Breaker YarışmasıAMD Türkiye Resmi Facebook Sayfası’nda Başlıyor! 


31 Ocak –21 Şubat tarihleri arasında AMD Türkiye Facebook sayfasında düzenlenecek Brick Breaker Yarışması’nda, AMD VISION kutularına ulaşarak en yüksek puanı elde eden takipçiler, yeni nesil APU Teknolojisi’ne sahip dizüstü bilgisayar kazanma şansı yakalıyor. 


Dünyanın önde gelen işlemci ve ekran kartı üreticisi AMD’nin Türkiye’deki sosyal medya aktiviteleri ile hediye yağmuru devam ediyor. Bil Kazan ve ReTweet Yarışmalarının ardından AMD Türkiye, şimdi de Facebook sayfasında dünyaca ünlü “Brick Breaker” Oyunu’na yer veriyor. 3 hafta sürecek yarışmaya tüm Facebook kullanıcıları katılabilecek. 

Brick Breaker” Yarışması’na katılan takipçiler, AMD VISION kutularına ulaşarak ve arkadaşlarını yarışmaya davet ederek bonus puanlar kazanacak ve en yüksek puanı elde etmek için yarışacak. Tüm seviyeleri başarı ile tamamlayarak en yüksek puana sahip olan 3 takipçi büyük ödüllerin sahibi olacak. 



AMD Türkiye resmi Facebook sayfasını ziyaret ederek yarışmaya katılabilir, büyük ödüllerden birine sahip olabilirsiniz. 


Ayrıntılı bilgi için: 




31 Ocak 2012 09:41

Pazartesi, Ocak 30, 2012

Alan Wake PC'nin Grafikleri Nereye Gidiyor?

Yeni Alan Wake PC oyunu için bir görsel daha yayımlandı. Oyunun konusu veya karakterleri ile ilgisi olmayan bu görsel basit bir manzara resminden daha fazlası elbette. Bu da bize Alan Wake'in nasıl bir sistem gereksinimi isteyeeğini düşündürüyor. 

Aşağıda aynı mekanın sabah, öğlen ve akşam zamanındaki hallerini görüyorsunuz. Bu da bize oyunun ışıklandırma ve gölgelendirmesi ile ilgili oldukça hoş fikirler veriyor.






01 Ocak 2012 Pazartesi - 15:41

Neden LG Plazma?

Kullanıcıların gelişmiş bir televizyondan standart beklentileri vardır. Bu kısa bilgilendirmede LG plazmaların bu beklentileri nasıl karşıladığı anlatılıyor. LG’nin yeni plasma teknolojisinin nasıl daha zengin bir kullanıcı deneyimi sunduğu ve oyun,film, resimler ve daha fazlasından nasıl daha fazla zevk alabileceğiniz anlatılıyor. 


Filmler 

Sinemalardaki film deneyimini oturma odanızda arıyorsanız, LG plasma televizyonları THX sertifikasına sahiptir ve 2D görüntü kalitesi orjinal sinema kalitesine eşdeğerdir. 3D görüntü kalitesi ise dünyanın ilk THX 3D sertifikasına sahip olması ile tescillenmiştir. 

Fotoğraflar 

Kameranızdan çektiğiniz fotoğrafları büyük boyutlarda görmek istiyorsanız, LG plasma televizyonları 2010 ve 2011 yıllarında TIPA (Technical Image Process Assaciation) odülünü kazanmıştır. Fotoğrafların işlenme kalitesi çok yüksektir. 

Spor Yayınları ve Oyunlar 

Smart TV kullanarak çeşitli içerikleri kolaylıkla kullanmak istiyorsanız, FPD cihazlar arasında 600Hz alt alan taraması ile en hızlı tepkime süresine sahip olan plasmalarda en iyi dinamik görüntü kalitesi alınır. 

Pen Touch 

TV nizi kullanım alanını iyice genişletmek istiyorsanız, Pen Touch özellikli LG plasmalar tam size göre. Touch Pen ile TV yi çizim alanı gibi kullanmayı sağlayan bu teknoloji ile ilüstrasyonlar, eğitim, oyun, sunum gibi aktiviteler oldukça kolay ve güzel bir deneyim. 

Görüntü Kalitesi 

TruBlack filtre ile geliştirlmiş berraklığa sahip olabilirsiniz. Bu filtre, çevresel ortamdan gelen ışık ve yansımanın panelin içine yansımasını engelleyerek, en iyi siyah seviyeleri ile parlak bir görüntü sağlar.




30 Ocak 2012 Pazartesi - 13:21

Cuma, Ocak 27, 2012

Steam Mobil Platforma Geldi

Valve, iOS ve Android cihazları için resmi Steam uygulamasını sundu.

Oyun sektörünün önemli şirketlerinden Valve, Steam platformunu PC’lerden sonra mobil cihazlara da taşıdı. iOS ve Android işletim sistemi kullanan cep telefonları için resmi Steam uygulaması çıktı.


Peki, Steam’in mobil sürümü neler vaat ediyor? Hesabınızdaki oyunları, mobil cihazınızdan oynatmak mümkün değil elbette ancak arkadaşlarınızla sohbet edebilir, profil bilgilerinizi güncelleyebilir ve oyunlarla ilgili son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

2003 yılından bu yana oyunları, kendi çatısı altında toplayan Steam, bugün 40 milyon kullanıcıya 1504 oyunla hizmet veriyor. Steam’in mobil uygulamasıyla ilgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

(*Alıntıdır)





27 Ocak 2012 Cuma - 16:15

AMD Catalyst 12.1 Çıktı

AMD, Catalyst 12.1 WHQL sürücülerini yayımladığını duyurdu. Yeni sürücü yazılımı piyasadaki tüm masaüstü ve mobil Radeon HD kartları desteklemekte. Catalyst 12.1 ile AMD, HD3D özelliğinin üzerine yoğunlaştı. 

Verilen bilgilere göre yeni sürücü paketiyle; AMD CrossFireX konfigürasyonlarında Stereo 3D mod ve HDMI 1.4a bağlantısıyla 1080p çözünürlük / 30Hz kalitesinde 3D görüntü aktarımı yapabilecek. 

Catalyst 12.1'in HD3D özelliğinin yanı sıra; Dirt 2, Crysis 2, Lost Planet 2, RAGE, World of Warcraft ve Tom Clancy's HAWX2 oyunlarında bazı hataları onardığı belirtiliyor. 





27 Ocak 2012 Cuma - 13:44

Perşembe, Ocak 26, 2012

AMD Radeon HD 7950 ayrıntılarıyla karşımızda

AMD Radeon HD7000 serisi üstündeki gizem perdesi her geçen gün daha da aralanıyor. Son olarak overclockers.co.uk sitesinde HD7950 ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Siteye göre Radeon HD 7950, Nvidia GTX 580'den daha yüksek performansa ve inanılmaz overclock kapasitesine sahip. Kartın çekirdek hızının 180MHz'ye, bellek hızının 7200MHz'ye kadar overclock edilebildiği iddia ediliyor. Ekran kartının 3GB'lık 
modelinin 449$, 1,5GB'lık modelinin 399$ fiyatla Mart 2012'de satışa çıkacağı belirtiliyor. 


Teknik özellikler ise şu şekilde:

-810MHz çekirdek /5000MHz bellek hızı
-3GB DDR5 görüntü belleği
-1792 akım işlemcisi
-384-bit veriyolu



26 Ocak 2012 Perşembe - 14:55

Bak Sen Şu Zıplayana... Hem de 3D...

LG Thrill 4G 3D ile çekilmiş örnek bir video çalışması. Yalnız her şeyin dışında birbirinden tatlı 2 köpek ve onların zıplayışları için bile izlemeye değer. :)





26 Ocak 2012 Perşembe - 11:20

Çarşamba, Ocak 25, 2012

Asus ROG Rampage IV GENE


Oyun severlere yüksek performans sağlayan ROG serisi anakartlar, efsanesini Rampage IV GENE devam ettiriyor. SupremeFX III™ EMI-korumalı ses ile daha iyi oyun sesi sağlayan anakart, dijital voltaj düzenleyici ROG Extreme Engine Digi+ II sayesinde de gelişmiş overclock (hız aşırtma) imkanı sağlıyor. 


Oyunlarda maksimum performans vaat eden Rampage IV GENE, birçok Mikro ATX anakartın aksine, çift yönlü NVIDIA® SLI™ ve AMD CrossFireX™i destekliyor.

Ayrıca, Intel® Ethernet LAN ve ROG GameFirst teknolojisi sayesinde de çevrimiçi oyun performansını arttıran Rampage IV GENE, ekstra sağlamlık ve ısı dayanıklılığı için daha fazla Siyah Metalik kapasitör ve NexFET™ Power Block MOSFET’ler kullanıyor.

SupremeFX III™ ile Eşsiz Ses

Sesin kalitesini belirleyen elektromanyetik parazitin doğru şekilde azaltılmasını ve sesin bozulmasını engelleyen EMI-korumalı SupremeFX III™ sayesinde oyun severlere en iyi sesi sağlayan Rampage IV GENE, SupremeFX III™ donanımını anakarttan fiziksel olarak ayıran özel bir PCB “kırmızı kablo” modeli kullanıyor. 


EAX® Advanced HD 5.0, Creative® Alchemy ve THX® TruStudio™ PRO’yu destekleyen Rampage IV GENE, gerçekçi ses efekti üretimi, canlı kalitesinde müzik ve sinema ölçeğinde film sesi ile herhangi bir mikro ATX anakartın en iyi oyun sesi performansını sağlayan Creative Sound Blaster X-Fi MB2 programı ile beraber geliyor. 

Gecikmesiz Çevrimiçi Oyun ve Çoklu GPU Desteği

Çevrimiçi yapılan tüm işlemlerde özellikle global çevrimiçi oyunlarda gecikme, tepkime süresi, hızlı bağlantı ve daha iyi ağ performansı oyun severler için önem taşıyor.

Gecikmeyle mücadele eden ve paket gönderimini arttıran standart LAN kullanan sistemlerle karşılaştırıldığında CPU kullanımını %35’e yakın azaltan Intel® Ethernet sayesinde kullanıcılar, sorunsuz ve rekabetçi bir deneyim yakalayabiliyor.


ROG özellikli GameFirst teknolojisi sayesinde, oyun oynarken arka planda indirme yapılsa da önceliği oyuna veren Rampage IV GENE, oyun severlere daha çok kolaylık sağlamak üzere arttırılmış ileri düzeltme ve esneklik sağlamak adına PCI Express 3.0 ve çift yönlü SLI™/CrossFireX™’i destekliyor.

Güvenli Overclock

Rampage IV GENE hassas ayarlama ve daha yüksek güç verimi için dijital voltaj düzenleyiciler içeren özel ROG Extreme Engine Digi+ II ile yüklü olarak geliyor. Oyun severler, hız aşırtmaya kolaylık sağlayan, hassas voltaj artışlarını kolaylıkla ayarlayabiliyor.

Dayanıklı ve uzun ömürlü bir anakart oluşturmak için üretimde kullanılan parçaların %20 daha yüksek ısıya dayanabilir olmasına dikkat eden ASUS’un, kullandığı kapasitörlerin ısıya en az 5 kat daha fazla dayanıklı olmasıyla stabil çalışma şartları korunuyor.


(Basın Bülteni)

25 Ocak 2012 Çarşamba - 11:21

ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II

ASUS’un Radeon HD 7970 DirectCU II modeliyle ilgili bazı yeni detaylar ortaya çıktı. TechPowerUP'ın sızdırdığı bilgilere göre uzunluğu 27,94cm olan ekran kartı, 3 slotluk yer kaplıyor. Video bağlantısı için 7970 DirectCU II üzerinde 2 adet DVI ve 4 adet de DisplayPort yuvası bulunuyor. 




Ekran kartının fabrikası çıkışı Overclock edilmiş GPU hızı 1000MHz ve bellek hızıysa 5600MHz. Model ayrıca çift-8pin güç yuvası ve 10+1+1 (10’u GPU, 1’i bellek ve 1’i de I/O yedek güç için) şeklinde güç kaynağı dizaynına sahip. Ekran kartında 100mm’lik iki adet fan kullanılıyor.




25 Ocak 2012 Çarşamba - 11:09

Salı, Ocak 24, 2012

VGA ve DVI Yuvalarına Elveda

Araştırmalara göre HDMI, birkaç yıl içinde standart video yuvası olacak.

Eski PC kullanıcılarının aşina olduğu VGA (Video Graphics Array) ve DVI (Digital-Visual Interface) video yuvaları, yakın zamanda tarihe karışabilir. NPD In-Stat’ın araştırmaları sonucu yaptığı bir tahmine göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde PC’lerde VGA ve DVI yuvaları bulunmayacak.


VGA’in kullanımına ilk olarak 1986, DVI’ın ise 1999 yılında başlanmıştı. 2010’lu yıllarsa bu iki video yuvasının ölüm yılları olacak gibi görünüyor. Araştırma, AMD’nin 2015’e kadar yonga setlerinden DVI yuvasını kaldıracak olmasına dayanıyor. Buna bağlı olarak Intel ve AMD’nin 2015 yılına kadar VGA yuvasını kaldıracağı tahmin ediliyor. Kullanıcılar da VGA ve DVI desteği ekleyerek PC’lerini daha masraflı yapmak istemeyeceklerdir. Böylece video yuvaları önümüzdeki 5 yıl içerisinde yalnızca HDMI ve DisplayPort’a kalacak. 

HDMI zaten yaygın olarak kullanıldığından, yakın zamanda standart video yuvası olacak gibi görünüyor. 




24 Ocak 2012 Salı - 11:56

LG ve Digitürk’ten Büyük Buluşma: Arsenal – Manchester United Maçında 3D Tadı

Blog yazarı olmak daha önce de dediğim gibi keyifli bir iş. Hem ilgi alanınıza giren konular hakkında özgürce atıp, tutup, yazıp, hem de lansmanlara, partilere, özel gösterimlere davet edilmek güzel ve motive edici. 

22 Ocak Pazar günü Lg ve Digitürk çalışanları için Reina’da düzenlenen etkinlikte çok keyifli anlar yaşandı. Televizyon Kumandası blogu olarak ben de bu keyifli etkinliğe davet edildiğim için Digitürk ve LG’ye bir kez de buradan teşekkür ediyorum. 


LG ve Digitürk arasında kurulan LG Smart TV ve Lig TV ortaklığının anlatımıyla saat 16:00’ da başlayan etkinlik Arsenal – Manchester United maçının 3D yayımı ile devam etti ve 3D Smart Tv hediyeli çekiliş ile sona erdi. 

Smart Tv’deki Lig Tv uygulamasının, istenilen her an spor haberlerine, maç özetlerine, geçmiş maçlara tekrar ulaşabilmeyi sağlayan bir uygulama olduğunun belirtilmesi izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı. 


Sonrasında İngiltere Premier liginde Arsenal – Manchester United maçının saat 18:00’da başlaması ile 90 dakika boyunca FPR gözlüklerinin verdiği rahatlık ile doya doya bir futbol keyfi yaşadık. 

Maç bittikten sonra, önceden dağıtılan numaralar arasında yapılan 3D Smart Tv hediyeli çekiliş ile etkinlik son buldu. O çekilişte bir ödül kazanamamış olmanın burukluğunu bir yana bırakırsam muhteşem konsepti ve 3D maç yayını ile bizlere farklı bir Pazar akşamı sunan LG ve Digitürk’e teşekkürü borç bilirim.




24 Ocak 2012 Salı - 10:58

Pazartesi, Ocak 23, 2012

LG SMART TV'NİZDE FACEBOOK VE TWİTTER KULLANIMI

Artık birçoğumuz Facebook ve Twitter hesaplarımızdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ancak TV’nizi izlerken, herhangi bir duvar yazısı, mesaj aldığınızda ne olacak? Bu durumu yakından biliyoruz, TV de favori film ya da dizimizi izlerken dizüstü bilgisayarımız ya da cet telefonumuz ile bu gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Bir yandan filmi kaçırmamaya çalışıyor, diğer yandan gelen mesaja odaklanmaya ya da yeni bir tweet atmaya çalışıyoruz. Pek hoş bir deneyim olmuyor, öyle değil mi? 

LG Cinema 3D TV lerdeki Smart TV olan modellerdeki “Social Center” kısmı bu yüzden çok önemli. Televizyonu izlerken sosyal medya ile ilişkinizin kesilmeden ve kolaylıkla, aynı anda televizyon da izleyerek kesilmemesini sağlıyor. Bu fonksiyon ile TV den mesaj alın gönderebiliyor, tweet yollayabiliyorsunuz. 

Kurulum ve kullanım ise çok kolay; 


Varsayılan olarak, Socia Center butonu kumandadan Home tuşuna basılınca gelen ekranda en alttaki barda bulunuyor. 


Buradan, LG App Store kullanıcı ve parolanız ile giriş yapabiliyorsunuz. Resimde görüldüğü üzere, bu işlemleri yaparken yan tarafta diziyi takip etmeniz mümkün. Giriş yaptıktan sonra, Facebook ve Twitter arasında gidip gelebileceğiniz bir giriş sayfası sizi karşılıyor. Buradan yine uygun kullanıcı adı ve şifresi ile iki site arası geçiş kolaylıkla yapılabiliyor. 


Örneğin Facebook hesabınıza buradan giriş yaptığınızda, ilk göreceğiniz ekran News Feed ekranı. Like butonu hemen yanda, yorum bırakabileceğiniz yer yine göz önünde. Durumunuzu güncellerken, yine resimde görüldüğü gibi izlediğiniz yayını kapatmak zorunda değilsiniz. 



En üstte bulunan Twitter tabına basarak Twitter’a geçin. Giriş yapar yapmaz tüm tweetlerinizi gördüğünüz ekran sizi karşılayacak. Burdaki tweetler üzerinden normal internet sitesinde yapabileceğiniz herşeyi yapmak mümkün. 


Buradan, kırmızı button ile retweet yapabilir ya da yeşil button ile cevap verebilirsiniz. 


Ve eğer bir hesapta sürekli bağlı kalmak isterseniz, ekranın sağ üst köşesindeki +/- butonuna basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kadar basit, tüm bu işlemler gerçekten çok kolaylaştırılmış. Bu yönlendirmeleri okuduktan sonra işlemleri takip edip kendiniz yapabilirsiniz. Size tavsiyemiz, telefonunuzun şarjını tüketmeyin, sosyal medya işlemlerinizi evinizde iken Smart TV üzerinden yapmayı deneyin. 



23 Ocak 2012 Pazartesi - 16:42

2. KORE - TÜRKİYE DOSTLUK GO TURNUVASI

Bu sene ikincisi düzenlenen Kore-Türkiye Dostluk Baduk (Go) Turnuvası 2012 Kore Yeni Yılı kutlama etkinliğinin bir parçası oldu. 

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kore yılbaşı kutlamaları (설날 - Seolnal) kapsamında Türk Kore Kültür İletişim Derneği ve KOWIN işbirliğiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 21 Ocak 2012 Cumartesi günü yapılan kutlama etkinlikleri kapsamında geleneksel oyunlar, gösteriler, bayramlaşma ve turnuvalar yapıldı. Çeşitli sürprizlerin de hazırlandığı bu şenliğe büyük ilgi vardı. Bu turnuvalardan biri de Kore Türkiye Dostluk Baduk Turnuvası oldu. 

Bu etkinlikte ayrıca aşağıdaki etkinliklere yer verildi. 



Sebe (새배) 

Yeni yıl dolayısıyla çocukların büyüklerine saygı ve iyi dileklerini eğilerek selamlama yoluyla sunmalarına müteakip güzel bir yıl geçirmek için karşılıklı iyi dileklerin paylaşıldığı, öğütlerin verildiği törenler. 

Canggi Turnuvası (장기)

Kore Satrancı olarak adlandırabileceğimiz satrançtaki gibi farklı görevleri olan taşlarla, yine çizgilerin üstünde oynanan bir strateji oyunu. Çin Satrancı Xiangqi ile benzerlikleri olduğundan daha detaylı fikir edinmek için Vikipedi'deki Xiangqi maddesine bakabilirsiniz. 

Yutnolyi Turnuvası (윷놀이)

Geleneksel oyunlardan biri olan Yutnolyi “kızma birader”e benzer bir oyundur. Zar yerine dört yarım daire kesitli çubuğun kullanıldığı oyunda oyuncular diğerlerinden önce bitiş noktasına varmaya çalışırlar. Genellikle bez üzerine çizilmiş ya da dikilmiş içi çaprazlı kare tahta üzerinde en az iki kişi ya da takımın sırayla çubuk atarak piyonlarını ilerletmesiyle oynanır. Tarihi Üç krallık dönemine kadar uzandığından Kore'nin en eski geleneksel oyunlarından biridir. Hemen her kutlama, bayramlaşma, aile toplantısı vb etkinlikte oynandığını görmek mümkündür. Oynayan ekip kalabalık olmasa bile izleyen bir kalabalığı her zaman olur. 

Cegiçagi Yarışması (제기차기) 

Geleneksel olarak delik paranın hanjiye sarılmasıyla oluşturulan bir tür tüytop'la oynanan bir oyundur. Günümüzde çok farklı tüytoplar ve farklı farklı oyun kuralları bulunmaktadır. Basit haliyle amaç ayakla sektirerek tüytopun yere düşmesini engellemektir. Yarışmalar tek kişilik, karşılıklı, takımlı ya da topluluk halinde yapılabilmektedir. Oyun kuralları da tek ayak kullanma, her tekmeden sonra yere basma, ayak değiştirme zorunluluğu, ayağın sadece içini kullanma, ayağın sadece dışını kullanma ve serbest olarak değişebilmektedir. 

Ok Atma Yarışması (투호놀이) 

Yine geleneksel oyunlardan biri olan ve kimi yerde "Okuyan adam sporu" olarak da geçen ok atma denge ve el becerisine dayalı bir oyundur. Tek başına ya da takım halinde oynanabilir. Oyun belirli bir mesafeye konmuş dar ağızlı çoğu zaman metal bir çömleğe elle ok atılmasından ibarettir. Amaç okları çömleğe sokmaktır. Yarışma halinde kısıtlı sayıda okla en çok oku çömleğe sokan ya da sınırsız denemede ilk oku çömleğe sokan galip ilan edilebiliyor. 

Tavuk Güreşi Yarışması (닭싸움) 

Yarışmacıların tek ayak üzerinde dengede durmaya çalışırken diğer yarışmacıları devirmeye ya da ayaklarını yere bastırmaya zorladıkları bir denge oyunudur. Oyuncular tek ayaklarını kucaklarında tutarken ellerini kullanmadan diğer oyuncuların saldırılarından kaçmaya ve karşı saldırılarda bulunarak dengelerini bozmaya çalışırlar. Dengesini kaybedip ayağını yere basmak zorunda kalan ya da devrilen oyuncu oyun dışı kalır. 

Bilek Güreşi Yarışması 

Dünya çapında bilinen bir spor olduğundan açıklamaya gerek görülmemiştir. 

Karaoke (Şarkı) Yarışması 

Korece şarkı yarışmasında katılımcılar ses ve icra konusunda birbirileriyle yarışmaktadırlar. 

Hat/Güzel Yazı (붓글씨) 

Kendisine ayrılmış bölümde izleyicilere Kore Güzel Yazı sanatı tanıtılarak, örnekler gösterildi, uygulama izletildi ve isteyenlerin kendilerini denemelerine yardımcı olundu. 

Turnuvanın ve etkinliğin mekan sponsorluğunu 2007'den bu yana İstanbul Go Turnuvası'na da ev sahipliği yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi üstlendi. 

Etkinlik boyunca Kore mutfağından çeşitli ikramlar sunuldu. Tüm katılımcılara ve ziyaretçilere öğle yemeği ikram edildi. 

Ödül olarak derece yapan yarışmacılara cep telefonu, notebook, tablet, fotoğraf makinesi, Türkiye-Kore uçak bileti ve bir çok küçük ama değerli hediyeler verilmiştir.



23 Ocak 2012 Pazartesi - 14:56

Perşembe, Ocak 19, 2012

Gigabyte’tan Anakart Şov*

Gigabyte, geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES’te 7 yeni anakart tanıttı.

Gigabyte geçtiğimiz günlerde Las Vegas’ta düzenlenen CES’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) yepyeni anakartlar tanıttı. Karşınızda o yeni ürünler:

GA-B75M-D3H

Bu model çok yönlü bir anakarttır ve ortalama tüketici anakartından daha iyi yönetilebilirlik sağlayan Intel'in Small Business Advantage yazılımı, chipseti desteklemektedir. B75 chipseti, dörde kadar bağlantı noktası ve tek bir SATA 6Gbps portu için doğal USB 3.0 desteği sunmaktadır. Gigabyte, DVI ve HDMI içermektedir ve böylelikle PCI yuvaları chipset için doğaldır.


GA-H77M-D3H

Bu anakart B75M-d3h modeline çok benzemektedir, ama adından da anlaşılacağı gibi, H77 chipset tabanına sahiptir. İlk dikkati çeken gerçek fark, PCI yuvalarından birinin x1 PCI Express yuvası ile değiştirilmiş olması ve bu durumda PCI yuvasının chipset için doğal olmamasıdır.

GA-Z77-D3H

Gigabyte, mSATA bağlantısı ile birkaç 6 serisi anakartlar tanıtmasına rağmen, şirket, bugün-m-SATA’yı da 7 serisi ATX modellerinin çoğuna ekleyerek hızla ilerlemiştir. Z77-d3h, mSATA konnektöre sahip en temel modeldir. Z77 chipsetin standart diğer özellikleri, iki adet SATA 6Gbps portu ve dört adet USB 3.0 bağlantı noktasıdır. Ekran seçenekleri konusunda tamamen emin olmasak da D-Sub konnektörü gibi, DVI ve muhtemelen HDMI olarak gözükmektedir. Bu anakart, tek bir x16 PCI Express yuvaya ve ek olarak birincil yuvası ile şerit paylaşımı yerine chipset üzerinden ikinci bir yuvaya sahip görünmektedir.

GA-Z77X-UD3H

Bu anakartta bazı çift x8 eylem için bir anahtar ile bir çift x16 yuvayı görebiliriz. Ayrıca chipsete dört şerit üzerinden bağlanan üçüncü x16 yuvası da bulunmaktadır. Z77X-UD3H’ın sahip olduğu diğer birkaç özellik de, bir güç düğmesi, POST80 debut LED, yedinci dahili SATA portu için ek bir SATA denetleyicisi ve bir adet eSATA portu ve daha çok Gigabyte OC kartlarda gördüğümüz PCB’nin önünde bir SATA güç konektörüdür. Buraya ayrıca HDMI, DVI ve D-sub bağlantı yanı sıra iyi bir ölçümleme için DisplayPort da konulmuştur.

GA-Z77X-UD5H

Bu modelde Z77X-UD3H’e ek olarak chipset ve MOSFET ler için soğutma, bir çift SATA 6Gbps port ve birkaç ekstra USB 3.0 port bulunmaktadır.


G1.Sniper M3

Gigabyte’ın ilk oyun odaklı anakartı G1.Sniper M3, üç x16 PCI Express yuvası ( iki tanesi çıkarılabilir), beş SATA portu, bir eSATA portu, bir tam set ekran konnektörleri ve USB 3.0 ile oldukça iyi özelliklere sahiptir.

G1.Sniper 3

G1.Sniper 3’ün en az dört x16 PCI Express yuvası bulunmaktadır. Toplam 10 SATA portu, bir mSATA portu ve ekstra SATA güç konektörü vardır. Ayrıca, G1.Sniper 3, Intel chip üzerinden bir çift Gigabit Ethernet bağlantı noktası da içermektedir.


(*Alıntıdır)



19 Ocak 2012 Perşembe - 17:45

LG CİNEMA 3D TV PORTLARINI BİLİN, TV’NİZDEN DAHA FAZLA YARARLANIN

Şimdi bir LG Cinema 3D TV aldınız ve 3D nin keyfini çıkarmak istiyorsunuz. Ancak acele etmeyin, öncelikle cihazınızın üzerindeki tüm portların ne olduğunu öğrenin. Daha sonra başka bir cihaz bağlamak istediğinizde bu hem daha kolay yapmanızı, hem de televizyondan maksimum verim almanızı sağlayacak.


Yukarıdaki resimdeki tüm portlar sizin Cinema 3D TV modelinizde olmayabilir, olmasa bile mutlaka buna benzer bir görüntü ile karşılaşırsınız. Portların açıklamasına geçelim.

HDMI

HDMI portu başlangıç için en iyi yer. Birkaç sene öncesine kadar sadece oyuncular tarafından kullanılan bu port, günümüzde son zamanlarda çıkan hemen her cihazda mevcut. Oyun konsolu dışında, digital SLR kameranızı, bilgisayarlarınızı, notebooklarınızı hatta tabletlerinizi bile bu port ile TV ye bağlayabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi HDMI, Full HD kalitesinde görüntü verir ve yine yüksek kalite ses iletir.

RBG

Hepimizin bilgisayarında HDMI portu olmayabilir, ancak bu TV ye bağlanamamak demek değil. HDMI olmasa bile, her bilgisayarda RBG (VGA) portu mutlaka vardır. Son 20 yıldır, RBG bağlantısı video / monitörler için standart olmuştur. Eğer kullandığınız bilgisayarda HDMI portru yoksa, monitöre bağladığınız kabloyu çıkarıp bu porta takın. Kumandanızdan “input” tuşuna basın ve “PC” yi seçin. Unutmayın, bu durumda ses de iletmek istiyorsanız ayrıca bir bağlantı daha yapmalısınız.

USB

Bilgisayarlarımızda USB portu artık sıklıkla kullanılan bir giriş oldu ve elinizdeki Cinema 3D TV’de de bu portları oldukça fazla sayıda bulacaksınız. TV’niz, içindeki yazılım sayesinde hemen hemen her USB bağlantısı yaptığınız cihaz içerisindeki dosyaları okur ve çalıştırır. Kameranızdaki fotoğrafları gösterir, USB stick ve HDD nizdeki filmlerinizi izleyebilirsiniz.

EV SİNEMA SİSTEMİ

Tüm sinema sistemleri aynı spesifikasyonlara sahip değildir. Son çıkan modellerin hemen hepsi HDMI bağlantılı olsa da, daha basit iki kanallı olan sistemler de mevcuttur. Bu iki kanallı olanlar için televizyonda iki analog stereo portlar vardır. Genellikle kırmızı-beyaz renkler ile işaretlenirler. Böyle bir ses sisteminiz varsa, bu portları kullanmanız gerekir.




19 Ocak 2012 Perşembe 17:32

Çarşamba, Ocak 18, 2012

İnternet Devleri SOPA İçin Kapanıyor

ABD’de kabul edilmesi beklenen anti korsan ve internet sansürü yasası SOPA’ya karşı sanal dünyanın ağır topları harekete geçti.

Geçtiğimiz aylarda, korsana karşı mücadele başlığı altında hazırlanmaya başlanan SOPA yasa tasarısının internet sansürünü destekleyen maddelerle düzenlenmesi ABD’de kıyametin kopmasını sağladı. İlk başta tüm servis sağlayıcıları ve medyanın desteklediği SOPA gelen kamuoyu tepkileri nedeniyle rüzgarın tersten esmesini sağladı.

Kısa sürede, Barack Obama’ında içinde bulunduğu SOPA destekçileri tasarıya karşı çıkacaklarını açıkladı. 24 Ocak’ta oylanacak olan yasa tasarısının arkasında, ABD’in vergi ve eğlence devlerinin büyük desteği var. Kısa süre önce SOPA konusunda bilgilendirilen ve hareketleri kısıtlanacak olan internet’in dev siteleri tasarıya karşı çıkmak için eyleme geçmeye karar verdiler.

Bugün Wikipedia anadili olan İngilizce kısmını 24 saatliğine kapattı. Google’da ana sayfasına ‘lütfen internet’i sansürlemeyin’ başlıklı bir link ekleyerek duruma dikkat çekmeye hazırlandı. 

Ünlü arama motorundaki bu yazıya tıklayanlar, SOPA (Çevrimiçi Korsancılığı Durdurma Yasası) ve PIPA (IP Koruma Yasası) hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca internet devi bu yasalara karşı düzenlediği imza kampanyasına da bu sayfa üzerinden katılabiliyorsunuz. 

PS3'e özel Snipers geliyor!

Ne kadar keskin nişancısınız?

BigBen Interactive'den yapılan açıklamaya göre, PS3 için geliştirilen yeni FPS oyunu Snipers duyuruldu. 

Yapımda: 5 oyun modu, 6 keskin nişancı tüfeği, 2 tabanca, 20 ekipman ve 10 multiplayer harita bulunacak. Sadece multiplayer oynanış sunacak olan oyun, ayrıca Sony'nin Move teknolojisine de destek verecek. Snipers, önümüzdeki ay çıkacak. Bir de video yayımlandı.

 İyi seyirler.




18 Ocak 2012 Çarşamba - 11:08

Salı, Ocak 17, 2012

Alan Wake PC Versiyonu İçin Sistem Gereksinimi Dedikoduları


Remedy firmasından bir yetkilinin yaptığı gayri resmi açıklada PC'ye çıkacak olan Alan Wake'in sistem gereksinimlerinde ekran kartı kısmının minimum seviyesi ortaya çıktı. Markus'un yaptığı açıklamaya göre yeni oyun, PC için en az AMD 2900XT/3800 veya Nvidia 8600GT ekran kartlarına ihtiyaç duyacak. Bu ekran kartlarında ise oyun düşük ayarlarda 1024×768 çözünürlükte oynanabilecek.

Geçtiğimiz günlerde sizlere Alan Wake'in DX9 destekli olacağını da belirtmiştik. Gariptir ki DX9 isteyen bir oyun DX10 ekran kartları üzerinde oynanabilecek. Markus ise bu duruma, oyunun sadece DX9 destekli ekran kartlarında tam performansta çalışmamasını sebep gösteriyor. Bu yüzden sadece DX9 destekli ekran kartlarını elemişler. Elbette bunların hepsi şu anda bir dedikodu niteliğinde, esas olayı Remedy'nin resmi açıklaması ile daha net anlayacağız. Lakin yapılan açıklamalara göre oyunun gayri resmi mininum ekran kartı gereksiniminin ise şöyle olması tahmin ediliyor:

ATI/AMD: R 3650 / R 4450 / R 5550 / R 6450
NVIDIA: 8600GT / 9500GT / GT120 / GT430 / GT520



17 Ocak 2012 Salı - 16:44

GOOGLE VE LG, 'GOOGLE TV NEXUS' VERSİYONU İÇİN ORTAKLIK YAPIYOR

Google'ın Android işletim sisteminin yeni sürümlerini tanıtırken HTC ve Samsung cihazlarını referans olarak kullandığına şahit olmuştuk. Firmanın bu yıl odaklanacağı standart Google TV ürününün lansmanı için bu kez LG ile işbirliği yapacağı belirtiliyor. Samsung ve Sony yeni nesil Google TV'ler için üretim ortaklığı yapmıştı ancak lansman fırsatını LG yakaladı. 


Bloomberg kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, bu yıl ki CES fuarında akıllı kumanda ve kişiselleştirilmiş bir Google TV arayüzü kullanan akıllı TV modelini sergileyen LG'nin yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen Google TV ürünü için referans firma olma hakkını elde ettiğini belirtiyor. LG fuardaki LG Google TV ürünü ile oldukça büyük ilgi toplamıştı. 

Google ürün müdürü Rishi Chandra yeni Google TV ürünlerinin odak noktasının kullanıcı tecrübesini kişiselleştirmek ve içerikleri zenginleştirmek olacağını belirtiyor. Akıllı TV konseptinin tüketiciler tarafından daha çok beğenilmesi hem Apple hem de Google firmalarını gömülü işletim sistemi kullanan TV ürünleri tasarlamaya zorluyor.


(*Alıntıdır)


17 Ocak 2012 Salı - 14:30

Sosyal Medya Uzmanlık Kursu Başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim ve sosyalmedya.co işbirliği ile düzenlenen, Hürriyet’in yeni sosyal medya reklam platformu Bumads’in ana sponsorluğundagerçekleşen “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı” 17 Ocak 2012’de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlıyor. Programda katılımcılara, markaların sosyal medyaya nereden başlaması gerektiğinden bütünsel bir sosyal medya stratejisi oluşturmaya kadar geniş bir yelpazede sosyal medya uzmanlığı üzerine eğitim verilecek. 13 hafta sürecek sertifika programında Hürriyet 
İnternet Grubu Yöneticileri de ders verecek.


Markaların seçtikleri içerikle sosyal medyada var olmalarını sağlayan yeni reklam platformu Bumads’in desteğiyle gerçekleştirilecek program, sosyal medya araçları ve stratejilerinin yer aldığı dopdolu bir içeriğe sahip. Programın içeriği, kurumsal iletişim, sosyal medya takibi, kullanıcı deneyimi geliştirme, marka yönetimi, PR ve pazarlama, sosyal CRM, dijital PR, strateji ve kriz yönetimi konularından oluşuyor.

13 hafta boyunca toplamda 104 saat sürecek sertifika programında derslere girecek isimler arasında Hürriyet 
İnternet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar, Hürriyet İnternet Grubu Stratejik Planlama&Raporlama Grup Müdürü Reha Başoğul, Tipeez.com Genel Müdürü Haymi Behar, Bumads Ürün Müdürü Onur Kabadayı gibi isimler yer alıyor. Katılımcılar, bu program ile sosyal medya alanında Türkiye’deki vizyoner ve girişimci isimlerin yaratıcı sunumlarından faydalanarak geleceğin pazarlaması ile tanışacak. Kendini sosyal medya alanında geliştirmek isteyenlere özeliçerikleri ve eğitmenleriyle dikkat çeken “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı “17 Ocak 2012 – 14 Nisan 2012” tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.



16 Ocak 2012 Pazartesi - 15:56

Crysis 2'ye Müthiş Bir Mod Geldi

CryEngine 3'ün üzerinde neler yapılabileceğini görmek ister misiniz?

Crysis 2'nin altyapısını oluşturan CryEngine 3 motorunun nelere kadir olduğunu hepimiz biliyoruz ancak yine de bu tarz ufak hatırlatmalar hepimizin hoşuna gidiyor.Mod yapımcısı Tiesto (hayır ünlü DJ değil) SP ontinuum Mod'unu geliştirmeye devam ederken bizlere de beta görüntülerinden bir demet sunarak ağzımızı sulandırıyor adeta. Mod yapımcısı bunun henüz beta olduğunu da ısrarla hatırlatıyor. İşte sizlere bu betadan bir görsel:



Modu buradan indirebilirsiniz.



16 Ocak 2012 Pazartesi - 13:21

Cuma, Ocak 13, 2012

CES 2012: Bu PC Dünyanın En İyi Oyun Sistemi

CES 2012 fuarından göze çarpan en farklı teknolojilerden birisi de hiç şüphesiz evinizdeki standart PC'nizi, tamamen br oyun canavarına dönüştüren, monitördizilimi, koltuğu ve her çeşit ayar yapısıyla gayet hoş ve teknolojik görünen bu sistem oldu. Yalnız bu ekstreem sistem 6 bin dolar değerinde. Heveslenmeden önce kur hesabı yapsanız, iyi ederisiniz. :)

İyi seyirler...






13 Ocak 2012 Cuma - 16:46

CS 2012: EN İYİ ELEKTRONİK CİHAZ ÖDÜLÜ

CES 2012'nin son gününde teknoloji haberleri hız kazanmış bir şekilde gelmeye devam ediyor. Panel dünyasının merakla beklediği OLED TV'lerse haklarında daha çok söz ettireceğe benziyor. Son güne kadar yapılan incelemelerin sonuçları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

ABD’nin Las Vegas kentindeki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda, Güney Kore’nin LG firması tarafından üretilen 4 milimetre kalınlığındaki ultra ince 3 boyutlu televizyon, fuarın en iyi cihazı seçildi.

Teknoloji haberleri uzmanı web sitesi CNet tarafından yapılan seçimde, LED ailesinin son ürünü organik kristal teknolojisi (OLED) ile üretilen 1,4 metrelik dev ekranlı televizyon 7,5 kilogram ağırlığa sahip bulunuyor.

Piyasaya haziran ayından sonra çıkarılması beklenen ve fiyatı henüz belli olmayan televizyonun, fuardaki uzmanlara göre, 5 bin dolar civarında satılması bekleniyor.

Televizyonların son derece ince olmasını sağlayan OLED teknolojisi, cihazda arkadan ek ışıklandırma yapılmasına gerek bırakmıyor.


Daha küçük boyutlu ekranlarda önceden kullanılan bu teknoloji ayrıca, yaygın kullanılan teknolojilerden çok daha iyi renk ve kontrast sağlıyor.




13 Ocak 2012 Cuma - 13:04

Perşembe, Ocak 12, 2012

CES: 2012: Panasonic’ten Haberler


Panasonic’in yeni modelleri CES 2012’de tanıtıldı

Panasonic, 2012 serisi yeni VIERA 3D full HD TV ve 3D Full HD Blu-ray Disc oynatıcılarını CES 2012 fuarında sergiledi.2012 plazma ürün yelpazesinde yer alan 17 modelin 16’sı 3D teknolojisini barındırırken 14 LED/LCD HDTV modelinin 5 tanesi de 3D uyumlu. Panasonic ayrıca LED ürün ailesine 47 ve 55 inç boyutlarında iki büyük ekran eklemiş bulunuyor. Bunun da ötesinde 2012 ürün yelpazesinde yer alan 6 Blu-Ray Disc oynatıcı da 3D Full HD teknolojisi ile donatılmış durumda.

Panasonic'in SD hafıza kartlarına kayıt yapan ilk tam entegre 3D video kamerası AG-3DA1, NASA Uzay Mekiği’nin son görevinde yer almasının yanında çeşitli spor karşılaşmaları ve diğer 3D televizyon programlarının çekiminde kullanılıyor. 3D çekim yapmak isteyen tüketiciler içinse 3D uyumlu Lumix dijital
fotoğraf makineleri bulunuyor. Bu ürünlerle çekilen görüntüler daha sonra bir VIERA 3D HDTV’de izlenebiliyor.

Panasonic geçen yılki CES fuarında 3D HD video konferans sistemini tanıtmıştı. Panasonic kısa bir süre önce Hollywood’daki Panasonic Laboratuarı’nda bir 3D İnovasyon Merkezi kurdu. Panasonic bu merkezle eğlence ve yayın dünyası ile ilişkiler kurarak 3D teknolojisinde yeni uygulamaların geliştirilmesine yönelik işbirliklerine imza atmayı amaçlıyor.



12 Ocak 2012 Perşembe - 16:44

Zotac D2700-ITX WiFi Supreme'i Duyurdu

ZOTAC'ın mini-ITX platformu ZOTAC D2700-ITX WiFi Supreme modelini duyurdu

ZOTAC D2700-ITX WiFi Supreme Intel Atom işlemci ile NVIDIA GeForce grafik işlemcisini birleştiriyor. Çift çekirdekli Intel Atom D2700 CedarTrail işlemcisi ve Intel HyperThreading teknolojisine sahip olan ZOTAC D2700-ITX WiFi Supreme’de NVIDIA GeForce GT 520 grafik işlemcisi bulunuyor.



ZOTAC D2700-ITX WiFi Supreme’in teknik özellikleri:

• Intel® Atom™ D2700 (2.13 GHz, çift çekirdek)

• NVIDIA® GeForce® GT 520 (512MB DDR3)

• 2 x DDR3-1066 DIMM slot

• 4GB belleğe kadar destek

• Çift kanal DVI, DisplayPort & HDMI çıkışları

• 1 PCI Express x16 (tek hat) genişleme, 1 mSATA slot 

• 2 SATA 3.0 Gb/s

• 2 USB 3.0 çıkış (arka panel), 6 USB 2.0 çıkış (4 arka panel, 2 kart üzerinde)

• Gigabit Ethernet

• Donanım hızlandırmalı Blu-ray 3D oynatma 

• Dolby® TrueHD & DTS-HD™ MA bitstream desteği (HDMI) & 8-kanal HD ses

• Microsoft® DirectX® 11 teknolojisi

• Dâhili 802.11n WiFi & Bluetooth 3.0

• Mini-ITX form faktör




12 Ocak 2012 Perşembe - 16:05

Çarşamba, Ocak 11, 2012

CES 2012: PS 3 2016'ya Kadar Bizimle

Sony PS3 kullanıcılarına iyi haber...


CES 2012 fuarında yeni teknolojileri görmenin yanında bir de eski ama eskimeyen teknolojilerin devam kararlarının duyurulması da 2012 CES fuarının güzelliklerinden.


Sony'nin en önemli isimlerinden Kazuo Hirai, Playstation 4'ün önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek olan E3 fuarında gösterileceğine dair söylentilerin tamamen yalan olduğunu söyledi. Ayrıca CES 2012'e konuşan SCE patronu Andrew House da E3'te herhangi bir duyuru yapmaya hazırlanmadıklarını dile getirdi.

Ek olarak House: "Her zaman PS3'ün 10 yıllık ömrü olduğunu belirttiklerini ve bunu değiştirmek için bir sebep olmadığını" söyledi.




11 Ocak 2011 Çarşamba - 16:10

CES 2012: LG’DEN HAREKET ALGILAYICILI YENİ MAGIC REMOTE

CES 2012 Fuarının ilk günü ilginç ve beklenilmeyen teknolojilere sahne oldu. Maalesef uzaktan ve internet üzerinden takip etmeye çalıştığım bu fuar kaç mil uzaktan bile beni bu kadar heyecanlandırmayı başarabiliyorsa bir şekilde 2013 yılında orada bulunmak gerekir diye düşünüyorum.


Şimdi gelelim göze çarpan teknolojilerden bir diğerine. 1TB destekli İsviçre çakısından sonra ikinci iligimi çeken teknoloji LG'nin hareket algılayıcılı Magic Remote oldu. Microsoft’un hareket algılayıcılı Kinect’i gibi LG de uzaktan vücut hareketlerini algılayabilen yeni kontrollerını yeni nesil LG TV’lerinde kullanmaya hazırlanıyor. 

Tablet bazlı uygulamaları ve bazı Smart TV aplikasyonlarını TV üzerinde oynamayı mümkün kılacak bu aletle geçmişe bir yolculuk yaparak COSMOS TV'mizi anımsadım. Oyun ve TV bir arada...

Detaylı bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğim. 



Televizyon Kumandası
11 Ocak 2011 Çarşamba - 14:10

Salı, Ocak 10, 2012

CES 2012: 1TB SSD Bellekli İsviçre Çakısı

Nihayet beklenen gün geldi. CES 2012 fuarı ile birlikte pek çok görülmeye değer, ilginç teknolojik tasarım da dikkat çekiyor.

İsviçre'nin meşhur çok amaçlı çakı markası Victorinox, iki özel ürününü CES 2012'de ortaya çıkardı. Slim 3.0 USB ve SSD isimleriyle piyasaya sunulacak olan ürünler, sundukları yüksek hızlı dahili depolama imkanlarıyla dikkat çekmekte. 

Victorinox Slim 3.0 USB, adından da anlaşılabileciği gibi USB 3.0 arayüzünü kullanan 128GB flash belleğe sahip olacak. Victorinox SSD ise; USB 2.0, USB 3.0, SATA II ve SATA III bağlantılarına olanak tanıyan özel konnektörüyle erişilebilen 1TB (yanlış duymadınız, 1 Terabyte) depolama alanı sunacak. 

Firmanın verdiği bilgilere göre Victorinox SSD'de kullanılan SSD sürücü dünyanın en küçük 1TB'lık çipine sahip. Ayrıca bu ürünün USB 2.0, USB 3.0, SATA II ve SATA III bağlantılarına 
imkan tanıyan özel konnektörü de dünyada bir ilk. 

Victorinox SSD'nin Ağustos 2012 itibarıyla 3000$ fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Slim 3.0 USB hakkındaysa henüz bir fiyat bilgisi bulunmuyor. 

(*Alıntıdır)

10 Ocak 2011 Salı - 16:30

Assassin's Creed: Revelations'a İlk Harita Paketi

Mediterranean Traveller yakında aramızda...


Ubisoft yaptığı bir duyuru ile Assassin’s Creed: Revelations için hazılanan Mediterranean Traveller harita paketinin 24 Ocak'ta çıkacağını duyurdu. 

Paket içerisinde 6 yeni harita olacak bunlardan üç tanesi ise; Jerusalem, Constantinople ve Dyers. Geri kalan üç harita oyunun hayranları tarafından istenen Brotherhood'un multiplayer haritaları Florence, San Donato ve Siena olacak.

Paketin ücreti 800 MS puanı ya da 12 dolar civarında olacak. Harita PC, Xbox 360 ve PS3 için aynı anda çıkacak.



10 Ocak 2012 Salı - 16:15

Pazartesi, Ocak 09, 2012

HD7000 Serisinin Giriş ve Orta Seviye Ekran Kartları Görüldü

AMD’nin yeni nesil üst seviye ekran kartı Radeon HD 7970 nihayet bugün piyasaya çıktı. Yeni serinin şimdilik en üst modeli olan bu kartın dışında henüz başka bir HD 7000 piyasaya sürülmüş değil. Ancak giriş ve orta seviyedeki 7000 serisi için de bilgiler gelmeye başladı.

HD 7670, HD 7570, HD 7470, HD 7450 ve HD 7350 adlı bu kartların özelliklerini çok öncesinden biliniyordu. Bunun sebebi ise bu kartların HD6000 serisindeki bazı modellerin birebir aynısı olması. AMD eski serideki bazı modellerinin adlarını değiştirerek HD 7000 serisine ekleyecek.

HD 6670 ile aynı olan HD 7660’te 800 MHz’de çalışan 40nm’lik Turks GPU ve 512 MB ya da 1 GB GDDR5 bellek bulunacak. HD 6570 ile aynı olan HD 7570’te ise aynı GPU’nun 650 MHz’de çalışan sürümü yer alacak. Bellek seçenekleri ise 512 MB- 2 GB GDDR3 ya da 512 MB – 1 GB GDDR5 şeklinde olacak.

HD 7470 ve HD 7450’de ise Caicos kod adlı GPU yer alacak. Aynı GPU, Radeon HD6450 modelinde yer alıyordu. HD 7470’te bu GPU’nun 750 MHz’lik sürümü kullanılacakken, HD 7450’de ise 625 MHz hızında çalışan bir Caicos bulunacak.

Ortaya çıkan modeller arasında en alt seviyede olan Radeon HD 7350’de ise AMD iki sene öncesinin grafik 
işlemcisini kullanmış. 

HD 5450 ile aynı olan HD 7350’de Cedar kod adlı grafik işlemci bulunacak.




09 Ocak 2011 Pazartesi - 12:05

CES 2012'ye 1 Kala: LG'den 1mm İnceliğinde Çerçeveye Sahip Cinema 3D Smart TV

LG Electronics (LG), Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) CINEMA SCREEN tasarımını tanıtacak. 2012 için yeni tasarlanan CINEMA 3D Smart TV'lerdeki CINEMA SCREEN tasarımı sadece 1 mm inceliğindeki çerçevesi ile 3D görüntüleme için daha optimal ve rahat bir ortam oluşturacak. 

LG Home Entertainment Company Başkanı ve CEO'su Havis Kwon, "3D deneyimi hala gelişiyor ve biz LG olarak 3D’nin sınırları zorlamaya niyetliyiz. Bu yolda 2012’de ileri CINEMA SCREEN tasarımıyla birlikte geliştirilen yeni 3D özellikler sayesinde önemli bir adım atmamız artık mümkün.” açıklamasında bulundu. 

CINEMA SCREEN tasarımı, LG'nin ekran teknolojisindeki en son gelişmeleri estetik açıdan da üstün bir forma sokar. Yeni CINEMA 3D Smart TV'leri çevreleyen kasa çerçeveleri, 3D efektlerde fiziksel engelleri kaldırarak, filmi sinema ekranı tadında göstermek için dizayn edilmiştir. 


Ayrıca yeni CINEMA SCREEN tasarımına 2012 için yeni tasarlanan CINEMA 3D gözlük ile eşlik ediyor. Sunan üç şık modeli bulunan yeni CINEMA 3D gözlükler, uzun 3D seyrine olanak sağlamak için izleyicinin konforunu artıran, önceki nesil gözlüklere oranla yüzde 20 daha hafif bir yapıya sahiptir.. 

LG, yeni nesil CINEMA 3D TV’lerinde 3D görüntüleme için geliştirdiği bu tasarımı, bir dizi yeni 3D teknolojisi ile tamamlanmaktadır. 3D TV teknolojisi teorisini kullanarak ortaya çıkarılan, Dual Play özelliği eşsiz bir oyun deneyimi için mükemmel çözümdür. LG'nin Dual Play fonksiyonu ve özel Dual Play gözlüğü ile oyuncular, her oyuncunun yarım ekrana odaklanmasına yol açan, split screen diye bildiğimiz geleneksel bölünmüş ekran görüntüsünün aksine birbirinden tamamen farklı, iki tam görüntü alabilmektedir. Ayrıca, 3D Ses Yakınlaştırma teknolojisi ile ekrandaki nesnelerin konumuna ve hareketine senkronize ses çıkışı üretilerek, sürükleyici bir ses algısıyla görsellerin 3D derinliği desteklenmektedir. 

Yeni CINEMA 3D Smart TV'ler de, LG'nin Smart TV fonksiyonu ile donatılmıştır. LG'nin Smart TV uygulaması üzerinden, yaklaşık 1.200’e yakın uygulamalaya erişilebilinmektedir. Ayrıca, dahili 2D - 3D dönüştürme motoru ile 3D içerik neredeyse sınırsız hale gelmektedir. 

Yeni CINEMA 3D Smart TV'ler yukarıda belirtilen tüm özellikleri ile, 10 Ocak 2012 tarihinden itibaren Las Vegas'taki CES 2012 fuarında görülebilecektir. 

Ces 2012 fuarını takip etmek için http://www.cesweb.org/ adresini kullanabilirsiniz.




09 Ocak 2011 Pazartesi - 09:48