S^ns"rs"z İnternet

Salı, Kasım 29, 2011

World of Warcraft 4.3 Yaması Çıktı


WoW oyuncularının son dönemde beklediği yeni yama 4.3, bugün itibariyle sunulacak."Hour of Twilight" adındaki yamayla birlikte Raid Finder özelliği, Transmogrification, Void Storage, yeni Darkmoon Faire adası, Tier 13 zırhlar ve Cataclysm'deki baş düşmanı Deathwing'e karşı yapılacak son savaşı Cataclysm'e gelecek. 

Yamanın gün içerisinde oyunculara sunulması bekleniyor.




29 Kasım 2011 Salı - 16:59

Skyrim'in 1.2 yaması yayınlanacak. Peki neler olacak?

PS3 için Kuzey Amerika ve Avrupa'da yayımlanan Skyrim 1.2 yaması hakkında Bethesda'nın blog sayfasında bazı bilgiler açıklandı. Şimdilik sadece PlayStation 3 için yayımlanan yamanın Xbox 360 ve PC için çıkış zamanı ise 30 Kasım olarak belirtildi.

Aşağıdaki listede yamanın hangi platform için olduğunu yanında bulunan parantez içindeki platform isminden anlayabilirsiniz. Yanında parantez bulunmayanlar her üç platform için de geçerli.


Şimdi bakalım bu yeni yama bizlere ne faydalar sağlayacak:

-Uzun süreli oynayışlarda ortaya çıkan performans sorunları (PS3)
-Disk'e yüklendiğinde ortaya çıkan doku sorunları (Xbox 360)
-Sesin 44100Hz'ten farklı bir şekilde ayarlanması durumunda oyun başlarken oluşan çökme (PC)
-Fırlatılan cisimlerin düzgün şekilde gözden kaybolmaması
-Misafirlerden bazılarının oyuncunun düğününe ölü olarak katılması
-Ejderha cesetleri düzgün olarak ortadan kalakacak
-Ender olarak görülen ejderhaların saldırmama sorunu
-Ender olarak görülen, NPC uyuma animasyonlarındaki hata
-Ender olarak görülen, cesetlerin çok çabuk ortadan kaybolma sorunu
-Oyuncunun yanında lockpick olmadan Skeleton Key'in düzgün çalışmama sorunu
-Ender olarak görülen, enchanted silah ve zırhlardaki isim değiştirme problemi
-Ender olarak görülen, ejderhaların öldükten sonra ruhlarını oyuncuya geçirmeme problemi
-Esc tuşu artık menülerden çıkmak için kullanılabilecek (PC)
-Ara sıra görülen fare hassaslığı ayarı sorunu (PC)
-Tuşları ve kontrolleri değiştirme ile alakalı genel fonksiyonlarda düzeltme (PC)

Ayrıca son olarak yazıda 1.2 yamasından sonra oyun performansının yapımcılar tarafından takip edilip kalan eksiklerinin de en kısa zamanda giderileceği belirtildi.



29 Kasım 2011 Salı - 16:26

Cuma, Kasım 25, 2011

İnceleme: LG Cinema 3D D2342P-PN

LG D2342P-PN 3D monitor 3D modunda oyun oynarken veya film izlerken PC ve konsol için daha uygundur. Ancak düz bir monitör olarak, daha uygun fiyatlı ürünler de mevcuttur. 



Fiyatı : +/- 1.000 TL 

Artıları 

- Fantastik siyah seviyeleri, 

- Pasif 3D teknolojisi ile aktif 3D’ye gore gözleri daha az yorucu, 

- Ön panele yerleştirilmiş düğmeler ve duyarlı OSD ile kullanımı kolay, 

- Sıfır hatalı piksel politikası 


Eksileri

- PC monitörü olarak kullanılmadığı zaman oldukça büyük, 


Teknik Özellikleri 

- Monitör boyutu (diyagonal): 23 inç 

- Maksimum çözünürlüğü (piksel): 1920 x 1080 piksel 

- Parlaklık: 250 cd/m2 

- Tepkime Süresi: 5 ms 

- Video giriş tipi: VGA, DVI, HDMI 

- Ekran renk desteği: 16.7 milyon 

- Görüş açısı (dikey): 160 derece 

- Görüş açısı (yatay): 170 derece 

- Parlaklık: 250 cd/m2 

Büyük bir pazarlama desteğine rağmen, 3D bizim için hiç tercih olmamıştı . Aktif gözlüğün, göz yorgunluğunun, potansiyel baş ağrısının yanında her zaman, TV'leri daha fazla satmak için tasarlanmış bir yenilik daha farklı bir şey gibi gösteriliyordu. 

Artık LG'nin Cinema 3D D2542P-PN monitörü var.Hafif ve çok daha az göz yorgunluğuna yol açan pasif 3D gözlük kullanan bir çözüm. Ve işte LG, biz gözlük kullananlar için, çerçevesiz ve doğrudan gözlüğün üzerine klipslenen bir 3D lensi bile üretmiştir. 


Stand ve Ergonomi 

LG standında tasarım oldukça minimumda tutulmuş. 3 kademeli eğim ve minimal kablo düzenlemesi oldukça rahat bir kullanım sağlıyor. 


Bağlantıları 

Güç, 3.5mm, VGA, DVI, HDMI (Fotoğraflar: Craig Simms / CBS Interactive)


Düğmeler ve ekran (OSD) 

LG'nin düğmeleri etiketli değil ancak bu durum kötü bir şey değildir. (Fotoğraf: Craig Simms / CBS Interactive)

LG'nin düğmeleri ön panele monte edilmiştir ve etiketli değildir. Bu bağlamda kullanıcı herhangi bir düğmeye bastığı zaman tuşun içeriği (OSD) tarafından gösterilmektedir. Bu ayarlamaların karanlıkta hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlar. Yanlışlıkla bir menü öğesini kaçırdığınızda, amaçlanan yere geri almak için kendinizi bir döngünün içinde bulabilirsiniz. (Abarttık!) 

LG'nin seçenekleri ile yüksek parlaklık, kontrast ve RGB kontrolleri ile sınırlıdır. Monitörü PC kullanımı için aşırı keskinleştiren "3D Renk Efekti" de bu menüde yer alır ve kapalı olması bizce tavsiye edilir. Her zaman olduğu gibi "orta", "sıcak" ve "cool" renk ayarları vardır, ancak biz ekrandan en iyi şekilde yararlanmak için "kullanıcı" ayarlamasını tavsiye ederiz. 

Performans

LG düz bir monitör olarak kullanıldığında ekranda belirgin yatay çizgiler nedeniyle küçük bir iticilik söz konusu. Bir metre geri gidin ya da arkanıza yaslanın ve farkedilemez hale gelir - Bunu en iyi 3D için ödediğiniz bir bedel olarak düşünün- 

TN paneller söz konusu olduğunda LG, gerçekten, büyük olasılıkla yarı parlak ekranı ve etkileyici derin siyahları sunmayı başarmıştır. 


3D Performansı 

LG polarize gözlük kavisli çerçevesi ile yüzünüzle uyum sağlar. Monitorede 3D görüntüleme için en uygun nokta, monitörden yaklaşık 1 metre kadar uzaklaşarak sağlanır. 

3D LG monitör üzerinde iki ayrı şekilde elde edilir; OSD üzerinden veya harici cihazlar için "Tridef" yazılımıyla.  

Tridef 3D portal, film oynatmaya ve görüntüleri izleme olanak sağlayan, medya player tarzında bir uygulama. Oyun launcher ise biraz daha karmaşıktır. Dahil profilleri eşleşen mevcut oyunlar için sabit diskinizde tarama veya göz atar ve kendi ekler. DirectX 9 – 11 kullanır. 

Ne yazık ki, uygulama içinde kendi profillerini oluşturmak mümkündür, oyun içinde profil otomatik olarak kaydedilir. Ancak program oyununuzun çökmesine neden olursa, bu profilini silmek ve tekrar yüklemek gerekebilir. Aksi takdirde oyunun her zaman çökmesine sebep olacaktır. 

Programı çalıştırdıktan sonra, kısayol tuşları stereoskopi derinliği ayarlamak için kullanılır. Biz testi Batman: Arkham Asylum ile yaptık ve 3D de saniyede 35 kare bırakarak 1920x1080 çözünürlükte bizi etkilendi. 

Monitörde, 2D - 3D çeviri ve sol ve sağ ayarları mevcut. Xbox 360 veya PlayStation 3’te 3D için kullanıcının herhangi bir müdahalesi gerekmez. 3D efekt kalitesi oyundan oyuna çeşitlidir. Bunu unutmamak gerekir.


Işık Sızması

Var olduğuna dair en küçük bir ipucu bile görmedik. LG'nin ekranı çok etkileyici, çok derin siyahları vardır. 

Marka ne olursa olsun, ışık sızması etkileri muhtemelen monitörden monitöre değişecektir ki buna dikkat etmek önemlidir. 


Garanti 

D2342P-PN, eğer herhangi bir arızalı piksel varsa, garanti süresi içinde takas edilebilir anlamına gelen bir "mükemmel piksel politikası”na sahiptir. 


Sonuç 

Cinema 3D hakkında düşündüklerimiz 3D teknolojisi ile ilgili nasıl hissettiğimize bağlı olarak değişecektir. Bizce, standart bir 2D monitor için fiyatı yüksek. Kesinlikle standart 2D bir PC monitörü olarak uygun fiyatlı rakipleri Dell ve BenQ’ya göre çok farklı değil. 

Bilgisayarınızda 3D modunda D2342P-PN kullanmak keyifli. 3D efektleri, en iyi şekilde hissetmek için bir metre uzakta oturmak gerekiyor. 2D için 120Hz yenileme isteyen oyuncular, aradıklarını başka yerlerde bulmak zorunda kalacaklar . 

Eğer bu 3D monitöre sahipseniz, film izlerken ya da konsol oynamaya yönelik LG'nin pasif çözümü gözleri kesinlikle daha az yorar. Biz 3D hayranları, 23 inçlik monitor yerine büyük ekran TV’de daha fazla keyif alacağımıza oldukça emin . Ama odamızda kullanım için ihtiyacımız varsa ve 3D monitor almayı düşünüyorsak LG D2342P-PN takip etmek için iyi bir seçenek.



25 Kasım 2011 Cuma - 15:42

Assassin's Creed: Revelations Herkesi Şaşırttı

Ubisoft’un yeni Assassin’s Creed oyunu Revelations, 29 Kasım olarak açıklanmış olan resmi çıkış tarihinden bile önce internette Torrent sitelerine düştü. 24 Kasım gecesi gece ilk olarak Torrent sitelerine yüklenen oyunun gerçekliğinin anlaşılması çok uzun sürmedi. Skidrow adıyla bilinen bir team tarafından crack'i yapılan oyunun kırılması üzerine Ubisoft'tan henüz bir açıklama gelmedi.



Milyonlarca dolar maliyeti olan yapım normalde 29 Kasım tarihinde bilgisayar kullanıcılarına satılacaktı. Geçtiğimiz ay konsollara çıkan yapımda ana karakter Ezio Auditore, Osmanlı’da son kalan Bizans Templar'larına karşı amansız bir savaş veriyor. Tarihsel olarak Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadelik döneminde geçen oyunda Ezio, Osmanlı’nın iyiliği için suikastlar yapıyor. 


Assassin’s Creed Revelations’ın korsan sürümü Torrent üzerinden daha şimdiden yüz binlerce kez indirildi. Tabii sadece single player modu için, multiplayer modunun sadece orijinal üzerinden çalıştığını söylememe gerek yok sanırım.

Başarılı reklamcılık...


25 Kasım 2011 Cuma -  09-27

Perşembe, Kasım 24, 2011

Batman: Arkham City PC Versiyonundan Gelen İlk Arıza

Kasım ayı PC oyuncuları için maddi yönden dar boğaza soksa da manevi yönden fazlasıyla tatmin edici geçti. Assassin's Creed: Revelations, The Elder Scrolls V: Skyrim, Battlefield 3, Modern Warfare 3 gibi uzun zamandır beklenen oyunlardan biri olan Rocksteady oyunu Batman: Arkham City, yarın PC'lere de çıkacak. Özellikle yüksek çözünürlük ve PhysX teknolojisinin yardımı ile görselliği en üst seviyeye taşıması beklenen Arkham City hakkında şimdiden moral bozucu bazı durumlar ortaya çıktı.

Firma tarafından oyunun forumlarında yeni Batman'in DirectX 11'de bazı problemleri olduğundan bahsediliyor. Bunun için özür dileyen firma, Rocksteady bir yama yayınlayana kadar herkesin oyunu DirectX 9'da oynamasını tavsiye ediyor. 



24 Kasım 2011 Perşembe - 14:41

Çarşamba, Kasım 23, 2011

Zotac GeForce GTS 450 ZONE Edition

ZOTAC, üstün grafik performansını sessiz soğutma imkanıyla talep eden kullanıcılar için GeForce GTS 450 ZONE Edition grafik kartını ortaya çıkardı. Gücünü Nvidia'nın 192 paralel işlemcili GeForce GTS 450 GPU'sundan alan ekran kartı, DirectX 11 desteği ile oyun severlere maksimum görüntü keyfi vaat ediyor. 



Zotac GeForce GTS 450 ZONE Edition'un teknik özellikleri şöyle listelendi:

- NVIDIA® GeForce® GTS 450 GPU
- Çekirdek Hızı: 600 MHz
- 192 paralel işlemci 
- Shader hızı: 1200 MHz
- 1GB DDR3 bellek
- Bellek hızı: 1333 MHz
- 128-bit bellek ara yüz
- DVI, HDMI & DisplayPort çıkışları
- DirectX® 11 teknolojisi & Shader Model 5.0
- OpenGL® 4.2 destekli
- NVIDIA® CUDA™ teknolojisi
- Full HD video oynatma
- Blu-ray 3D desteği
- Kayıpsız ses bitstream desteği


22 Kasım 2011 Çarşamba - 15:20

Tutmayın Beni... Amerika'ya Gidiyorum...

Borderlands 2'nin yapımcısı Gearbox, günde bin dolar veriyor!

Brothers in Arms ve Borderlands gibi serilerin geliştiricisi olan Gearbox Software, yeni oyunu Borderlands 2 için iş ilanı verdi. Gearbox, Borderlands 2'deki Lilith isimli bayan karakterin Live Action projesi için tercihen bu karaktere görünüm olarak benzeyen, 18-30 yaş aralığında bir bayan eleman arıyor. İşe alınacak kişi, Live Action çekimlerinde yer alacağı için oyunda da olacak ve ayrıca oyunun tanıtım organizasyonlarına da katılacak. Bunun ciddi bir iş olduğu belirtilirken, günlük verilecek olan ücret ise, bin dolar olarak açıklanmış.

İlgili sayfaya göz atmak istiyorsanız, tıklayın.




23 Kasım 2011 Çarşamba - 13:22

Salı, Kasım 22, 2011

Battlefield 3'e dev yama!

Son dönemin en iyi shooter'larından olan Battlefield 3'ün PC versiyonu için yeni bir yama yayımlandı. DICE'ın yayımladığı yamada, yeni Battlelog ve istatistiklerinizi sosyal ağlar üzerinden paylaşma özellikleri eklendi.

Ayrıca daha hızlı yükleme süreleri vaadeden yama, genel geliştirme düzeltmeleri de barındırıyor.



Yamanın yakın zamanda PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına da sunulması bekleniyor.

Yamadaki değişikliklerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

22 Kasım 2011 Salı - 16:21

İNCELEME: LG LSM-100 TARAYICI FARE

Sonuç:
LG'nin Tarayıcı Faresi, standart bir masaüstü tarayıcının olmadığı yerlerde kullanıcılar için faydalı olacaktır. Biz onu denemek için bütün bir A4 sayfayı taradık. Sonuç olarak kablolu oluşu dışında bir eksiğini bulamadık.  Bir sonraki sürümünü kablosuz olduğu takdirde bu bir devrim olacaktır.



Üretici: LG Electronics
Artıları: Kurulumu ve kullanımı basit, kolay
Eksileri: Sadece Windows uyumlu. Özellikle kalın belgeler, kitaplar gibi tüm A4 veya A3 sayfalarını taramak zor olabilir.


LG'nin Smart Scan dediği yazılım ile doğrudan tarama ile taranmış görüntüleri, belgeleri  standart e-posta ekleri olarak gönderim yapabilirsiniz. Smart Scan standart grafik paketleri içine görüntüleri yapıştırmak için kullanılabilir. Dahili ABBYY optik karakter tanıma (OCR) yazılımı ile taranmış belgeleri kaydetme ve yazdırma, yapıştırma işlevini yerine getirir. Fare aygıtını ve Smart Scan yazılımı yükleme basittir. Fare aygıtı için USB ile bağlantı kurmak ve sürücünün yüklenmesini beklemek yeterlidir. Smart Scan yazılımı ise CPU, GPU, sistem belleği, video belleği, USB versiyonu, ve OpenGL sürümüne bakarak, bilgisayarınızın performansını kontrol eder . Kuruluma başladıktan iki dakika kadar sonra tamamlanır.  Ancak işletim sistemi desteği, Windows sınırlıdır.

Kullanımda

Kullanıcıların göreceği  ilk ekran LG'nin Akıllı Tarama uygulamasıdır. Bu uygulamada yer alan düğmeler tarama başlatmaya ve taranan görüntüyü, yazıyı işlemeye  yardımcı olacak seçeneklerdir.

Fare üzerindeki denetimler oldukça basit. Başlat ve bitir fonksiyonları aynı tuştadır. Taranan belge LG Smart Scan uygulama sayfasında gerçek zamanlı olarak görüntülenir. Belgelerin parçaları taramak oldukça  kolaydır ama bütün bir A4 sayfayı taramak  daha fazla beceri gerektirir. 

Biz bu cihazın bir kablosuz sürümünün kullanıma daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Akıllı Tarama Yazılımı 

LG  Akıllı Tarama yazılımında yedi seçenekler vardır.Bunlardan en ilginç olan, kullanıcılara hızlı bir şekilde taranmış görüntüleri Facebook, Flickr ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarına hızlı ve kolayca  eklemek için atanmış olan düğmedir.

Renk tonu, doygunluk, parlaklık ve kontrast seçeneklerinden taranan belgeyi değiştirme veya farklı bir arka plan görüntüsünün önüne koyarak düzenleme işlevleri sınırlıdır. Yapıştır seçeneği, taranan görüntüyü metin olarak yapıştırmak için Microsoft Word gibi kelime işlemcileri kullanmaya olanak sağlar. Benzer şekilde, yine yapıştır tuşuyla taranan resimleri, Adobe Fireworks ya da Corel'in CorelDraw gibi grafik programlarına kaydetme olanağı sunar. Ayarlar seçeneği, kullanıcıların fare için yazılım güncellemelerini yapılandırmayı, tarama çözünürlüğü ayarlamayı, belgelerin hangi dosya biçiminde kaydedileceğini belirlemeyi sağlar. 

Sonuç

İçerisine gömülü tarayıcı sayesinde standart fareler ile karşılaştırıldığında, LG'nin Tarayıcı Faresi biraz hantal görünebilr ancak işlevi bakım etkileyicidir. A4 ve A3 belgeleri, ya da bunların bölümlerini tarama yapabilirsiniz. Potansiyel kullanıcıları bu aygıtı biraz pahalı bulabilir ama bu aygıt mobil çalışanlar gibi bir standart masaüstü tarayıcısı olmayanlar için ideal sayılabilir.


22 Kasım 2011 Salı - 15:43

Pazartesi, Kasım 21, 2011

Grand Theft Auto 5 için Türkçe Dublaj





Hala açıp açıp izlediğim videonun Türkçe dublajını bize sunan Rockstar Türk'deki Hakan Topaloğlu'na sonsuz teşekkürler.

Buyrun size GTA:V...




21 Kasım 2011 Pazartesi - 15:17

LG CF3D: DÜNYANIN İLK 3D PROJEKTÖRÜ

CF3D, SXRD (LCOS) teknolojisi ile LCD ve DLP’de katı siyahlar ve doğal renkler sunan yüksek contrast sağlar. 
Dünyanın ilk single lens Full HD 3D projektörü tek bir box set rahatlığı ile mükemmel 3D görüntü kalitesi sunuyor. LG CF3D Full HD 1080P (1920 * 1080) sıfır crosstalk’la bir ekran gibi, evi tam bir 3 boyutlu tiyatro yapar. 

CF3D, Katı siyahlar ve doğal renkler Yüksek Kontrast ile LCD ve DLP’nin iyi özelliklerini sağlayan SXRD (LCOS) teknolojisine dayanmaktadır. 


120HZ; GERÇEK HAREKET TEKNOLOJISI SAĞLAYAN BERRAK VE PÜRÜZSÜZ GÖRÜNTÜLER


3D sistemi, sadece tek bir objektif ile birlikte iki projektör kullanır. Mükemmel bir parlaklık ve kontrast oranının yanı sıra 3D Otomatik resim kalibrasyon ayrı sayesinde tek tek hizalama yapmaya gerek yoktur. CF3D, aynı zamanda bir çok enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Devrimci CF3D, sinemalarda kullanılan 3D polarize ışık teknolojisinin birebir aynısı olan 3D sinema deneyimini ev konforunda tüm heyecanıyla gerçeğe dönüştürüyor. 

Aktif gözlüklerin (SG) pilli ya da şarjlı, dar görüş açılı ve ağır olmasına karşın, LG CF3D’ün hafif polarize gözlüğü (FPR) ile evinizin konforunda titreşimsiz 3D deneyiminin uzun saatler keyfini çıkarın. 

Ürünün Hindistan lansmanında konuşan B2B, LGEIL Başkanı Hemendu Sinha şunları söyledi " kolaylık ve parlaklık - CF3D her yönüyle böylesine seçkin bir projektör. LG yılın en iyi yeniliklerden birini daha yaptı. Şirket her zaman ve her yönüyle bu 3D projector ile ilgili olarak çok büyük bir eğlence alanı yaratarak, ürünü benzersiz bir şey tüketicilere çekici kılmıştır. 

0.61 kalınlığında LCOS (Liquid crystal on silicon) sahip olan CF3D, mükemmel görüntüler üretmek için 2500 ANSI lümen parlaklık değerleri ve 30000:1 kontrast oranı sunuyor. Buna ek olarak, TruMotion 120Hz sayesinde CF3D, hızlı görüntülerde bile bulanıklaşma yaratmaz ve aynı zamanda 2B içerik için keskin görüntüler üretmeye yardımcı olur. 

LG CF3D, 3D efektleri otomatik olarak en üst düzeye çıkarmak için her iki görüntünün parlaklık seviyesini otomatik kalibrasyon fonksiyonu ile ayarlar. 

Blue Ray DVD Player, oyun konsolu, dijital set-top box, PC için çoklu bağlantı seçenekleri ile eğlence seçeneklerinin tümü ile uyum içerisindedir.


21 Kasım 2011 Pazartesi - 13:42

Cuma, Kasım 18, 2011

The Elder Scrolls V: Skyrim'in grafik detaylarını biraz daha arttırmak ister misiniz?

Bethesda'nın RPG oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim için mod yapımcıları tarafından da çalışmalar yapılmaya başlandı. Bythemark nikli bir mod yapımcısı, Skyrim için ilk HD kaplama paketinin hazır olduğunu duyurdu. Aşağıdaki ekran görüntüleri aracılığıyla bu paketin oluşturduğu grafik farkını görebilirsiniz. 



Skyrim için hazırlanan HD kaplama paketini indirmek için buraya tıklayın. 


*Alıntıdır.



18 Kasım 2011 Cuma - 14:16

LG PLAZMA PENTOUCH TV: İLETİŞİMİN YENİ HARİKASI

Siz hiç ofisinizde sunum yaparken beyaz tahta üzerine çizdiğiniz karmaşık diyagramın, başka bir şeye yer açmak için silmeden önce fotoğrafını çektiniz mi?

Akıllı telefonlar saysinde çektiğiniz fotoğrafları e-posta yoluyla büyük bir satış toplantısı için hazırladığınız PowerPoint sunumu içine bazı grafik programlarını kullanarak bilgisayarınıza indirdikten sonra ekleyebilirsiniz. Evet, sadece bir yıl kadar önce bu çözüm oldukça yüksek teknolojiydi.

Fena değil. Ama daha iyi bir yolu var… LG'nin yeni Pentouch TV’si ofis içerisinde de dünyanızı kolaylaştırıyor. Yeni yüksek teknoloji ürünün temellinde cihaz çıplak gözle görünmeyen, kendi kızılötesi dalgalarını üreten plazma TV ekran teknolojisi, bulunuyor. TV ile birlikte gelen özel kalem sayesinde her bir hücreye kalibre sağlanır. Kullanımı kolay, kurulumu ve yazılım kullanımı kolay… Tek yapmanız gereken programı yüklemek ve Pentouch TV’nizi bir bilgisayara bağlamak.

Dokunmatik kalem, panele yayılan plazma ekranda ışık hücreleri tanır ve TV konumunu tam olarak saptar.

Bu basit ve zarif bir çözümle artık kullanıcı simgeleri ekranda sadece bir kablosuz fare ile göstermek zorunda değil. Aynı zamanda yazma ve önemli belgeleri ve sunum dosyalarını doğrudan çekmek de mümkün. İstediğiniz herhangi bir renk gerçek bir vurgulayıcı kalem ile isterseniz bir bölümünü, isterseniz tam olarak bütün bölümlerini vurgulayabilirsiniz.

Şimdi bu toplantı hakkında bir kez daha düşünün. Doğrudan satış tanıtımı için kullanılacak diyagramı Beyaz tahta ve marker yerine LG pick up Pentouch TV ile doğrudan PowerPoint dosyasının içine bu çizin ve anında kaydedin. Aynı zamanda hatırlamalarınızı ve başka yerlerde kaydetmiş olduğunuz resimleri, belgeleri ve sunumları düzenleyin.

Hatta toplantı sırasında referans almak da çok kolay. İnternete bağlı olduğunuz sürece, sadece bir tarayıcı açın ve normal bir fare gibi ne istediğinizi aramak için kalemi kullanın. Bunu, ayakta ve toplantı sırasında konuşma yaparken sorunsuz bir şekilde yaptığınızı hayal edin. Ritmi kaçırmayacaksınız. İşte bu kadar basit.

TEK TIKLAMAYLA INTERNET BAĞLANTISI 

İş arkadaşlarınızla toplantı tartışma noktaları anında paylaşabilirsiniz. Bu sadece bir zaman tasarrufu değil, aynı zamanda iletişim paradigmalarını da değiştirmek demek. Daha once her toplantıy bir yığın kağıt doküman veya boş beyaz tahta ile başlarken, şimdi biz büyük bir ekranda açık olan bir belge ile başlayabilirsiniz.

LG Pentouch TV ile eğlenceyi hayal etmek zor değil. LG aynı zamanda son derece değerli bir yaratıcılığa izin verecek sanatsal tarafı olan yazılım sağlar. 

En son teknoloji ile donanmış gerçek bir profesyonel, gerçekten bir fark yaratabilir.


18 Kasım 2011 Cuma - 13:47

Perşembe, Kasım 17, 2011

Xbox 720 için bir tarih daha: 2012

Yeni Xbox söylentileri bitmek bilmiyor. Son dedikodular 2012'yi işaret ediyor.

Xbox 720'nin CES'te tanıtılacağı ve teknik detayları hakkında geçtiğimiz günlerde dedikodular yükselmişti. Son olarak Edge'nin bir kaynağına göre Ubisoft Montreal yeni nesil Xbox'ın devkit'leri üstünde çalışmaya başladı. Sadece Ubisoft değil, EA stüdyolarının içinde olduğu bazı büyük geliştiricilerin de bu çalışma içinde olduğu söyleniyor.

Bir Ubisoft yetkilisi ise durumla ilgili olarak, "Söylenti ve spekülasyonlar üzerine yorum yok" dedi. Özel donanımlarda çalışan gerçek devkit'lerin ise yılbaşından önce stüdyolara ulaşması bekleniyor. Genel olarak tüm işaretler Xbox 360'ın halefinin 2012 sonunda perakende olarak çıkacağını gösteriyor.

Daha önce benzer dedikodular ortaya çıkmıştı. İngiliz dergisi Xbox World Magazine'in iddiasına göre Rare ve Lionhead yeni projelerini Xbox 720 için geliştiriyordu. Konsolun çıkış
oyunları olarak Forza 5 ve Gears of War 4 olacağı da dergide yer alan diğer iddialardan biriydi. Sadece Xbox 720 değil, PlayStation 4'le ilgili bazı gelişmeler de var. Sony'e ait bir stüdyonun PS3 için çalışmasını durduğu ve yeni nesil konsol için odaklandığı söylenenler arasında.


17 Kasım 2011 Perşembe - 14:31

Artık TV Paneliniz de Dokunmatik Olabilir

IFA 2011'de, ilk kez çocukların yaratıcılığını ortaya çıkartacak ve ofis verimliliğinizi artıracak LG Plazma Pentouch TV birimini görmek harika oldu.

Pentouch TV'ler  ziyaretçiler üzerinde karalama patlaması yaşattı.

Plazma Pentouch TV, plazma TV panellerini sihirli ekranınında serbestçe çizim yapmak için kullandığınız kablosuz bir stylus kalem ile iletişim kurmak için kullanır. TV içerisinde yüklü olan benzersiz ve güçlü bir yazılımı kullanarak, plazma ışık kaynağı kalemin kesin konumunu belirler ve hattı yeniden algılar .
IFA'da analistler ve meraklılarının dikkatini çeken bu teknoloji ile LG, T3 Teknik’in dediği gibi "rakiplerinin hiçbiri düşünmeden çanta dışından bir şey çekti: tam dokunmatik ekran TV'ler."
Artık dokunmatik ekranlar sıradan hale gelmiştir ancak, büyük ekran bir TV’nin bu teknolojiyi içermesi kesinlikle eşsiz bir şeydir.

LG Pentouch TV




17 Kasım 2011 Perşembe - 13:32LG, gerçekten, bir dokunmatik ekran plazma TV ve sadece bir çift kalem ile TV'leri yepyeni bir seviyeye getirdi; akla gelebilecek tüm renkleri özgürce çekmek, Angry Birds gibi en popüler oyunları oynamak ve hatta ofis performansı artırmak. Ve bahsetmiş miydim? Tabii ki bu TV’lerde aynı zamanda 3D desteği mevcut. Ayrıca, 2D-3D dönüştürme fonksiyonu da oldukça gelişmiş durumda.

Çarşamba, Kasım 16, 2011

Smart TV'lere Bir Özür Borçluyum

Her ne kadar her işlemi bu iş için özel olarak yapması için tasarlanmış olan aletleri kullanmayı tercih etsem de bugün intenete girebilen Smart TV’leri araştırmamla beraber TV’lerin de intenete bağlanabilmesine kanaat getirmiş durumdayım artık. Bu durum benim adıma bir milad sayılabilecek nitelikte… 

İnternete bağlanabilen TV’ler, nam-ı diğer Smart TV’ler… 

Smart TV yerine akıllı TV kullanımı daha doğru olsa da artık kemikleşmiş teknoloji kelimelerini benim de yadsımamam gerekiyor. 

Bundan 4-5 ay kadar önce tamamen PC bağlantısıyla kullanma amacıyla TV alma arayışına girdiğimde Smart TV özelliğinin benim için fazlasıyla gereksiz olduğunu düşünmekteydim. Hatta PC bağlantısı sağladığım için elimdeki panelin bir Smart TV’den çok daha akıllı olduğunu savunurdum her yerde. Ta ki ilk güncelleme işlemimi yapmak için harekete geçene kadar. PC ile sağladığım internet bağlantısı interneti sadece PC’ye yönlendirdiği için manuel olarak güncelleme yapmak zorunda kaldım. Uzun aramalar sonucu güncellemeyi buldum, internetten indirdim, USB’ye attım ve TV’ye tanıttım. Neticede yine başarılı olmuştum ancak fazlasıyla da yorulmuştum güncelleme dosyasını ararken. 

Yakın tarihte Smart TV sahibi bir tanıdığımın TV’sinde PS3 oynamaya hazırlanırken TV açılır açılmaz “yeni güncelleme var” uyarısını gönderdi ekrana. Tek bir tuşla “yükle” komutu verildi ve güncelleme bitti. “Bu kadar kolay mıydı?” sorusu da benim aklımı çeldi durdu tabii. 

Neyse, bu güncelleme işlemiyle birlikte PS3 partisi rötarlı başlamak üzereyken kumandayı ele geçirerek Smart TV paneli üzerinde gezinmeye başladım. Picture-in-Picture özelliği zaten benim gibi boş kalmayı sevmeyen ama bir işle uğraşırken yaptığı diğer işi unutanlar için mükemmel bir hatırlatıcıymış. O sırada TV’de açık olan kanalın home dashboard üzerinde yer almasını gerçekten beğendim. 


İçerisindeki uygulamaların pek çoğunu ücretsiz olarak temin ettiğini söyleyen arkadaşım o sırada beni kumanda hükümdarlığımdan devirerek kendi Android tabanlı telefonu üzerinden Smart TV panelini kontrol etmeye başladı. Tabii bana gösterilebilecek en can yakıcı şey arkadaşımın yarattığı favori oyunlardı. Bilgisayar başında boş otururken, bir iş üzerinde odaklanmış çalışırken kendimi Solitaire Las Vegas ile motive ettiğimi bilen arkadaşım (Sahip olduğum PC donanımıma duyduğu ezikliği Smart TV’si ile kırıp geçerken) Sudoku, Mahjong gibi yine bitmek bilmeksizin kilitlendiğim oyunları gösterdi ve “Senin ilgini çekmezdi zaten” diyerek menüyü geri kapattı. 

Şu an içten içe duyduğum pişmanlığı bastırmaya çalışarak arkadaşıma verdiğim “Televizyonun internete bağlanması, USB üzerinden film oynatması saçma. O görüntü aygıtı, bırak işini yapsın” tavsiyeme uymayıp, kendine bir Smart TV edindiği için tebrik etmek istiyorum. Gönlüm ve pişmanlığım el vermiyor, edemiyorum. 

Sonunda itirafımda bulundum… Evet, pişmanım… Mutlu olabilirsin dostum. 





16 Kasım 2011 Çarşamba - 13:52

GTA 5'de Niko Bellic'le Devam Ediyoruz


GTA 4'ün baş karakteri Niko, GTA 5'de geri dönüyor

Rockstar Games'in beklenen aksiyon oyunu GTA 5 için yeni haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu haberlerin çok büyük bir bölümünün ortak noktası ise, bunların Rockstar tarafından verilen resmi bilgilerin olmaması.

IMDB sitesinde, GTA 5'de seslendirme yapacak 3 aktörün ismi yayımlanmış. Seslendirdikleri karakterlere baktığımızda ise, aralarından iki tanesi fazlasıyla dikkat çekiyor. San Andreas'den tanıdığımız Carl Johnson ve GTA 4'deki kahramanımız Niko Bellic. Evet! Gerçi Carl Johnson için "söylenti" ibaresi bulunuyor, ancak Niko için böyle bir ibare kullanılmamış. Bakalım "Yakında açıklama yapacağız" diyen Rockstar'dan bu konuda ne cevap gelecek.

*Alıntıdır




16 Kasım 2011 Çarşamba - 13:21

Salı, Kasım 15, 2011

İngiltere'de LG D2342P Alanlara Mükemmel Hediye: Assassin's Creed: Brotherhood


LG Electronics (LG) ve önde gelen video oyunu yayıncısı Ubisoft, satın alınan her D2342P 23" 3D FPR monitor ile birlikte Assassin Creed: Brotherhood PC oyununun ücretsiz bir kopyasını vermek için, İngiltere ve İrlanda'da birlikte çalışmaya başladı. 

1 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında geçerli olan bu teklif, LG ve Ubisoft’un kendi ürünleri ile mükemmel bir 3D oyun deneyimi sunmak üzere giriştiği güçlü bir ortaklık. 3D ürünlerin lider üreticisi LG’nin, pazara tasarımı ve görüntüsü yüksek kalitede 3D ekranlar getirerek tüketicilere Assassin Creed Brotherhood gibi oyunlarda en iyi 3D oyun deneyimini sunmak için büyük bir hedefi var. 

LG 3D monitörlerde Assassin Creed Brotherhood oyununu kapsamlı olarak test ettikten sonra, Ubisoft, nihai bir 3D oyun deneyimi ile tüketicilere oyun paketini sunmak için LG ile birlikte çalışmaya başladı. 

Ubisoft ticari yöneticisi Chris Marcus, "Biz, tüketicilere Assassin 's Creed Brotherhood’u görsel ve çarpıcı bütün ihtişamıyla sunmak için LG ile kurduğumuz ortaklıktan mutluyuz. LG'nin öncü 3D ile teknolojisine sahip olan bu monitörler, kendi oyun deneyimini yaşama getirmek isteyenler için mükemmel bir çözüm. " 

LG IT Çözümleri üst düzey satış yöneticisi Nigel Roberts, ekledi: "Bizim 3D monitörlerimiz için gerçekten yenilikçi 3D teknolojisinin tam potansiyelini göstermek için Assassin Creed: Brotherhood gibi oyunlara ihtiyacımız vardı. Film Desenli Retarder teknolojisine (FPR) sahip bu monitörler, daha parlak ve daha net görüntülerle, ekran titremesi olmaksızın , çok rekabetçi bir fiyata, çok daha rahat bir 3D deneyimi sunar. Ubisoft ile yakın işbirliği içinde çalışmaktan heyecan duyuyoruz ve tüketiciler için mükemmel bir oyun deneyimi sunmaya daha fazla bağlılığımızı göstermek için sabırsızlanıyoruz." 

LG ve Ubisoft’un bu teklifi Currys PC World, Amazon ve diğer büyük perakendecilerde mevcut olacak.

Pazartesi, Kasım 14, 2011

The Elder Scrolls V: Skyrim Unique Item Klavuzu



The Elder Scrolls V: Skyrim'de yaklaşık 80 adet benzersiz silah bulunuyor. Bu silahlar, görevleri / zindanları
tamamlayarak ya da yankesicilik sonucu bulunabiliyor. Ayrıca, savaşlarda ciddi bir avantaj sağlarken, düşmanlarınıza karşı büyük bir üstünlük kurmanızı sağlıyor.

Skyrim'in fazlasıyla geniş haritasında bu benzersiz silahları bulmak elbette çok zor. Peki ya size kolay yolu var deseydim?






14 Kasım 2011 Pazartesi - 14:39

3D'nin En Çok Dışarı Çıkmış Halini İsteyenlere Sürpriz



Donanım haber forumlarında gezerken kullanıcıların 3D film tavsiyeleri başlığı altında paylaştığı bu videoya denk geldim. Gerçekten bugüne kadar izlediğim en iyi pop-up 3D efektlerine sahip olan video çalışması GNA'nın Top Girl isimli klibi olarak karşımızda.

Bu arada 3D süper, çekim güzel, renkler ve algı güzel de ciddi anlamda dinlediğimden beri şarkı da sürekli dilimin ucunda. İzledikten sonra eminim siz de bana eşlik edeceksiniz. :)

"Nan Top Girl, tok tok tok twineun Hot Girl, Banhalgeol nok nok nok nok adeulgeol, Maeryeogi teojyeo bbun! han sungan bbun! Wanjeonhi ppung ppung teojil geot gata"


14 Kasım 2011 Pazartesi - 13:07

Cuma, Kasım 11, 2011

LG; Smart TV, Smartphone ve Beyaz Eşya Ürünleri Toplam 12 adet 2012 CES İnovasyon Ödülü ile Onurlandırıldı


CES 2012’de tanıtılacak ev elektroniği cihazları arasında keskin 3D görüntüler ve rahat izleme deneyimi sunan FPR gözlük teknolojisi kullanan yeni Cinema 3D TV modelleri LM8600 ve LM9600 ile Video Görüntüleme Cihazları dalında CES İnovasyon ödülünü kazandı. LG ayrıca plasma HD TV lerdeki amiral gemisi ürünü PM9700 ve Netflix ve Hulu Plus gibi premium içerikler dahil sanal olarak neredeyse limitsiz online içerik içeren Smart TV platformu da ödül kazandı. Video Bileşenleri dalında ise BP720 Blueray player ve SP820 Smart Tv upgrader onurlandırıldı. Ses Bileşenleri dalında ise Airplay platformuna sahip ND8520 LG İPod speaker dock ödül kazandı.


Büyük Ev Aletleri dalında ise 330ml lik bir içeceği 5 dakikanın altında soğutabilen 0.8 metre küplük hacimli buzdolabından başka üç farklı LG ürünü daha ödül aldı. Az enerji harcaması ve internet bağlantısı sayesinde tüketicilere zaman ve maliyetten kazandıran LG Smart ThinQ teknolojisini barındıran çamarşır / kurutma makinesi ikilileri WM8000HVA/DLEX8000V ve WM9000HVA/ DLEX9000V ödüllendirildi. Ayrıca akıllı, hızlı ve efektif bir temizleme için geliştirilmiş çift göz işaretlerme navigasyon sistemine sahip LG Hombot vakumlu süpürgesi LrV5900 ödüllendirildi.

Kablosuz telefon kategorisinde ise LG, multitasking kabiliyeti ile dikkat çeken LG DoublePlay dahil iki adet 2012 CES İnovasyon ödülünün sahibi oldu. Örneğin, bu telefonda kullanıcılar web de sörf yaparken ya da maillerini kontrol ederken Facebook sayfalarını yenileyebiliyorlar. Firma ayrıca Vmware Horizon Mobile ile geliştirdiği LTE sistemi ile tek mobil cihazda kişisel ve şirket kullanımı için ayrı arayüze sahip olan dünyanın ilk cep telefonu için ödül aldı. Bu teknoloji IT departmanlarının çalışan gizliliğini ihlal etmeden şirket güvenliliği ve yönetimini yapabilmesini sağlıyor.

LG 2004 yılından beri 120’den fazla CES İnovasyon Ödülü kazandı.


LG, ev aletleri için ‘En iyi İnovasyon’ ödülü dahil 5 ödül kategorisinde ödül alarak inovasyondaki yeteneğini kanıtlamış oldu.
Yenilikçi tarzından bu güne kadar ödün vermeyen LG, kendi Blast Chiller teknolojisine sahip yeni üç kapılı Fransız tipi buzdolabı (LFX31935) için ‘En iyi İnovasyon’ ödülü dahil 12 adet 2012 CES İnovasyon ödülü aldı.

LG televizyonları, cep telefonları ve küçük ev aletleri; Video Görüntüleme Cihazları, Video Bileşenleri, Ses Bileşenleri, Kablosuz Telefon ve Büyük Ev Aletleri gibi rekabetin yüksek olduğu dallarda ödüller kazandılar.

LG Electronics CEO ve başkanı olan Wayne Park, “Endüstrimizin uzmanları tarafından buzdolabımızın ‘En İyi İnovasyon’ ödülü almasından onu duyuyoruz, ayrıca 3D TV den akıllı çamaşır makinelerine kadar geniş bir yelpazede ürünlerimizin ödül almasından dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu. “Bu imrendirici endüstri tasdiğimiz, LG’nin her geçen yıl ürünlerini geliştimesine olan sözünün vasiyetidir” diye sözlerini sürdürdü.







11 Kasım 2011 Cuma - 11:38

Perşembe, Kasım 10, 2011

LG Smart TV - Wi-Fi Özellikli LHB536 1100W 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi

1100W 5+1 kanallardan surround ses ve etkileyici bir ses kalitesi sunar, 

Dolby Digital Plus, Blu-ray Disc, High-Definition (HD) formatlarında surround ses deneyimi sağlar. 

Smart TV özelliği ile binlerce film, özelleştirilebilir uygulamalar, videolar, sınırsız içeriğe erişmek için kolay bir yol sağlar, 

Full HD 1080p 3D Blu-ray filmlerin tadını çıkarın, 

iPod4 ve iPhone4 ürünleri ile çalışır, şarj edilebilir ve iPod4 ile doğrudan kontrol edilebilir anlamına gelir. 


LHB536 1100W 3D Blu-ray LG Smart TV - Wi-Fi Ev Sinema Sistemi Genel Bakış 

HD eğlencenizi en iyi şekilde yapmak istiyorsanız, LHB556 Blu-ray Ev Sinema Sistemi size daha fazlasını sunar. LG Smart TV erişimi ile sınırsız içerik, binlerce film, özelleştirilebilir uygulamalar, filmlerin anlık akışı, şovlar ve Wi-Fi bağlantısı ile doğrudan TV'nizde müzik dinlemek ve Blu-ray ile Full HD görüntü ve üstün ses performansı. State-of-the-art hoparlörlerden gelen kristal berraklığında ve göz kamaştırıcı bir ses… 

LHB536 1100W 3D Blu-Ray LG Smart TV - Wi-Fi Ev Sinema Sistemi Özellikleri 

Internet-Ready Cihazlar 

Internet – Ready cihazlar televizyon dinamik içerik sunmak için geniş bant bağlantısı kullanır. 

Her smart TV üreticisi, video ve müzik, sosyal ağ uygulamaları, online fotoğraf galerileri, haber ve mali güncellemeleri, hava durumu bilgileri, maç skorları gibi çeşitli ücretli veya ücretsiz hizmetleri Smart TV uygulamasına dahil eder. 

Üretici, sunduğu firmware güncellemeleri ile yeni içerik ekleyerek cihazı için güncel tutar. 

HD eğlencenizi en iyi şekilde yapmak istiyorsanız, LHB536 Blu-Ray Ev Sinema Sistemi size daha fazlasını sunar. 

LG Smart TV ile sınırsız içeriğe erişim, binlerce film, özelleştirilebilir uygulamalar, filmlerin anlık akışı ve Wi-Fi bağlantısı ile doğrudan TV'nizde müzik keyfi. Blu-ray ile Full HD görüntü ve üstün ses performansı. State-of-the-art hoparlörlerden gelen kristal berraklığında ve göz kamaştırıcı bir ses… 
ANAHTAR TEKNOLOJİSİ 

Çok SMART (Akıllı), çok basit 

Sınırsız içeriğe erişmek için bir devrim…Kullanımı oldukça basit bir arayüz ve geniş içerik... Yeni nesil eğlencenin en geniş ve basit hali. 

3D BLU-RAY & BLU-RAY DISC 1080P OYNATMA 

Full HD 1080p 3D Blu-ray Disc ™ ile filmin keyfini çıkarın. Ayrıca, standart DVD'leri yüksek çözünürlüklü HD kalitesine yükseltmeniz mümkün. 

DLNA Desteği 

Bu DLNA sertifikalı medya oynatıcı ile ev ağınızdali videolara, fotoğraflara ve müziklere erişin. Bu özellikle, büyük ekran kolayca ulaşılabileceğiniz, dijital birkütüphaneniz oluyor. 

1080P Ölçekleme

Sadece eskiyi yeni gibi yapma eski DVD koleksiyonunuz Blu-ray filmlerden daha iyi görünüyor olabilir. Standart DVD Up-Scaling özelliği, HDMI çıkışı üzerinden 1080p ölçeklendirme ile standart DVD'lerde olağanüstü görüntü kalitesi sunar.

EK ÖZELLİKLER 

“SILK DOME” HOPARLÖR TEKNOLOJİSİ. 

LG'nin “Silk Dome” hoparlör teknolojisi ile daha iyi bir ses deneyimini keşfedeceksiniz. 

IPOD / IPHONE İÇİN… 

Tak ve rock. En sevdiğiniz melodilerin içine dokunun. Bu sistem, iPod ve iPhone ürünleri ile çalışır. 

Hızlı Sistem Açılışı 

Siz kanepenize oturmadan sistemin başlangıcı tamamlanır. 

Dolby TrueHD DIGITAL PLUS

Dolby Digital Plus; Blu-ray Disc’ler, HD yayınlar ve indirilen tüm medyada surround ses deneyimi sağlar. 7.1 kanaldan üstün kaliteli surround ses ile aksiyonu gözleriniz ve kulaklarınızla takip edeceksiniz. 

DTS-HD Master Audio. 

DTS-HD teknolojisi film, müzik ve oyunları eğlence deneyimini dönüştürüyor. DTS-HD, yüksek çözünürlüklü videolar için mükemmel bir dijital ses tamamlayıcıdır ve sanatçının yakalamak istediği amacına uygun bir surround ses deneyimi sunar. 

İki HDMI GİRİŞİ 

İki HDMI girişi olması, kablo kutuları ve oyun sistemleri gibi yüksek çözünürlüklü kaynaklardan bağlamak için kolaylık sağlar ve görüntü ve sesleri dijital kalitede sunar. 

USB 2.0 OYNATMA

Eski büyük ekranları hatırlayın. Oturma odanızın konforunda bir aile tatilinizi gerçek gibi görüntülemek ister misiniz? USB Media Host, aile fotoğraflarına bakmak, video izlemek ve müzik dinlemek için USB depolama aygıtlarını kullanmanıza izin verir. 

SIMPLINK BAĞLANABİLİRLİK. 

Uzaktan kumandalar, oturma odanızı işgal mi ediyor? Şimdi SimpLink ile tüm HDMI bağlantılı LG cihazları tek bir uzaktan kumanda ile kontrol etmek mümkün. 



10 Kasım 2011 Perşembe - 13:12

Cuma, Kasım 04, 2011

LG Kullanıcıları Smart TV’ler için uygulama geliştirmeye ne dersiniz?

3D ve Smart TV sektöründe 2011 yılında yaptığı atakla yılı zirvede kapatmayı hedefleyen LG, şimdi de Smart TV kullanıcılarının hayal güçlerini zorlayacak yepyeni bir uygulamayı başlatıyor.

LG Electronics’in faaliyete geçirdiği “LG Developer’s Lounge” platformu, arayüz geliştiricilere ve içerik sağlayıcılara LG SmartTV’ler için uygulama geliştirme imkanı sunuyor. 

Tüketici elektroniği, mobil iletişim ve beyaz eşya sektörlerinin küresel lideri ve teknoloji öncüsü LG Electronics, LG Smart TV’leriçin uygulama/yazılım geliştirmek isteyenlere özel “LG Developer’s Lounge”ı faaliyete geçirdi. 

http://developer.lgappstv.com adresinden erişilebilen “LG Developer’s Lounge” platformu, üyelerin hem uygulama geliştirmelerine olanak tanıyor hem de diğer uygulama geliştiricilerile iletişim kurmalarını sağlıyor. Platform ayrıca kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda teknik destek de sağlıyor. Ücretsiz olarak üye olunduktan sonra SDK, örnek kodlar, uygulama geliştirme klavuzları ve daha birçok faydalı dökümana erişerek vakit kaybetmeden uygulama geliştirmeye başlamak mümkün. 


LG Smart TV’ler için uygulama geliştirme imkanı sunan LG Developer’s Lounge sistemine kayıt olmak için LG Smart TV Developer Platform’unda yer alan şartları kabul etmek yeterli. Bilgileriniz sistem tarafından alınıyor ve e-mail adresinizi doğruluyor. LG Apps TV web sitesinin üyesi olmak için herhangi bir onay sürecinden geçilmesine gerek kalmıyor. Geliştirici olarak sistemde yer almak isteyen herkes kayıt bilgisini giriyor ve sistemin üyesi oluyor.


04 Kasım 2011 Cuma - 13:54

Perşembe, Kasım 03, 2011

LG CINEMA 3D TV 55LW650S İncelemesi

LG 55LW650S Infinia, 55 inç boyutunda, 3D 1080p 240 Hz LED HD görüntüleme teknolojisine sahip bir Smart TV. Bu ünite ile kullanıcılar mükemmel derinlik ve yüksek kalitede çizimler elde edebilmekte. LG 55LW650S Infinia uygun fiyatının yanı sıra, daha hafif ve çok daha konforlu 3D gözlükleri ile birlikte geliyor.

LG Smart TV'ler kullanıcılara sınırsız bir eğlence deneyimi sunuyor. Kullanıcılara en eğlenceli film, spor, uygulama, oyun ve internet tarayıcısı deneyimlerini sunan bu set, sınırsız eğlenceye LG Smart TV ile çok daha farklı bir şekilde bakmanızı sağlıyor.

LG 55LW650S Infinia sizlere full HD 1080p çözünürlüğü sunuyor. Piksel artırma teknolojisi ile, standart HDTV yayınlarını daha önce görmediğiniz kalitedeki renkler ile ve daha yüksek bir çözünürlükte izlemenizi sağlıyor.

Bununla birlikte kendi kendine ölçümleme yaparak ve ekran üstü referans noktaları alarak siyah beyaz, renk ve parlaklık değerlerini ayarlayabiliyor. Bu kullanımı kolay olan yenilik ile kullanıcılar çok daha kaliteli resim çalışmaları ve ayarlamaları yapabilmekte. Bunlara artı olarak bunu Smart TV kendi kendine de sizin için yapabiliyor. Yeni geliştirilmiş bu üstün sensor resmi otomatik olarak ortamdaki renk ve ışık kondisyonlarına göre ayarlıyor, ve kullanıcılarına çok daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunuyor.



Bu cihazdaki diğer bir kullanışlı özellik ise LG TV'nizin NetCast Entertainment Access ve diğer çevrimiçi içeriklere kolaylıkla bağlanabiliyor olması. Eğer kablosuz yayın araçlarınızda var ise WiFi üzerinden yapılan bağlantı ile karmaşa yaratan kablolardan da kurtulmuş oluyorsunuz.

Bunların hepsini bir kenara bıraktığımızda, bu akıllı televizyon ünitesi kullanıcılarının enerji ve harcamalarında tasarruf yapmasını da sağlıyor. Nasıl mı? Bu ünite sahip olduğu Smart Energy Saving Features özelliği ile buna imkân tanıyor. Ayrıca TV’nin içerisindeki tüm bileşenleri Energy Star tarafından onaylıdır yani ABD Çevre Koruma Ajansı ve Enerji bakanlığı tarafından belirlenen enerji verimliliği yönergelerine uygun ve için stand-by modda da, aktif modda da enerji tasarrufu sağladıkları anlamına gelir. Energy Star sertifikalı televizyonlar yaklaşık % 30'luk bir enerji tasarrufu sağlamaktadırlar.

O zaman hala ne bekliyorsunuz? LG 55LW650S Infinia ile daha tasarruflu ve daha "akıllı" olun...




03 Kasım 2011 Perşembe - 14:28

LG IPS236V IPS Monitör - Ürün İncelemesi*

Belki profesyonelsiniz, belki de sadece her şeyi gerçekten iyi görmek istiyorsunuz. Son derece yüksek görüntü kalitesi, şık tasarım ve keyifli bir ergonomiye sahip olan LG IPS236V fotoğraf veya video düzenlemeleri gibi görsel işlerde herkes için mükemmel bir seçim. 

Ürün İnceleme 

LG IPS236V, TN (Twisted Nematic) panellere göre daha geniş görüş açıları ve oldukça yüksek görüntü kalitesi sunuyor. 

3,9 kg ağırlığında 42.2x 54.9 x 23 cm boyutlarında olan monitor, aynı zamanda ekranın alt kısmında siyah bir şerit içinde gizli dokunmaya duyarlı düğmeleri, kurulumu kolayca yapılabilen taban ve ekranı ile oldukça estetik bir görüntüye sahip. Ancak, ekran belirli bir dereceye kadar ya da dikey olarak aşağı yukarı eğim veya yanlara doğru döndürülebilme olanağı sağlamıyor. Buna ragmen stand yüksekliğinin ayarlanabilir olması muazzam. 

Monitörün, 178 derecelik yatay ve dikey izleme açısı ile, TN panelleri aksine, ekranda görülen renkler tutarlı ve ekranın kenarlarına doğru baktığınızda veya başınızı hareket ettirdiğinizde ekrandaki görüntü bozulmamakta. 

Bu açıdan bakıldığında IPS236V, teknoloji meraklılarının takdirini kazanabilmek için iyidir, ama genel tüketicinin tüm bu teknolojik özelliklerin yanında şık bir tasarım aradığını da biliyoruz. İşte LG'nin tasarım ekibinin geliştirdiği nazik eğriler, şeffaf detaylar, dokunmatik kontroller ve hafif multimedya kullanımı için uygun stereo hoparlörlerle genel tüketicinin de beğenisi cezbedilmiş. 



Bir ekran menüsü yoluyla monitör ayarlama genellikle sinir bozucu bir deneyimdir. Ancak IPS236V’un ekran menüsü zahmetsiz ve kullanımı basittir. Menü seçimleri doğrudan çerçevenin alt kısmındaki altı küçük beyaz noktadan birine dokunarak gerçekleştiriliyor. Bu şekilde doğru butonu bulmak için basılan yanlış butonlar ya da butonların yanlarında baskılı minik yazıları okumak için mücadele asla olmaz. Bu özellikle benim adıma başarılı bir yenilik olarak kabul edilir. 

Monitör test bölümünü test etmek için, ekran özelliklerini ölçmek için Datacolor Spyder 3 kalibratör kullandık. Bu sürecin önemli bir parçasnda monitördeki yanlışlıkları telafi etmek için PC grafik çıkışında ayarlamalar yapmayı gerektirmektedir. Ancak IPS236V, hemen hemen hiç böyle bir ayarlamaya ihtiyaç duymamaktadır. Bu anlamda başlangıç seviyesi için çok doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bu monitörü gördüğüm en doğru tüketici düzeyinde monitörler olarak değerlendirebilirim. Öyle ki kalibratörler olmadan bile bazı fotoğrafları düzenlemek mümkün olacaktır. Bu doğruluk düzeyi, sizin için önemli olmasa bile, bu ekran en iyi TN panellerden bile çok daha iyi görünüyor. Bunu kesinlikle fark edeceksiniz. 



23 inç ekran boyutuna sahip panel, 1920*1080p Full HD çözünürlüğü destekliyor. Aynı zamanda panel üzerinde bir parlamayı önleyici kaplama bulunuyor. Kulaklık soketi, VGA, DVI ve HDMI girişleri ve güç adaptörü kullanımı kolaylaştırılmış. Kablolar kolay ve düzenli kablolama tasarımıyla panelin arkasına yatay olarak monte edilir. 


Monitör, karanlık ve kasvetli görüntüler sunan geleneksel LCD ekranlara göre sağladığı iyi görüntülerin yanı sıra, daha fazla enerji verimliliği için LED teknolojisi kullanır. Super IPS (In Plane Switching) teknolojisi sayesinde ekranı her açıdan görüntülenebilir kılar ve bozulmayı minimum düzeyde tutmak için sıvı kristal ekran kontrolleri geliştirilmiştir. 

Genel olarak LED ekranlar daha ince ve daha hafif olmalarının yanısıra eski muadilleri LCD teknolojisine göre çok daha düşük güç tüketimi ile daha çevre dostudur. LG, bu serisinde normal çalışma koşullarında ekranın 35W, uyku modunda da 0.5W elektrik tükettiğini belirtiyor. 
Energy Star onaylı ekran ayrıca çalışma ve bekleme modunda enerji tasarrufu sağlar. LG’nin Energy Star onaylı monitörleri, standart ekranlara göre yaklaşık% 25 daha az enerji kullanır. 

Görüntü netliği, ekran parlaklığı ve renk kalitesini oldukça beğendiğimiz panel, 5 ms tepki süresi, 16.7 milyon renk ve 5 000 000:1 kontrast oranı ile net ve canlı bir görüntüleme deneyimi sunarak bizi fazlasıyla etkiledi. 

Özellikleri 

Ekran boyutu : 23 inç 
Panel tipi : IPS 
En-boy oranı : 16:9 
Parlaklık : 250 cd/m2, LED aydınlatmalı 
Dinamik contrast : 5,000,000:1 
Görüş açılar : 178/178 derece 
Renkler : 16.7M 
Kaplama : Anti-Glare, 3H 
Girişler : D-Sub, DVI-D, HDMI 
Çıkışlar : Kulaklık çıkışı 
Boyutları : 548,7 x 230 x 421,9 mm 
Ağırlık : 3,98 kg 



(*)Alıntıdır.


03 Kasım 2011 Perşembe - 13:21

Çarşamba, Kasım 02, 2011

MAX PAYNE 3'ten Görüntüler Var!

Rockstar'ın merakla beklenen oyunu Max Payne 3'le ilgili 4 yeni ekran görüntüsü yayımlandı. Ancak oyunun içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Max Payne 3, PC, X360 ve PS3 için 6 Mart 2012'de piyasaya sürülecek. 










02 Kasım 2011 Çarşamba - 15:32