S^ns"rs"z İnternet

Perşembe, Haziran 30, 2011

LG Cinema 3D TV 42LW570S kutu acilim

3D TV alırken en büyüğünü seçin

Türkiye canlı yayınla tanıştı. Digiturk'un 'den geçtiğimiz cuma akşamı yayınladığı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ilk canlı 3D (Üç boyutlu) yayın olarak da tarihe geçti. Öncelikle yakın plan görüntülerin çok daha çekici olduğu maçı 3D izlemek büyük keyif. Hafta sonları evde 3D TV'den maç keyfi yaşamak isteyenlere bizim de bir takım önerilerimiz var. 46 inç yani yaklaşık 117 ekranlık bir 3D uyumlu televizyondan derbi maçı izlerken TV seçimi için can alıcı sonuçlar karşımıza çıkıyor. Öncelikle geniş ekran özelliği, 3D TV almak isteyenler için en önemli seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Küçük ekranlar kendinizi bilgisayar oyunundaymış gibi hissettirebilir. 3D uyumlu bir projeksiyon cihazı da büyük ekranıyla iyi bir alternatif olarak görünüyor. Şu anda gözlüksüz 3D uyumlu televizyon için henüz erken. Şu anda sadece Japonya'da 21 inç altında monitörler satış için vitrine çıktı. Büyük ekran TV'ler için gözlüksüz teknoloji şuan için hazır değil. Henüz fuarlarda sergilenen prototip ürünler var ama bunlar yetersiz. 2012 yılına kadar gözlüksüz olarak 3D maç, film ve özellikle bilgisayar oyunlarından mahrum kalmak istemiyorsanız 21 inç büyüklüğündeki monitörler iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak fiyatlar düşene veya gözlüksüz 3D TV yaygınlaşana kadar "En iyi 3D TV arkadaşımın televizyonu" diyebilirsiniz!

Canlı maç keyfi için 3D TV alacaklara tavsiyeler* EKRAN BÜYÜK OLMALI: Televizyonun 127 ekran veya 50 inçten büyük olması gerekiyor. Çünkü, 3D TV ekranlarında derinlik oluşunca top ve futbolcular uzaklaşıyor, nokta gibi kalıyor. Küçük ekranlar, kendinizi bilgisayar oyunu izliyor gibi hissetmenize neden olabiliyor.
* AYARLAR KOLAY OLMALI: Satın alacağınız TV'nin kumandasının 3D geçişleri kolay yapılmalı. Yani sadece televizyona değil, kumandasına da dikkat edin. Kumandaların kolay kullanımı izleme zevkini doğrudan etkiliyor, özellikle maç başlarken!..
* HIZLI TV VE İŞLEMCİ: 3D işlemci, yazılım ve 200 Hz altında 3D TV almak hareketli görüntüde performansı düşürüyor.
* FAZLADAN GÖZLÜK ALIN:Gözlüksüz 3D TV'ler henüz satılmadığı için gözlük konusu önemli. Eve gelecek sürpriz misafirler için mutlaka fazladan 3D gözlük bulundurun. Kalitesiz sinema gözlükleri değil, mutlaka iyi gözlükleri camlarını temizleyerek kullanın.

Tsunami dizüstünü vurdu
Binlerce insanın deprem ve tsunami nedeniyle hayatını kaybettiği Japonya'da yıkılan fabrikalar, dizüstü bilgisayar ve mobil cihazları da vurdu. Spekülatörler, depremi bahane ederek ürünleri stokladı. Depremde zarar gören fabrikalarda bellek kartları, çipler ve piller üretildiği için dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinelerinde fiyat artışlarının tetiklenmesi bekleniyor. Dizüstü bilgisayar ve benzeri mobil cihaz üreticileri farklı parça üreticilerini tercih edecek. Ürün fiyatlarının spekülatörlerin etkisiyle dünya genelinde yüzde 10 artması bekleniyor.

Pazartesi, Haziran 27, 2011

LG Cinema 3D TV serisi Amerika pazarında yüksek onur kazandı

En iyi 3d tv ; LG Cinema 3D TV!

Seul, 26 Haziran (Yonhap) – Güney Kore elektronik devinden Pazar günü yapılan açıklamada, LG Electronics Inc. tarafından üretilen üç boyutlu bir TV (3D) Amerika’nın önemli bir tüketici dergisi tarafından piyasadaki en iyi ürün olarak lanse edildiği bildirildi.  
Aylık bazda 7.3 milyonun üzerinde abone tarafından okunan derginin tüketici raporları, Amerika’daki 13 benzer spesifikasyondaki 3D TV leri değerlendirdi ve bunlar arasında LG Cinema 3D TV serisine en yüksek notu verdi.
Derginin, LG Cinema 3D TV serisinin hem standart hem de yüksek kalite görüntü kalitesini, mükemmel ses sistemini ve özel hafif gözlüklerle izlenen 3D efektlerini överek LG’nin FPR tipi 3D TV’sine 76 puan verdiği bildirildi.
Koreli şirket, tüketici raporlarını göz önüne alarak kendi 3D TV lerine verilen derecelerin Samsung, Sony, Sharp, Toshiba gibi rakiplerine oranla çok daha yüksek olduğunu belirtti.
Bu esnada, Samsung’un 3D TV ürünleri; İngiltere, Fransa ve Hollanda ülkelerindeki inceleme grupları tarafından övülmesine rağmen bu derginin puanlamasında düşük notlar alarak sınıfta kaldı.

Cuma, Haziran 17, 2011

LG, ‘Cinema 3D TV’yi getirdi, üç boyutlu televizyon pazarının yarısını hedefledi!

GÜNEY Koreli elektronik devi LG Electronics,üç boyut (3D) teknolojisinde yeni bir dönemi başlatacak olan LG CINEMA 3D TV ürünlerini Türk tüketicisinin beğenisine sunarken, Türkiye’de 3D TV pazarının yarısını hedefliyor. Teknoloji devi, televizyon dünyasındaki tüm yaklaşımları tamamen değiştirecek yeni televizyon serisi Cinema 3D TV’lerin lansmanını, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi.”

Yüzde 50 pazar payı
LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, 3D televizyon pazarında LG CINEMA 3D TV ürünleriyle oyunun kurallarını değiştirdiklerini belirterek, “3D teknolojisine olan yatırımlarımızı artıracağız. Bu yıl Türkiye 3D pazarında yüzde 50’lik pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz” dedi. 2011 yılında Türkiye 3D pazarının geçen yıla göre yüzde yüzün çok üstünde büyüyeceğini öngördüklerine işaret eden Cho, şöyle konuştu: “Türkiye’de geçen yıl 3D TV pazarı henüz olgunlaşmamıştı. Türk tüketiciler üç boyut teknolojisiyle yeni tanışmışlardı. Bu nedenle üç boyutlu televizyonlarda ancak yüzde birlik bir pazar payı elde edildi. Bu yıl ise 3D pazarından beklentiler oldukça yüksek. Biz de LG olarak bu beklentileri karşılamakla kalmayacağız, 3D pazarının yeniden yaratıcısı olacağız.”

Yeni nesil 3D evlerde
Calvin Cho, 3D ürün portföyü ile bugüne kadar kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verdiklerini, yeni 3D Cinema ürün portföyü ile bunu bir adım öteye taşıdıklarını da kaydetti. Cho, sözlerini şöyle sürdürdü: “3D teknolojisinde bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Özel FPR(Film Patterned Retarder) 3D panel teknolojisiyle geliştirdiğimiz yeni LG CINEMA 3D TV serileri ile yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyoruz. Ana hedefimiz 3D pazarının yönünü LG’nin devrim yaratan FPR teknolojisine ve LG Cinema gözlüklerine doğru çevirmek. Artık liderliği ele geçiriyoruz.”

ELEKTRONİK devi LG, üç boyutlu TV serisi LG CINEMA 3D TV’yle yeni nesil 3DDeneyimini  Türk tüketicilerin evlerine taşıyor. LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, 3D televizyon pazarında LG CINEMA 3D TV ürünleriyle oyunun kurallarını değiştirdiklerini belirterek, “Bu yıl Türkiye 3D pazarında yüzde 50’lik Pazar sahip olmayı hedefliyoruz” dedi.

İki kat daha parlak görüntü
LG CINEMA 3D TV, sıradan 3D TV’lerden neredeyse iki kat daha parlak görüntü sunuyor. LG CINEMA 3D TV, 3D Boost teknolojisi ile daha parlak ve daha net görüntüler üretiyor.  LG CINEMA 3D TV ayrıca 2D’de de son derece net ve canlı görüntüler sağlıyor. 55, 47 ve 42 inç boyutlarında satışa sunulacak olan LW650S, mükemmel 2D ve 3D görüntü kalitesinin yanı sıra LG’nin Smart TV teknolojisinin tüm avantajlarını da taşıyor. Kullanıcılar LG uygulamaları ve dünyanın önde gelen küresel içerik sağlayıcıların sunduğu geniş bir içerikten faydalanabiliyor.

‘Titreşimsiz’ sertifikası var!
LG, özel FPR (Film Patterned Retarder) 3D panel teknolojisiyle geliştirdiği ve Avrupa’nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek’in verdiği ‘titreşimsiz’ sertifikasına sahip yeni CINEMA 3D ürün portföyü ile yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyor. LG, özel FPR (Film Patterned Retarder) 3D panel teknolojisiyle geliştirdiği ve elektrikli parça içermeyen LG CINEMA 3D gözlükler ve birlikte sunulduğu LG CINEMA 3D TV LW650S, 3D TV’lerde yeni bir dönemi başlatıyor.

LW650S uzun süre 3D ekranlara bakan kişilerin zaman zaman baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamalarına neden olan ekran titremesini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. LW650S sahipleri arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle birlikte büyük gruplar halinde, odanın herhangi bir noktasında oturarak ve hatta uzanarak eşsiz 3D deneyimi yaşayabiliyor.

Boğaziçi köprüsünü 3D çizdi :) 
DÜNYACA ünlü 3D ressam Joe Hill, LG’nin Cinema 3D Road Show’u kapsamında İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde Boğaziçi Köprüsü’nü 3 boyutlu olarak çizdi. 2-4 Haziran’da Kanyon Alışveriş Merkezi’nde olan LG Cinema 3D Evi ve Joe Hill’in 3 boyutlu çizdiği Boğaziçi Köprüsü‘nü 11-12 Haziran tarihlerinde Marmara Forum Alışveriş Merkezi’nde görebilirsiniz.


Şarj derdi yok, pilsiz çalışıyor
LG CINEMA 3D gözlüklerin ağırlığı sadece 16 gram. Yani sıradan 3D gözlüklerin neredeyse yarısı ağırlığında. Şarj etme işlemi gerektiren sıradan 3D gözlüklerin yerine, LG CINEMA 3D gözlükleri ile şarj etme konusunda endişe etmeye gerek kalmıyor. Gözlükler pilsiz çalışıyor ve kimseyi rahatsız etmiyor. Sıradan 3D gözlüklerin yüksek maliyetine karşın LG CINEMA 3D gözlükleri son derece ekonomik. ? Böylece aileniz ve arkadaşlarınızla 3D deneyiminin tadını istediğiniz sayıda gözlük satın alarak çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca klipsli LG CINEMA 3D gözlük modelleri sayesinde gözlük kullananlar da kendi gözlüklerine çok rahat bir şekilde bu modelleri takabiliyor. Bunun yanında Alain Mikli tarafından tasarlanan şık gözlükler de modanın sıkı takipçileri için güzel bir seçenek oluşturuyor.

93 bin çalışanı olan dünya devi!
TÜKETİCİ elektroniği,mobil iletişim ve ev aletleri sektörlerinin küresel lideri ve teknoloji öncüsü LG Electronics, dünyanın dört bir yanında 84 yan kuruluşu da dahil olmak üzere 120 iş biriminde 93 binden fazla kişiye iş imkanı sağlıyor. 2010 yılında dünya çapındaki satış rakamı 48.2 milyar dolar olan LG, Ev Eğlence Sistemleri, Mobil İletişim, Ev Aletleri, Klima Sistemleri ve İş Çözümleri olmak üzere beş iş biriminden meydana geliyor. LG düz ekran televizyonlar, ses ve görüntü cihazları, mobil telefonlar, klima cihazları ve çamaşır makineleri konusunda dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor. LG, Formula 1 küresel ortağı ve Formula 1 teknoloji ortağı olmak için uzun vadeli anlaşma imzaladı.

Göz sağlığını düşünüyor, baş ağrısı yapmıyor...
ARTIK baş dönmesi, bulantı veya rahatsızlık yok. LG Cinema 3D TV teknolojisi, gözlüklerdeki titreşimi ortadan kaldırarak baş dönmesi veya yorgunluk olmadan özgürce üç boyutlu film izleme olanağı sağlar. LG Cinema 3D gözlükleri çapraz karışmayı fiilen ortadan kaldırırken, yeni nesil paneli daha net görüntüler sağlıyor. Görüntüler üst üste binmeden ve sıradan 3D teknolojisine bağlı baş dönmesi olmadan daha üstün 3D izleme deneyiminin tadının çıkarılmasını sağlıyor.
Kutudan 5 tane renkli olmak üzere toplamda 7 gözlük çıkıyor.

TELEVİZYON KUMANDASI

Tablet Dünyasının Yeni Üyesi: Motorola Xoom

Teknoloji çağının durdurak bilmeyen şu günlerinde, Turkcell, Vodafone ve Avea gibi servis sağlayıcılar müşterilerine güzel hizmetler sunmakta. Bunlardan biri ise almakta zorlanabileceğimiz fiyatları yüksek olan teknolojik cihazları, her ay rutin olarak ödedeğimiz faturamıza taksit öder gibi cihazın bedelini yansıtarak teknolojiden faydalanmamızı sağlıyor. Bu kontratlı anlaşmalar, kredi kartı kullanmayanlar için cazip hale geliyor. Türk Telekom ise Motorola ile yaptığı anlaşmayla tablet kullanıcıların sayısını arttırmayı hedefliyor. Böylece herkes teknolojiden faydalanabilecek...
Motorola, telefon dünyasında ki ataklarından sonra şimdi Motorola Xoom adında bir tablet piyasaya sürdü. Ürünün özellikleri oldukça yüksek performans verebilecek nitelikte. 10.1 inç HD 1280x800 piksel yüksek görüntü kalitesi sunan bir ekrana sahip. Google Android 3.0(Honeycomb) işletim sistemini kullanan ilk tablet olan Xoom’da, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB bellek ve 1 GB Ram bulunuyor. Ayrıca 5 MP ön ve 2 MP arka olmak üzere iki adet kamera mevcut.
Motorola Xoom’un kullanıcılarına sunduğu hizmetler ise Google Mobile ile 3 boyutlu etkileşim desteği bulunan Google Maps 5.0 ve 150 bini aşkın uygulaması ile Android Market bulunuyor. 3G, Wi-Fi, Bluetooth, Micro Usb, HDMI gibi standart özellikler ise unutulmamış. Android Music Player ise her formattaki müziği çalmanıza imkan sunuyor.
Ve daha yazmadığım bir çok özellik.Yani sonuç olarak Motorola Xoom’da yok yok... Türk Telekom taksit fiyatlarını biraz yüksek tutmuş. 24 aylık kontratlarda toplam, nereden baksanız 1900 TL ye geliyor. Bakalım teknoloji marketlerinde peşin fiyatı ne olacak? J

TELEVİZYON KUMANDASI

Salı, Haziran 14, 2011

LG'den Yeni FPR Teknolojili Monitörler...

Teknoloji devlerinden biri olan LG Electronics, 4 Haziran Cumartesi sabahı blog yazarlarına özel iki yeni ürününü tanıtımı için bir organizasyon düzenledi. Benimde davetli olduğum bu organizasyon, Rumeli Hisarı’nın eşsiz boğaz manzarasını ayakları altına alan Donjon Cafe’de düzenlendi. Herkesin keyifli ve samimi olduğu bu ortamda önce güzel bir kahvaltı yaptık.
3D TV’ler de FPR gözlük teknolojisi ile yeni bir dönem açan ve oldukça gündemde olan LG, benzeri bulunmayan, sinema kalitesindeki 3 boyutlu D42P ve Süper LED E81 monitörlerini tanıttı...
FPR teknolojisi nedir? Biraz hatırlayalım... Standart 3D TV’ler de kullanılan SG(Shutter Glasses), yaydığı elektromanyetik dalgalar ile uzun süreli kullanımlarda göz sağlığını etkiliyerek bağ ağrısı, mide bulantısı gibi olumsuz etkiler yapıyor. Ayrıca kalın ve ağır olan tasarımı ile şarj edilerek çalışıyor olması, rahat kullanıma olanak sağlamıyordu. Yani film arasında şarjınız bitebilir ve keyfiniz yarım kalabiliyor. Bunların yanı sıra SG gözlüklerin 1 adet fiyatını düşünürsek ve kalabalık bir aile iseniz kesenizi oldukça açmanız gerekecek.
FPR gözlük teknolojisi ise, SG’lerin aksine elektromanyetik dalgalar yaymadığı için göz sağlığını olumsuz etkilemiyor ve bu sayede baş ağrısı, mide bulantısı gibi sorunlar yaşatmıyor. Oldukça hafif olan FPR’ın, gündelik kullandığımız güneş gözlüklerinden pek bir farkı yok. Oldukça hafif ve şarj ile çalışmadığı için kullanıcıya oldukça keyifli bir deneyim sağlıyor. SG gözlüğün 1 adet fiyatına 10 adet FPR gözlük satın alabilmek ise en büyük artılarından.LG, işte bu süper FPR teknolojisini bilgisayar erkanlarına taşıdı...
LG  D42P 3D monitörler, bizlere Süper 3D titreşimsiz görüntüler, parlaklık, konforlu gözlükler ve yüksek bağlantı kapasitesi sunuyor. 23 inçlik D42P monitörlerinin en çarpıcı özelliği ise 2D filmleri, resimleri  ve oyunları 3D’ye dönüştürebiliyor. 3D Efekt Modu ile son derede canlı ve net 3D görüntüler elde edebiliyorsunuz. HDMI 1.4 kablo bağlantısı ise her türlü 3D cihazı monitöre bağlayabilecek arayüzü destekliyor böylece bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymuyorsunuz. Son olarak titreşimsiz, elektromanyetik dalgalar yaymayan FPR gözlüklerle, gerçeğe yakın ve canlı görüntü kalitesi ile 3D filmlerin keyfini çıkarmak size kalıyor.
LG E81 Süper LED serisi, 11.9mm süper ince ergonomik tasarımı ile oldukça şık ve kullanım kolaylığı sağlıyor. E81, 1920x1080 Full HD çözünülük, 10.000.000:1 Kontrast oranı, 5ms ışık tepkime süresi, DVI ve HDMI girişleri, ekran-bölme işlevi, Cinema Mode ve D-sub özellikleri ile öne çıkıyor. SÜPER çözünürlüğü sayesinde, içeriğin orjinal netliği ne olursa olsun daha üst seviyeye dönütürerek en iyi görüntüyü sunuyor. SÜPER⁺ çözünürlük görüntü büyütülmesi sırasında oluşabilecek çözünürlük kaybını hesaplayan IC-motoru sayesinde kenar ve gölgeli alanlardaki detay seviyesi artarken, parazit seviyesi azalır. EZ kablolama sayesinde ise karışık ve kalabalık görüntüden kurtuluyorsunuz. Standart LED monitörlerden %25 daha az enerji tüketimi sağlayarak LG çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu.
Yeni bombalarını heyecanla beklediğim LG’ye, bu güzel organizasyonda bizede yer verdiği için teşekkür ederim... J

 


Pazartesi, Haziran 13, 2011

LG F1443KDS Big-İn Çamaşır Makinesi

Özellikle bayanların ilgisini çekebileceğini düşündüğüm bir yenilik daha LG’den geldi. Çamaşır makinesi ile ilgili en büyük sorunlardan biri yıkama kapasitesinin az olması ve birçok özelliği tek bir makinede bulamıyor olmaktı. Şimdi ise LG yeni F1443KDS Big-in model çamaşır makinesi ile bütün gerekli özellikler tek bir makinede hemde 11 kglık yıkama kapasitesiyle...
Yıkama kapasitesi arttıkça boyutları büyüyen çamaşır makineleri, evlerimizde dar alanlara sığdıramıyor ve bize hareket edicek alan kalmıyordu. LG F1443KDS Big-in, 11kglık yıkama kapasitesi ile standart boyutta en büyük hacimli çamaşır makinesi olma özelliğine sahip. 6 farklı elde yıkama hareketini canlandırabilen 10 yıl garantili DirectDrive teknolojisiyle geliştirilmiş ve en önemlisi ise A+++  enerji sınıfıyla tam bir çevre dostu...
DirectDrive özelliği makinenin daha sessiz ve daha az titreşimli çalışmasını sağlıyor. Buharlı tazeleme özelliği ise 20 dakikada kıyafetlerinizin üzerindeki kötü kokulardan ve tozlardan arındırıyor. Ayrıca kıyafetlerinizi sadece su ile değil buhar ile birlikte yıkayarak renklerin daha canlı kalmasına olanak tanıyor.
Antialerjik yıkama ise giysileriniz üzerindeki akar, hayvan tüyü, polen gibi alerjenler homojen sıcaklık dağılımı, yüksek sıcaklıktaki su ve başka makinelerde olmayan buharlı yıkama özelliği ile giysilerinizden derinlemesine arındırıyor. Anti alerjik yıkamanın başarılı sonuç verdiği BAF (İngiliz Allerji kurumu) tarafından onaylanmıştır.
Fiyatı ise 2200 TL civarında... ilk başta biraz yüksek gelmiş olsada bu özellikler ile hakediyor sanırım.

Salı, Haziran 07, 2011

iPhone ve Android Savaşında yeni savaşçı: LG Optimus Black

Bu aralar okadar çok yeni teknolojik ürün piyasaya çıktı ki haftasonları kendimi ister istemez teknoloji marketlerinde buluyorum. Keşfettiğim yeni Smartphone akılları oldukça karıştırıcak ki benim öyle oldu. LG Optimus Black, iPhone ile Android savaşında kesinlikle yeni bir rakip. Özelliklerine bakıldığında ise diğer smartphonelara göre fiyatı da oldukça uygun.
Yeni LG Optimus Black, Android 2.2 Froyo işletim sistemi ile oldukça hızlı. En sevdiğim özelliklerinden biri ise Android  Marketteki uygulamaları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Smartphone’lar daki en büyük sorunlardan biri olan güneş ışığında ekranın görünmemesi bu telefonda Nova Display özelliği sayesinde ortadan kalkıyor ve bu özellik ile ortamda bulunan ışık miktarını otomatik olarak algılayarak gerekli parlaklık ayarını yapıyor böylece %50 enerji tasarrufu sağlıyor. Görüntülü konuşma ve fotoğraf çekebilmek için sunulan Dünya’nın ilk 2 MP’lik ön kamerası ise tatmin edici nitelikte. 4 inçlik parlak ekranı olan Optimus Black, 9.2mm inceliğinde ve 109 gr ağırlığında kusursuz bir tasarıma sahip.
G-Key tuşu sayesinde menüler arasında telefonu hareket ettirerek daha kolay menü kontrolu sağlıyor. Ayrıca Dünya’nın ilk direct wi-fi teknolojisine sahip olan Optimus Black, Bluetooth 2.1’den 20 kat daha hızlı ve kolay veri transferi sunuyor.
Hafızasından bahsetmek gerekirse sınırsız telefon defteri ve arama kaydı saklama imkanı mevcut ve 32 GB’a kadar microSD kart ile hafızasını dilediğiniz gibi yükseltebiliyorsunuz. Bu özellikleri okuyunca fiyatı hakkında aklınızdan miktarları tahmin edebiliyorum ama gerçekten şaşırtıcı bir çok internet sitesinde 1000 TL. Eğer telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız ve istediğiniz özellikler bunlar ise LG Optimus Black’e bakmadan karar vermeyin derim...

TELEVİZYON KUMANDASI

Cuma, Haziran 03, 2011

Dikkat Bu Şarj Aleti Çok Seksi... :)

Malum yaz geldi... Havuz ve Deniz sezonu yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Diyelim bu haftasonu Kilyos’a gidiyorsunuz ama yolda fark ettiniz ki tabletinizin ve cep telefonunuzun şarjını evde unuttunuz...
İşte bu soruna çözüm, New York’ta bir tasarımcıdan geldi. İngiliz Daily Mail gazetesine göre, Brooklynli genç  tasarımcı Anderw Schneider’in buluşu olan Güneş Enerjili Bikini, kumaşın içine gizlenen Usb bağlantısı sayesinde sahibinin yada arkadaşlarının cihazlarını şarj edebiliyor. Bu bikini saatlerce süren el dikişi ile üretiliyor. Foto – voltaik güneş panelleri iletken ipliklerle dikilerek yapılıyor.
Maliyeti 350 TL’yi aşan bu bikiniyi tasarlayan Schneider şimdi ise erkekler için plajda bira soğutabilen bir mayo geliştirmeyi planlıyormuş. Plajlarda enteresan görüntülerle karşılaşacağımız kesin. Ayrıca bira soğutan mayo fikri bira üreticileri için oldukça iyi bir reklam kampanyası olur diye düşünüyorum...
TELEVİZYON KUMANDASI

Perşembe, Haziran 02, 2011

LG’den Kağıt İnceliğinde ve Tüy Hafifliğinde Bir NETBOOK: X300

Otobüste, vapurda, oturduğumuz cafede kahve keyfi yaparken kullandığımız ve  internet bağlantısı sağlayan netbooklar sürekli hafifliyor. Yeni 3D FPR gözlük teknolojisini yakın zamanda tanıtan LG, ultra ince ve hafif X300 model bilgisayarını görücüye çıkardı.
17.5 mm inceliğinde ve 1 kg’dan düşük ağırlıkta olan bu netbook, 11.6”lik çerçevesiz ekranıyla zarif bir teknoloji sunuyor. 2.0 Ghz’lik Intel Atom işlemcisi bulunan ve Windows 7 işletim sistemi ile çalışan bu modelde 2 Gb’lık bellek ve 128 Gb SSD disk  yer alıyor. Piyasadaki bir çok netbookla karşılaştırırsak performansı oldukça yüksek ve beklentilerimizi karşılayabilecek gibi gözüküyor.

Netbooklar’da en büyük sıkıntımız olan ses düşüklüğüne çözüm sunan “SRS” teknolojisi sayesinde  yüksek kalitedeki ses çıkışıyla küçük boyutuna rağmen bir müzik seti gibi kullanılabiliyor. Kablosuz bağlantı, usb ve bluetooth yoluyla paylaşım yapabilen üründe çeşitli kart okuyucular da mevcut. 1.3 Mp web kamerası ise bir netbook için oldukça yeterli.
Çantamızda taşırken kas yapmak zorunda kalmayacağımız bu hafif ve şık netbook, online satış sitelerinde ortalama 1300 TL fiyatlarında satılıyor...

TELEVİZYON KUMANDASI