S^ns"rs"z İnternet

Pazartesi, Ekim 31, 2011

PowerColor Devil 13 HD6970 İçin Ön Siparişler Başladı

PowerColor'un şeytani Radeon HD6970'i Avrupa için ön siparişe sunuldu.

Bu ayın başında özellikleri duyurulan PowerColor Devil 13 Radeon HD6970 ekran kartı Avrupa'da ön sipariş için listelendi. Kasım ayı itibarıyla kullanıcılara ulaştırılacağı belirtilen güçlü ekran kartı, özel soğutucusu ve yüksek frekans hızlarıyla dikkat çekiyor. 

PowerColor Devil 13 HD6970'in teknik özellikleri şöyle listelendi: 

- İki adet 92mm'lik fan ve dört adet 8mm'lik ısı iletim borusuna sahip özel soğutucu
- 12 fazlı güç dizaynı
- 1536 akım işlemcisi
- 880MHz GPU frekans hızı (OC BIOS aktif edildiğinde 960MHz)
- 256-bit veri yolu
- 2GB GDDR5 VRAM @ 5500MHz (OC ile 5700MHz) 
- CrossFireX desteği
- dual-DVI, dual mini DisplayPort ve HDMI çıkışları ile 5 monitör çalıştırabilme

PowerColor Devil 13 HD6970'in fiyatı 428 euro olarak belirlendi. 




31 Ekim 2011 Pazartesi - 14:27

LG Dual Play ile Multiplayer Oyunlarda Tam Ekran Görüntü Sağlıyor

Gerçek kazananların yer aldığı Birmingham’da düzenlenen “Grand Designs Live Show”da LG, Cinema 3D Smart TV gibi yeni ve yenilikçi, tüketici dostu ürünleri ile son kullanıcıyı mutlu etmek için üzerine düşeni yaptığını LW980T modeli ile gösterdi. 

Hardcore oyuncular, LG’nin kesinlikle akılında olan özel bir tüketici grubuydu. Bu yüzden de özellikle FPS de denilen shooter oyunlarında, arkadaşlarla ile bölünmüş bir ekranda yarışırken ve diğer multiplayer konsol oyunlarını oynarken sorun olan ve hileye yer açan split screen görüntülemeyi ortadan kaldırmak gerekiyordu. 


Amatör de Olsa İçimizden Birileri Bunu Daha Önce Keşfetmişti...

Evet, okuduğunuz gibi bundan bir kaç ay önce pasif 3D teknolojisi piyasaya çıktıktan sonra donanimhaber.com kullanıcılarından dusty ve techraven bunu uygulamalı olarak anlatmış ve videosunu çekmişti. X-Y ışınlarını alan polarize filmli FPR gözlüklerin sağ camlarını değiştirerek X-X, Y-Y sinyalini alan gözlükleri yapmış ve bu gözlüklele split screen oyunda full screen oyun oynamışlardı. Videosunu bir kez daha eklemek istiyorum.


Aynı ekran üzerinden split screen görüntüyle oynamak yerine, aynı büyük ekran paylaşarak her iki oyuncu olarak tek ekranda oyun oynamanın keyfini çıkarın. Dual Play hakkında bazı şikayetlenmeler zaten var olduğundan, biz oyuncuların seveceğini bildikleri Dual Play’I vakti geçirmeden yaptılar! Dual Play analistler ve hırslı oyuncular tarafından oldukça olumlu eleştiriler aldı. PC Magazine dergisinden bir eleştirmenin de dediği gibi, "Dual Play teknolojisi inanabilmek için bu TV’yi görmek gerekir." 

Gerçekten de bu kadar iyi. 




3D TV'ler piyasada kabul göreli uzunca bir süre oldu. Bazı tüketiciler son nesil 3D TV'lerin farklı özelliklerine yeni alışmışken, Dual Play LG'nin üstün 3D tasarımcılarının yarattığı, başka bir teknolojinin orijinal parçası oldu. 

LG 3D deneyimini, geliştirdiği bir çok katma değer (Pentouch TV, 3D ekosistemi ve şimdi Dual Play) ile yepyeni bir seviyeye alır. LG’nin Dual Play standını ziyaret eden bir izleyici "Ben daha önce birkaç 3DTV gördüm ve inceledim. Ancak bahsedilen Dual Play teknolojisi şimdi ben ve arkadaşlarım için yeni bir 3D özelliği haline geldi! " 

Tüm ekranda arkadaşlarınız ile oyun keyfini çıkarın.



31 Ekim 2011 Pazartesi - 11:49

Cuma, Ekim 28, 2011

EVGA'dan Arkham City'ye Özel GTX 580

Batman Arkham City'nin sınırlarını zorlamak isteyenlere üst düzey ekran kartı.

Performans ürünleri ile dikkat çeken EVGA, Batman: Arkham City hayranlarına özel olarak tasarlanan GeForce GTX 580 Superclocked modelini tanıttı.



Beyaz renkli gövdesinde Batman: Arkham City'nin şık görselini barındıran fabrika çıkışı overclocklu ekran kartının teknik özellikleri şu şekilde listelendi:

- 512 CUDA çekirdeği

- 797/1594 MHz GPU/Shader hızları

- 384-bit veriyolu

- 1546MB GDDR5 bellek (4050MHz)

- SLI desteği

- dual-DVI ve mini HDMI çıkışları






EVGA'nın Batman logolu canavarı 529,99 dolar fiyatla satışa sunuldu.




28 Ekim 2011 Cuma - 12:40

LG CF3D 3D PROJEKSİYON

Üniversite yıllarında en büyük eğlencemiz okuldan ödünç aldığımız projeksiyon cihazına PS3'ü bağlamak ve PES oynamaktı. Vize, final zamanlarında slide bakma bahanesiyle okuldan ödünç aldığımız cihazlarla en uygun öğrenci evine gider eğlencenin tadını çıkarırdık.

Neticede öyle ya da böyle, hepimiz mezun olduk ama projeksiyonda maç keyfini hiç unutmadık.

Gelişen teknoloji artık duvara sabit kalmayan, 3 boyutlu bir projeksiyon deneyimi sunuyor. Üstelik Full HD...

LG Electronics'in Full HD (1920*1080p) desteği sunan 3D projektörü CF3D, 2500 ANSI lümen parlaklığa, 7000:1 kontrast oranına sahip. Daha net resimler için şu ana kadar düz ekran HD TV'lerde kullanılan TruMotion 120Hz teknolojisini teknolojisinde barındıran LG'nin projeksiyon cihazı, resimlerin otomatik olarak 3D ayarını yapabiliyor. Ekonomik modda 3 bin 500 saat olan cihazın lamba ömrü, normal modda 3 bin saat. Çift motor teknolojii bulunan LG'nin CF3D modeli, tam çözünürlük (Full HD) özelliğiyle dikkat çekiyor. 19 x 50 x 56 cm boyutlarındaki projektörün ağırlığı 21 kilogram. Fiyatı 15.000 dolar.

Evet üniversite bitti, işlere girildi... 15.000 dolar biraz hayal gibi olsa da keyfi düşünüldükçe "değer!" diyebiliyor insan.





28 Ekim 2011 Cuma - 12:29

Çarşamba, Ekim 26, 2011

"VAN" için ROCK





Van’da meydana gelen depremde çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti, birçoğu da evsiz kaldı. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu ortamda, müzisyenler en iyi yaptıkları şeyi, ürettikleri müziği arkalarına alarak Van’a destek için KüçükÇiftlik Park’ta bir araya geliyor. 40 sanatçının koşulsuz olarak vereceği konser, 30 Ekim Pazar günü Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilecek ve konserin tüm geliri Van’a destek için Kızılay’a verilecek.

Demir Demirkan, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, Kurban, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Ogün Sanlısoy, Redd, Şebnem Ferah ve Yüksek Sadakat’in de dahil olduğu 40 sanatçının ücretsiz olarak katılımıyla gerçekleşecek olan ‘VAN İÇİN ROCK’ konseri, 30 Ekim 2011 Pazar günü saat 11.00 – 00.00 saatleri arasında Küçükçiftlik Park’ta yapılacak. Açılışını Hayko Cepkin’in yapacağı konser, Dream TV‘den canlı yayınlanacak. İzleyiciler canlı yayında verilecek numaraya SMS göndererek katkıda bulunabilecekler. Biletleri 20 liradan satılacak olan konserin bilet, yiyecek, içecek vb. tüm gelirleri Türk Kızılay’ı vasıtasıyla Van’a aktarılacak.

Konserde malzeme yardımı da toplanacak

Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilecek organizasyona katılımcılar Van’a göndermek istedikleri malzemeleri getirebilecekler. Alanda toplanacak tüm malzemeler Şişli Belediyesi ekipleri tarafından ayrıştırılıp paketlenerek Van’a ulaştırılacak.

VAN İÇİN ROCK konseriyle ilgili ayrıntılar www.vanicinrock.org internet adresiyle, http://twitter.com/vanicinrock twitter hesabından takip edilebilecek. Biletler ise Biletix ve Küçükçiftlik Park gişelerinden temin edilebilecek.

Sahne Alacak İsimler:4x4, Aslı, Aylin Aslım, Aydilge, Ayşe Saran- Murder King, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Gripin, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multitap, Ogün Sanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK, Yüksek Sadakat.



26 Ekim 2011 Çarşamba - 16:53

Asus'un X79 Anakartı Çok İddialı Geliyor

  


X79 anakartlar kendini göstermeye başladı, Asrock, MSI ve EVGA'nın ardından Asus'un X79 çipsetli anakartı da ortaya çıktı. Asus'un oyunculara özel Republic of Gamers serisine dahil olan bu yeni anakart, Asus Rampage IV Extreme adıyla piyasaya çıkacak.


Bu üst düzey anakartın teknik özellikleri şu şekilde listelendi:


- LGA2011 (Sandy Bridge E) işlemci desteği
- LGA2011 ve LGA1366 soğutucu desteği
- Extreme Engine Digi+ II güç dizaynı
- 8 adet DDR3-2400 bellek yuvası
- 4 adet SATA 6.0 Gbps ve 4 adet SATA 3.0 Gbps girişi
- 5 adet PCI-Express x16 yuvası (4-way SLI ya da CrossFireX destekli)
- Gigabit Ethernet, Bluetooth 2.1
- 8 adet USB 3.0 girişi
- Subzero Sense CPU ve GPU sıcaklık ölçme bağlantısı
- 7.1 kanallı entegre ses
- 2 adet eSATA bağlantısı
- Anakart üzerinde Power, Reset, Clear CMOS ve ROG Connect tuşları

Bu canavar X79'un ne zaman ve hangi fiyatla piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Tahminler bu anakartın 300dolardan aşağı bir fiyatla satılmayacağı yönünde.



26 Ekim 2011 Çarşamba- 15:23

Salı, Ekim 25, 2011

Sapphire Radeon HD 6970 Battlefield 3 Hediyeli

 Sapphire, Battlefield 3 ile Radeon HD 6970'i aynı kutuda buluşturdu.

Sistem gereksinimi açıklandıktan sonra DICE'ın oyun dünyasında deprem etkisi yaratan FPS'si Battlefield 3, sadece oyuncuların değil ekran kartı üreticilerinin de ilgisini çekti. Sapphire, Battlefield 3 hediyeli özel Radeon HD 6970 ekran kartını duyurdu.

Radeon HD 6970 BF3 Special Edition adıyla piyasaya çıkacak olan ekran kartının teknik özellikleri şu şekilde listelendi:

- Sapphire'e özel Vapor-X soğutucu
- FleX teknolojisi (hiçbir adaptöre gereksinim duymadan 3 DVI monitörle Eyefinity imkanı)
- 1536 akım işlemcisi
- 880MHz GPU frekans hızı (ikinci BIOS aktif edildiğinde 930MHz)
- 256-bit veriyolu
- 2GB GDDR5 VRAM @ 5500MHz
- CrossFireX desteği
- dual-DVI, HDMI ve dual mini DisplayPort çıkışları

Bu kartın fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi verilmedi.



25 Ekim 2011 Salı - 14:25

3D TELEVİZYON REHBERİ

Yeni nesil panel teknolojisinin ilgi odağı 3D TV'ler oldu. İçeriklerin ve oyunların hızal 3D'ye yöneldiği bir dönemde 3D TV Rehberi yapmadan geçmek mümkün olmazdı.

Birçok kişi 3D TV alma hakkında endişelerini etrafta dile getiriyor. Bu TV lerin ev kullanımına uyarlanması henüz yeni geliştirilen bir teknoloji ve geçmişteki 3D deneyimleri genellikle çabalama ve uğraş şeklinde geçti. Özellikle bu son durum 3D TV alma ve kullanmayat alışma hakkında kişilerin fikirlerini sürekli negatife itti. Bu olayın temeline inmek için LG insanların 3D TV hakkında ne düşündüklerini anlamak için harekete geçti. Anket Arap dünyasını yakından tanıyan ve alanında deneyimli bir ekip olan YouGovSiraj tarafından yapıldı. Araştırmaya katılanların demografisi ve profili şu şekilde gerçekleşti: 


LG Cinema 3D TV serisinin piyasaya çıkmasından önce yapılan bu araştırmaya göre kullanıcıların 3D TV ye soğuk bakmasının çeşitli nedenleri var. Bu nedenlerden en önemlileri; 

· 3D TV lerin yüksek maliyeti ve ekstra gözlük satın alma, 

· Uzun süreli 3D içerik izlenmesi sırasında olan rahatsızlık ve hantal 3D gözlükler, 

· 2D içeriğin görüntü kalitesini bozma korkusu. 

Şu açık kı kişiler bu yeni teknolojiye adapte olmak için bazı fedakarlıklar yapmaya hazır değiller. Yukarıda verilen problemlerden ötürü onlar için henüz çok erken. Bir 3D TV almadan önce fiyat üzerinde düşünülen en önemli faktör, ancak bunun yanında aşağıda verilen grafikte de görüldüğü üzere dikkate alınan başka önemli özellikler de mevcut. 



Yukardaki 5 faktör 3D TV alınırken “çok önemli” olduğu belirtilen özellikler. Ve görüldüğü gibi bu özellikler, aslında 3D TV nin kullanılabilirlik ve rahatlığını yansıtıyor. Aşağıdaki grafikte rahatlıkla görülebileceği gibi 3D TV leri kullanırken yaşanan rahatsızlıklar kullanıcıları 3D TV almaktan uzak tutan etmenlerin başında geliyor.


Bunlara dayanarak kullanıcıların 3D TV konusunda tereddütte oldukları ve 3D TV almalarına değecek olduğunu bilecekleri bir çeşit kanıt görmek istiyorlar. Onlara ve size “işte kanıt” demek istiyoruz, artık 3D TV almak için yeterince nedeniniz var! 

LG’nin son buluşu Cinema 3D TV ler, kullanıcıların önündeki tüm tereddütleri çözmesinden ötürü aranılan 3D TV olma özelliğini taşıyor. Artık 3D gözlüklerin yüksek fiyat etiketlerini dert etmenize gerek yok çünkü LG Cinema 3D Smart TV ler yüksek fiyatlı Shutter Glass (SG) gözlükler yerine daha uygun maliyetli 3D gözlükler kullanıyor. Bu gözlükler ayrıca batarya ve şarj gerektirmiyor, bu yüzden sarj derdi ya da elektromanyetik dalga yaymasından ötürü göz sağlığınızı tehlikeye atmanıza gerek kalmıyor. Bundan da ötesi TV kutusundan 10 tane gözlük çıkıyor yani arkadaşlarınız ya da aileniz ile birlikte hemen 3D keyfine başlamanız mümkün. Yeni IPS teknolojisi sayesinde görüntü kalitesi en yüksek seviyede ve size baş döndüren net görüntüler ile mükemmel izleme deneyiminden başka birşey sunmuyor. LG panellerinin geniş izleme açısından ötürü deneyim sadece bir kişiye özel değil. Baş dönmesi, karanlık ve üstüste binen görüntüler artık bitti. 

Daha da fazlası var. LG’nin Cinema 3D Smart TV serisi, adından da anlaşılabileceği üzere akıllı bir TV. Sadece mükemmel 3D ve 2D deneyimi yaşatan bir TV değil; aynı zamanda sizi arkadaşlarınız ile bağlantıda tutan, kendi koltuğunuzun rahatlığında internette sörf yapabildiğiniz, çeşitli uygulamalar indirebildiğiniz ve ev ağınızda paylaşılan dosya ve filmleri görüntüleyebildiğiniz bir TV sahibi olacaksınız. Kutu içersinde gelen Magic Motion kumandası bu deneyimi kusursuz yapıyor. 

Eğer yeni bir TV almak istiyorsanız LG Cinema 3D Smart TV düşünmeniz gereken ilk televizyon. Çünkü toplam TV maliyetini düşürmenize ve aynı zamanda net ve kaliteli görüntü almanıza olanak sağlayan özellikler ile birlikte geliyor.



25.10.2011 Salı - 11:52

Pazartesi, Ekim 24, 2011

Batman: Arkham City'nin PC gereksinimleri açıklandı

Çıkışına henüz yirmi günden fazla bir süre varken Batman: Arkham City'nin PC versiyonu için belirtilen sistem gereksinimi açıklandı. Unreal 3 motorunun ileri gelişmiş teknolojisi ile hazırlanan Arkham City, tıpkı ilk oyun gibi bizi görsel bir şölene götürecek. 


İşte Kara Şövalye'yi oynayabilmek için bilgisayarınızda bulunması gereken bileşenler

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP, Vista veya 7
İşlemci: Dual-Core CPU 2.4 Ghz
Bellek: 2GB
Ekran Kartı: NVIDIA 8800 veya VRAM ATI 3800 512MB 
Boş alan: 17.5GB boş alan

Tavsiye edilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7
İşlemci: Dual-Core CPU 2.5 GHz
Bellek: 4GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 veya ATI Radeon HD 6850 768MB+ VRAM (DirectX 11 uyumlu)
Boş alan: 17.5 GB boş alan



24 Ekim 2011 Pazartesi - 17:36

Cuma, Ekim 21, 2011

Doom 4: Efsane seri yoluna devam edecek!

Bazı söylentilere göre Doom 4'ün sonsuza kadar rafa kaldırılacağından, Rage'in inceleme notları ve PC'deki sorunları sebebiyle id Software'a güvensizlik aşıladığından söz ediliyordu. Konu hakkında Bethesda'nın önemli ismi Pete Hines, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı ve bu haberi "Tamamen saçmalık" diyerek yalanladı.

Hines, id Software'ın tarihinde gelişim aşamasındaki hiç bir oyunu sonsuza kadar veya farklı bir yöntemle uzun süre ertelemesinin görülmediğinden söz etti. Böylelikle Doom 4 hakkındaki soru işaretleri de ortadan kalkmış oldu.

Doom 4, PC, PS3, X360 ve Mac platformları için geliştiriliyor. Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil.






21 Ekim 2011 Cuma - 15:23

LG Electronics; Super Junior & f(x) Yeni Reklam Modelleri Olarak Seçti

LG Electronics , Super Junior ve f(x)‘i yeni reklam yüzü olarak seçti.

18 Ekim tarihin’de LG temsilcileri Super Junior ile yeni bir 3D müzik videosu çekme planları olduğunu açıkladı. Müzik videosu, LG’nin yeni başlattığı ve ücretsiz Hallyu içerik servis programı olan ‘K-POP ZONE‘
aracılığıyla 2012′nin başlarında yayınlanacak. ‘K-POP ZONE’, KPOP içeriğini kapsayan daha önce görülmemiş prim saatlik kullanım sağlayan LG Sinema 3D Akıllı TV’nin en son ürettiği bir servis türü.

Ek olarak, LG Elektronik, 23 Ekim’de New York City’de gerçekleşecek olan ‘SM Town Konser‘ine de destek verecek. LG şuan halı hazırda dev ekran LED gösterisiyle Times Meydanında ‘SM Town Konseri’ tanıtımını yapıyor.

Konserin reklamı, ‘K-POP ZONE’ ve LG gösteriminin yanı sıra büyük ekranda da günde 100 kez yanıp sönecek(gösterilecek).Her gün 1.5 milyon insanın bu meydanda yürüdüğünü düşünürsek,reklam kesinlikle New York’da çok ses getirecektir.

Bunlardan başka, Super Junior ve f(x) bir sene boyunca geniş bir yelpazeye sahip LG ürünlerinin reklamını yapacak. LG Electronics küresel satış temsilcisi, “ Hallyu Wave’in başını çektiği başarılı gruplarla işbirliği içinde olmak, markamızın bilirnirliğini daha da arttıracak ve bizler inanıyoruz ki ‘K-POP ZONE’ temsilcileri olarak her iki grup da mükemmel bir iş ortaya koyacak ” şeklinde görüş belirtiyor.






21 Ekim 2011 Cuma - 11:25

Perşembe, Ekim 20, 2011

Skyrim'de modlar nasıl?

Ejderhaları, radiant hikaye sistemi, yeni grafik motoru derken Skyrim hakkında geldik en çok merak edilen başka bir konuya; modlar.

Özellikle Oblivion'da mod topluluğun sağladığı yeni olanaklar sayesinde oyunun çehresi 180 derece değişiyor ve bambaşka bir şeye dönüşüyordu. Şimdi merak edilen şey Skyrim için de böyle bir durum söz konusu olup olmayacağı? Gerçi Skyrim görsel açıdan Oblivion'dan oldukça üstün durumda ancak yine de Elder Scrolls mod topluluğundan beklentiler var.



Mike Carofano, Skyrim'in sanat yönetmeni ve mod topluluğun bir hayranı. Kendisi de tıpkı hayranları gibi oyun için çıkacak modları heyecanla bekliyor ve geçmişteki gibi muazzam şeyler görmeyi umut ediyor.

"Mod topluluğumuz bu güne kadar önceki oyunlarımızda muazzam işler başardılar dolayısı ile onlara gereken araçları verip bu sefer neler yapabileceklerini görmek konusunda çok heyecanlıyız. Benzer bir şeyin konsollara da çıkmasını çok isterim. Ne yazık ki şu anda böyle bir çalışma yok ancak ileride olacağını umut ediyorum."

Evet, Skyrim'de modlar olacak ve bu topluluk yine enteresan şetlerle karşımıza çıkacak. Artık herşeyi ile Skyrim'i bekliyoruz. 11 Kasım'da çıkacak olan oyun PC, Playstation 3 ve Xbox 360'a geliyor.



20 Ekim 2011 Perşembe - 17:33

LG Thrill 4G 3D ve daha fazlası

 Amerika’nın önde gelen operatörü AT&T, HTC Evo 3G’den sonra  ikinci bir akıllı telefonu daha  bünyesine kattı: LG Thrill 4G 3D. Telefonun gözlüksüz 3D performansı mükemmel olmasa da, gerçekten HTC Evo 3G’den daha iyi bir 3D görüntü sunduğu heyecan verici bir gerçek.

720p HD  3D kayıt,  4.3 inçlik 480x800 piksel (WVGA) TFT ekran, 1GHz çift çekirdekli işlemci ve çift 5 megapiksel kameraya sahip telefon, AT &T'nin hızlı 4G ağında başarılı bir görüntülü sohbet olanağı sunuyor ve tüm bu özelliklere sahip olan telefon şaşırtıcı derecede düşük bir fiyata geliyor.

Ayrıntıları:

LG Thrill 4G 3D, rakiibi HTC Evo 3D gibi yanyana duran iki 5 megapiksel kamerası sayesinde 3D fotoğraflar ve videolar çekiyor.

Kameraların birbirine yakın oluşu kayıt için bir avantaj sağlıyor. LG Thrill 4G 3D’nin kameraları HTC Evo 3D’nin kamerasından biraz daha yakına konumlandırılmış durumda. Bu şekilde nesnelere daha iyi 3D görünümü kazandırılıyor. 2D videolarda ise 1080p çözünürlükte video kaydedebiliyor.


Tuhaf bir şekilde kameranın flaşı/video ışığı, sadece 2D kamera modunda çalışırken, 3D modunda çalışmıyor.
LG Thrill 4G 3D’de HTC Evo 3D’de olmayan 2D görüntüleri ve videoları 3D’ye dönüştürmeyi sağlayan bir fonksiyon var.Sanal  kumanda üzerinden menü tuşuna dokunarak kamera modunu açıp, 3D efekti yoğunluğunu ayarlanabiliyor. Genel olarak, sahte 3D efektler gerçek 3D kadar etkileyici değildi ama 2D’den çevirerek fotoğrafları ve videoları 3D izleyebilmek için kullanışlı.

1GHz TI OMAP4430 çift çekirdekli işlemci ile, LG Thrill 4G 3D, kullanmış olduğunuz birçok 3G telefona göre bir hayli hızlı.

LG Thrill 4G 3D’nin arayüzü oldukça temiz. Telefonun 3D yeteneklerine ve özelliklerine erişmek için masaüstünde kamera, galeri, YouTube 3D dahil olmak üzere pek çok kısayol mevcut. Tüm Android cep telefonlarında olduğu gibi, masaüstü özelleştirme işlemi oldukça kolay.
LG Thrill 4G 3D iki sanal klavye ile geliyor. Her iki klavye de dev ekranda, yeterli büyüklükte ve fazlasıyla duyarlı .

Özetle; LG Thrill 4G 3D kamera özellikleri, parlak ekranı ve arayüzü ile gerçekten etkileyici bir telefon. Ayrıca hala üzerinde çalışılan bir teknoloji olmasına rağmen gözlüksüz 3D teknolojisi, rakibi HTC Evo’ya göre biraz daha kabul edilebilir düzeyde. 3 boyutlu görüntüleme ve 4G yeteneğine sahip bir telefon için sizi en çok tatmin eden tarafı ise elbette bütçenize uygun bir fiyatla satılıyor olması.






20 Ekim 2011 Perşembe - 11:32

Çarşamba, Ekim 19, 2011

PS Vita Çıkış Tarihi Belli Oldu!


PlayStation Vita'nın çıkış tarihi sonunda kesinlik kazandı. Sony'nin onayladığına göre taşınabilir el konsolu Amerika ve Avrupa'da 22 Şubat'ta piyasaya sürülecek. Japonya'da ise 17 Aralık'ta raflardaki yerini alıyor.

Vita'nın Wi-Fi'li versiyonu Amerika'da $249, Wi-Fi/3G modeli ise $299 olacak. Avrupa'da ise bu durum Euro üzerinden, €249(Wi-Fi), €299 (Wi-Fi/3G). Japonya'da da ¥24,980 (Wi-Fi), ¥29,980 (Wi-Fi/3G) fiyatla satışa sunulacak.





19 Ekim 2011 Çarşamba - 15:02

LG Optimus Slider

x
x
ABD'deki cep telefonu operatörlerinden Virgin Mobile Android işletim sistemli cep telefonu serisinin yeni üyesi LG Optimus Slider modelini duyurdu. Yana kayar kapaklı tasarımında fiziksel klavye de içeren LG Optimus Slider akıllı telefon kolay kullanım özellikleri ve 3.2 megapiksel çözünürlüklü klavyesi ile sosyal ağlarda zamanını geçiren ve paylaşımı seven telefonseverlere çekici bir alternatif getiriyor.

LG Optimus Slider cep telefonu Ekim 13 tarihi itibariyle Virgin Mobile müşterilerine 199.99 dolar satış fiyatı ile sunulan LG Optimus Slider akıllı telefon Best Buy ve RadioShack mağazalarından satın alınabiliyor. 

Beğeniyle karşılanan ve şu anda 149.99 dolar fiyatla satışta olan LG Optimus V serisinin ikinci nesil modeli olan LG Optimus Slider akıllı telefon 3.2 megapiksel dijital kameraya, Bluetooth 3.0 kablosuz bağlantıya ve 3.2 inç dokunmatik ekrana sahip.

LG Optimus Slider Özellikleri

• 3.2 inç dokunmatik ekran
• Yana kayar kapaklı QWERTY klavye
• Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi
• Android Market uygulamaları
• 3G bağlantı
• 32 GB'a kadar MicroSD hafıza kartı desteği
• 3.2 megapiksel dijital kamera
• Bluetooth 3.0 kablosuz bağlantı

LG Optimus Slider akıllı telefon LG Mobile pazarlama başkan yardımcısı Tim O'Brien'ın LG Optimus Slider ile ilgili açıklaması şöyle: "LG Optimus Slider akıllı telefon LG Optimus serisinin ince ve zarif tasarım çizgilerinde eksiksiz fiziksel klavye olanağı sunan bir model. LG Optimus Slider akıllı telefon ile Virgin Mobile müşterilerine mobil cazip bir mesajlaşma ve sosyal ağ deneyimi sunuyoruz."

LG Optimus Slider Fiyatı

Virgin Mobile LG Optimus Slider akıllı telefonunu aylık 35 dolar ve 300 dakika ve sınırsız mesajlaşma paketi dahilinde satışa sunuyor. LG Optimus Slider cep telefonunu farklı ihtiyaç sahiplerine yönelik değişik fiyat seçenekleri ve ödeme planları da mevcut.



19 Ekim 2011 Çarşamba - 11:29

Salı, Ekim 18, 2011

PS3 3.73 Firmware'i Geldi


Saldırıdan sonraki ilk yazılım güncellemesi yapıldı.


Geçtiğimiz hafta PSN'e karşı yapılan saldırıdan sonra PS3'e sessiz sedasız yeni bir yazılım güncellemesi geldi.

Sistemin versiyonunu 3.73'e yükselten yazılım güncellemesi, Sony'nin açıklamasına göre PS3'e özelleştirilmiş yazılımların daha stabil çalışmasını sağlıyor.




Güvenlik anlamında bir güncelleme içerip içermediği açıklanmayan yamayı, PS3'ünüzü internete bağlıyken "System Update" kısmından kurabilirsiniz.



18 Ekim 2011 Salı - 15:54

Dev bir kum saati ne için geri sayım yapıyor?

Dev bir kum saati ne için geri sayım yapıyor?

"Optimize Your Life!"

LG'den olağanüstü bir sunum içeren heyecan verici 3D yolculuğu... LG Smartphone Optimus Serisi'nin PR çalışması Berlin'de harikalar yaratmış.

Canlı izlemenin tadı kadar olmasa da videodan deneyimlemek bile muhteşem.




18 Ekim 2011 Salı - 11:14

Pazartesi, Ekim 17, 2011

Street Fighter X Tekken PC'ye geliyor!

Street Fighter X Tekken'in çıkış tarihi ve PC sürümü onaylandı!

Capcom tarafından geliştirilen dövüş oyunu Street Fighter X Tekken'in resmi çıkış tarihi belli oldu. Daha önce PS3 ve X360 platformları için geliştirildiği belirtilen yapım, 6 Mart 2012'de raflarda yerini alacak. Bu resmi tarih duyurusunun ardından bir güzel haber de PC kullanıcıları için geldi. Evet, Street Fighter X Tekken'in PC platformu için de geliştirildiği resmen duyuruldu! 2012, dövüş sever oyuncular için çok güzel geçecek.






17 Ekim 2011 Pazartesi - 16:46

LG'den yeni Aurora Laptop Serisi

LG'nin Aurora serisi yeni dizüstüleri, kaliteli tasarımı ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor!


LG Electronics, Aurora dizüstübilgisayar serisinin iki yeni modeli LG S430 ve LG S530 ile zarif tasarım ve üstün teknolojiyi bir araya getiriyor. 

14'' ve 15.6'' HD LED LCD ekranlı LG S430 ve LG S530, kristal kaplamalı tasarımları ile göz dolduruyor. Yeni kaplama teknolojisi NCVM (Yalıtkan Buharla Metalleştirme)'nin kullanıldığı cihazlar çizilmeye dirençli, ışıltılı yüzeyleri ve Aurora Mor-AuroraMavi renk seçenekleriyle şıklığı temsil ediyor. 

LG S430 ve LG S530, dikkat çeken tasarımlarının yanı sıra yüksekperformanslarıyla da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Aurora dizüstü bilgisayarlar, daha önceki nesil Intel işlemcilerden yüzde 20 daha hızlıolan ikinci nesil Intel Core i5 işlemcileri ve harici bir grafik kartı sayesinde, çok daha hızlı performans sunuyor. Modeller aynı zamanda DLNA donanımlı başka cihazlarla kablosuz olarak video, fotoğraf vemüzik paylaşımına olanak tanıyor.

ÖZELLİKLER

LG S430 

İşlemci 2. Nesil Intel® Core™ i5 veya i3 İşlemci veya Intel® Pentium® İşlemci
İşletim Sistemi Genuine Windows® 7 Home Basic veya Genuine Windows® 7 Home Premium veya Genuine Windows®7 Professional
Ekran 14 inç HD (1366x768) LED LCD
Bellek Maksimum 8GB DDR3
Grafik DDR3 1024M içeren AMD Radeon TM HD 6470M Graphics veya Intel HD Graphics veya Intel HD Graphics 3000
Veri Depolama HDD 320-750 GB (5400RPM)
İletişim LAN Gigabayt Wi-Fi 802.11 bgn Bluetooth 3.0 + HS 
ODD DVD Super-multi
Ses HD Audio, SRS Sound Solutions
Multimedya Kartı 7-in-1: SD, SDHC, SDXC, MMC, xD, MS, MS Pro
Giriş / Çıkış Portu Kulaklık Çıkış, Mikrofon Giriş, USB 2.0 (x3), HDMI, VGA, RJ45, DC Giriş
Web kamerası HD 1.0M
Pil 6 Hücreli (Li-Ion, 2200mAh)
Yazılım LG Smart App (Smart Care, Smart Recovery, Smart Indicator ve Smart Page)LG On Screen Display 2LG Media FuntasiaLG Power Manager SuiteLG Intelligent UpdateOffice 2010 StarterCyberLink YouCam 3.0Norton Internet Security 2011 (Deneme Sürümü Küresel: 90 gün)
Boyutlar 346.0 x 240.0 x 32.9 - 35.9 mm
Ağırlık 2.3 kg Tasarım Kaplama Kristalli Kaplama
Renk Aurora Mor ve Aurora Mavi

LG S530 





17 Ekim 2011 Pazartesi - 10:23

Cuma, Ekim 14, 2011

1TB'lık SSD'ler Geliyor

SSD'lerin sunduğu depolama alanı nihayet istenen seviyeye yükseliyor.

Günümüzün en hızlı depolama çözümü durumundaki SSD'ler, yüksek fiyatları ve düşük depolama alanlarıyla eleştirilip dururlar. SSD'ler henüz fiyat konusunda istenenen düzeye gelememiş olsa da, depolama alanı genişliği açısından bekleneni vermeye başlamış gibi görünüyor.



Tayvan temelli Kingmax'in NAND bellek çipleriyle üretilen yeni SSD serisi, 1TB'a kadar depolama alanı sunuyor. 2.5" boyutlu Kingmax SSD'ler SATA 3.0Gbps arayüzü ile çalışıyor ve 3 yıl garanti imkanı tanıyor. Kingmax'ın yeni SSD'leri okuma ve yazma hızları ile birlikte şöyle listelendi: 

- 32GB - 150 MB/s'ye kadar okuma, 40 MB/s'ye kadar yazma hızı

- 64GB - 150 MB/s'ye kadar okuma, 70 MB/s'ye kadar yazma hızı

- 128GB - 260 MB/s'ye kadar okuma, 150 MB/s'ye kadar yazma hızı

- 256GB - 260 MB/s'ye kadar okuma, 210 MB/s'ye kadar yazma hızı

- 512GB - 260 MB/s'ye kadar okuma, 210 MB/s'ye kadar yazma hızı

- 1TB - 260 MB/s'ye kadar okuma, 210 MB/s'ye kadar yazma hızı

Bu ürünlerin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi henüz duyurulmadı fakat 1TB'lık SSD disklerin pek de ucuz olmayacağını tahmin etmek zor değil. 



14 Ekim 2011 Cuma - 15:27

LG Electronics’in IPS panel teknolojisine sahip monitörleri: IPS5 Serisi

LG Electronics (LG), düzlem anahtarlama (IPS) teknolojisine dayalı, yeni monitör serisi IPS5’i tanıttı. TIPA ödülüne de sahip olan IPS5 serisi, renklerin keskin ve doğru kalmasını sağlamak için uzman renk kalibrasyonu ile yükseltildi. IPS5 serisi, parlak ve gerçekçi görüntülerle çalışması gereken kurumsal müşteriler ve fotoğrafçılar için tasarlanmış üstün renk üretimi teknolojisi ile donatıldı. 

LG IPS5 Monitor 

LG Electronics şirket Başkanı ve CEO'su Havis Kwon, "Biz şu anda mevcut en iyi teknolojiyi monitörlerimizi tüm yönleriyle geliştirmek üzere kullanıyoruz. Bu monitörler profesyoneller için geniş bir görüş açısı ve gerçek renk gösterimi ile mükemmel doğru görüntüler sağlar. IPS5 serisi, bu taahhüdün bir kanıtıdır." açıklamasında bulundu.  

Uzman Garantili Renk Doğruluğu 
TN (twisted nematic) panellerin aksine, IPS5 serisi gelişmiş renk doğruluğu ile son derece gerçekçi görüntüler sağlar. Daha fazla renk kalibrasyonuyla donatılmış LG IPS5 serisi, uzmanlar tarafından hazırlanan bir rapor ile güvence altına alınmıştır. IPS5 serisi bu garantiyi veren çok az sayıda üst düzey profesyonel grafik monitörden biridir. Bu sebeple, IPS5 serisi kullanıcıları ekrandaki renklerin gerçek renklerle aynı olduğundan emin olabilir. 




Tutarlı Renk Sıcaklığı Sayesinde Tutarlı Renk Tonu 

IPS5 monitörler optimum bir seviyede, yaklaşık 6500K renk sıcaklığını koruyarak, orijinaline en yakın renk reprodüksiyonu sağlar. Bu tutarlılık, panele yanısyan görüntüde original renkleri korumaya yardımcı olur. Böylece amaca uygun olarak izleyicilere görüntü her zaman orijinal olarak aktarılır. IPS paneller en iyi fotoğraf düzenleme bileşenleridir. ASMP (Amerikan Medya Fotoğrafçıları Derneği) fotoğraf uzmanları doğru düzenleme için dijital sanat eserlerini işlerken "IPS monitörler" kullanmasını önermektedir. 

Renk Değişimi Yok 

Yeni IPS monitörler, herhangi bir renk kayması olmadan son derece gelişmiş bir görüntü kalitesi sunar. Ayrıca izleyiciler ekranın herhangi bir yerine, herhangi bir pozisyondan bakarken de net ve gerçekçi bir görüş alırlar. 

Dual Paket özelliği sayesinde IPS5, ana monitör ekranına tek bir tıklama ile ikinci bir monitör bağlamaya ve ayrı ekran üzerinde görev çubuğunu gösteren ikinci bir ekran ile kolay yapılandırma sağlar. Ayrıca IPS5, Süper Enerji Tasarrufu teknolojisi ile çevre dostudur. IPS5P serisinde, ergonomik olarak hemen hemen her açıdan görüşe ayarlanabilen, yüksekliği değiştirilebilen bir stand tasarlanmıştır.


2011 yılıının kasım ayında Avrupa'da piyasaya çıkması beklenen IPS5 serisinin özellikleri aşağıdadır:

LG IPS5 Özellikleri 





14.10.2011 Cuma - 13:36

Perşembe, Ekim 13, 2011

Western Digital Üretim Durdurdu

Tayland'da yaşanan sel felaketi, Western Digital'in üretim bandını da vurdu.

Milyonlarca Taylandlıyı perişan eden sel felaketi, sabit disk devi Western Digital'i derinden sarstı. Firmanın açıklamasına göre, çalışanların korunması açısından Tayland'daki üretimin durdurulmasına karar verildi. Western Digital'in üretiminin büyük bir kısmını gerçekleştiren Tayland fabrikası bir süre kapalı kalacak.


Bu şanssız durum doğrultusunda Western Digital'in işi epey zor olacak gibi görünüyor. Bu aksaklığın firmaya yüzde 60 üretim kaybı yaşatma ihtimali bulunuyor. 

Western Digital, Tayland'daki durumun sürekli değişkenlik gösterdiğini, bu durum içerisinde tam performansla üretim yapmanın mümkün olmadığını belirtiyor. Bu durum doğrultusunda Western Digital sabit disklerin fiyatları artarsa şaşırmayalım. 


13 Ekim 2011 Perşembe - 15:04

LG, Philips ve Sharp Smart TV'de Ortak Platform Yaratıyor


2011 yılının 2 çeyreğinde piyasaya çıkardığı Cinema 3D Full HD Smart TV serisi ile dikkat çeken ve başarılı bir çıkış grafiği yakalayan LG, Philips ve Sharp ile Smart TV alanında güçlerini birleştiriyor. Bu sayede her üç üreticinin elinden çıkacak olan uygulamalar, bu üç üreticinin panellerinde bulunan Smart TV’lerin hepsine uygulamak mümkün olacak. Bu üçlü ortak ve açık standart tabanlı bir uygulama geliştirme platformu için kolları sıvamış durumda.

Ortak yazılım geliştirme aracının beta sürümünün ekim ayı başında yayınlanması bekleniyor. Yazılımcılar HTML5, CE-HTML veya HbbTV dillerini kullanarak Sharp, LG veya Philips’in akıllı TV setlerinde çalışacak uygulamalar geliştirebilecek. LG Electronics CEO’su ve Başkanı Havis Kwon bu anlaşmayı akıllı telefonlar için mevcut olan dinamik ve yaratıcı uygulama pazarını akıllı TV tarafında da yaratmak için atılmış büyük bir adım olarak nitelendiriyor. Üçlü, aralarına diğer üreticilerin de katılabileceğini de belirtiyor.


Smart TV cephesinin bir tarafında cihaz üreticileri bir tarafında da Apple ve Google gibi özel çözümler geliştiren, üçüncü parti olarak nitelendirebileceğimiz şirketler bulunuyor. Apple ve Google, ellerinde bulunan iOS ve Android platformlarını akıllı TV ortamına uyarlayarak avantaj elde ediyor. Üstelik mobil ortam için uygulama geliştiren yazılımcıların potansiyelinden de yararlanma fırsatına sahipler. Bakalım, cihaz üreticileri kurdukları bu birlikle Apple ve Google’ın önünü kesebilecek mi?



13 Ekim 2011 Perşembe - 11:58

Çarşamba, Ekim 12, 2011

Acil DURUM: Sony Televizyonlarda Yangın Tehlikesi

Sony bugün yaptığı açıklamayla dünya çapındaki 1.6 milyon LCD televizyon modelini toplatacağını duyurdu. Peki bu büyük karar neden alındı?

Japonya depremi sonrasında zor günler geçiren Sony’e bir darbede en çok güvendiği üründen geldi. Sektörün LCD TV konusunda iddialı isimlerinden olan Sony bazı modellerde yaşanan kritik hatalar yüzünden ürünlerini geri toplayacağını basın toplantısında duyurdu.

Firmanın LCD televizyonlarında yaşanan yanma ve parça erime sorunları nedeniyle 2007 ve 2008 yılarında piyasaya sürdüğü 1.6 milyon Bravia serisi ürünü geri toplayacak. Tüketicilerin yetkili kurumları ulaşması halinde Sony firması bu televizyonların bedelini kullanıcılara geri ödeyecek talep edenler ise yeni bir model ile TV’lerini değiştirebilecek.



12 Ekim 2011 Çarşamba - 16:49

Çift dokunmatik ekranlı LG Doubleplay'in ilk basın görseli yayınlandı

Güney Kore'nin en büyük smartphone üreticilerindenLG Mobile'ın, çift dokunmatik ekran donanımıyla dikkat çeken modeli Doubleplay'in ilk basın görseli Pocket-now aracılığıyla internette yayınlandı.

LG Mobile, Doubleplay modeliyle birlikte dokunmatik ekranı QWERTY klavye üzerine yerleştirerek farklı bir tasarımın altına imza atmıştı. 

2 Kasım'da, T-Mobile tarafından resmi duyurusu yapılması beklenen Doubleplay söylentilere göre 320 x 480 piksel (HVGA) çözünürlüğünde ana ekrana, Android 2.3 ''Gingerbread'' işletim sistemine, LED flaşlı 5 megapiksel kameraya sahip olacak. Bu bilgilerin yanısıra akıllı telefonun T-Mobile ile imzalanacak sözleşme karşılığında 150a satılabileceği konuşuluyor.



















12 Ekim 2011 Çarşamba - 16:26

Salı, Ekim 11, 2011

En Sessiz Ekran Kartı: HIS Radeon HD 6670

HIS, pasif soğutuculu Radeon HD 6670 ekran kartını kullanıcılara sunuyor.

Güçlü bir masaüstü bilgisayara sahipseniz bilirsiniz, ekran kartları epey gürültü çıkarır. Eğer bu gürültüden hoşlanmıyorsanız fansız bir ekran kartı bakmanın zamanı gelmiş demektir. 

Gürültüden hoşlanmayan PC tutkunlarını unutmayan HIS (Hightech Information System), pasif soğutuculu Radeon HD 6670 iSilence 4 ekran kartını bugün teknoloji dünyasına duyurdu.


Zalman'ın tasarladığı özel soğutucu ile ses çıkarmadan soğuyan ekran kartının teknik özellikleri şu şekilde listelendi:

- 480 akım işlemcisi
- 800MHz GPU frekans hızı
- 128-bit hafıza arayüzü
- 1GB DDR3 bellek (1600MHz)
- D-Sub, DVI ve HDMI çıkışları
- UVD 3 (Unified Video Decoder)

HIS Radeon HD 6670 iSilence 4, 94,99dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. 



11 Ekim 2011 Salı - 15:21

Bu Klavye Gerçek Oyuncular İçin

Profesyonel oyuncular için tasarlanan Ozone Strike mekanik klavye Avrupa'da satışa çıktı.

Oyun ekipmanları üreten Ozone, yeni mekanik klavyesi Strike'ı Avrupa'da satışasunuyor. Cherry Black MX mekanik anahtarlarla çalışan Ozone Strike, 50 milyon vuruşluk tuş ömrüyle dikkat çekiyor.

Özellikle profesyonel RTS ve FPS oyuncularına hitap eden Ozone Strike'ın özelliklerişu şekilde listelendi: 


- Cherry Black MX mekanik anahtarlar
- 0,1ms tepkime süresi
- Renkli W,A,S,D tuşları (kırmızı renk)
- 7 multimedya tuşu
- Ozone F-tuşu
- İki adet USB 2.0 girişi
- Mikrofon ve hoparlör girişi
- 1,6 metre örgülü kablo
- Çıkarılabilir bilek desteği
- Altın uçlu USB konnektörü


11 Ekim 2011 Salı - 15:02

Pazartesi, Ekim 10, 2011

Mass Effect 3 İçin Multiplayer Müjdesi

Avustralyalı bir oyun dergisi olan PC PowerPlay son sayısında BioWare'in merakla beklenen epik hikayesinin devam oyunu Mass Effect 3'te multiplayer olacağını doğruladı.



"Evet, doğru. Mass Effect 3'te multiplayer olacak. BioWare'in Edmonton, Kanada'daki ofisine gidip serinin yeni oyununu denedik ve Mass Effect serisinin üreticisi ve Mass Effect 3 Proje Yöneticisi Casey Hudson ile yeni oyundaki multiplayer'ı konuştuk.""Mass Effect 3'e multiplayer geliyor. Galaksi büyük bir savaşa girerken siz de bu savaşa arkadaşlarınızla birlikte katılacaksınız. BioWare tarafından resmi bir açıklamanın yakın zaman içinde yapılması bekleniyor.Mass Effect 3 önümüzdeki yıl Mart ayında PC, Xbox 360 ve PS3 için çıkacak. 

LG A530 ile FPR 3D deneyiminde bir ilk

LG A530’un 15,6 inç Full HD 3D LCD ekranın üzerinde yer alan 3D ikili web kamerası, kullanıcıların kendi 3D video ve fotoğraflarını çekmelerine olanak tanırken, metalik görünümlü gösterişli tasarımıyla da göz dolduruyor.

3D dizüstü bilgisayarların çoğu yalnızca 3D izleme olanağı sağlarken LG A530, 3D ikili web kamerası sayesinde 3D içerikleri izleme, çekim yapma ve paylaşma imkânı tanıyarak eksiksiz bir 3D deneyimi sağlıyor. LG A530 aynı zamanda 3D içeriklerin LG’nin akıllı telefonları, televizyonları ve monitörleri gibi diğer cihazlarına aktarılarak zahmetsizce oynatılmasına olanak tanıyarak, entegre bir 3D deneyimi sunuyor. 


Kullanıcıların 3D içerikleri YouTube’a yükleyerek arkadaşları ve aileleriyle kolayca paylaşabilmelerine olanak tanıyan LG A530, LG’nin, 3D video, fotoğraf, oyun ve filmlere erişmeyi kolaylaştıran yeni entegre kullanıcı arabirimi 3D Space Software sayesinde de daha kapsamlı 3D seçenekleri sunuyor. 

Titreşimden tamamen arındırılmış parlak 3D görüntüler sunan LG patentli FPR teknolojisi sayesinde kullanıcılar, 3D içerikleri LG A530’da göz yorgunluğu veya baş dönmesi yaşamadan izleyebiliyor. Full HD 1920x1080 çözünürlüğe sahip 3D LCD ekran, panjur gözlüklü 3D dizüstü bilgisayarlara göre daha parlak görüntüler sağlıyor; bu sayede oyunlar, filmler ve fotoğraflar daha canlı olarak ekrana taşınıyor. 

LG A530 ile birlikte son derece hafif olan 3D gözlükler ve klipsli gözlük camları ücretsiz olarak sunuluyor. LG A530’da yer alan SRS Wide 3D Sound ses sistemi de 3 boyut deneyimini tamamlıyor. 


LG A530’un bu başarısının ardında 8GB’a varan bir belleğe sahip ikinci nesil Intel Core™ i7 işlemci bulunuyor. Yeni işlemci HD ortamları oynatırken, bir önceki nesil Intel Core™ i7 işlemciye göre yüzde 60 daha fazla hız ve iki kat daha fazla güç sağlıyor. Ayrıca, NVIDIA GeForce GT 540M’ye göre yüzde 20 daha fazla performansa sahip NVIDIA GeForce GT 555M grafik kartı, 3D oyunlarda ve filmlerde son derece üstün bir deneyim sunuyor.

LG A530’un yüksek kapasiteli HDD sürücüsü dahili bir SDD ile tamamlanıyor; dolayısıyla A530 rakip dizüstü bilgisayarlara göre yüzde 20 ila 30 daha çabuk açılıyor. Hız ve kullanım kolaylığı, hızlı oturum açma sağlayan parmak izi erişimi ile pekişirken, USB 3.0, verileri USB 2.0’den on kat daha hızlı aktarıyor. 

Yeni LG A530 teknolojisiyle olduğu kadar tasarımıyla da göz dolduruyor. Modern bir dış görünüme sahip olan cihazın dokunmatik iz sürücünün kenarları gerçek elmastan yararlanarak yuvarlatılmış. “Pebble” klavye de daha ergonomik ve daha kullanışlı bir tasarım sunuyor.

Cuma, Ekim 07, 2011

Tropico 4'ü Xbox 360 tarihi açıklandı

Kaylpso Media yaptığı bir duyuru ile ünlü serisi Tropico'nun dördüncü oyununun Xbox 360'a çıkış tarihini açıkladı. Geçtiğimiz ay PC'ye çıkan oyun, firmanın açıklmasına göre 21 Ekim'de de Xbox 360'a çıkacak.




Karayipler'de bulunan bir adayı yönettiğimiz oyunda ada halkının dinden sağlığa, eğlenceden kültüre kadar tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken bir yandan da dünyanın süper güçleri ile olan ilişkilerinizi düzenlemeye çalışıyorsunuz.



07 Ekim 2011 Cuma - 15:48

Borderlands 2

Brothers in Arms serisiyle adından sıklıkla söz ettiren Gearbox Software, FPS + RPG'yi birleştirip türüne RPS (Role Playing Shooter) dediği Borderlands ile milyonlarca oyuncuyu memnun etmeyi bilmişti. Ekip, daha önce denemediği tarzda bir oyun hazırladığı için tabii ki irili ufaklı hatalar mevcuttu. Biraz başa döndüğümüzde, Borderlands'in geliştirilme sürecinin sıfırlanıp, ikinci kez geliştirilmeye başlanması bile çok büyük bir riskti. O şimdilerde gördüğümüz Cell-Shade grafik tarzı yoktu aslında oyunda. Bu, radikal bir kararla sonradan benimsenmiş, yapımcıların belirttiğine göre de 2K Games'den büyük
destek görmüştü.

Gearbox'un şu anki amacı sadece seriyi devam ettirmek değil; aynı zamanda ilk oyundaki hatalardan, senaryodaki detaysız noktalardan ve oynanış konusundaki bazı özensizliklerden ders alarak daha gelişmiş bir oyunla kullanıcıların karşısına çıkmak. Dolayısıyla "İlk oyunda başarılı olduk. Şimdi yeni oyunda daha da 
başarılı olmak istiyoruz" diyorlar.


Beni cennet şehrine götür

Borderlands 1'in çok detaylı olmasa da kulağa hoş gelen bir hikayesi vardı. Herkesin aramaya gidip de bulamadığı, çünkü gidenlerin bir daha geri dönemediği bir yerden söz ediliyordu. Daha önce görülmemiş teknolojik olanakların ve silahların olduğu söylenen bu güzide yer, biz oyuncular için zor, ama ulaşılmaz bir yer değildi. Ne var ki oyunun finali eminim çoğu kullanıcıyı tatmin etmemiştir. İkinci oyun ise, bunu telafi edebilecek gibi. 

Yapımcılar, "İlk oyunun hikayesi çok şaşırtıcı değildi, kabul ediyoruz" diyor ve Borderlands 2'deki senaryo görevlerinin ilk oyuna nazaran kat be kat daha fazla olacağını belirtiyorlar. Üstelik bu görevlerin karmaşık olacağı, oynanış tarzımıza göre ilerleyişte değişikliklerin yaşanabileceği ve eskiye nazaran daha dinamik bir macera deneyimi elde edilebileceği söyleniyor.



07 Ekim 2011 Cuma - 11:28